Newsy

Awatar użytkownika
kotlet1986

Post autor: kotlet1986 »

Ozwell E. Spencer. pojawił się w jakieś części residenta?bo nie kojaże gościa
Awatar użytkownika
AdaM555

Post autor: AdaM555 »

Osobiście sie nie pojawił (z tego co kojarze).... Pytasz kto to jest?... No dobra jeden z założycieli Umbrelli - najważniejszy można powiedziec...
Ostatnio zmieniony pt 23 sty, 2009 przez AdaM555, łącznie zmieniany 1 raz.
Przepraszam za swoje opowiadania. Młody byłem :)
deek

Post autor: deek »

Nie, pojawiał sie tylko w \ raporcie Travisa, poraz pierwszy został ujawniony właśnie w RE5
Ostatnio zmieniony pt 23 sty, 2009 przez deek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kotlet1986

Aha no to juz wiem czemu Chris znalazł znak umbrelli w jednym z filmików.Teraz rozumiem.Ozwell coś wspomina o Raccon city chyba ze nie dokońca zostało zniczczone i coś zostało.Moze Re 6 bedzie powrotem do starych korzeni.

Necraria: Dobra Panowie, koniec dumania nt. Spencera. To nie o tym temat.

[ Dodano: 24 Sty 2009 21:08 ]
Wie ktoś dokładnie jak to będzie z Polską premierą gry?czy cd project napewno wyda polskie wydanie(napisy,dubbing) i jak tak to czy data takiego wydania będzie możliwa na 13go marca czy też znowu trzeba będzie czekać pare miesięcy tak jak w przypadku fallouta 3.Pytam bo wolałbym jednak kupić polską wersję nawet z napisami :rad13:
Ostatnio zmieniony pt 23 sty, 2009 przez kotlet1986, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

Shinji Mikami to jeden z ojców-założycieli, jeśli mowa o serii Resident Evil. Później jednak jego oraz Capcomu drogi się rozeszły i obecnie realizuje swoje twórcze wizje w Platinum Games. Czy ma jeszcze sentymenty związane z serią, która pomogła zostać mu jednym z bardziej znanych deweloperów na świecie? O Resident Evil 5 mówi tak:

Pewnie w to nie zagram. Nie spodoba mi się, ponieważ to nie będzie gra, którą ja bym stworzył. Jeśli w to zagram, to tylko spowoduje nerwy. Myślę, że to może być fajne dla graczy, ale nie dla osoby, która tworzyła gry Resident Evil. Jeśli zobaczę cokolwiek źle wykonanego w Resident Evil 5, będę zły!

Mikami wspomniał też, że ''szóstka'' będzie musiała stanowić krok do przodu, ponieważ najnowsza część mocno przypomina poprzednika. To ja myślałem, że Resident jest już po ogromnych zmianach, a nie przed kolejnymi. Przypomnijmy, że przed premierą ukaże się jeszcze demo, więc każdy (oprócz Mikamiego) będzie mógł sprawdzić, czy gra warta jest kilkudziesięciu roboczogodzin w McDonaldzie.
Autor : Jakub Tepper

Ciekawostką jest też to że nad piątą częścią residenta pracuje ponad 400 osób.
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Ten tekst bodajże pojawił się jakiś czas temu, ale faktycznie szósta część serii musi wprowadzić kolejną sporą zmianę w kwestii mechaniki rozgrywki. Capcom poszedł krokiem zmian, co duża część osób grających w serię uważnie obserwuje z odsłony na odsłonę. Kiedyś nie mówiło się, że RE3 to jak RE2, natomiast dziś mają miejsce nieustanne porównania typu "RE5 to RE4 w HD", itp. Sam Mikami dał do zrozumienia, że krok ciągłych zmian, to zmiany częste i obszerne, aby każde kolejne odsłony to odzwierciedlały.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Limitka na Allegro: http://allegro.pl/item540623489_residen ... k_ps3.html

W sumie sprzedawca średnio wiarygodny... :/
Ostatnio zmieniony śr 28 sty, 2009 przez Recoil, łącznie zmieniany 1 raz.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Linki

Post autor: Linki »

Jak na limitke to niezbyt ciekawa zawartosc...gdzie soundtrack, audiobook, koszulka smycz podkładka pod mysz, kubek, wniosek o urlop (żeby miec czas pograc...)
Ehh marudze ale mogli by sie troche bardziej postarac. Zobaczymy może polski wydawca wersji na PC coś sensownego wymyśli...

Poczytałem troche negatywów tego kolesia i zdecydowana wiekszosc to negatywy zwiazane z czasem dostarczenia przesyłki a na to sprzedający nie ma dużego wpływu...
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Linki pisze:Jak na limitke to niezbyt ciekawa zawartosc...gdzie soundtrack, audiobook, koszulka smycz podkładka pod mysz, kubek, wniosek o urlop (żeby miec czas pograc...)
Poza Polską wyjdzie Artbook, jakiś plecak, breloczek i kilka innych bzdetnych gadżetów, które (jak uznano chyba odgórnie) dla Polaczków są za dobre i nie będzie ich na to stać. No, trudno, ja i tak kupię tylko podstawkę.
Linki pisze:Poczytałem troche negatywów tego kolesia i zdecydowana wiekszosc to negatywy zwiazane z czasem dostarczenia przesyłki a na to sprzedający nie ma dużego wpływu...
Zależy kto nawalił. Czy rzeczywiście poczta, czy on wysyłał później a potem zwalał na pocztę. To normalna procedura u takich sprzedawców. Poza tym czy jego wina czy nie to jednak wolałbym zagrać w nowe RE jeszcze w pierwszej połowie marca ;)
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

A ja po własny limitowany egezmplarz jadę sam, dzień przed oficjalną premierą może mi się uda :rad1:
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Sonja

Post autor: Sonja »

wiem wiem za raz pewnie ktoś na mnie naskoczyale podobno głos Chrisowi podkłada Reuben Langdon to ten sam koleś co podkładał głos w dmc 3 i 4 .. Ale czy to tylko plotki czy to prawda z chrisem ??wiem że bawił się w to wcześniej miał swoje udziały w Resident Evil Code: Veronica i Dead Rising. Ale właśnie ostatnio usłyszałam ze w 5 tez i sie zastanawiam
Ostatnio zmieniony pt 30 sty, 2009 przez Sonja, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jaro7

Post autor: Jaro7 »

Sonja pisze:wiem wiem za raz pewnie ktoś na mnie naskoczyale podobno głos Chrisowi podkłada Reuben Langdon to ten sam koleś co podkładał głos w dmc 3 i 4
W Resident Evil 5 głosu Chris'owi Redfield'owi użycza Roger Craig Smith.Reuben Langdon użycza swojego ciała w motion capture,czyli kręceniu cut-scenek.Reuben Langdon jest głosem i ciałem Dante w Devil May Cry.

P.S.Reuben Langdon jest ciałem Chrisa bodajże od początku serii Resident Evil.
Ostatnio zmieniony pt 30 sty, 2009 przez Jaro7, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Viral C. 3 "Claire"

Film jest naprawde świetny, jezeli chodzi o klimat i ujecia, Claire z Chrisem przemierza jakiś tunel (ujęcia i zbliżenia sa świetne i utrzymane w REsowym klimacie). Później standardowo ujecia z gry, oraz dłuższy pokaz El Gigante (niewiem dlaczego używamy tego zwrotu, wkońu akcja RE4 działa się w Hiszpani więc praktycznie powinnoo się mówić Gigant ;)). Film do obejrzenia lub pobrania na GT

http://www.gametrailers.com/player/44966.html?type=
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
kotlet1986

No tak nowy filmik episode 3 Claire jest najlepszy z dotychczasowych.Trzyma Residentowy klimat i pokazuje nowe lokacje w grze.

Tutaj link do gamepleyu z walki z dużym monstrum na statku http://www.gametrailers.com/player/44975.html :rad12:
Awatar użytkownika
Grafoman

Post autor: Grafoman »

Całość, tak jak dwa poprzednie filmiki, zrealizowana oczywiście w sposób świetny. Doskonały pomysł na kampanię promocyjną. Choć szczerze mówiąc za każdym razem, gdy przeglądam te reklamówki strasznie bawi mnie fakt, jak bardzo Capcom stara się wmówić ludziom, że ta gra ma jeszcze cokolwiek wspólnego z jakimkolwiek strachem, czy horrorem. Można to chyba nazwać "robieniem wody z mózgu" tudzież "odcinaniem kuponów od legendy", no ale do tego w skomercjalizowanym świecie gier video wszyscy zdążyli się już przyzwyczaić...:)
Your mysterious ice blue eyes...
pinek

Post autor: pinek »

RE zawsze były reklamowane jako horror i tak już zostanie nawet jeżeli tego horroru już nie będzie. Fani i tak kupią, a ktoś kto widział tylko reklamę i ma ochotę zagrać sobie w horrorek a jest "niedzielnym graczem" też kupi bo przecież było napisane, że to horror. W sumie po to jest reklama, żeby napchać kieszenie $$$
Linki

Post autor: Linki »

pinek pisze:RE zawsze były reklamowane jako horror i tak już zostanie nawet jeżeli tego horroru już nie będzie. Fani i tak kupią, a ktoś kto widział tylko reklamę i ma ochotę zagrać sobie w horrorek a jest "niedzielnym graczem" też kupi bo przecież było napisane, że to horror. W sumie po to jest reklama, żeby napchać kieszenie $$$
A u mnie z tym całym ,,byciem fanem'' przesuneło sie tak że pare lat temu dla CV kupołem DC, dla Remake i Zero GC a obecnie przez myśl mi nie przeszło by kupic PS3 czy 360 dla RE 5 oO

Co do reklamy....sredniak...juz mogli by zrobic dłuzszy filmik opisujacy akcje RE 5 z prawdziwymi aktorami i dodawac go jako bonus do pre orderów

marudze....
Ostatnio zmieniony sob 31 sty, 2009 przez Linki, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

UWAGA SPOILER

Walka z Del Lago 2 (narazie nazwa kodowa hehe)

http://www.eurogamer.pt/videos/resident ... ro-marinho
Ostatnio zmieniony sob 31 sty, 2009 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kotlet1986

WESKER-DL następnym razem spoglądaj na linki którzy inni urzytkownicy udostepniają bo dzisiaj dałem linka do tego filmiku... :okulary4:
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Filmik prezentuje się zabójczo, zwłaszcza animacja wody, i pokład statku, podoba mi się również sam stwór, porusza się wyśmienicie, a jego rozdziawiona paszcza naprawdę daje przysłowiowego "kopa". W HD to będzie dopiero się prezentować.
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 5”