Ogólne dyskusje

Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Mi tam taka długość gry w zupełności wystarcza (bo i czasu na granie niewiele), ale też nie jestem pępkiem świata konsolowego i rozumiem narzekania ludzi na długość piątki. Ale dodatków jest tyle, że spokojnie wystarczy to na 30 godzin, przy calakowaniu pewnie jeszcze więcej. Ale hej - ta gra jest tak grywalna, że wcale mi to nie przeszkadza i może nawet zrobię w niej calaka (za jakieś kilka miesięcy przy moim tempie gry :P ). A wiedzieć trzeba, że aczikom mówię stanowcze "nie!".
Obrazek
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Post autor: Saladyn »

Recoil pisze:Hmmm... Mi osobiście RE5 zajęło ok 20 godzin. Za pierwszym razem. Teraz gram 4 raz i już mam wynik poniżej 5. Generalnie tak teraz myślę, to starsze resy można było zaliczyć bez większych problemów poniżej 3 godzin.
Dokładnie. Jedynkę w sumie coś koło 1:45, dwójkę pierwszą postacią z 1:30, drugą 2:15, może mniej (jeżeli się wiedziało, co się robi). Stare resy nie miały nawet opcji kontynuowania od checkpointu. Trzeba było sejwa wczytywać. Kiedyś przelazłem grę bez sejwów. Drugim razem pożałowałem - komp się zwiesił :/

System nie zlicza licznych Cutscenek, a to część fabuły. Tak samo jak FILES, które się odblokowuje.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
Awatar użytkownika
Nyu
Kontakt:

Post autor: Nyu »

Ale cutscenki właśnie nie powinny być wliczane w czas gry, bo ma to być czas gry, nie gry i filmików. To w MGS4 za pierwszym razem przeszedłem w 20h a za drugim pomijając filmiki w 5h :). Przynajmniej nie ma ściemy, że gramy dłużej.
Awatar użytkownika
Bzduras

Ale jak oglądasz cut-scenkę i wpadnie ktoś z pytaniem "co robisz?" to odpowiadasz zapewne "gram", a nie "oglądam cut-scenkę w grze, co nie wlicza się do czasu gry, ergo - nie gram" ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
=Rzeźnik=

Post autor: =Rzeźnik= »

Byłem dzisiaj w carrefour. Kupiłem re5 na xbox'a i jak odpaliłem to nie wiedziałem co się dzieje z początku ;D , ale teraz już łapię. Teraz stanąłem na tym pierwszym boss'sie. Wnerwiający jest.
"Gdy usłyszysz ryk piły spalinowej ,jest już za późno."
Awatar użytkownika
Arek

Post autor: Arek »

Dobra ok to napiszę tak jak dla mnie czas pierwszego grania w RE5 był wystarczający(około 8h)ale i podczas tego przejścia starałem się iść dość szybko i nie oglądać każdego kąta. :rad2:
Ostatnio zmieniony ndz 05 kwie, 2009 przez Arek, łącznie zmieniany 2 razy.
Ps3Centerbloog.pl
Awatar użytkownika
Nerobianco

Post autor: Nerobianco »

Arek przeczytaj czasami co napiszesz zanim wciśniesz enter ; )

A żeby nie było offtopu:
Co do długości gry, RE5 wydaje mi się perfekcyjne pod tym względem.
ダーク
Awatar użytkownika
Nyu
Kontakt:

A mi nie. Ja wiem, że teraz twórcy stawiają na intensywność, dynamikę i szantaż w postaci "Chcecie dobrej gry? Będzie więc krótko". Taa, jakby wcześniej nie dało się zrobić długiej i dopasionej gry (a dało się - przykład: RE4 żeby nie szukać daleko). Moim zdaniem twórcy za dużo czasu poświęcają udoskonalając grę pod względem wizualnym, zamiast odpalać swoje szalone wizje. Chociaż brzydkich gier też już nie chcę widzieć. Mimo wszystko, jest za krótko.
Awatar użytkownika
Alucard

Post autor: Alucard »

Nyu pisze:(a dało się - przykład: RE4 żeby nie szukać daleko)
RE:4 przechodziłem niecałe 15 godzin, a RE:5 12h, więc krótka różnica, bo i tak RE:5 mnie przyssało, na wiele wiele dłużej dzięki świetnym mercą i co-opem.
Playstation Network: Bansai_
Xbox Gamertag: kagannpwnz
3DS Friend Code: 2105-9086-2899

Zapraszam do wspólnej gry.
Awatar użytkownika
Nyu
Kontakt:

RE4 też miał świetnego Merca, poza tym był trudniejszy, dłuższy i także przy singlu można było spędzić całkiem niemało czasu za pierwszym, jak z przy następnych podejściach. No i były zagadki (nie trudne, ale były, bo tutaj ich nie ma). Mi zajął trochę ponad 17h, przy czym RE5 za pierwszym razem - 9 godzin a za drugim pękło w niecałe 5. Godzinkę dłużej trwało to na PRO - 6h. Obie części mają niesamowite replayability, ale nie oszukujmy się - RE4 jest dłuższy.
Awatar użytkownika
Alucard

Post autor: Alucard »

RE:4 jest dłuższy, ale przy RE:5 przesiedzisz o wiele dłużej, co-op / merc co-op no i teraz DLC typu "deathmatch".
Playstation Network: Bansai_
Xbox Gamertag: kagannpwnz
3DS Friend Code: 2105-9086-2899

Zapraszam do wspólnej gry.
Awatar użytkownika
Nyu
Kontakt:

Tak, pewnie spędzę więcej w RE5 (chociaż nie jestem do końca pewien, bo w RE4 utopiłem trochę czasu), ale rozmawiamy tu o długości przejścia podstawowego trybu. Teraz każda gra ma czas około 8h co mnie NIE zadowala. Zawsze zasiadam do gry jeszcze raz drugi, trzeci, czwarty, odblokowuję różne rzeczy, ale pojedyncze przechodzenia są za krótkie. Nie mówię o replayability, bo tą rzecz CAPCOM opanował idealnie. Nie mówię też o speedrunach. Rezydent piąty jest za krótki i tyle, bo gra która pęka za pierwszym razem w dwa wieczory jest za krótka.
Awatar użytkownika
Arek

Post autor: Arek »

Może i pęka w dwa wieczory zależy jak kto gra,ale przecież jak by się ktoś uparł to RE4 też mógłby przejść w dwa wieczory :rad12: .
Ps3Centerbloog.pl
Awatar użytkownika
Nyu
Kontakt:

Czytanie ze zrozumieniem to sztuka, którą uczą w podstawówce a następnie pomagają pielęgnować przez 3 lata w gimnazjum :rad8: .

Barry: ... a moderatorzy za takie teksty mogą wstawić OST'a. Daruj sobie takie teksty.

Nyu: Wiedziałem, że się będą rzucać ;). Ale ok, uzupełnię wypowiedź cytując samego siebie:
"Rezydent piąty jest za krótki i tyle, bo gra która pęka za pierwszym razem w dwa wieczory jest za krótka" + fakt, że RE4 nie pęka w dwa wieczory przy pierwszym podejściu (przynajmniej większości, bo wiadomo, że znajdą się wyjątki).
Ostatnio zmieniony wt 07 kwie, 2009 przez Nyu, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

Wczoraj nareszście dokończyłam rankingi "S" ale postawa IQ doprowadzała mnie do szewskiej pasji :pff2: Była taka sytuacja kiedy miałam dying (grałam Chrisem) a Sheva stała obok i zamiast pomóc to odwróciła się tyłem :smut8: po tym nie grałam przez dwa dni :D
Naprawdę nie wiem od czego to zależy, chyba tak jest to zaprogramowane. Szkoda, bo zabija to radość z grania :okulary3:
Ostatnio zmieniony sob 11 kwie, 2009 przez Finka, łącznie zmieniany 1 raz.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

No to wyobraź sobie, że ja z nią mam tak prawie na każdym kroku. Ok 80% moich "dying" jest przez Shevę ignorowanych...
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

Niektórzy gracze jednak chwalą sobie zachowanie się IQ, więc może są różne wersje gry...
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Awatar użytkownika
Jakem Gozdek

Post autor: Jakem Gozdek »

Hehe to chyba nie ja ;] O tyle o ile Sheva mnie ratuje czasem, to przy pierwszej walce z Popokarim miałem taką akcję: Ja "Dying" i krzycze "Help me!" a Sheva "I'm coming!" i pobiegła w drugą stronę pozbierać itemy ;p
Awatar użytkownika
Bzduras

Mi Sheva nigdy podobnych wałków nie odstawiła O_o Gram, mam Dying, krzyczę "I'm not... gonna make it!" i momentalnie dostaję cios w klatę.
Obrazek
Awatar użytkownika
Nerobianco

Post autor: Nerobianco »

Takie pytanko, czy ta okładka którą prezentuje ten sklep
http://sklepgekon.pl/product_info.php/p ... 3_Gry.html

To fake : ) ? Czy może istnieje edycja z tą okładką. Moja kopia Re5 ma inną okładkę : (
ダーク
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 5”