Newsy

Awatar użytkownika
kotlet1986

Post autor: kotlet1986 »

Nie ma co ukrywać najważnieszymi szczególami i nowościami w Resident evil 5 jest tryb kooperacji-wielki przełom bo głownie o to chodziło Capcomowi i drugie starcie Chrisa z Weskerem.
Oraz powiązanie z Jill i Sherry Birkin(ale tego dowiemy sie w finalnej wersji).
Oraz pamiętacie w jednym z dawniejszych filmików była taka czarnoskóra postać z wielką siekierą który rozwalał kawał solidnego drzewa w piwnicy gdzie Chris potem był otoczony(nie mówie o Kacie z 1 planszy) z nim też będzie ciekawie i jest to zarazem nowy mini boss.
Szkoda że jest tylko narazie 1 potwierdzona zagadka co jest stanowocz za mało.

P.S wyczytałem też że w RE5 też ma pojawić się Quick Time Events w przerywikach filmowych(np kto wie w walce z Weskerem) co było by też wzięte z Re 4.
Rsident Evil 4 uważany jest za najlepszą czesć więc Re5 też się wam mega spodoba mimo duzo marudzeń.Dla mnie osobiscie najlepszą czescią przedewszystkim pod względem fabuły jest RECV :rad10:

Necraria: Już wcześniej Recoil zwracał uwagę, że ten temat jest o newsach, a nie porównywanie RE4 i 5 ani tym bardziej "jaki jest Wasz ulubiony RE".
Ostatnio zmieniony pt 13 lut, 2009 przez kotlet1986, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
unknown_u

Post autor: unknown_u »

Nowy trailer do RE 5 w jakości HD do pobrania na:
http://www.gamersyde.com/news_7543_en.html

Robi wrażenie! Cutscenki są na naprawde wysokim poziomie!
Ostatnio zmieniony pt 13 lut, 2009 przez unknown_u, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kotlet1986

filmik rewelacyjny,jeden z najlepszych dotąd.Kurde akurat musial się skończyć jak Wesker zdejmuje maske naszej nieznajomej kobiecie.To będzie Jill nawet jej głos był podobny w tym filmiku :rad13:
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Czyli tak jak twierdziłem od początku, podtrzymuje głos :) to musi okazać się Jill co by Fani odetchneli od jej rzekomego grobu ;)
Co do filmiku, no no Wesker przoduje, Uroboros było pokazane jak narazie na pocisku w jednym z pierwszych filmików (na silosie/rakiecie), świetne ujecia, Excella mmm ciekawe gdzie wasz wzrok się koncetruje ;) walka z Gigantem wygląda konkretnie, widac że Josh będzie z nami spory kawałek przemierzał, skoro Capcom założył Embargo na druga połowę gry to ciekawy jestem co pokażą, może jakieś plansze z poprzednich RE? Teraz mamy wioske w dniu i nocy, rafinerię, otwarte wody hmm jest zróżnicowanie, cieszy mnie fakt że podobnie jak w UC scene prowadzi Wesker (yeah i'm Fanboy >:D)
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
deek

Post autor: deek »

można objerzeć trailer?? nie ma jakiś dużych spojlerów?? kusi mnie ale nie chce popsuć sobie zabawy :smut2:
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

Z tego co wiem to trailery nie zawierają niewiadomo jakich spoilerów a jedynie namiastkę tego co zobaczymy w głównej grze.
W najważniejszym momencie trailer się kończy. ;)
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Heck, to wyglądało niesamowicie :D wygląda na bardzo ciekawe i coraz bardziej zastanawia mnie tożsamość Bird lady hmm ciekawe....no i tradycyjnie wielkie laboratorium prawdopodobnie pod koniec gry :rad7:
Kit z tym że to będzie bardziej gra akcji niż horror, ale fabuła zapowiada się na świetną :D
No i też chciałbym zobaczyć jakieś znajome twarze ( choćby przeciwników ) czy lokacje.
Awatar użytkownika
Vocap

Post autor: Vocap »

Mam nadzieję,że Capcom potwierdzi wersję gry na PC albo PS3 potanieje. Irving i Excella zapowiadają się jako naprawdę fajne postacie, nawet cofam poprzednie wypowiedzi o Weskerze, wypadł fenomenalnie! No i Chris nie rzuca głupawymi tekstami jak Leon z RE4:P

Generalnie orgazm.

PS. No i ta końcówka,zagrywka z jak mody na sukces, ale czlowiek od razu chce kupić grę;P
PS2. czyżby w 2.49 sek. pojawił się Licker?
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Kapitalna reżyseria, piękna muzyka, Wesker vs. Chris i chwila prawdy dotycząca postaci w kapturze i z maską. I tak, możliwe, że to był Licker, uderzające podobieństwo kończyn. Ja już tylko czekam do premiery.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Odnośnie Lickera sam o tym myślałem kiedy obejrzałem trailer, jest to możliwe. W wielu grach pojawia sie Bonus Round i także na GT będzie o RE5 ale jest to nic nowego i niekoniecznie trzeba oczekiwać. Po dogłębnym obejrzeniu trailer'a stwierdzam iż animacja twarzy może nie dorównuje Hevenly Sword ale stoi na bardzo wysokim poziomie (tekst wypowiadany zgadza się z ruchem ust, zwróćmy równiez uwagę na oczy, świetnie).
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
unknown_u

Post autor: unknown_u »

Stronka z emblematami i zdjęciami żołnierzy z BSAA:
http://news.dengeki.com/elem/000/000/139/139490/
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Tak wracają do kobiety kruka i sceny na końcu, dziś naszło mnie kolejne skojarzenie, Wesker mówi dość sugestywnie "do nas", scena przypomniała mi laboratoria z RE1, co by dawało kolejny plus dla Jill ale podobna scena była również w Veronice kiedy na końcu Wesker stał z Claire, a więc jeden plus również idzie dla niej, Albert zabrał równiez ciało Steve'a więc Claire mogłaby dla niego pracować tylko dlatego aby go odbić ale to już jest bardziej skomplikowane ale nie można tego wykluczyć. Także obecnie obstawiam 70% Jill a dla Claire 30%.
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Wesker - Dark Life pisze:Albert zabrał równiez ciało Steve'a więc Claire mogłaby dla niego pracować tylko dlatego aby go odbić ale to już jest bardziej skomplikowane ale nie można tego wykluczyć.
To już by było mocno naciągane. Raczej chodzi o Jill, o której nie słyszeliśmy od czasów RE3.
Obrazek
Awatar użytkownika
kotlet1986

Moim zdaniem na 100% to nie jest Claire.Jak było widać na filmiku Episode 3-Claire, było widac że jest ona zupełnie zaskoczona co się dzieję z Chrisem i niewiedziała co robić.Ale to tylko moja sugestia.Moim zdaniem jest to Jill,jesli okaże się to prawda to ciekawe co się stało że Jill przeszła na strone Weskera :rad12:
Ostatnio zmieniony ndz 15 lut, 2009 przez kotlet1986, łącznie zmieniany 2 razy.
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

heh każda teoria jest prawdopodobna, zapewne jest to ktoś z kim Chris miał bezpośredni kontakt, zatem może to być zarówno Jill, jak i Alexia, może nawet Rebbecca, lub Sherry ( z uwagi na długą nieobecność i powiązania z Claire). Osobiście, z uwagi na motyw "z powrotem zza grobu" typuję że może to być albo Jill, albo dla większego szoku może to być Alexia....kto wie pierwszy come back czarnego charakteru od czasów Weskera w CV ;) ? to niewątpliwie było by bardzo ciekawe. Rzecz jasna transformacja jednej z głównych postaci w naszego wroga była by bardzo ciekawa, wyobraźmy sobie np: okazuje się że Bird lady to faktycznie jill i my już o tym wiemy...czy nie było by to dziwne uczucie walczyć z kimś, "kim" my sami przeżywaliśmy koszmar, najpierw w posiadłości Spencer'a a potem w Raccoon city? to mogło by wywołać dość specyficzną reakcję u gracza dobrze zapoznanego z serią.....wiecie w pewnym stopniu jakieś wahanie i tym podobne rzeczy....mi się podoba, sądzę że był by to świetny pomysł ;)
Ostatnio zmieniony ndz 15 lut, 2009 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
kotlet1986

Macie tutaj linka z fragmentu filmu Making of Resident Evil 5 http://www.foxnews.com/gamersweekly/ pokazują jak odziałowuje ruszanie twarzą i ustami prawdziwych aktorów przeniesione na wirtualne postacie Shevy i Chrisa i jak kręcili próby walki Weskera z Chrisem i Shevą
Ostatnio zmieniony pn 16 lut, 2009 przez kotlet1986, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Czarek199410

Post autor: Czarek199410 »

Gotta Whole lot of love
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Może nie news odnośnie stricte samej gry, ale w najnowszym PSX Extreme (dostępny w poniedziałek) ukaże się prawdopodobnie pierwsza w polskim magazynie (a kto wie, czy nie w Polsce!) recenzja Resident Evil 5. Nie dajcie żyć paniom w kioskach, Empikach i gdziekolwiek indziej traficie nowe PE ;) A tutaj okładeczka:
http://img403.imageshack.us/my.php?imag ... urave3.jpg
Obrazek
Awatar użytkownika
Naleśnik

Post autor: Naleśnik »

Okładka im się udała jak rzadko kiedy, coś pięknego! PE kupuję regularnie i ich recenzje zawsze się pokrywają z moimi odczuciami co do gier, ale tym razem nie będę czytał recki Residenta. Ta gra to pewniak jak chodzi o fanów. A co do oceny w PE to na bank 9+ ewentualnie minus za sterowanie.
Ostatnio zmieniony czw 19 lut, 2009 przez Naleśnik, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kamil19

Post autor: Kamil19 »

Ostatnio zmieniony czw 19 lut, 2009 przez Kamil19, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 5”