Dyskusje ogólne

Veronica

Post autor: Veronica »

Nie wiem czy to było już wcześniej wspomianie czy też nie, ale ciekawi mnie kontrola nad ruchami wybranej postaci. Czy postac, którą wybiorę będzie kierowanina przez gracza czy tak jak w RE UC?
Resident Evil rządzi!!!
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

To będzie tak samo, jak to miało miejsce w RE UC. My możemy jedynie eksterminować oponentów, ingerencja w bieg wydarzeń zależeć będzie od nas jedynie w przypadku wybory ścieżki, którą będziemy podążać.
Stoker

Post autor: Stoker »

Hmm... w przypadku RE 1 udało im się zrobić dość dobry remake (mimo że jeszcze w niego nie grałem :P, lecz słyszałem, czytałem ) jednak RE 2 jest wg. mnie najlepszą częścią RE dlatego jeśli mieliby ją sknocić, to już chyba lepiej żeby wogóle jej nierobili :/ .
A jeśli już, to niech oni znowu nie ingerują w fabułę i timeline'y wymyślając jakieś niestworzone rzeczy, które wepchają na "chama" aby zrobić jeszcze większy chłam i sprofanować pierwowzór.
DZIĘKI ŻE O MNIE PAMIĘTACIE !!!
Awatar użytkownika
Nemesis US

No właśnie, ciekawi mnie czy twórcy chcą tak postąpić jak w "Umbrella Chronicles" dodając nowe wątki, tylko jakie?
Awatar użytkownika
Runii

Post autor: Runii »

Wiem ze nie wiele wniosę do dyskusji ale z tego co wyczytałem od niektórych to zgodzę się z nimi w 100% ze powinni jednak zrobić Remeka Re2 normalnego oraz wydać go na inne platformy to samo sie tyczy części Re3:nemesis :smiech3:
Awatar użytkownika
Arek

Post autor: Arek »

JA też jestem jak najbardziej za żeby zrobili Remake Re2(tylko w sumie już robią :smiech6: )po tym jak na zlocie ukończyłem szczęśliwie tą część ale tylko jeden scenariusz muszę powiedzieć że naprawdę jest super no ale ok wrócę do tematu.Ja się bardzo ciesze z Remake RE2 tylko martwi mnie jedno,dlaczego znowu to będzie celowniczek ja myślę że panom z capcomu nie chce się robić normalnego Remake i dlatego zrobią celowniczek :rad12: .A co do tych nowych wątków to ja jestem za tylko żeby były sensowene :rad11: .
Ps3Centerbloog.pl
Jill Valentine

Post autor: Jill Valentine »

Arek pisze:JA też jestem jak najbardziej za żeby zrobili Remake Re2(tylko w sumie już robią :smiech6: )
Jesteś pewien co do tego,że robią Remake re 2?.

Gdyby rzeczywiście zrobili remake re 2 było by to najlepsze posunięcie w historii re2,nie mówiąc tutaj o re3.
Mam nadzieje że wydadzą (o ile wydadzą remake na pc).
Awatar użytkownika
papa50

Post autor: papa50 »

Według informacji z majowego wydania czasopisma Gameinformer w grze znajdą sie scenariusze z Resident Evil 2,Resident Evil Code Veronica(Ciekawe czy Claire i Chris czy tylko Claire)Oraz zupełnie nowy scenariusz przedstawiający losy Leona w Ameryce Południowej(to ciekawe).
W grze pojawi się też Albert Wesker.
Welcome to Survival horror
Awatar użytkownika
Arek

JA pewien nie jestem ale z tego co widać to TDC będzie Remak'iem RE2 tylko chyba to będzie celowniczek,ale zresztą muszę w końcu ten trailer obejrzeć żeby coś więcej zobaczyć :rad12: .
Ps3Centerbloog.pl
Awatar użytkownika
Snake1944

Post autor: Snake1944 »

Ja myśle że to bedzie coś w stylu Residenta evil dead aima czyli chodzimy normalnie postacią a gdy próbujemy użyć broni to przełącza nam sie na celowniczek. Wole to niż rozwiązanie w resident evil umbrella chronicles bo tam kieruje nami komputer a wolelibyśmi sami chodzić wtedy łatwiej by było zdobyć lepszy ranking.
Awatar użytkownika
Arek

Już pomijając Ranking to i tak czy siak gra kierowana przez gracza jest dużo fajniejsza i ogólnie jest po prostu normalna,ale nie to żebym ja miał coś do RE:UC bo osobiście jak grałem w tą część na zlocie to mi się bardzo podobała :smiech6: .Ja osobiście chciałbym żeby RE 6 była normalną częścia a nie celowniczek no ale zobaczymy co Capcom zrobi :rad12: .
Ps3Centerbloog.pl
Awatar użytkownika
Nyu
Kontakt:

Post autor: Nyu »

To co? UC też jest rimejkiem trójki? ;d
Nie. TDC to celowniczek na szynach jak Umbrella Chronicles. Jedynie przebieg wydarzeń będzie z RE2 (to na pewno) i być może z CV. Ale dalej rozgrywka będzie polegała na tym samym.

EDIT:
A i właśnie. RE6 na pewno nie będzie celowniczkiem :]. Na takie pomysły mogą pozwalać sobie przy spin-offach i innych wynalazkach. Rezydencje "numerkowane" są tymi prawdziwymi RE.
Ostatnio zmieniony czw 16 kwie, 2009 przez Nyu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Nyu pisze:A i właśnie. RE6 na pewno nie będzie celowniczkiem :]. Na takie pomysły mogą pozwalać sobie przy spin-offach i innych wynalazkach. Rezydencje "numerkowane" były tymi prawdziwymi RE do czasów premiery części czwartej.
Fixed :rad12:
Obrazek
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Post autor: Slayer »

papa50 pisze:Oraz zupełnie nowy scenariusz przedstawiający losy Leona w Ameryce Południowej
Ooo to mnie też zaciekawiło, ciekawe co to będzie. Może będzie to jakoś powiązane z Adą ? Albo wykorzystają jakąś postać z RE 1.5?! To by było niezłe, na przykład Elza Walker! Jest dużo możliwości...
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
Awatar użytkownika
Czarek199410

Post autor: Czarek199410 »

Oraz zupełnie nowy scenariusz przedstawiający losy Leona w Ameryce Południowej
Misja z krauserem i przybliżenie jego postaci może :rad10:
Gotta Whole lot of love
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

SlayerPL pisze:Albo wykorzystają jakąś postać z RE 1.5?! To by było niezłe, na przykład Elza Walker!
To na pewno nie przejdzie. 1,5 to beta, CAPCOM nie posunie się do tego.
Elza to nasza teraźniejsza Claire więc jej przybycie z nikąd jest nie możliwe.

Fani z różnych zakątków świata mają swoje domysły. Nie są to żadne spoilery. Nikt tego niegdzie oficjalnie nie napisał. ;)

Biohazard 2
Claire + Leon:
Chapter 1 - Street + RPD
Chapter 2 - Sewers + Giant Elevator
Chapter 3 - Laboratory

Ada:
Chapter 1 - Escape from Laboratory(!) - to będzie coś(!)
Chapter 2 - Death's Door

Hunk:
Chapter 1 - 4th Survivor(!)

Biohazard CODE: Veronica
Claire + Steve
Chapter 1 - Prison, Airport
Chapter 2 - Military Training Facility
Chapter 3 - Palace + Private Residence, Escape
Chapter 4 - Antarctica

Chris:
Chapter 1 - Rockfort Island
Chapter 2 - Antarctica
Chapter 3 - Antarctica II

Wesker:
Chapter 1 - Rockfort Island
Chapter 2 - Antarctica

Las Plaga Outbreak
Chapter 1: Village
Chapter 2: Castle
Chapter 3: Lab & Island
Seperate Ways:
Chapter 1: Village
Chapter 2: Castle & Lab

Degeneration
Character: Angela & Greg (search for Claire)
Chapter 1: Harvardville Airport
Character: Leon & Claire
Chapter 2: Harvardville Airport
Character: Angela & Leon
Chapter 3: WilPharma

Nie wie może ktoś kto zajmuję się tą grą? Shinji będzie w niej grzebał?
Awatar użytkownika
Nemesis US

Producentem jest Masachiko Kawata, ten sam gość, który sprawował pieczę nad cyklem "Outbreak", oraz pracował przy RE5. Shinji Mikami odszedł z Capcom, obecnie pracuje w Platinumgames (dawne Seeds), studio to jest pod skrzydłem wydawniczym Segi.
Ostatnio zmieniony czw 16 kwie, 2009 przez Nemesis US, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
StPaul

Post autor: StPaul »

Może wkońcu wyjaśni się który scenariusz z RE 2 bardziej pasował do danej postaci :D Albo zrobią jakiś mix ;D
Stay Punk
pinek

Post autor: pinek »

Ada:
Chapter 1 - Escape from Laboratory
Coś czym fani zaprzątają sobie głowę od lat.
RE:UCH nie jest grą dla której kupią konsolę, ciekawe czy ta odsłona, celowniczka, to zmieni.
---->www.pajacyk.pl<----
Awatar użytkownika
StPaul

Post autor: StPaul »

Ale z drugiej strony, to na co czekają fani od lat, zawsze dodawało smaczku... w sensie ludzie się głowią co i jak, jest jakieś niedopracowanie, jakaś niewiadoma...a teraz już wszystko się wyjaśni.
Nie wiem czy będe się cieszył :P
Stay Punk
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil: Darkside Chronicles”