Sekrety
Sekrety
Witam. Residenta 2 przeszedłem już wiele razy, zarówno na psx, pc i gamecube i dojrzałem tutaj kilka błędów dotyczących jak zdobyć poszczególne bronie i oceny w rankingu.
Ranking A
Aby uzyskać ranking A skończ grę w czasie krótszym niż 3godz. Pamiętaj że możesz wtedy:
- Zrobić do 6 save pod warunkiem nie używania Heath Spray.
- Zrobić do 3 save jeżeli użyłeś 1 Heath Spray.
- Zrobić najwyżej 1 save jeżeli użyłeś 2 Heath Spray.
- Nie używać żadnej dodatkowej broni z nieskończoną amunicją (broń z amunicją procętową można używać!!!)
Dodatkowe bronie
UWAGA!!!(dodatkowych broni nie zdobędziesz jeśli grasz na poziomie easy)
-Rocket Launcher - Przejdź scenariusz A w czasie krótszym niż 2,5godz. uzyskując ranking A lub B. Broń ta będzie dostępna w scenariuszu A i B.
-Sub-Machine gun - Przejdź scenariusz B w czasie krótszym niż 3godz. uzyskując ranking A lub B. Broń ta będzie dostępna w scenariuszu A i B.
-Gatling Gun - Przejdz scenariusz A i B(bez save’wania) w czasie krótszym niż 2,5godz. uzyskując ranking A lub B. Broń ta będzie dostępna w scenariuszu A i B.
Tryby gry
Extreme Battle - Przejdź scenariusz A i B.(Tryb ten jest w wersji na pc i gamecube. Na psx też ale tylko jesli posiadasz wersję Resident Evil 2 Dual Shock Version)
The 4TH Survivor - Przejdź scenariusz A i B uzyskując ranking A.
The To-Fu Survivor - Przejdź scenariusz A i B po 3 razy (A,B A,B A,B) uzyskując ranking A.
Dodatkowe stroje
Rozpocznij grę na poziomie Normal i dojdź do posterunku policji nie podnosząc żadnego przedmiotu. W alejce przed głównym wejściem do powinieneś zobaczyć Zombiaka. W stroju żołnierza - jest to znany z pierwszej części RE członek S.T.A.R.S., pilot helikoptera - Brad Vickers. Gdy go zabijesz przy jego ciele znajdziesz SPECIAL KEY. Uzuj go na szawce w pomieszczeniu z ciemnią i maszyną do pisania. Claire ma 1 strój, a Leon 2
Zdjęcie
Będąc w Pokoju S.T.A.R.S. podejdź do biurka pod zdjęciami. Przeszukaj szufladę 50 razy, a dostaniesz film, który będziesz mógł wywołać w Ciemni.
Ranking A
Aby uzyskać ranking A skończ grę w czasie krótszym niż 3godz. Pamiętaj że możesz wtedy:
- Zrobić do 6 save pod warunkiem nie używania Heath Spray.
- Zrobić do 3 save jeżeli użyłeś 1 Heath Spray.
- Zrobić najwyżej 1 save jeżeli użyłeś 2 Heath Spray.
- Nie używać żadnej dodatkowej broni z nieskończoną amunicją (broń z amunicją procętową można używać!!!)
Dodatkowe bronie
UWAGA!!!(dodatkowych broni nie zdobędziesz jeśli grasz na poziomie easy)
-Rocket Launcher - Przejdź scenariusz A w czasie krótszym niż 2,5godz. uzyskując ranking A lub B. Broń ta będzie dostępna w scenariuszu A i B.
-Sub-Machine gun - Przejdź scenariusz B w czasie krótszym niż 3godz. uzyskując ranking A lub B. Broń ta będzie dostępna w scenariuszu A i B.
-Gatling Gun - Przejdz scenariusz A i B(bez save’wania) w czasie krótszym niż 2,5godz. uzyskując ranking A lub B. Broń ta będzie dostępna w scenariuszu A i B.
Tryby gry
Extreme Battle - Przejdź scenariusz A i B.(Tryb ten jest w wersji na pc i gamecube. Na psx też ale tylko jesli posiadasz wersję Resident Evil 2 Dual Shock Version)
The 4TH Survivor - Przejdź scenariusz A i B uzyskując ranking A.
The To-Fu Survivor - Przejdź scenariusz A i B po 3 razy (A,B A,B A,B) uzyskując ranking A.
Dodatkowe stroje
Rozpocznij grę na poziomie Normal i dojdź do posterunku policji nie podnosząc żadnego przedmiotu. W alejce przed głównym wejściem do powinieneś zobaczyć Zombiaka. W stroju żołnierza - jest to znany z pierwszej części RE członek S.T.A.R.S., pilot helikoptera - Brad Vickers. Gdy go zabijesz przy jego ciele znajdziesz SPECIAL KEY. Uzuj go na szawce w pomieszczeniu z ciemnią i maszyną do pisania. Claire ma 1 strój, a Leon 2
Zdjęcie
Będąc w Pokoju S.T.A.R.S. podejdź do biurka pod zdjęciami. Przeszukaj szufladę 50 razy, a dostaniesz film, który będziesz mógł wywołać w Ciemni.
Ostatnio zmieniony pn 07 sty, 2008 przez Nosferatu, łącznie zmieniany 1 raz.
Małe sprostowanie:
Jeśli chodzi o uzyskanie rangi A:
Żeby ją uzyskać możemy:
-użyć 5 F.A.S'ow i nie zrobić ani jednego save'a
-użyć 4 F.A.S'y i zrobić 1 save'y
-użyć 3 F.A.S'y i zrobić 2 save'y
-użyć 2 F.A.S'y i zrobić 3 save'y
-użyć 1 F.A.S'a i zrobić 4 save'y
-nie użyć ani jednego F.A.S'a i zrobić 5 save'ow
Bez względu na to, który wariant wybierzemy (przy zachowaniu pozostałych warunków) otrzymamy ocenę A.
Tak przynajmniej było za "moich" czasów
Jeśli chodzi o uzyskanie rangi A:
Żeby ją uzyskać możemy:
-użyć 5 F.A.S'ow i nie zrobić ani jednego save'a
-użyć 4 F.A.S'y i zrobić 1 save'y
-użyć 3 F.A.S'y i zrobić 2 save'y
-użyć 2 F.A.S'y i zrobić 3 save'y
-użyć 1 F.A.S'a i zrobić 4 save'y
-nie użyć ani jednego F.A.S'a i zrobić 5 save'ow
Bez względu na to, który wariant wybierzemy (przy zachowaniu pozostałych warunków) otrzymamy ocenę A.
Tak przynajmniej było za "moich" czasów
Tematy dotyczace dodatkowych broni czy trybow gry juz istnieja, wiec niepotrzebnie je dublujesz. Informuje zatem, by o tych kwestiach dyskutowac w:
- tryby gry --> http://www.mwrc.pl/forum/viewtopic.php?t=590
- bronie --> http://www.mwrc.pl/forum/viewtopic.php?t=167
O reszcie mozecie tutaj.
EDIT. Male sprostowanie: Moj komentarz jest skierowany glownie do osoby zakladajacej temat, posrednio takze do dalszych. A czemu - prosze przeczytac ejszcze raz powyzsza moja wypowiedz.
O reszcie mozecie tutaj.
EDIT. Male sprostowanie: Moj komentarz jest skierowany glownie do osoby zakladajacej temat, posrednio takze do dalszych. A czemu - prosze przeczytac ejszcze raz powyzsza moja wypowiedz.
Ostatnio zmieniony wt 08 sty, 2008 przez MiGoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Nosferatu napisałeś:-Gatling Gun - Przejdz scenariusz A i B(bez save’wania) w czasie krótszym niż 2,5godz. uzyskując ranking A lub B. Broń ta będzie dostępna w scenariuszu A i B.
To akurat nie prawda:]
Przeszedłem Scenariusz A Leon nie zrobiłem ani 1 save nie użyłem ani 1 spray i grałem 1h34min dostałem ocene A następnie odpaliłem Claire B przeszedłem bez save nie użyłem ani 1 spray czas 1h40min otrzymałem ocene A i nie dostałem GATLING GUNA...co ty na to? ;]
To akurat nie prawda:]
Przeszedłem Scenariusz A Leon nie zrobiłem ani 1 save nie użyłem ani 1 spray i grałem 1h34min dostałem ocene A następnie odpaliłem Claire B przeszedłem bez save nie użyłem ani 1 spray czas 1h40min otrzymałem ocene A i nie dostałem GATLING GUNA...co ty na to? ;]
Ja ci na to powiem, a raczej coś zacytuje:
Więc nie ciągnij tego znowu, bo robisz bałagan.MiGoo pisze:Tematy dotyczace dodatkowych broni czy trybow gry juz istnieja, wiec niepotrzebnie je dublujesz. Informuje zatem, by o tych kwestiach dyskutowac w:
"In his house at R'lyeh dead Cthulhu waits dreaming."
H.P. Lovecraft
H.P. Lovecraft
Kolejny cytat:
Myślę że informacji jest wystarczająco.squallaz pisze: Ja tak to zdobywałem 9 lat temu:
1)Claire Ocena A Zdobyto: Wyrzutnia Rakiet Czas: 2:28:48 Scenario: A
2)Leon Ocena A Zdobyto: Mac 11, Hunk Czas: 2:27:58 Scenario: B
3)Claire Ocena A Zdobyto:---------------- Czas: 2:14:56 Scenario: A
4)Leon Ocena A Zdobyto:---------------- Czas: 2:21:14 Scenario: B
5)Claire Ocena A Zdobyto:---------------- Czas: 2:26:07 Scenario: A
6)Leon Ocena A Zdobyto: Tofu Czas: 2:23:18 Scenario: B
7)Claire Ocena A Zdobyto:---------------- Czas: 2:21:52 Scenario: A
8)Leon Ocena A Zdobyto:---------------- Czas: 2:11:13 Scenario: B
9)Claire Ocena A Zdobyto:---------------- Czas: 1:59:36 Scenario: A
10)Leon Ocena A Zdobyto: Gatling Gun Czas: 2:00:59 Scenario: B
11)Claire Ocena A Zdobyto:---------------- Czas: 1:50:01 Scenario: A
12)Leon Ocena A Zdobyto:---------------- Czas: 1:57:29 Scenario: B
"In his house at R'lyeh dead Cthulhu waits dreaming."
H.P. Lovecraft
H.P. Lovecraft
To nie sekret, a raczej graficzny smaczek, ale nie widzialem, by ktos o nim wspomnial na forum, a poza tym nie wiem, w ktorym temacie byloby tej informacji lepiej, wiec...
Na niektorych planszach, gdzie Leon stoi w pewnej odleglosci od "ekranu" wystarczy stanac nim tak, by byl zwrocony twarza do gracza. Wygarniecie ze strzelby (typ niema znaczenia, ale czesciej mi to wychodzilo z "pelnego" Remingtona zrobi w ekranie "dziury". Zupelnie jak gdyby Leon podziurawil szybe oddzielajaca go od gracza. Pierwszy raz zdarzylo mi sie to w czasie walki z Lickerami i szczerze mowiac bylem niezle zaskoczony
Na niektorych planszach, gdzie Leon stoi w pewnej odleglosci od "ekranu" wystarczy stanac nim tak, by byl zwrocony twarza do gracza. Wygarniecie ze strzelby (typ niema znaczenia, ale czesciej mi to wychodzilo z "pelnego" Remingtona zrobi w ekranie "dziury". Zupelnie jak gdyby Leon podziurawil szybe oddzielajaca go od gracza. Pierwszy raz zdarzylo mi sie to w czasie walki z Lickerami i szczerze mowiac bylem niezle zaskoczony
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
Dodam, że w szafce oprócz nowego stroju Claire znajduje także szybkostrzelnego colta.Nosferatu pisze:Dodatkowe stroje
Nikt nie wymienił jeszcze sekreciku na nieskończoną amunicję w wersji PC. W ekranie ekwipunku należy wklepać następującą kombinację klawiszami kursora:
góra, góra, dół, dół, lewo, prawo, lewo, prawo, a następnie wcisnąć przycisk celowania (klawisz x na klawiaturze). Wszystkie posiadanie bronie będą miały od tej chwili nieskończoną amunicję.
Nie jestem pewien, ale aby to wyłączyć i powrócić do normalnej gry, wystarczy chyba wyżej wymienioną sekwencję wklepać jeszcze raz w ekranie ekwipunku oczywiście.
Też o tym słyszałem i w jednym miejscu również "strzelałem w ekran", ale nie pamiętam gdzie to byłoSaladyn pisze:Na niektorych planszach, gdzie Leon stoi w pewnej odleglosci od "ekranu" wystarczy stanac nim tak, by byl zwrocony twarza do gracza. Wygarniecie ze strzelby (typ niema znaczenia, ale czesciej mi to wychodzilo z "pelnego" Remingtona zrobi w ekranie "dziury". Zupelnie jak gdyby Leon podziurawil szybe oddzielajaca go od gracza. Pierwszy raz zdarzylo mi sie to w czasie walki z Lickerami i szczerze mowiac bylem niezle zaskoczony
- RoboticFreeze
w RE 2 da się podziurawić ekran tam, gdzie pierwszy raz wyskakują pieski (tak czytałem).
Ostatnio zmieniony sob 03 maja, 2008 przez RoboticFreeze, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kuba Pajączek
Można to nazwać sekretem: Mr.X pod koniec gry okazuje się być Tyrantem T-103, ale na kapsule w której go zżucają pisze T-00. Ciekawe...?
Ostatnio zmieniony śr 16 lip, 2008 przez Kuba Pajączek, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.byond.com/games/DarkerEmerald/TLC
Nowa wersja Resident Evil Online 2(zmieniona nazwa, wiadomo: kopyrajt-orajt).
"You can't spell "slaughter" without "laughter"!! Hahahahahaha!!!"
Nowa wersja Resident Evil Online 2(zmieniona nazwa, wiadomo: kopyrajt-orajt).
"You can't spell "slaughter" without "laughter"!! Hahahahahaha!!!"
mi się udało strzelić w ekran z shotgun'a w poczekalni na pierwszym piętrze gdzie jak się dalej przez drzwi szło to był wrak helikoptera pod którym trzeba było bambe podłożyć. Grałem na PC
Ostatnio zmieniony pn 26 sty, 2009 przez xBlazex, łącznie zmieniany 1 raz.
Niewiem czy to właściwy temat aby poruszać sekrety Extreme Battle, ale dzisiaj dla relaxu grając Leonem na lv.2 idąc korytarzem (tym gdzie był krokodyl) do ruchomego mostu (wyższy poziom) , na górze czeka na nas bazooka z 10 rakietami. Niestety jest to ślepa uliczka, ale z niespodzianką na końcu, do której się trzeba przebić przez grupkę zombie, cerberusów i ivy.
DZIĘKI ŻE O MNIE PAMIĘTACIE !!!
W sumie jest to sekret, dodam równiez że w tym trybie nieraz losowo dostajemy dane bronie, na LVL 3. w laboratoriach (nie biegniemy do pociągu tylko odbijamy na winde gdzie w grze musimy użyć Master Key), na samym końcu zdobywamy Machine Gun'a, jest wiele ślepych uliczek do których musimy się przebić ale nieraz warto gdyż wracamy z lepsza pukawką szczególnie na lvl. 3 gdy spotykamy do 3 Birkinów na komisariacie 
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage