Newsy

nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Jak dla mnie filmiki prezentują się zabójczo, fakt wygląd wody, robi wrażenie nie wspominając już o stworzy, który raz po raz wyłania się z niej, adrenalinka może podskoczyć podczas grania, :) ciekawe tylko gdzie się rozgrywa walka bo wygląda mi to na jakąś platformę albo statek....
Awatar użytkownika
kotlet1986

Post autor: kotlet1986 »

Drodzy panowie i panie demo Resident Evil 5 jest już dostępne do pobrania z playstation network waży 989mb(+-).
Jeśli chodzi o same demo to nic sie nie zmieniło w stosunku do wersji z xboxa 360.Powiem szczerze że nie widzę róźnicy pomiedzy wersjami na ps3 i xboxa 360.Może róźni się niewielkimi szczegółami.Sterowanie tez nie nalezy do najgorszych ale jest inny układ klawiszy niz na xboxa 360 co zapewne idzie zmienić.
Teraz najważniejsze czyli granie CO-OP.Gra sie rewelacyjnie z żywym partnerem na całym ekranie,jest to napewno duży atut tej gry.Mozna stworzyć swój host czyli samemy wybrać plansze i grać chrisem albo wejść w już załozonego i grając Szchevą.Chętnych do grania nie brakuje i nie trzeba dlugo czekać aż ktoś bedzie chciał z nami zagrać.
Nie pozostaje nic innego jak czekać do finalowej wersji.Miłego grania :rad12: :smiech1:
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

kotlet1986 pisze:Teraz najważniejsze czyli granie CO-OP.Gra sie rewelacyjnie z żywym partnerem na całym ekranie,jest to napewno duży atut tej gry.Mozna stworzyć swój host czyli samemy wybrać plansze i grać chrisem albo wejść w już załozonego i grając Szchevą.
Shevą ;) Na X0 też tak można, właśnie skończyłem grać coopa z kolegą z Lubania.
Obrazek
Awatar użytkownika
unknown_u

Post autor: unknown_u »

Dotychczasowe recenzje RE 5 są bardzo pochlebne:

Empire Online - ocena 5/5 ( http://www.rehorror.net/v20/first-resid ... l-5-review )
Official Playstation Magazine (US) - 5/5 ( http://www.the-horror.com/forums/showthread.php?t=3662 )
The Official Xbox Magazine - 9/10 ( http://www.the-horror.com/forums/showthread.php?t=3708 )
GamePro - 93%, za multiplayer (co-op) ocena 10/10 ( http://www.rehorror.net/v20/first-real- ... l-5-review )

Zdaniem OPM jest to najlepsza część ze wszystkich. Bardzo chwalony jest
tryb co-op.
Z recenzji GAMEPRO dowiadujemy się m.in., że:
- główną oś fabuły stanowi wirus "progenitor",
- czas grania wynosi około 18 godzin,
- w porównaniu z RE 4, bardzo często zmienieją się lokacje i nie są one tak duże jak np.
zamek Salazara,
- gra jest podzielona na 6 rozdziałów (każdy po 3-4 podrozdziały),
- mała ilość zagadek (właściwie według Gamepro jest tylko ... 1!),
- powrót kilku klasycznych potworów z poprzednich części ( w tym Lickera !! :) ),
- pojedynki z Weskerem robią naprawdę piorunujące wrażenie,
- po przejściu gry mamy dostęp do nieskończonej amunicji, alternatywnych kostiumów,
"trybu arcade" itp.,
- poza tym GamePro podkreśla że jest to "gra akcji", a nie "survival horror".

Uwaga! Małe spojlery!
Na stronie http://www.rehorror.net/v20/new-residen ... sion-dated
możecie znaleźć (Part 1 i Part 2) tłumaczenie na język angielski artykułu (preview) z niemieckiego Games Aktuell z opisem intra i pierwszych rozdziałów RE 5.

Screeny z intra gry możecie znaleźć tu:

http://www.famitsu.com/game/news/1221793_1124.html
lub
http://www.the-horror.com/forums/showth ... eadid=3715 .
Awatar użytkownika
HDManPL

Post autor: HDManPL »

unknown_u pisze:- powrót kilku klasycznych potworów z poprzednich części ( w tym Lickera !! :) ),
Za to WIELKI + :smiech7:
Linki

Post autor: Linki »

Zdaniem OPM jest to najlepsza część ze wszystkich.
Dyskusja na temat czy dobrze że z survivala zrobiono slashera to historia na doktorat...
główną oś fabuły stanowi wirus "progenitor",
Jakoś wątpie jednak by czytanie notatek jakie na pewno pojawia sie w grze wciageło mnie tak jak w 1 czy 2
czas grania wynosi około 18 godzin,
Rozumiem że jest to czas przejscia za pierwszym razem, przez osobe nie majacą bladego pojecia jak grac.
Jeśli tak to wychodzi nieco krócej niż 4...
w porównaniu z RE 4, bardzo często zmienieją się lokacje i nie są one tak duże jak np.
zamek Salazara,
I bardzo dobrze bo monotonnosc lokacji w 4 to masakra...

gra jest podzielona na 6 rozdziałów (każdy po 3-4 podrozdziały)
Sprawdziło sie w 4, ciekawe czy po kazdym podroździale będą pokazywały sie statytyki...
mała ilość zagadek (właściwie według Gamepro jest tylko ... 1!),
A i tak znajdą sie ludzie którzy beda potrzebowali solucji by ukończyc tą gre...
powrót kilku klasycznych potworów z poprzednich części ( w tym Lickera !! ),
A będzie miał anoreksje jak te z outbreak ?
pojedynki z Weskerem robią naprawdę piorunujące wrażenie,
Przecież i tak go nie zaciukamy... Z resztą i tak nic nie przebije klimatu walk z bossami w MGS : )
po przejściu gry mamy dostęp do nieskończonej amunicji, alternatywnych kostiumów,
"trybu arcade" itp.,
Zdziwiłbym sie gdyby tego nie było...

btw czy wiadomo cos o ew. róznicach midzy platformami ? Tznjakies dodatkowe stroje czy cos ?
poza tym GamePro podkreśla że jest to "gra akcji", a nie "survival horror"
O RLY O_O
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Ha a mówiłem że Capcom nas oczaruje i każdy bedzie zadowolony z gry? ;) Od początku twierdziłem że warto wierzyc w RE5, że pokaże nam sentymenty i powrotu oraz ukłon w strone Fanów, świetne wiadomości ;). 18 h gry, masa trybów, Co-Op, powrót do korzeni, no a jak przeczytałem że powróci Licker to już wogóle chyba łza poleci, RE2 8), teraz każdy Fan będzie zadowolony, ciekawe jaki jeszcze potwór będzie pokazany, do tego walka z Weskerem będzie dramatyczna ehh :'( Cudo w które zagramy juz niedługo, niemoge się wprost doczekać
Ostatnio zmieniony sob 13 cze, 2009 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Bzduras

Dyskusja na temat czy dobrze że z survivala zrobiono slashera to historia na doktorat...
RE5 nie nosi znamion slashera (jakim są Devil May Cry, Ninja Gaiden czy God of War).
Wesker - Dark Life pisze:Ha a mówiłem że Capcom nas oczaruje i każdy bedzie zadowolony z gry? Od początku twierdziłem że warto wierzyc w RE5, że pokaże nam sentymenty i powrotu oraz ukłon w strone Fanów, świetne wiadomości . 18 h gry, masa trybów, Co-Op, powrót do korzeni, no a jak przeczytałem że powróci Licker to już wogóle chyba łza poleci, RE2 , teraz każdy Fan będzie zadowolony, ciekawe jaki jeszcze potwór będzie pokazany, do tego walka z Weskerem będzie dramatyczna ehh :'( Cudo w które zagramy juz niedługo, niemoge się wprost doczekać
Powiedz to ludziom, którzy narzekają, że gra jest drętwa, bo ma słabe sterowanie :rad12:
Obrazek
Linki

Post autor: Linki »

RE5 nie nosi znamion slashera (jakim są Devil May Cry, Ninja Gaiden czy God of War)
O tak wybacz, RE5 to tylko kolejna gra w której idziesz przed siebie rozwalając wszystko co sie rusza. I to zdaniem ,,ekspertów'' jest najlepsza czesc serii :rad4: :rad6:
Powiedz to ludziom, którzy narzekają, że gra jest drętwa, bo ma słabe sterowanie
Taki HEADHUNTER na DC ma o niebo lepsze sterowanie...
Awatar użytkownika
Bzduras

Linki pisze:O tak wybacz, RE5 to tylko kolejna gra w której idziesz przed siebie rozwalając wszystko co sie rusza. I to zdaniem ,,ekspertów'' jest najlepsza czesc serii
Cytat:
Slasher to gra, w której używasz broni białej (+ ewentualnie palnej) do eksterminacji przeciwników, jest to zupełnie inny gatunek niż action adventure - i o to mi chodziło :) I kończymy offtopa, bo nie chcę warnem po łbie zebrać.
Obrazek
Awatar użytkownika
kotlet1986

Post autor: kotlet1986 »

ja jestem ciekaw czy w finałowej wersji bedzie w końcu ten efekt światła i cienia(pogorszony wzrok po wyjsciu z ciemnego pomieszczenia do słońca i odwrotnie co miało pogarszać celowanie chrisa)co tak bardzo Jun Takeuchi o tym wspominał że to bedzie rewolucja bo jak narazie tego nie widać na demie
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Dla tych z was, którzy już ćwiczą przed premierą 5ki, IGN opublikował filmik ze strategiami na bossów - Tego ogromnego gościa z młoto-siekierą oraz chainsaw mana ;) czyli gdzie znaleźć broń, jak korzystać z otoczenia itp, zapewne ci którzy grali w demo już się zgłębili w przeróżne jego niuanse, no ale cóż pozostaje ludziom, którzy jeszcze nie mają current genów, jak obejrzeć z ciekawości i ten filmik ? ;)

http://media.xbox360.ign.com/media/760/ ... ids_1.html
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Hmmm... Kto wie, może TO (cokolwiek to będzie) zrekompensuje posiadaczom PS3 tak długie oczekiwanie na demo ;)
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
unknown_u

Post autor: unknown_u »

http://www.youtube.com/watch?v=pbxGXwJFkw0

Video recenzja RE 5 od GamePro. Warto zobaczyć, dużo nowych ujęć z gry.
Awatar użytkownika
Jakem Gozdek

Post autor: Jakem Gozdek »

Wow mamy nowego El Gigante, nowego Del Lago, teraz zobaczyliśmy nowego U3. To wielkie, skorpiono-podobne latające bydle.
Trochę szkoda, bo po większości filmików widać, że to gra akcji. Chris bez przerwy strzela z broni maszynowych (w RE4 był tylko TMP i Chicago, a tego drugiego dostawało się po przejściu gry), niektóre momenty przypominają mi GTA- w Vice City była identyczna misja gdzie płynęło się łódką i strzelało do wybuchowych beczek na lądzie, w San Andreas drive-by, gdzie strzelało się do goniących Cię motorów i w końcu wyskakiwała ciężarówka.
Cienko też, że autorzy dali nam ułatwienie w postaci partnerów. O ile jest jeszcze jako tako, że Sheva nam pomaga, to tutaj widzieliśmy, że mamy obok żołnierzy ;/
Cóż, wyrzuciłem to z siebie, ale i tak to kupię :smiech1:
Awatar użytkownika
Farrell

Post autor: Farrell »

Moim zdaniem bardziej liczy się fabuła i przerywniki filmowe wyjaśniające o co tak naprawdę chodzi. A akcja jest tutaj tylko takim dodatkiem ,który ma zapobiec nudzie. I wcale nie jest to jakimś problemem, wolę najpierw ostro się ponaparzać z tymi maszkarami na początku, aby pod koniec delektować się napewno jakims napływem informacji, oraz świetnym zakończeniem. Tak jak np.w tym filmiku :
http://www.youtube.com/watch?v=Y2XgcEYQNqQ
6 lat.
Awatar użytkownika
HDManPL

Post autor: HDManPL »

Jakem Gozdek pisze:Trochę szkoda, bo po większości filmików widać, że to gra akcji.
Dokładnie widać po trailerach że nie jest to spokojne jak RE4, większości przypadkach trzeba uciekać tam i spowrotem. :diab6:
Awatar użytkownika
Czarek199410

Post autor: Czarek199410 »

http://www.residentevilcenter.net/intervkenlally.html

Wywiad z Ciałem weskera(motion capture)
Ken Lally
Gotta Whole lot of love
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Aktor ciekawie określił postać Wesker'a jako Darth'a Vader'a w świecie gier. Ale Darth
Vader też w grach wystąpił. Ciekawy materiał. :rad10:
Awatar użytkownika
StPaul

Post autor: StPaul »

Tylko, że Darth Vader kiedyś był Anakinem, prawym jedi, a Wesker zawsze coś kombinował. Pytanie tylko czy przed śmiercią się nawróci :P Jeśli nie to jest to złe porównanie.

Ta recenzja z niemieckiego pisemka, jakoś bardziej uświadomiła mnie, że to naprawde bedzie prawie to co RE 4 tylko w miejscu mniej strasznym (jednak hiszpańska wioska, stary zamek - miały coś w sobie wiecej niz słoneczna Afryka).
Stay Punk
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 5”