Tryb Professional

Awatar użytkownika
Nyu
Kontakt:

Post autor: Nyu »

Solo zaliczyłem, w coopie także. Nieco łatwiej jest w dwie osoby, bo jedna może cały czas nawalać po wieśniakach a druga skupiać się na bestii. A tak to trzeba raz do Ndesu i od czasu do czasu rozprawić się z Majini. Nie jest to trudny moment, kilka podejść TYM sposobem i powinno pójść.
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Ale tryb Pro w porównaniu do tego z RE4 jest znacznie trudniejszy do zaliczenia.
Awatar użytkownika
Arek

Post autor: Arek »

NO pewnie choć mnie Pro w Resie 4 sprawiało sporo problemów w niektórych momentach.Nyu czy masz jeszcze jakiś sposób no rozwalenie czegoś co na PRO w solo jest bardzo trudne. :rad12:
Ps3Centerbloog.pl
Awatar użytkownika
Nyu
Kontakt:

Post autor: Nyu »

Cóż... co do trudniejszych momentów to:
- Bossowie. Pamiętać o rakietnicy. Jeżeli grasz na Infinity Ammo to nie żałuj nabojów do niej. Natomiast jeśli chcesz się wylansować i zaspokoić głód "anty-cheatowania" to przed każdym bossem warto mieć przygotowane z dwa naboje rakietnicy. Zwykle padają po jednym, ale jest szansa, że się nie trafi, no i "skorpiony" padają po trzech strzałach;
- Momenty gry rozdzielamy się z Shevą... Apteczki nic nam wtedy nie dadzą więc warto uważać na siebie jeszcze bardziej. Warto chodzić ze strzelbą, bo odrzuca przeciwników w razie niebezpieczeństwa. W chwili spokoju oczywiście należy ją przeładować bo później zdarzają się sytuacje gdy przeciwnik podchodzi, my czekamy żeby mu wypłacić pięknego headshota a tu zonk - naciskamy spust, Krzysztof broń ładuje a na naszej twarzy rysuje się piękna szrama;
- Dopakowany rewolwer to BARDZO dobra broń;
- Oczywiście zawsze stoimy blisko Shevy, szczególnie w późniejszych rozdziałach gdy przeciwnicy chwytają za gnaty, co niektórzy nawet za RPG;
- Ostatnia walka to wbrew pozorom banał. Jeszcze większy banał jeżeli mamy rewolwer właśnie. Pamiętać o unikach i musimy dobrze celować w środek klatki piersiowej / pleców;
- No i najważniejsze - jeżeli gracie na Infinity Ammo to praktycznie nie ma problemu - strzelając w ścianę z RPG rozwalimy gości cztery metry dalej. Nie oszczędzać więc ammo, bo jest nieskończone ;d.
Ostatnio zmieniony wt 31 mar, 2009 przez Nyu, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Arek

Post autor: Arek »

No no ciekawe na pewno się przyda.

PS:no ja jestem jak ty to ująłeś za "anty-cheatowania" nie lubię takich bajerów w Resach jedynie kiedy takich opcji lubię używać to jak już przejdę grę na wszystkich poziomach. :rad12:
Ps3Centerbloog.pl
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

Wczoraj ukończyłam pro mode :rad13:
Gra dała mi w kość, chociaż liczyłam się z tym. Najbardziej irytowała mnie Sheva, która w tym trybie ma chyba obniżone IQ.
Z bossów najwięcej powtórek miałam walcząc z Ndesu. Bałam się walki z Jill ale wybrałam bezstresowy sposób walki i wszystko skończyło się w trzy minuty a Jill nie miała okazji pomachać pistolecikami ani dać mi kopniaka :rad13:
Pierwszy etap walki z Weskerem też nie należał do łatwych.
Pozostałe boje z bossami - bez historii.

Szacunek dla wszystkich, którzy samodzielnie przeszli ten tryb :rad12:
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Awatar użytkownika
Alucard

Post autor: Alucard »

Finka pisze:Najbardziej irytowała mnie Sheva, która w tym trybie ma chyba obniżone IQ.
Nie ma, wręcz przeciwnie, trzyma się blisko i od razu ulecza w razie dying, bardzo przydatna jest na pro.
Playstation Network: Bansai_
Xbox Gamertag: kagannpwnz
3DS Friend Code: 2105-9086-2899

Zapraszam do wspólnej gry.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

OK, totalnie wkurza mnie fakt, że wszystko to, co zdobywamy na niższych poziomach trudności jest od razu dostępne na PRO.
-mniej cierpliwi prędzej czy później sięgną po jakąś dopakowaną broń gdy na dłużej zatną się w jakimś momencie
-nawet chcąc grać na podstawowym sprzęcie (bo tylko to jest wyznacznikiem przejścia gry w pełni odczuwając poziom trudności) jest to fizycznie utrudnione. Chcąc nie chcąc zbierając i używając tylko rzeczy zebranych na pro, umieszczamy nadmiar w "skrzyni", która pełna jest sprzętu z innego poziomu. I co? I mam teraz każdy nabój liczyć, żeby czasem nie wziąć więcej, niż zasłużyłem, zebrałem na PRO? Totalnie bezmyślne rozwiązanie.

RE4 dało mi niesamowitą satysfakcję przejścia RO właśnie dlatego, że nawet mając już IRLa nie mogłem go użyć na PRO ułatwiając sobie zadanie z prostej przyczyny - nie była ona tam dostępna.

Zacząłem PRO. Już widzę, że szybko go nie ukończę - rozdział 2-1 i kwiczę ;) Pewnie porwę się na to właśnie z "oszukanym" sprzętem tylko po to by odblokować wszystkie trofea, a na serio zabiorę się zań dopiero jak poczuję się na siłach.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Finka

Alucard pisze:
Finka pisze:Najbardziej irytowała mnie Sheva, która w tym trybie ma chyba obniżone IQ.
Nie ma, wręcz przeciwnie, trzyma się blisko i od razu ulecza w razie dying, bardzo przydatna jest na pro.
W moim przypadku było inaczej. Pomimo, że Shava stała obok to był zupełny brak reakcji na dying, reagowała, tak mniej więcej, jeden raz na dziesięć przypadków.

Recoil, w RE4 RL był dostępny u Merchanta.
Myślę, że gdyby w RE5 poziom pro trzeba było zacząć od zera, to chyba nikt by nie ugrał tego trybu nawet w co-op.
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Post autor: Saladyn »

A klepałaś kółko? Można ją pogonić trochę. Niewiele trzeba, żeby mocno oberwać od niektórych już na średnim poziomie trudności. Walka z mini-bossami (JJ i każdy inny dopakowany Maijini) i pozamiatane.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Recoil, w RE4 RL był dostępny u Merchanta.
Owszem, ale z progresem gry, i trzeba było nań zarobić. I był to tylko jeden strzał. A IRL już trzeba było zarobić osobno.
Myślę, że gdyby w RE5 poziom pro trzeba było zacząć od zera, to chyba nikt by nie ugrał tego trybu nawet w co-op.
I dlatego jest poziomem PRO, z którego w tej chwili wszystkie czity czynią poziom umiarkowany PRO.

A pozamiatane mamy juz na początku, gdzie jeden cios/strzał = dying. I to jest cały urok ;D
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Urok... zwłaszcza w planszach, w których cienasy przytrzymują cię by ktoś mocniejszy sprzedał ci strzała (np. granat rzucony pod nogi czy rakietnica). Na najłatwiejszym poziomie można się wyrwać dość szybko, ale już na średnim mimo zasuwania gałką zwykłe Majini nie raz mnie tą gebą ugryzły. I to tak za "ćwierć życia".
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Ugryzie i puści - możesz mu oddać. Ale jak przywali tulipanem to kaplica... A przy moim szczęściu do Shevy (która stosunkowo często lubi po prostu patrzeć jak się wykrwawiam) często równa się to natychmiastowemu zgonowi...
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Wiem, że puści, ale zabiera to energii. Raz Sheva tak dała ciała, że dwóch gości paralizatorami nas młóciło na przemian. Gdy tylko puściły skurcze dostawałem w łeb od następnego. I zgon.
Awatar użytkownika
Finka

Recoil pisze: Chcąc nie chcąc zbierając i używając tylko rzeczy zebranych na pro, umieszczamy nadmiar w "skrzyni", która pełna jest sprzętu z innego poziomu. I co? I mam teraz każdy nabój liczyć, żeby czasem nie wziąć więcej, niż zasłużyłem, zebrałem na PRO? Totalnie bezmyślne rozwiązanie.
Nie musisz niczego liczyć, po prostu sprzedaj wszystko i zacznij od zera :P
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

E-tam. Wszystko, co się kupuje jest sprzedawane za 10% ceny. Zdzierstwo.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Niemniej szkoda byłoby całego tego majątku, który gromadziło się tyle czasu ;)
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
Prisonbull

Post autor: Prisonbull »

No i jestem w walce z kupą - excellą. Gram Shevą, ale Krzysio nie daje sobie zbytnio rady z malutkimi uroborosami i ciągle zdycha. Na pro te robaczki zabierają cały pasek życia...

Macie jakieś rady jak szybko załatwić tą bitch? Mam magnuma dopakowanego na max i infinite ammo.
Awatar użytkownika
Naleśnik

Post autor: Naleśnik »

Mnie też wkurzało że towarzysz zdycha i przeszkadza w graniu. Olałem laser, wziąłem Rocket Launchera (mam tego z infinity ammo, ale można też sobie załatwić kilka albo kupić) i bestia padła tak szybko że nawet byłem w szoku, bo to w końcu tryb Professional i myślałem że będzie ciężko nawet z rakietnicą.
Awatar użytkownika
Alucard

Post autor: Alucard »

Daj Krzychowi Shotguna/Maszynówkę, na pro przechodziłem tez sheva i ten rozdział zaliczyłem sam w niecałe 10 minut za 1 podejściem, nie baw sie laserem, ładuj magnumem w kwiatki te najbliżej ciebie to się wycofają i jak będziesz nadążać, nawet ani razu nie zaatakują nawet jak to było w moim przypadku :)
Playstation Network: Bansai_
Xbox Gamertag: kagannpwnz
3DS Friend Code: 2105-9086-2899

Zapraszam do wspólnej gry.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 5”