Dyskusje ogólne
- Nemesis US
Hmm... w przypadku RE 1 udało im się zrobić dość dobry remake (mimo że jeszcze w niego nie grałem
, lecz słyszałem, czytałem ) jednak RE 2 jest wg. mnie najlepszą częścią RE dlatego jeśli mieliby ją sknocić, to już chyba lepiej żeby wogóle jej nierobili
.
A jeśli już, to niech oni znowu nie ingerują w fabułę i timeline'y wymyślając jakieś niestworzone rzeczy, które wepchają na "chama" aby zrobić jeszcze większy chłam i sprofanować pierwowzór.
A jeśli już, to niech oni znowu nie ingerują w fabułę i timeline'y wymyślając jakieś niestworzone rzeczy, które wepchają na "chama" aby zrobić jeszcze większy chłam i sprofanować pierwowzór.
DZIĘKI ŻE O MNIE PAMIĘTACIE !!!
- Nemesis US
Wiem ze nie wiele wniosę do dyskusji ale z tego co wyczytałem od niektórych to zgodzę się z nimi w 100% ze powinni jednak zrobić Remeka Re2 normalnego oraz wydać go na inne platformy to samo sie tyczy części Re3:nemesis 
https://www.youtube.com/user/CuCy23
Zapraszam na mój kanał YouTube
Re 1,2,3 http://www.youtube.com/watch?v=rqvm-ai2 ... annel_page
Zapraszam na mój kanał YouTube
Re 1,2,3 http://www.youtube.com/watch?v=rqvm-ai2 ... annel_page
JA też jestem jak najbardziej za żeby zrobili Remake Re2(tylko w sumie już robią
)po tym jak na zlocie ukończyłem szczęśliwie tą część ale tylko jeden scenariusz muszę powiedzieć że naprawdę jest super no ale ok wrócę do tematu.Ja się bardzo ciesze z Remake RE2 tylko martwi mnie jedno,dlaczego znowu to będzie celowniczek ja myślę że panom z capcomu nie chce się robić normalnego Remake i dlatego zrobią celowniczek
.A co do tych nowych wątków to ja jestem za tylko żeby były sensowene
.
Ps3Centerbloog.pl
-
Jill Valentine
Jesteś pewien co do tego,że robią Remake re 2?.Arek pisze:JA też jestem jak najbardziej za żeby zrobili Remake Re2(tylko w sumie już robią)
Gdyby rzeczywiście zrobili remake re 2 było by to najlepsze posunięcie w historii re2,nie mówiąc tutaj o re3.
Mam nadzieje że wydadzą (o ile wydadzą remake na pc).
Według informacji z majowego wydania czasopisma Gameinformer w grze znajdą sie scenariusze z Resident Evil 2,Resident Evil Code Veronica(Ciekawe czy Claire i Chris czy tylko Claire)Oraz zupełnie nowy scenariusz przedstawiający losy Leona w Ameryce Południowej(to ciekawe).
W grze pojawi się też Albert Wesker.
W grze pojawi się też Albert Wesker.
Welcome to Survival horror
Ja myśle że to bedzie coś w stylu Residenta evil dead aima czyli chodzimy normalnie postacią a gdy próbujemy użyć broni to przełącza nam sie na celowniczek. Wole to niż rozwiązanie w resident evil umbrella chronicles bo tam kieruje nami komputer a wolelibyśmi sami chodzić wtedy łatwiej by było zdobyć lepszy ranking.
Już pomijając Ranking to i tak czy siak gra kierowana przez gracza jest dużo fajniejsza i ogólnie jest po prostu normalna,ale nie to żebym ja miał coś do RE:UC bo osobiście jak grałem w tą część na zlocie to mi się bardzo podobała
.Ja osobiście chciałbym żeby RE 6 była normalną częścia a nie celowniczek no ale zobaczymy co Capcom zrobi
.
Ps3Centerbloog.pl
To co? UC też jest rimejkiem trójki? ;d
Nie. TDC to celowniczek na szynach jak Umbrella Chronicles. Jedynie przebieg wydarzeń będzie z RE2 (to na pewno) i być może z CV. Ale dalej rozgrywka będzie polegała na tym samym.
EDIT:
A i właśnie. RE6 na pewno nie będzie celowniczkiem :]. Na takie pomysły mogą pozwalać sobie przy spin-offach i innych wynalazkach. Rezydencje "numerkowane" są tymi prawdziwymi RE.
Nie. TDC to celowniczek na szynach jak Umbrella Chronicles. Jedynie przebieg wydarzeń będzie z RE2 (to na pewno) i być może z CV. Ale dalej rozgrywka będzie polegała na tym samym.
EDIT:
A i właśnie. RE6 na pewno nie będzie celowniczkiem :]. Na takie pomysły mogą pozwalać sobie przy spin-offach i innych wynalazkach. Rezydencje "numerkowane" są tymi prawdziwymi RE.
Ostatnio zmieniony czw 16 kwie, 2009 przez Nyu, łącznie zmieniany 1 raz.
Ooo to mnie też zaciekawiło, ciekawe co to będzie. Może będzie to jakoś powiązane z Adą ? Albo wykorzystają jakąś postać z RE 1.5?! To by było niezłe, na przykład Elza Walker! Jest dużo możliwości...papa50 pisze:Oraz zupełnie nowy scenariusz przedstawiający losy Leona w Ameryce Południowej
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
- Czarek199410
To na pewno nie przejdzie. 1,5 to beta, CAPCOM nie posunie się do tego.SlayerPL pisze:Albo wykorzystają jakąś postać z RE 1.5?! To by było niezłe, na przykład Elza Walker!
Elza to nasza teraźniejsza Claire więc jej przybycie z nikąd jest nie możliwe.
Fani z różnych zakątków świata mają swoje domysły. Nie są to żadne spoilery. Nikt tego niegdzie oficjalnie nie napisał.
Biohazard 2
Claire + Leon:
Chapter 1 - Street + RPD
Chapter 2 - Sewers + Giant Elevator
Chapter 3 - Laboratory
Ada:
Chapter 1 - Escape from Laboratory(!) - to będzie coś(!)
Chapter 2 - Death's Door
Hunk:
Chapter 1 - 4th Survivor(!)
Biohazard CODE: Veronica
Claire + Steve
Chapter 1 - Prison, Airport
Chapter 2 - Military Training Facility
Chapter 3 - Palace + Private Residence, Escape
Chapter 4 - Antarctica
Chris:
Chapter 1 - Rockfort Island
Chapter 2 - Antarctica
Chapter 3 - Antarctica II
Wesker:
Chapter 1 - Rockfort Island
Chapter 2 - Antarctica
Las Plaga Outbreak
Chapter 1: Village
Chapter 2: Castle
Chapter 3: Lab & Island
Seperate Ways:
Chapter 1: Village
Chapter 2: Castle & Lab
Degeneration
Character: Angela & Greg (search for Claire)
Chapter 1: Harvardville Airport
Character: Leon & Claire
Chapter 2: Harvardville Airport
Character: Angela & Leon
Chapter 3: WilPharma
Nie wie może ktoś kto zajmuję się tą grą? Shinji będzie w niej grzebał?
- Nemesis US
Producentem jest Masachiko Kawata, ten sam gość, który sprawował pieczę nad cyklem "Outbreak", oraz pracował przy RE5. Shinji Mikami odszedł z Capcom, obecnie pracuje w Platinumgames (dawne Seeds), studio to jest pod skrzydłem wydawniczym Segi.
Ostatnio zmieniony czw 16 kwie, 2009 przez Nemesis US, łącznie zmieniany 1 raz.
Coś czym fani zaprzątają sobie głowę od lat.Ada:
Chapter 1 - Escape from Laboratory
RE:UCH nie jest grą dla której kupią konsolę, ciekawe czy ta odsłona, celowniczka, to zmieni.
---->www.pajacyk.pl<----