Resident Evil Retrospective

Opowiadania, wiersze, filmy, komiksy, rysunki, stroje, kolekcje...
FurryPiter

Resident Evil Retrospective

Post autor: FurryPiter »

Awatar użytkownika
Zombi

Post autor: Zombi »

To jest... genialne, naprawde świetna robota, od dawna czekałem na coś podobnego. :rad7: Niewiem czy troche nie przesadzam z zachwytem, ale filmik jest zrobiony naprawde dobrze, i pokazuje wiele ciekawych rzeczy. Czekam na part 2 :rad10:
Ostatnio zmieniony śr 11 lut, 2009 przez Zombi, łącznie zmieniany 1 raz.
Big Daddy jest zły...
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Gametrailers to profesjonaliści, sam poleciłem ten serwis AT (ATemu? ATowi? Ten nick się w ogóle odmienia? :D ) Necraria: ATiemu :P Tak to się odmienia - zamiast AT - ATi, oficjalna i uznana przez ATiego forma. Koniec offtopu ;) (ej, nie bądź taka, offtop to naturalna potrzeba każdego usera :D) i chyba nie pożałował :) Retrospective to jedna z najlepszych inicjatyw, jakie kiedykolwiek podjęli.

Part 2 już jutro, zawsze uwijają się w tydzień z robieniem kolejnych części Retro.

ZGAPILI TO Z MOJEGO BLOGASKA I RETROspekcji!!!!111JEDEN
Ostatnio zmieniony śr 11 lut, 2009 przez Bzduras, łącznie zmieniany 3 razy.
Obrazek
FurryPiter

Post autor: FurryPiter »

Zombi pisze:Niewiem czy troche nie przesadzam z zachwytem, ale filmik jest zrobiony naprawde dobrze, i pokazuje wiele ciekawych rzeczy.
Nie przesadzasz, Gametrailers odwaliło kawał dobrej roboty :)
Awatar użytkownika
Zombi

Post autor: Zombi »

Episode 2 http://www.gametrailers.com/player/45470.html

Miłego oglądania :smiech6:
Big Daddy jest zły...
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

Myślałem, że w niespełna 20 minut nie da się opowiedzieć nawet w przybliżeniu o RE2 i RE3, ale im się to udało :)
Świetnie zrobione, aż się łezka w oku kręci na wspomnienie pierwszej styczności z tymi grami.
Awatar użytkownika
Bzduras

A mówiłem, że będzie dzisiaj? :mrgreen: Zaraz ściągamy i haźda - oglądać! Przynajmniej ja tak zrobię, o. A panom z Gametrailers musimy kupić piwo, żeby kolejne części ukazywały się w terminie i były równie fachowe, jak każde inne Retrospective (to o serii MGS jest niesamowite).
Obrazek
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Świetne, jeszcze bardziej nabrałem ochoty do zagrania w 2kę i 3kę :) naprawdę fajnie przemyślane bardzo podoba mi się też wykorzystanie oryginalnej ścieżki dźwiękowej z danych części - to podkreśla ich klimat :) Wg mnie superowy sposób na spojrzenie w przeszłość i podsumowanie przed nadejściem nowej odsłony serii. Teraz czekam z niecierpliwością na retrospekcję Code Veronica i Zero he he he
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Może te retrospekcje dadzą dzieciakom "Las Plagas" obraz tego, jak kiedyś wyglądało Resident Evil.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
nemesisdestro

oto i część trzecia - yuppi ;)

http://www.gametrailers.com/player/45682.html
Awatar użytkownika
Bzduras

Właśnie miałem o tym napisać, kurna :(
Obrazek
nemesisdestro

http://www.gametrailers.com/player/46068.html :D kolejny epizodzik co ciekawe skupiony na wszystkich tzw. spin-off'ach jak choćby Outbreaki, Survivory, ba, nawet gierkę promującą RE Degeneration :)
Ostatnio zmieniony czw 26 lut, 2009 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bzduras

Cicach, jest piąty epizod (nikt do tej pory nie dał znać?). Ściągać, oglądać, dzielić się wrażeniami na forumie!

...

Ja wykonuję krok numer 1 :D
Obrazek
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

Kurde nawet jeszcze czwartego nie widziałem. :/ Zaraz zabieram się za ściąganie. ;)

Co do samych odcinków. Pomysł mieli mega-super-extra. Wszystko wykonane jest super, jest klimat i w ogóle extra. Będzie trzeba wysłać jakieś gratulacje i podziękowania od ekipy MWRC ;)
Awatar użytkownika
Bzduras

Gametrailers to - jak mówiłem - profesjonaliści, istnieją nie od dziś i nie od wczoraj i komu jak komu, ale im w kwestii gier ufam. No i jest pewność, że w swoich retrospekcjach nie pominą niczego z uniwersum RE, więc warto je śledzić - a nóż widelec zaprezentują materiały z czegoś, czego jeszcze nie widzieliśmy...
Obrazek
nemesisdestro

heh no ja ogólnie jestem po wszystkich epkach jakie do tej pory były i nie ukrywam - zawodowo :D szczególnie podobają mi się 3 pierwsze, choć temat o spin-offach też jest ciekawy, ale wszystkie są świetnie wykonane i przemyślane, co tu dużo mówić, to miłe przypomnienie dla każdego weterana oraz możliwość zapoznania się z częściami, w które ktoś nie grał. Te odcinki jeszcze bardziej zachęciły mnie choćby do zagrania raz jeszcze w RE2 ( obecnie w trakcie przechodzenia Claire B scenario :D ), ale może ściągnę te epizody innym razem póki co wystarczy mi obejrzeć, ciekaw jestem ostatniego odcinka, aż szkoda że nie będzie ich więcej ;)
Ostatnio zmieniony śr 11 mar, 2009 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bzduras

nemesisdestro pisze:ciekaw jestem ostatniego odcinka, aż szkoda że nie będzie ich więcej
Szósty odcinek już do pobrania, ludziska! Atakować serwery Gametrailers, ściągać, ku chwali Umbrelli! Oby Wesker rósł w siłę, a zombiakom żyło się dostatniej! AAAAAARGHHHH!

<plask w ryło> Spokój, Bzduras, spokój... <jeszcze jeden, kontrolny plask w ryło>
Obrazek
nemesisdestro

Aaaaawww yeah, 6 odcinek to prawdziwa perełka, nic tylko oglądać, łezka się w oku zakręciła :D , nie spodziewałem się tak dobrego odcinka bo nawet nie wiedziałem co będzie, ale mówiąc krótko - WARTO
Bzdursky pisze:ściągać, ku chwali Umbrelli! Oby Wesker rósł w siłę, a zombiakom żyło się dostatniej!

That's freakin' right man :D
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

Wszystko obejrzane i ładnie nagrane na płytkę. Teraz tak sobie myślę że kurde przydała by się jakaś wyczesana okładka i na półkę :D Nemesisdestro? Masz chwilkę? ;)
Awatar użytkownika
Bzduras

http://i27.tinypic.com/2z8rude.jpg - o taką okładeczkę na Retrospective sobie zmajstrowałem. Fajnie wygląda w cienkim pudełeczku :) Dodatkowo przekonwertowałem do formatu .avi, żeby można było obejrzeć Retro na każdym możliwym odtwarzaczu. Warto, bo patrząc z perspektywy czasu RE:R wydaje mi się jeszcze lepsze, niż było.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Fan Area”