Dyskusje ogólne

Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Post autor: Slayer »

Wiem że jest EMU , ale mi chodzi o normalną wersję do kupna a nie emulowaną :)
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

SlayerPL pisze: No ale lepszy bylejaki Remake niż żaden ;)
Własnie przez takie podejście fanów Capcom pozwala sobie na takie kroki...
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Nie napiszę, że nie podoba mi się Klakier, bo było nie było to jedna z głównych postaci w RE2. Ciężko byłoby ją pominąć w tej produkcji, która (chyba) będzie dużo czerpała właśnie z tej części Resident Evil. To tak, jakby przy remake'u Żwirka i Muchomorka pominąć wątek Muchomorka (nie wiem, bo niezdrowy i zagraża życiu, jak ktoś się na grzybach nie zna) ;)
Obrazek
pinek

Post autor: pinek »

trailer i skriny
Plotka głosi, że gra zostanie wydana na zimę.
Ostatnio zmieniony pt 13 mar, 2009 przez pinek, łącznie zmieniany 2 razy.
---->www.pajacyk.pl<----
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Trailer jest ciekawy choć krotki, od razu w uszy wpadła mi znajoma muzyka, da się w pewnym stopniu odczuć klimat RE2, autorzy mogliby oddać graczowi nieco więcej swobody, ale np. sekwencje przeładowania broni są już widoczne, gdzie w RE UC nie były. I producentem jest ten sam gość, który sprawował pieczę nad cyklem "Outbreak". Zapowiada się interesująco. Screenshot'y bardzo dobre, zwłaszcza Claire pokazana na renderach.
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Post autor: Slayer »

No mi też się podoba że będzie można pograć Claire w jakiejś przyzwoitej grafice , bo przyznajmy szczerze że grafika RE CV to już nie te czasy. Zapowiada się bombastycznie, ale oczywiście lepiej by było gdyby to był taki "normalny" remake, no ale to też może EWENTUALNIE zaspokoić głód na Remake'i :D
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
Awatar użytkownika
Nemesis US

Wii jest idealną platformą na produkcję tego typu gier, wiadomo, że się sprzeda (RE UC sprzedał się całkiem nieźle). Tak gra z uniwersum RE w realiach drugiej odsłony może być dobra. Póki co tytuł jest ukończony w 35%.
Ostatnio zmieniony wt 17 mar, 2009 przez Nemesis US, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Anne

Post autor: Anne »

Mi się nie podoba pomysł z wydawaniem takiej gry. Nie lubię Wii i unikam jej jak ognia. Moim zdaniem powinni zrobić normalny Remake, nie tylko na Wii ale i na inne platformy...
Jestem na nie, pomimo, że trailer wygląda całkiem fajnie.
You feel so lonely and ragged
You lay here broken and naked
My love is
Just waiting
To clothe you in crimson roses
Awatar użytkownika
Alucard

Post autor: Alucard »

A moim zdaniem powinni olac remake 2 czesci, i skoncentrowac sie na 6-ej :rad10:
Playstation Network: Bansai_
Xbox Gamertag: kagannpwnz
3DS Friend Code: 2105-9086-2899

Zapraszam do wspólnej gry.
Awatar użytkownika
Nemesis US

Ale można to interpretować z niedawną wypowiedzią producenta RE5, Jun'a Takeuchi'ego, który w wywiadzie rzekł, że doskonale wie o potrzebie zagrania fanów w odświeżona "dwójkę". O to i jest Darkside Chronicles. Fani się zadowolą, casuale kupią, bo można postrzelać z Wiilot'a. Taki jest ten biznes. :rad12:
Awatar użytkownika
Alucard

Tak, ale Wii to ograniczona konsola, jesli juz koniecznie re2make, to izometryczna kamera jak w REmake i prosze dac mi te gre na ps3/xbox360 :]

Awatar użytkownika
Nemesis US

Widocznie w Capcom nie mają jak na razie zamiaru na produkcje o budżecie RE5, więc Darkside Chronicles to dobra alternatywa, która i tak przyniesie zyski.
Awatar użytkownika
Alucard

Tu sie zgodze w 100% .

Awatar użytkownika
Karol155-7

Post autor: Karol155-7 »

A ja jestem zdania ze to moze byc remake RE2 tylko z widokiem i ze sterowaniem takim jak z RE4. Zreszta kto by remasterowal intro w high poly i w ogole ponawial motywy i lokacje z oryginalnego RE2
Ostatnio zmieniony wt 17 mar, 2009 przez Karol155-7, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

NEMESIS US pisze:Jun'a Takeuchi'ego, który w wywiadzie rzekł, że doskonale wie o potrzebie zagrania fanów w odświeżona "dwójkę". O to i jest Darkside Chronicles. Fani się zadowolą
Wolne żarty... Powiedz szczerze - zadowala Cię taki ochłap...? Mnie nie.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
pinek

W sumie to sam nie wiem co mam myśleć o tej części, niby to jest to na co wszyscy czekają, a z drugiej serwując nam takie danie mówią " oto wasz odgrzany kotlet".
Co nie zmienia faktu, że i tak kupie tę grę (na jakieś 80%) i będą w nią zagrywał godzinami.
Ostatnio zmieniony wt 17 mar, 2009 przez pinek, łącznie zmieniany 2 razy.
---->www.pajacyk.pl<----
Awatar użytkownika
Anne

Post autor: Anne »

Niektórych to zadowi a niektórzy (tacy jak ja) nawet w to nie zagrają bo nie podoba im się ten pomysł. Wiadomo, ze wszystko kręci się dookoła kasy i taka pozycja przyciągnie młodszych fanów gry którzy znają ta serie od niedawna. Mam tylko nadzieję, że nie zapomną o starych wyjadaczach który mają wyrobione już zdanie i czekają na coś znacznie lepszego niż jakiś bezmyślny "celowniczek". Moim zdanie jeśli nie maja ochoty wydawać porządnego remake'u to niech się już zajmą Residentem 6.
You feel so lonely and ragged
You lay here broken and naked
My love is
Just waiting
To clothe you in crimson roses
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Jak dla mnie Darkside Chronicles budzi mieszane uczucia ale zaraz to wyjaśnię:
Szkoda że nie wyjdzie remake RE2 choćby na miarę remakeu jedynki. To był by po prostu taki ogień że aż wolę o tym nie myśleć by się dołować tym że jednak nie wyjdzie. Z drugiej jednak strony:
Widocznie w Capcom nie mają jak na razie zamiaru na produkcje o budżecie RE5, więc Darkside Chronicles to dobra alternatywa, która i tak przyniesie zyski.
Yup, so far, so true. Z drugie strony wyjście takowego celowniczka na rynek też nie jest jakąś klęską. UC zebrało dobre noty, przedstawiło kilka nowych wątków zamiast jedynie po raz n-ty odświeżać stare, sądzę że DC również będzie pójściem w tą stronę, dzięki czemu gracze mogą po raz kolejny zobaczyć coś nowego czego do tej pory nie widzieli a sam gameplay wygląda ciekawie ( sam widok z perspektywy bohaterów wygląda realistyczniej niż w uc), i tak, mówię to z perspektywy osoby która nie kupi Wii bo nie uważa iż ta konsola jest warta tyle kasy dla bodajże...2 gier?. Sądzę jednak że zawsze to jakiś krok i nawiązanie do klasycznych resów jeśli chodzi o timeline i pewną nostalgię. Co nie oznacza że nie chciałbym remake'u 2ki lub jakiejś innej udanej części, nadal chcę i to bardzo, ale niekoniecznie na Wii ;)
Ostatnio zmieniony śr 18 mar, 2009 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 1 raz.
pinek

Ciekawe jak rozwiążą kwestię Ady i Sherry bo to mnie chyba w tej chwili najbardziej ciekawi. Adą nie wszystko jest wyjaśnione. Z tego co widać na filmikach z gameplay'u to będzie widoczna broń, czyżby małe zapożyczenie z innej gry na Wii, HotD. Ciekawe kiedy będzie nam dane zagrać. Wracając do Ady, może nie zawsze będą lvl'e gdzie biega się z Claire. Fajnie by się biegało zespołem Ada+Leon :smiech4:. Widać, że chłopaki nie jadą na wycieczkę za kasę z RE5, tylko dalej pracują nad nowymi grami. Kasy nigdy za mało.
---->www.pajacyk.pl<----
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

W grze ma być dokładnie opisana historia Sherry Birkin.

residentevilforever.ru
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil: Darkside Chronicles”