Dyskusje ogólne
Wiesz RE opowiada o walce z korporacją, nie z zombie, więc do zmiany przeciwników trzeba się przyzwyczajać... Mogą nie być to zombie, ważne, aby były one straszne i na długo w pamięci zostawały... Pojawienie się jakiegoś potwora poprzedzone będzie zapewne jakąś scenką jego transformacji albo eksperymentów, podczas których naukowcy tracą nad obiektem kontrolę... Tak się tworzy atmosferę strachu, tak to rozumieją twórcy i zapewne także RE 5 jak i odnowy poprzednich części będą robione na tej samej zasadzie...
Dla jednych seria RE to rzez zombiech czy innego mięsa. Ale tylko ci , którzy interesują się jej historią i fabułą są prawdziwymi jej fanami...
- lyczkowski
- Kontakt:
Dużo nowego nie wniosę do tematu, ale uważam podobnie jak reszta, że idea reprodukcji drugiego dziecka Capcomu spod znaku RE brzmi zachęcająco, w szczególności, że była to moja pierwsza gra z tej serii...aż się łezka w oku kręci
...
Przeglądając temat od razu nasunęła mi się myśl z ostatnio co obejrzanym przeze mnie RE:Degeneration. Jeśli dobrze pamiętacie(a trudno nie pamiętać) w pewnych momentach filmu były pokazywane wspomnienia bohaterów z Racoon City. Być może Capcom "nieoficjalnie" zafundowało nam krótki pokaz jak możliwie będzie wyglądał ów remake w przyszłości
. Co prawda podobną rzecz zrobił kiedyś SquareEnix na targach E3 puszczając możliwości techniczne konsoli PS3 na podstawie filmu intro do odświeżonego FF7. Kto oglądał to wie, że pomiędzy tamtym Cloudem oraz Aeris, a tymi w filmie FF:AC nie ma różnicy. Jest tylko jedno "ale" - zarówno w przypadku reedycji FF7 jak i omawianego tu RE2, wydanie obydwu tych gier nie zostało potwierdzone... 
Osobiście to wolałbym wydanie na PS3, ze względu na przyzwyczajenie do DualShocka oraz ogólny komfort gry z wydanych wcześniej PS'ów. Ale...wszystko się okaże w swoim czasie co z tego wyjdzie...
Przeglądając temat od razu nasunęła mi się myśl z ostatnio co obejrzanym przeze mnie RE:Degeneration. Jeśli dobrze pamiętacie(a trudno nie pamiętać) w pewnych momentach filmu były pokazywane wspomnienia bohaterów z Racoon City. Być może Capcom "nieoficjalnie" zafundowało nam krótki pokaz jak możliwie będzie wyglądał ów remake w przyszłości
Osobiście to wolałbym wydanie na PS3, ze względu na przyzwyczajenie do DualShocka oraz ogólny komfort gry z wydanych wcześniej PS'ów. Ale...wszystko się okaże w swoim czasie co z tego wyjdzie...
"It's up to us to take out Umbrella...!"
Steam: Komurka696
PSN: Komurka696_PL
Steam: Komurka696
PSN: Komurka696_PL
- Prisonbull
Wii's Resident Evil fans will be 'very happy very soon,' Capcom says
Z drugiej strony chodzą plotki , iż ma być to reinkarnacja Code Veronica
Link
Witam wszystkich na forum i pozdrawiam .
LinkThough we're usually reticent to make a connection between ravenous undead hordes and happiness, Capcom's Resident Evil franchise has proven adept at uniting dire consequences with gaming euphoria. With Resident Evil 5 set to launch on Xbox 360 and PlayStation 3 on March 13th, Wii owners may have felt somewhat left out of all the neck-chomping fun.
While submitting that Resident Evil 5 "pushes the boundaries of graphics and gameplay," Capcom's Associate Product Marketing Manager, Matt Dahlgren, had something more to say when prodded about a Wii version. "It was made for the Xbox 360 and PS3," he told our correspondent, Xav de Matos, at a recent Capcom event in Toronto. "That being said, Nintendo Wii fans will be very happy very soon."
When asked if we could expect an announcement during this month's GDC or E3 later this year, Dahlgren only offered, "Very soon."
Z drugiej strony chodzą plotki , iż ma być to reinkarnacja Code Veronica
Link
Witam wszystkich na forum i pozdrawiam .
Czyli zamiast RE5 dostaniemy masę zapychaczy, ale również padły słowa Umbrella Chronicles 2, a to już coś. To całe odświeżanie serii, to moim zdaniem uśmiech w stronę nowych graczy którzy z serią zaczęli zapoznawać się od numeru 5. Gracz zaciekawiony warstwą fabularną 5 sięgnie po starsze części, a tam co, klapa graficzna. Takie części jak 0 oraz remake 1 graficznie nie odepchną młodego/nowego gracza, ale już 2,3,CV (mówię tu o ver. na konsolę N, bo jak na razie to na tę platformę są zapowiadane te rimejki, no i oczywiście reamake 4 na PS3). Nie będą narzekał na te rimejki, bo sam bym z przyjemnością zagrał w nowe ver. starych RE, ale całość trochę wydaje się mi naciągana. Tak co 10 lat będą robić rimejki, po premierze RE 8 wydadzą rimejk rimejku 1 z 44 zakończeniami, w tym możliwość ukończenia gry w jednym bucie.
Niech zrobią mi <cut> RE5 na Wii, a nie jakieś <cut> rimejki, ten off-top to nie moja winna musiałem, to z siebie wyrzucić
Recoil: Kolejny ost za łacinę podwórkową.
Niech zrobią mi <cut> RE5 na Wii, a nie jakieś <cut> rimejki, ten off-top to nie moja winna musiałem, to z siebie wyrzucić
Recoil: Kolejny ost za łacinę podwórkową.
Ostatnio zmieniony sob 07 mar, 2009 przez pinek, łącznie zmieniany 4 razy.
---->www.pajacyk.pl<----
Capcom Announcing New Game At RE5 Launch Party
W czwartek wszystko będzie wiadome , oby to nie był celowniczek .
LinkOn Thursday the Resident Evil 5 development team will be gathering at the Union Square GameStop in San Francisco to celebrate the game's release and make some new game announcements, Capcom says.
Co-producers Takeuchi and Kawata will be on hand with the motion capture and voice actors who played Chris, Sheva and Josh in the game. There will also be stage shows and Resident Evil activities throughout the night.
There will be limited space at the event so you better get there pretty early. The event kicks off about 8 p.m. and runs through midnight. If you want to pick up a copy of the game you'll need to stop by the Powell Street GameStop ahead of time and pay for it. They'll give you a proof of purchase wrist band.
Could this be when Capcom plans to announce a new Code Veronica update for the Wii? Even if that's the case what could the other game be?
W czwartek wszystko będzie wiadome , oby to nie był celowniczek .
I bardzo dobrze. Gra ma być strzelaniną na szynach, jak RE:UC.
Skan: http://cache.gawker.com/assets/images/k ... nicles.jpg
Skan: http://cache.gawker.com/assets/images/k ... nicles.jpg
Ciekawe tylko które części gry zcelowniczkują tym razem, gdybym miał obstawiać to wybrał bym:2, CV, 4 i 5, albo niech dadzą coś od siebie jak to miało miejsce w Umbrella Chronicles.
---->www.pajacyk.pl<----
No wkońcu muszę się wypowiedzieć.
Moje oczekiwania były inne.
Niedawno gdy przeczytałem artykuł o tym jak Capcom zapewnia iż fani RE 2 oraz RE : Code Veronica będą zadowolnie już niedługo, to odrazu pomyślałem: "REMAKE'I!
" Aż tu nagle przychodzi dzisiaj wiadomość że to celowniczek
Szczerze mówiąc ZawiodłeM się na Capcomie. Moim zdaniem oni wypuszczają Resident Evil :The Dark Side Chronicles po to aby zamydlić oczy FanBoyom Wii żeby się nie "pluli" o RE 5 na Wii tylko żeby grali w RE : TDSC (the dark side chronicles) i zapomnieli o zapale do RE5 . Czyli dla mnie to jedno wielki MYDLENIE OCZU.
Sorry że tak troche nerwowo napisałem ale jestem niestety zawiedziony postawą Capcom'u
Moje oczekiwania były inne.
Niedawno gdy przeczytałem artykuł o tym jak Capcom zapewnia iż fani RE 2 oraz RE : Code Veronica będą zadowolnie już niedługo, to odrazu pomyślałem: "REMAKE'I!
Szczerze mówiąc ZawiodłeM się na Capcomie. Moim zdaniem oni wypuszczają Resident Evil :The Dark Side Chronicles po to aby zamydlić oczy FanBoyom Wii żeby się nie "pluli" o RE 5 na Wii tylko żeby grali w RE : TDSC (the dark side chronicles) i zapomnieli o zapale do RE5 . Czyli dla mnie to jedno wielki MYDLENIE OCZU.
Sorry że tak troche nerwowo napisałem ale jestem niestety zawiedziony postawą Capcom'u
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
Ja tam się już nie złoszczę, że nie ma 5 na Wii bo zbieram na PS3, a takich mydleń oczu to ja proszę więcej bo UCH jest po prostu <cut>
---->www.pajacyk.pl<----
- Prisonbull
- Nemesis US
- Nemesis US
Pierwsze skany, grafika będzie naprawdę przyzwoita, spójrzcie na modele postaci zombiaków, Leon i Claire także nieźle się prezentują. Zatem widać postęp od czasów RE UC w tej kwestii. Z niecierpliwością oczekuję pierwszego trailer'u. Chyba w niedalekiej przyszłości czas zaopatrzyć się w Wii.
http://www.vgchartz.com/forum/thread.php?id=63635
http://www.vgchartz.com/forum/thread.php?id=63635
Ostatnio zmieniony czw 12 mar, 2009 przez Nemesis US, łącznie zmieniany 1 raz.
- Prisonbull
Ja nigdy nie kupie Wii to dla mnie słaba konsola , nie lubie jej po prostu,
A co do tej gry, to chętnie zakupiłbym ją gdyby wyszła na PC (mimo iż byłem zawiedziony że nie będzie osobnych Remake'ów) No ale lepszy bylejaki Remake niż żaden
A co do skanów, to muszę przyznać że grafika prezentuje się przyzwoicie, wiadomo że prawdopodobnie będzie dużo gorsza od grafika w RE5 no ale i tak fajnie wygląda, a zauważyliście że na niektórych skanach Leon ma blond włosy
? Ciekawe czemu nie brązowe.
Fajnie że będzie mozna pograć znowu Claire ! To jedna z moich ulubionych postaci (wiem ze Bzdursky'iego nie, ale pewnie o tym zaraz napisze
)
A co do tej gry, to chętnie zakupiłbym ją gdyby wyszła na PC (mimo iż byłem zawiedziony że nie będzie osobnych Remake'ów) No ale lepszy bylejaki Remake niż żaden
A co do skanów, to muszę przyznać że grafika prezentuje się przyzwoicie, wiadomo że prawdopodobnie będzie dużo gorsza od grafika w RE5 no ale i tak fajnie wygląda, a zauważyliście że na niektórych skanach Leon ma blond włosy
Fajnie że będzie mozna pograć znowu Claire ! To jedna z moich ulubionych postaci (wiem ze Bzdursky'iego nie, ale pewnie o tym zaraz napisze
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
Jest emulator to gra w RE:UCH, nic nie wiem na jego temat, ale wiem, że chłopaki grają.A co do tej gry, to chętnie zakupiłbym ją gdyby wyszła na PC
Widzę, że w necie pojawia się coraz więcej info na temat tej gry, ciekawe kiedy premiera.
---->www.pajacyk.pl<----