A na pewno dobrze to przetłumaczyłeś?? Bo z tego co mi wiadomo, to burmistrz zajmował się rozwojem sieci tramwajowej i energetycznej w mieście, a nie metra. A właściwie, to była kolej podmiejska, a nie tramwajowa. Te linie które widać na mapie, projektował właśnie burmistrz Warren w czasach, gdy jeszcze burmistrzem nie był.
Ich budowa trwała od 1962 roku i właśnie to jest pierwsza wzmianka o Raccoon City.
Pierwszy odcinek metra powstał natomiast w 1969 roku. Miał tylko jedną milę długości i trzy stacje. Jak widać po datach obie inwestycje nie powstały za pieniądze Umbrelli, bo ona powstała w 1968 roku.
Umbrella dopiero rozbudowała metro i całe miasto w latach późniejszych, aż osiągnęło wygląd taki jak na mapie.
Mapa Raccoon City
Cóż... to tłumaczenie wziołem z materiałów o RE3 i wrzucam orginalny text
Musze przyznać Ci racje Diadem, Warren pisze że przyczynił się w budowie trakcji kolejowych dla tramwaji miejskich. Jednak chodzi mi głównie o to że, jak sam Warren to określił "przybył do miasta ponad 35 lat temu" co wskazuje że Raccoon jako miasto istniało jeszcze przed tą wzmianką z 1962.
Co jeszcze dla mnie jest dziwne to czemu całe miasto ma jakąś taką nijaką architekture
, wąskie ulice, ślepe uliczki, szpital rozmiarów przychodni, posterunek bez WC, tylko 2 cele... i wogóle jest za mały jak na posterunek policji i oddziałów specjalnych.
Zwróciliście może uwage na to że Kendo jako handlarz bronią miał 2 vany ?
Jeszcze mam jedno pytanie, które chyba bardziej pasowało by do tematów Timeline'u ale, czy decyzje typu zrzucenie bomby atomowej, niepowinny być realizowane szybciej ? ze względu np. w obawie przed rozprzestrzenieniem się wirusa poza miasto ? Skoro akcja RE2 kończy się 30.09 kiedy to wojsko musiało się wycofać z powodu przygotowania do zrzucenie bomby, najpewniej Leona i Sherry znalazł patrol... właściwie to same patrole wojskowe mogły kontrolować aby wirus niewydostał się z miasta
... w zasadzie to sam sobie odpowiedziałem na pytanie, no ale w takim razie wojsko i Claire musieli do 2.10 udać się dość daleko aby uniknąć fali pouderzeniowej i promieniowania... a nielepiej było na Raccoon zrzucić pare bomb próżniowych ?[/b]
Jak wiadomo tłumaczenie tłumaczeniu nierówneCity Guide
The Tracks of Our City
Dear citizens, Thanks to kind and generous people of Umbrella inc. , this is a peaceful and friendly city. The vast donations from Umbrella Inc. , have been used for welfare work, the construcion of public utilities, and to help maintain public peace.
In 1992, it was my fifth year as mayor of our beautiful city. It was then that through many donations and hard work our city was able to rebuild the municipal building, create a state of the art hospital.
In honor of these fine accomplishments, I was awarded with a grand statue rests in the municipal building.
I came to this city as an engineer more than 35 years ago. I made contributions to the electric systems, and to the installation of the cable car. I pledge to follow the tradition of this fine city and will devote my life to its prosperity.
The mayor of the city
Michael Warren
Przynajmiej ja to tak przetłumaczyłem, miejscami musiałem tłumaczyć to w wolnym tłumaczeniu, no ale jeśli ktoś uważa że popełniłem jakiś błąd to może mnie poprawić to jest tylko moje zdanie.Drodzy obywatele, Dzięki życzliwości i hojności ludzi z Umbrella inc. jest to spokojne i przyjazne miasto. Ogromne dotacje ze strony Umbrella inc. zostały wykorzystane do prac społecznych, wzniesieniu budynków użyteczności publicznej, oraz utrzymaniu porządku publicznego.
W 1992 mineło 5 lat odkiedy jestem burmistrzem naszego pięknego miasta. To właśnie wtedy dzięki wielu dotacji oraz ciężkiej pracy, nasze miasto było w stanie odbudować budynki miejskie, stworzyć urząd sztuki lekarskiej. Ku czci tych osiągnięć, przyznano mi wspaniały pomnik, który spoczywa w budynkach miejskich.
Przybyłem do tego miasta jako inżynier ponad 35 lat. Miałem swój wkład w rozwój systemów energetycznych oraz instalacji tramwaju. Zobowiązuje się do przestrzegania tradycji tego miasta oraz, że poświęce się dla jego dobrobytu.
Musze przyznać Ci racje Diadem, Warren pisze że przyczynił się w budowie trakcji kolejowych dla tramwaji miejskich. Jednak chodzi mi głównie o to że, jak sam Warren to określił "przybył do miasta ponad 35 lat temu" co wskazuje że Raccoon jako miasto istniało jeszcze przed tą wzmianką z 1962.
Co jeszcze dla mnie jest dziwne to czemu całe miasto ma jakąś taką nijaką architekture
Zwróciliście może uwage na to że Kendo jako handlarz bronią miał 2 vany ?
Jeszcze mam jedno pytanie, które chyba bardziej pasowało by do tematów Timeline'u ale, czy decyzje typu zrzucenie bomby atomowej, niepowinny być realizowane szybciej ? ze względu np. w obawie przed rozprzestrzenieniem się wirusa poza miasto ? Skoro akcja RE2 kończy się 30.09 kiedy to wojsko musiało się wycofać z powodu przygotowania do zrzucenie bomby, najpewniej Leona i Sherry znalazł patrol... właściwie to same patrole wojskowe mogły kontrolować aby wirus niewydostał się z miasta
Ostatnio zmieniony ndz 13 lip, 2008 przez Stoker, łącznie zmieniany 2 razy.
DZIĘKI ŻE O MNIE PAMIĘTACIE !!!
Na pewno istniało. Tyle tylko, że to była jakaś wiocha, w ogóle nieprzypominająca tego co widzimy na mapie. W końcu to dzięki Umbrelli miasto nabrało kształtu i rozpędu. Gdyby nie jej pieniądze to możliwe, że skończyłoby się tylko na tej jednej linii metra z 1969 rokuStoker pisze:Jednak chodzi mi głównie o to że, jak sam Warren to określił "przybył do miasta ponad 35 lat temu" co wskazuje że Raccoon jako miasto istniało jeszcze przed tą wzmianką z 1962.
Czepiasz sięStoker pisze:Co jeszcze dla mnie jest dziwne to czemu całe miasto ma jakąś taką nijaką architekture, wąskie ulice, ślepe uliczki, szpital rozmiarów przychodni, posterunek bez WC, tylko 2 cele... i wogóle jest za mały jak na posterunek policji i oddziałów specjalnych.
O zrzuceniu bomby natomiast dyskutowaliśmy tutaj:
http://www.mwrc.pl/forum/viewtopic.php?t=1573
P.S.
Mieliśmy wcześniej mapę Raccoon City, a tutaj jest stworzona przez fanów mapa okolic miasta.
http://www.rehorror.net/v20/various/rcmap2.png
Po pobieżnym przejrzeniu muszę powiedzieć, że chyba się zgadza z rzeczywistością. Zachowane są także w miarę odległości i skala mapy.
Ok, już nie będe się czepiał budownictwa w Raccoon
, co do autostrady ukazanej w UC, podejrzewam że to może faktycznie być Mission Str. oglądając końcówkę gry Ady z UC widać jak helikopter krążący nad nią leci tj. z prawej strony, z kolei analizując kierunek jego odlotu oraz trajektorie lotu rakiety (wg. tej mapy do podałeś Diadem), można wywnioskować iż helikopter z super komputerem, Adą i tym ruskim odlatują w kierunku północnym 
tutaj druga część gry Ady z UC
http://www.youtube.com/watch?v=m_52GZlG ... re=related
Co jeszcze ciekawe na dachu jednego z budynków widać leżący drogowskaz, gdzie kierunek w lewo wyznacza drogę do Meksyku...
A pro po mapy, sorka że może zadam trochę głupie pytanie, ale czy "Bravo crash site" to nie miejsce lądowania oddziału Bravo STARS ? "MP Truck" to ciężarówka którą był eskortowany Billy a "Ecliptic Express" to pociąg ? I czy aby Arklay Research Facility to nie rezydencja Spencera ? troche mi to nie pasuje bo rezydencja była położona na północny zachód od Raccoon a nie na północ
. Wiem mogę się mylić ale skoro te pierwsze 3 miejsca się zgadzają to jedyna placówka Umbrelli to właśnie Research Facility, które defacto powinna być rezydencją ( o ile się nie mylę, ponieważ niegrałem w RE Zero
)
tutaj druga część gry Ady z UC
http://www.youtube.com/watch?v=m_52GZlG ... re=related
Co jeszcze ciekawe na dachu jednego z budynków widać leżący drogowskaz, gdzie kierunek w lewo wyznacza drogę do Meksyku...
A pro po mapy, sorka że może zadam trochę głupie pytanie, ale czy "Bravo crash site" to nie miejsce lądowania oddziału Bravo STARS ? "MP Truck" to ciężarówka którą był eskortowany Billy a "Ecliptic Express" to pociąg ? I czy aby Arklay Research Facility to nie rezydencja Spencera ? troche mi to nie pasuje bo rezydencja była położona na północny zachód od Raccoon a nie na północ
DZIĘKI ŻE O MNIE PAMIĘTACIE !!!
Dokładnie. To jest rezydencja Spencera.Stoker pisze:I czy aby Arklay Research Facility to nie rezydencja Spencera
Też prawda. Na mapce jest bardziej na północ niż na północny zachód. Trzeba by więc wszystkie te lokalizacje przesunąć trochę bardziej na zachód.Stoker pisze:troche mi to nie pasuje bo rezydencja była położona na północny zachód od Raccoon a nie na północ![]()
Potwierdzam też, że zgadzają się odległości, udało mi się bowiem dotrzeć do informacji, że Training Facility była położona 8 mil od Raccoon City. Czyli oprócz tego, że musimy wszystko przesunąć na zachód to jeszcze trochę na południe, bliżej miasta i byłoby w porządku
Jeszcze do odległości Raccon od willi Spencera. Misja oddziału STARS była misją ratunkową, wykonywaną w nocy. To oczywiste, że użyto śmigłowca
Umożliwiło to, szybsze odnalezienie wraku śmigłowca Bravo Team. Moim zdaniem ta odległość to nie więcej, jak 10km.
To się zaczyna mieszać...Diadem pisze:Też prawda. Na mapce jest bardziej na północ niż na północny zachód. Trzeba by więc wszystkie te lokalizacje przesunąć trochę bardziej na zachód.
Peace Through Power, Kids!