[Ranking] Osiągnięcia (Trophy Hunter's)
No i został mi ostatni puchar, upgrade na max'a czyli najprzyjemniejsza część 
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
- Jakem Gozdek
- Jakem Gozdek
To są ukryte pucharki, o ile pamiętam są trzy takie,
1. Przejdź grę na PRO
2. Zadaj dużego damage Wesker'owi w pierwszej walce
3. To platyna, otrzymasz ja za zdobycie całej reszty trofeów
Edit do poniżej:
Nie, te puchary zdobywa się na farcie, dopiero po zdobyciu ich można się dowiedzieć na czym polegają. To nie z powodu spoilera.
1. Przejdź grę na PRO
2. Zadaj dużego damage Wesker'owi w pierwszej walce
3. To platyna, otrzymasz ja za zdobycie całej reszty trofeów
Edit do poniżej:
Nie, te puchary zdobywa się na farcie, dopiero po zdobyciu ich można się dowiedzieć na czym polegają. To nie z powodu spoilera.
Ostatnio zmieniony pn 23 mar, 2009 przez Jakem Gozdek, łącznie zmieniany 2 razy.
- Prisonbull
Prawdopodobnie są one ukryte bo zawierają spoiler. Informacja o nich chyba odblokowuje się po jakimś czasie kiedy dojdzie się do odpowiedniego momentu w grze. Zawsze można skorzystać z poradników
Mam 74 % unlocked. Zostały mi najtrudniejsze osiągnięcia i mam pytanie, czy na PRO będzie mi trudniej zebrać wszystkie skarby i emblematy?
Mam 74 % unlocked. Zostały mi najtrudniejsze osiągnięcia i mam pytanie, czy na PRO będzie mi trudniej zebrać wszystkie skarby i emblematy?
- Jakem Gozdek
Jeśli chodzi o to, że przeciwnicy będą Ci przeszkadzać, to tak. Niektóre skarby zdobywa się po wytłuczeniu jakiegoś kolesia, co na pro może okazać się problemem. Odnośnie emblemów, nie powinno być różnic.Prisonbull pisze:Mam 74 % unlocked. Zostały mi najtrudniejsze osiągnięcia i mam pytanie, czy na PRO będzie mi trudniej zebrać wszystkie skarby i emblematy?
Ja mam 67% pucharków. Został mi do zaliczenia tryb pro, zdobycie wszystkich skarbów, zdobycie wszystkich broni i ulepszenie ich.
Skąd wziąć Gatling Guna? Leży sobie gdzieś schowany czy trzeba go jakoś odblokować?
Edit do poniżej:
Dzięki wielkie, to ułatwi sprawę
Ostatnio zmieniony pn 23 mar, 2009 przez Jakem Gozdek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Prisonbull
Stockpile
Obtain all available weapons.
30 Punktów
Zdobądź wszystkie dostępne bronie w grze. Oto lista i sposób ich zdobycia:
Hand Gun
* M92F - level 1-1
* H&K P8
* SIG P226
* M93R – Maksymalnie dopakuj broń M92F
Shotgun
* Ithaca M37
* M3
* Jail Breaker
* Hydra – Maksymalnie dopakuj broń M37
Machine Gun
* ZV61
* AK-74
* H&K MP5
* SIG 556
Rifle
* S75
* Dragunov SVD
* H&K PSG-1 – level 5-3
Magnum
* S&W M29
* L.Hawk
* S&W M500 – Maksymalnie dopakuj broń S&W M29
Misc.
* Grenade Launcher – level 4-1
* Rocket Launcher – level 3-1
* Stun Rod
* Gatling Gun – Maksymalnie dopakuj broń VZ61
* Longbow – Maksymalnie dopakuj broń S75
* Proximity Bomb
* Hand Grenade
* Incendiary Grenade
* Flash Grenade
Obtain all available weapons.
30 Punktów
Zdobądź wszystkie dostępne bronie w grze. Oto lista i sposób ich zdobycia:
Hand Gun
* M92F - level 1-1
* H&K P8
* SIG P226
* M93R – Maksymalnie dopakuj broń M92F
Shotgun
* Ithaca M37
* M3
* Jail Breaker
* Hydra – Maksymalnie dopakuj broń M37
Machine Gun
* ZV61
* AK-74
* H&K MP5
* SIG 556
Rifle
* S75
* Dragunov SVD
* H&K PSG-1 – level 5-3
Magnum
* S&W M29
* L.Hawk
* S&W M500 – Maksymalnie dopakuj broń S&W M29
Misc.
* Grenade Launcher – level 4-1
* Rocket Launcher – level 3-1
* Stun Rod
* Gatling Gun – Maksymalnie dopakuj broń VZ61
* Longbow – Maksymalnie dopakuj broń S75
* Proximity Bomb
* Hand Grenade
* Incendiary Grenade
* Flash Grenade
Ostatnio zmieniony pn 23 mar, 2009 przez Prisonbull, łącznie zmieniany 1 raz.
Jakas niejasnosc jest dla mnie z tym Gatling Gun'em, VZ61? a nie ZV61? bo pogubilem sie.
(chyba ze ci sie w ktoryms literki przestawily przypadkiem)
Mi zostaly juz same trofea co trzeba znalezc/odblokowac, wiec nic trudnego, chociaz problem bede miec ze zdobyciem skarbow, bo z emblemami mi moj znajomy pomoze.
btw. dla tych co maja problem z jajkiem, poproscie znajomego (jak bedziecie w sklepie) zeby dal wam jajko zlote, jesli reszta macie "schowku" trophy wpadnie.
(chyba ze ci sie w ktoryms literki przestawily przypadkiem)
Mi zostaly juz same trofea co trzeba znalezc/odblokowac, wiec nic trudnego, chociaz problem bede miec ze zdobyciem skarbow, bo z emblemami mi moj znajomy pomoze.
btw. dla tych co maja problem z jajkiem, poproscie znajomego (jak bedziecie w sklepie) zeby dal wam jajko zlote, jesli reszta macie "schowku" trophy wpadnie.
Ostatnio zmieniony wt 24 mar, 2009 przez Alucard, łącznie zmieniany 1 raz.
Playstation Network: Bansai_
Xbox Gamertag: kagannpwnz
3DS Friend Code: 2105-9086-2899
Zapraszam do wspólnej gry.
- Prisonbull
Gdzie znaleźć emblematy opisane jest tutaj
Najgorzej będzie z upgrade'm broni i znalezieniem skarbów...
Najgorzej będzie z upgrade'm broni i znalezieniem skarbów...
Upgrade to lajcik, szczególnie kiedy znajdziesz wszystkie skarby i będziesz miał pojęcie jako takie gdzie one sa, dzieki za emblemy, zaraz odpalam ps3, jadę po liście znajomych i szukam kozła ofiarnego który mi pomoze w PRO
!!.
Ostatnio zmieniony wt 24 mar, 2009 przez Alucard, łącznie zmieniany 1 raz.
Playstation Network: Bansai_
Mam 735/1000. Zostały mi same trudne rzeczy, ale chęć zdobycia calaka jest ogromna. Wkurza mnie mocno że po wymaksowaniu takiej snajperki, nie dostajemy łuku dla Shevy tylko możliwość jej kupna za... 50.000. To oczywiście zmusza do ponownego grania, ale bez jaj! A skarbów to jaj mam już dość. Tyle razy przechodziłem, lizałem każdą ścianę, a wciąż brakuje mi 10. Trzeba będzie grać z poradnikiem. W sumie najtrudniejsze będzie zdobycie rangi S na każdym levelu. Są momenty gdzie zgon może się zdarzyć nawet jak jesteś master.
Ostatnio zmieniony wt 24 mar, 2009 przez Naleśnik, łącznie zmieniany 3 razy.
RESIDENT EVIL 5 PLATYNA - w pierwszym poście stworzyłem ranking, wreszcie udało mi się rozpykac całego RE5 (wszystkie rangi S, w 5h gre, Bssa, skarby, gnaty itd.), teraz czekam na dodatek a narazie pozostaje bawienie sie broniami oraz granie Online
Ja mam podobnie jak Alucard, wpierw sie delektuje i rozkoszuje, a pózniej zaczne robic Speedruny. Gratuluje eSek, musi być hardcore. Rozumiem ze nieskonczone Ammo, nie pozwala dostac oceny S?
Najgorsze są te emblematy... ale narazie nie korzystam z zadnych solucji ani filmików na YT, i jest cholernie cieżko je znaleść.
Bo zdobyciu wszystkich BSAA, można wkoncu otworzyc w HOME te drzwi u rzeźnika, czy one są poprostu zamkniete, bo jeszcze nie aktywowali tej usługi?
Najgorsze są te emblematy... ale narazie nie korzystam z zadnych solucji ani filmików na YT, i jest cholernie cieżko je znaleść.
Bo zdobyciu wszystkich BSAA, można wkoncu otworzyc w HOME te drzwi u rzeźnika, czy one są poprostu zamkniete, bo jeszcze nie aktywowali tej usługi?
- Prisonbull
Nowe osiągnięcia z DLC
http://www.gamefaqs.com/console/ps3/code/929198.html
http://www.gamefaqs.com/console/ps3/code/929198.html
A kto tu się spieszy
, kilka godzinek dziennie i samo wpadnie, naprawde nie trzeba sie spieszyć z wszystkim, dzięki za Gratsy
- Nemesis US