Patch v1.1 do wersji europejskiej

Również o Resident Evil 3.5
Awatar użytkownika
Varrok

Post autor: Varrok »

Wygląda to na jakąś niezgodność wersji...
Na pewno masz akurat Azjatycką wersję? :pff3:
Albo inaczej: Nie bawiłeś się w modyfikowanie/podmienianie filmików w grze?
Ostatnio zmieniony ndz 22 cze, 2008 przez Varrok, łącznie zmieniany 2 razy.
kociub

Post autor: kociub »

Nie, gra jest świeżo zainstalowana.
Mam grę po angielsku ale wszędzie napisane, że to Biohazard 4.
Pasjonat motoryzacji, ale nie niemieckiej!
To nie sztuka zabić muchę przednią szybą, sztuką jest to zrobić boczną - idea Driftu :P
Zapraszam na moją galerię: http://picasaweb.google.pl/kociub2
Awatar użytkownika
Varrok

To może zła wersja patcha - ten jest z wersji azjatyckiej do europejskiej...

Spróbuj stąd (jeśli to nie ten sam, co masz):
http://www.gamershell.com/download_18764.shtml
kociub

Post autor: kociub »

To jak włączam to dla odmiany wywala błąd : "Installation destination is not found"
Pasjonat motoryzacji, ale nie niemieckiej!
To nie sztuka zabić muchę przednią szybą, sztuką jest to zrobić boczną - idea Driftu :P
Zapraszam na moją galerię: http://picasaweb.google.pl/kociub2
Awatar użytkownika
Varrok

hmm... Może spróbuj wgrać RE4 do domyślnego folderu (W program files'ie), a jak wtedy wyskoczy ten sam błąd, to spróbuj przed instalacją patcha wgrać spolszczenie :)
Zero

Post autor: Zero »

Witam jestem nowy na forum :p ale do rzeczy.
Ja też kupiłem RE 4 z serii Super$eller i patch 1.10. jest instalowany razem z grą i poprawia on grafikę możecie mi wierzyć. Byłem w posiadaniu wersji Azjatyckiej BH 4 bez patcha i widzę ogromną różnicę. A patch który jest na 2 płytce to nic innego jak instalka: instrukcji, poradnika i kilku linków nic więcej :)
Dla niedowiarków wklejam informacje którą można zobaczyć przed instalacją tego patcha:

Niniejszy patch zainstaluje na Twoim komputerze następujące elementy będące częścią wydania Super$eller:

- Instrukcję do gry w formacie PDF
- Poradnik do gry w formacie PDF
- Link do rejestracji elektronicznej gry w Kompanii Graczy
- Dodatkowe linki serii Super$eller

Dziękujemy za zakup gry i życzymy udanej zabawy!
vifon13

Post autor: vifon13 »

Necraria: Post przeniesiony do odpowiedniego tematu. Przy okazji - proszę duże litery na początku zdań.

mam problem. jak zainstalowac patcha poprawiajacego grafe bo wypakowalem z rara i mam teraz 2 foldery xfile i xscr
Ostatnio zmieniony czw 27 lis, 2008 przez vifon13, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Barry

Post autor: Barry »

Folder xfile oraz xscr wklejasz bezpośrednio do folderu gry ... Oto cała instalacja :rad11:
Awatar użytkownika
zombikmichal

Post autor: zombikmichal »

Jak kupisz werside z topStteler(chyba tak to się pisze)masz patcha od razu gra kosztuje 50 zł
RE żądzi
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Post autor: Slayer »

Siema, słuchajcie mam problem. Chciałem zainstalować dzisiaj Re 4, tyle że mam rozwalony cd/dvd rom i nie mógłbym odpalać z płyty, dlatego też wrzuciłem (zawartość dvd) na PenDrive'a. Zainstalowałem, mouse aim gotowe, ale nie mogę z tym patchem 1.1 Wiem że już kilka osób miało taki problem ale ja nie mogłem znaleźć odpowiedzi. Cracka nie instalowałem bo ktoś pisał żeby na końcu instalować, ikonki na puplicie też nie ma, a problem taki że wyskakuje: No game requiring an update is installed on this computer."

Pomóżcie bo ja nie znam odpowiedzi
Na ps2 jest fajnie bo nie ma żadnego instalowania i sobie grałem a tutaj to normalnie szok...

PS- To screen z pierwszej akcji gry: http://img529.imageshack.us/img529/6070 ... 080001.jpg masakra ! :( a tu dowód że nie mam pirata ;) http://img177.imageshack.us/img177/2040/img0203.jpg
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Zobacz w rejestrze, czy klucze się zgadzają.

Start -> Uruchom -> wpisujesz regedit i dajesz ok. Tam szukaj drzewka w tej kolejności: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\CAPCOM\Resident Evil 4. Potem popatrz po kluczach czy miejsce instalacji się zgadza i czy ścieżka prowadzi do pliku .exe. W razie potrzeby zmień wartości kluczy (prawy przycisk -> modyfikuj) i spróbuj zainstalować patcha. Jeśli to nie pomoże, to ja nie wiem, co pomoże ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Nie działa, ale też nie wiem czy dobrze zrobiłem : http://img18.imageshack.us/img18/9573/n ... itowax.png Jestem załamany :(
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

No niby jest dobrze... A może spróbuj wrzucić patcha do folderu z grą?
Obrazek
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Już minęło sporo czasu, grania z tą nie spatchowaną wersją, ale nadal się nie mogę przyzwyczaić. Jak zobaczyłem laser room :smiech1: :smiech2: :smiech1: Może jednak ktoś coś mi powie, ja wiem że niektórym się nie chce bo już minęła era RE4 teraz tylko RE 5 no ale może jednak ktoś coś wie? A na innym forum ktoś mi napisał coś o jakiś rip, co to w ogóle jest, i napisał też że trzeba podmienić bo problemy z aktualizacją, czy coś w tym stylu. Ktoś coś wie?!
Awatar użytkownika
Czarek199410

Post autor: Czarek199410 »

Ja coś wiem I powiem tak nie wgrywaj patcha 1.1(Powalony jest raz działa raz nie) lepiej weż to
http://z6.invisionfree.com/Resident_Evi ... topic=1631

I już może nie masz dalej dobrego oświetlenia itd ale już gra wygląda sto razy lepiej
Ja tak gram +high res filmiki i nie narzekam

Ps:RIP oznacza grę które nie ma dżwieku filmików mniej waży itd

JEŚLI CHCESZ RE4 JAKO PRAWDZIWY NEXT GEN
http://z6.invisionfree.com/Resident_Evi ... topic=7814 filmiki HD
http://z6.invisionfree.com/Resident_Evi ... =2236&st=0 Proszę piękne oświetlenie zwane bloom

Necraria: Podejrzewam, że nie zauważyłeś tematu, w którym SlayerPL mówi właśnie o tym patchu? http://www.mwrc.pl/forum/viewtopic.php?t=2046
Ostatnio zmieniony śr 22 kwie, 2009 przez Czarek199410, łącznie zmieniany 3 razy.
Gotta Whole lot of love
Panda

Przyspieszanie gry z patchem 1.1

Post autor: Panda »

No siema.

Mam wersję PL która ma w sobie patcha 1.1. Mam GeForce 6150 SE (zintegrowana hehe), Athlon 3000+ 1,8 GHz, 768MB RAM, bo 256MB na kartę (jak trzeba dorzucę 128 do ramu z grafiki). Gra zaraz obok samochodu chodzi 12 FPS, co jest nieco mało. Próbowałem coś robić 3danalyzerem, ale jak ma załadować grę wychodzi na pulpit. Możecie coś poradzić na to? Jak zwiększyć te 1-2 fps to ja wiem, że się da, ale może da się jakoś stare tekstury przywrócić albo inaczej owego programiku użyć, żeby płynność porządnie wzrosła:)

Czółko.

Edit: Hehe :D Widzę, że forum wbrew moim obawom martwe nie jest, moderacja błyskawicznie działa :D Może równie szybko trafi się ktoś i napisze na ten temat ^^ Dodam, że mi się spieszy, bo nie chciałbym tracić nerwów na cięciu się celownika podczas jakiejś wyczerpującej akcji :/

E2: Jeszcze jedna sprawa, jak wyłączyć okno z wyborem języka?

Deus Ex: Działa, działa - i osty za usuwanie dopisków administratora wystawia...
Ostatnio zmieniony pt 30 lip, 2010 przez Panda, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Hmm...

Zrób tak (JEŚLI masz oryginała) skopiuj jego zawartość na pendriva i potem spróbuj zainstalować grę z pendriva a nie z płyty.

Napisz czy zadziałało.
Panda

Post autor: Panda »

P. Deus Ex: Dopiska nie było, chyba, że edytowaliśmy w tym samym czasie i ja później zapisałem ;)

Slayer: A co to ma mi właściwie dać? Gra jest dobrze zainstalowana, działa cacy, ino sprzęt mam słaby i chcę wydajność podnieść...
Dodam, że moja karta graficzna jest słabsza niż niejedna z serii 4...
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Chodzi mi o to że chciałeś grę zainstalować bez patcha tak?
No to u mnie (gdy instalowałem z pendriva z powodu zepsutego dvd-romu) gra zainstalowała się bez patcha.

A gdy potem już instalowałem z oryginałki to patch był.

A i jeszcze co do podniesienia wydajności, chyba pozostaje Ci tylko wymiana karty graficznej :rad10:
Salvin

Post autor: Salvin »

Niestety GF 6150 SE potworem nie jest. Z 3d Analyze czasem tak jest, że może nie współpracować z daną grafiką. Ten program jest właściwie dla "zdesperowanych". Jeżeli jakaś karta graficzna nie obsługuje funkcji PS i VS, a gra je wymaga to dzięki temu programowi można na słabych grafikach nie obsługujących ww funkcji grę uruchomić, z tym że wydajność czasem jest niezadowalająca. Twoja karta radzi sobie z RE4, ale jest problem z wydajnością. Pobawiłbym się jeszcze z tym 3d Analyze z różnymi ustawieniami, może coś pomoże. Jeżeli jednak przez niego nie da się uruchomić w żaden sposób gry to można spróbować zainstalować inne stery, czasem dużo pomagają, zainstalować nowszego Service Packa, czy DirectX, zmniejszyć rozdziałkę i chyba tyle bo do tego się ograniczają ustawienia graficzne. Ewentualnie w panelu karty graficznej wyłączyć AA, filtrowanie anizotropowe. Ostatecznie można jeszcze spróbować podkręcić grafę przez np. Riva Tuner, ale to już wyłącznie na własną odpowiedzialność.

Slayer sorry, ale weź może przemyśl ze 2 razy zanim coś takiego znowu napiszesz. Jeżeli masz wersję z wgranym już patchem, to nie da się zainstalować gry bez niego, nie ma takiej opcji, tak samo jak nie da się już z zainstalowanej gry usunąć tego patcha, a to co Ty zrobiłeś to skopiowałeś grę. Znając życie potrzebny był pewnie crack, aby uruchomić grę i w tym momencie się sypał patch, bo ten crack powodował problem. Dalej o tym nic pisać nie będę bo można tutaj dostać za to warna.
Wersja bez patcha może i chodzi lepiej, ale wygląda tragicznie, już lepiej odpuścić sobie granie.
Ostatnio zmieniony sob 31 lip, 2010 przez Salvin, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 4”