Zakończenie
A mi się zakończenie podobało. Cała końcówka gry jest super. Lubię takie wulkaniczne miejscówki i lubię jak helikopter ratuje bohaterów. Resident przyzwyczaił nas do świetnych filmików intro i takich sobie outro. W czwórce spraprali to i to
A tutaj nie liczyłem na cuda i się nie rozczarowałem. Suck on this Wesker! 
W takim razie nie wal do Weskera z RPG i ciesz się "alternatywnym końcem" gdzie wszyscy robią kaput, i zamiast retry daj quitWesker - Dark Life pisze:A dla Mnie szczęśliwym zakończeniem byłaby jednak śmierc jakiegoś dobrego bohatera, przynajmniej by sie cos działo, albo Chris został by razem z Weskerem uwięziony na terenie wulkanu, później nastapiła by erupcja i jill z Shevą by odleciały, to byłoby ciekawe zakończenie
Playstation Network: Bansai_
Xbox Gamertag: kagannpwnz
3DS Friend Code: 2105-9086-2899
Zapraszam do wspólnej gry.
Przesadzili z tym zakończeniem. Mogło się skończyć na walce w samolocie (choć jeśli chodzi o gameplay byłoby to zbyt mało). Ogólnie mioałem nadzieję na zakończenie w klimatach retrospekcji ze Spencerem. To byłoby coś pięknego - stoczyć ostatnią walkę nad ciałem ojca korporacji... A tak po prostu przegięli...
Dobra powiem tak bardzo szkoda klatki Jill ja się starałem nie strzelać tylko wyrywać.
Tak zakończenie jest strasznie krótkie i faktycznie są niemi tak jak by się wstydzili siebie a ja chciałbym zobaczyć jak Chris nareszcie po wszystkim siada koło Jill i sobie gadają to by było fajne.Jeśli chodzi o śmierć pozytywnej postaci to fakt parę razy słyszałem o tym że Krzysiu ma umrzeć ale tak się niestety nie stało,Tak jak już ktoś powiedział mogło być tak że Chris zostaje sobie z Weskerem
a Sheva i Jill odlatują to by było bardzo fajne z jednej strony szkoda trochę Chrisa ale z drugiej strony fajnie by było jak by jednak z Dedał
Ale mam gdzieś Chrisa mi tam bardziej szkoda Weskera. 
Ps3Centerbloog.pl
- Nerobianco
Wesker nie może tak po prostu umrzeć, nikt "normalny" nie pływa sobie w lawie i jest jeszcze w stanie mackami unieruchomić helikopter. Sądzę że Albert żyje i ma się dobrze, jednak exploit tej postaci w następnej części pewnie byłby lekkim przegięciem bo generalnie co część to inny bohater. Tak czy inaczej zakończenie do wyciskaczy łez i emocji nie należy. Od tak o skończyło się i tyle, a że na siłę i z górki ; ) ja chętnie zobaczyłbym walkę hand to hand Krzysia i Alberta w której obaj panowie mają równe szanse, tzn Albert bez koksów. Np nad przepaścią albo nad tym wulkanem. Np wirus który wstrzykujemy Weskerowi pozbawia go tej super mocy i jest wtedy bardziej ludzki. Taka walka to by było coś.
Ostatnio zmieniony pt 27 mar, 2009 przez Nerobianco, łącznie zmieniany 1 raz.
ダーク
- Nerobianco
W pewnym sensie coś takiego było - jeżeli trzymaliście się blisko Weskera w walce 2 na 2 a potem w tej w hangarze z bombowcem można było odpalać pojedyncze ataki o ile nie oberwało się "wirującym półksiężycem" Alberta. Chris sprzedawał mu ładną piąchopirynę, a Sheva to nie wiem.
Czy ktoś z was nie nacisnął w porę L1+L2 w scenie z odpalaniem pocisków? Co się dzieje? Wesker ściąga helikopter?
Czy ktoś z was nie nacisnął w porę L1+L2 w scenie z odpalaniem pocisków? Co się dzieje? Wesker ściąga helikopter?
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
Nie zapominajmy że na domiar złego, on dostał 2 rakiety na ryj, czegoś takiego będąc w lawie się nie da przeżyć, lawa bo lawa, w końcu stopi każdy rodzaj komórki.Nerobianco pisze:Wesker nie może tak po prostu umrzeć, nikt "normalny" nie pływa sobie w lawie i jest jeszcze w stanie mackami unieruchomić helikopter. Sądzę że Albert żyje i ma się dobrze
A czy oznacza że jak zapowiedzieli RE6 to musi byc Wesker? Ja jako jego Fan nawet do tego w ten sposób nie podchodzę, RE5 zakończył jego żywot i jeżeli Capcom miałby zdecydować się na jego powrót to tylko w Prequelu tak jak Big Boss (MGS), bo inaczej naraziłby się na ośmieszenie
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Wcześniej czy później zatarg pomiędzy Chrisem i Albertem musiał zostać rozstrzygnięty. Swoją drogą puścili oko do fanów - ostatnia mutacja Weskera jest bardzo "tyrantowa". Zginęły w sumie 4 osoby związane z B.O.W., ale Plagasy pod ziemią i dziwne kwiatki rosną nadal. Resident Evil 6 może się doczekać nowego przeciwnika. Może kogoś bardziej wyrazistego niż Saddler.
Wesker to jednak był gość. Trochę matrixowo szalał w RE5, ale przynajmniej to było wyzwanie.
Wesker to jednak był gość. Trochę matrixowo szalał w RE5, ale przynajmniej to było wyzwanie.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
Jak dla kogo pracowała Ada? Dla Weskera, on jej bezpośrednio rozkazy dawałSaladyn pisze:dla kogo pracowała Ada i co się z nią stało. Wesker jednak dostał plagasa, więc o co chodziło? TriCell?