GameBoy pisze:Rety, żeby jeszcze można było wyczaić jak edytować skrypty i dodawać nowe pomieszczenia i przedmioty. Chociaż wystarczyło by tylko zdekompilować kod gry, zwiększyć np. życie, siłę i ilość przeciwników. (np. zobaczcie ile przeciwników jest w Mercenaries)
Wyobrażacie sobie dołożyć do RE3 np. całą posiadłość Spencera i komisariat (wyciągnąć obrazki z RE1 i RE2) albo nawet może znaleźć dobrego grafika 3D który by sam zrobił tła.
Modyfikacja tła, to małe piwo. Zmienić wygląd postaci też się da, patrz ten temat:
http://www.mwrc.pl/forum/viewtopic.php?t=1485
Ale nie liczyłbym na więcej

To się tylko wydaje takie łatwe, "a dorzućmy pomieszczenia z posterunku z RE2 i będziemy mieć większy RE3". Jednak gdyby to było łatwe, już dawno, dawno, ktoś by się za to wziął.
Aż takimi modyfikacjami nie ma więc sobie co zaprzątać głowy...
GameBoy pisze:
Diadem pisze:To było naprawdę proste. Wystarczyło zmienić... nazwę pliku do którego odwoła się gra
Ale zmieniałeś nazwę pliku graficznego, czy zmieniłeś ścieżkę do obrazka w jakimś innym pliku?
Samą nazwę wystarczy zmienić i gra skorzysta z tego "ekstra tła".
GameBoy pisze:Diadem pisze:A gdyby tak... przerobić całego RE3

Fajnie by było

Zebrać ekipę, podobnie jak w przypadku słownika RE. Każdy dostałby kilka (naście) pomieszczeń do przeróbki, a potem wrzuciłoby się to wszystko do jednego wora i mielibyśmy coś na kształt: "RE 3 - MWRC version"

No fajnie by było, ale pierw by trzeba było zrobić jakąś rozpiskę co pododawać w poszczególnych pomieszczeniach. Bo jak każdy pójdzie na samowolkę i doda do swoich plików jakieś losowe obiekty to będzie trochę płytko. No i trzeba też patrzeć na perspektywę, bo np. w Twoim drugim filmiku ten zombiak wygląda bardzo dziwnie.
Ja bym był np za dodaniem martwych żołnierzy z jednostki Hunka, można zrobić screenshota z RE2 i wyciąć z niego niektóre obiekty.

A ja myślę, że można by iść na żywioł i każdy doda to co chce. Na przykład ktoś dostałby parter posterunku i to już jego sprawa, co tam doda na ścianach, podłogach itp.
Nie przesadzajmy, że wyjdzie z tego jakieś dzieło. To miałaby być trochę taka zabawa

Tak aby ludzi grający w to, byli ciekawi: "A cóż oni tam pozmieniali w tym następnym pomieszczeniu"
Oczywiście jest wiele ograniczeń i nie można sobie tak wrzucać byle czego

Po pierwsze każde pomieszczenie ma trójwymiarowy kształt i nie wiem jak to przeskoczyć

To znaczy: "Jeżeli gdzieś stoi słup, a ktoś go 'wymaże' z tła, to ten słup ciągle tam będzie, tyle, że 'niewidoczny'

i Jill będzie się o niego potykać".
Po drugie, gra korzysta z określonej palety barw i jeżeli ktoś wpadnie na pomysł wklejenia np. swojego zdjęcia na ścianie posterunku

to raczej to nie przejdzie

Dlatego najlepsze efekty daje - "kopiuj-wklej z jednego pomieszczenia do drugiego".
Czy gdyby zrobić screen z RE2 wyciąć jakiś obiekt i wkleić do tła z RE3, to by to poszło??
Tego nie wiem, ale szanse myślę, że są spore.
Varrok pisze:A można w plikach gry RE3 podmienić modele postaci na te z RE2? Tak, żeby np. chodzić leosiem?
Hmm... najpierw trzeba by wyciągnąć teksturę Leona z RE2 i zobaczyć jak to wygląda. Jak ją wyciągnąć to nie wiem, ale po necie gdzieś już chyba krążą te tekstury. Będzie to jednak chyba za trudne, bo również ktoś by to już wcześniej zrobił.
Na tym forum walczą z takimi właśnie sprawami. Dużo się od nich nauczyłem

Temat tylko dla maniaków
http://www.gamevixenzone.com/gvz/viewto ... &sk=t&sd=a