Petycja do Cenegi o wydanie trylogii RE

Rozmowy o serii Resident Evil na tematy nie pasujące do pozostałych for
Awatar użytkownika
Barry

Post autor: Barry »

Konkret z którego wynika iż na trylogie RE w exstra cenie nie mamy co liczyć... (przynajmniej na razie) :rad11:
Dark Prince

Post autor: Dark Prince »

A mi jeszcze podziękował za okładkę!!!
Awatar użytkownika
Rain
Kontakt:

Post autor: Rain »

A wy nadal swoje..zbierzcie z 1000 podpisow to sie rusza z robota :)
Awatar użytkownika
zombikmichal

Post autor: zombikmichal »

Ja wysłałem Bo to dobry pomysł a nawet bardzo dobry. mam nadzieje że to ma jakąś przyszłość. A jeśli nie to :szok9: :bitwa5: :hangman:
RE żądzi
Awatar użytkownika
StPaul

Post autor: StPaul »

Może by przypomniec temat i zrobic petycje i znowu im truc...w końcu jest o co walczyc
Stay Punk
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

Jestem za.

Petycja petycją a może zmienić wydawcę? Nie znam się ale po postach widać że Cenega nie wykazywała zainteresowania.
Ostatnio zmieniony sob 18 kwie, 2009 przez bodek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Post autor: Slayer »

To by było ŚWIETNE! Trylogia Resident Evil ... jak to fajnie brzmi, ja oczywiście popieram wznowienie akcji. Gdyby wydali ta trylogię to odrazu bym kupił i wkońcu bym zagrał w Oryginalne Re 1 :smiech5:
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
Awatar użytkownika
Chris_BSAA

Post autor: Chris_BSAA »

Pomysł bardzo fajny jestem za a co do wydwacy to może CDProjekt
Awatar użytkownika
StPaul

Post autor: StPaul »

Mi się wydaje, że dobry byłby UBISOFT, gdyż to oni wydali RE4, ale dobra też może byc firma która wydała wznowione RE3, teraz już nie pamiętam jak się nazywa. Cenega też by się ugięła tylko wraz z petycją trzeba przytoczyc im argumenty, które uświadomią im, że to będzie dla nich mega zysk. A będzie, bo RE 1 i 2 nie ma gdzie kupic, a ludzi którzy chcą je nabyc jest mnóstwo. Ja mogę napisac do firm, ale bez petycji są małe szanse, a taki robic nie potrafię.
Stay Punk
Awatar użytkownika
bodek

St. Paul pisze:argumenty, które uświadomią im, że to będzie dla nich mega zysk
Wypuszczą edycję kolekcjonerską w kartonowym boxie, jak za dawnych czasów, z mnóstwem książeczek, opisówek, może naklejek i taki zestaw łykam bez patrzenia na cenę.

Argumenty mogą być nie przekonywujące bo z odpaleniem RE1 na PC są ogromne problemy :/

St. Paul pisze:bez petycji są małe szanse, a taki robic nie potrafię.
Poszukiwana jest osoba która podjęła by się napisania takiej petycji :P
Awatar użytkownika
Chris_BSAA

A może do tych 3 części dodać jeszcze Resident Evil 4 ?
Awatar użytkownika
Necraria

Post autor: Necraria »

Chris_BSAA pisze:A może do tych 3 części dodać jeszcze Resident Evil 4 ?
A po co? RE4 jest tanie, ogólnodostępne i nie ma problemów z działaniem - poza tym odstaje stylistycznie i fabularnie od poprzednich 3 części - tamte stanowią w miarę spójną całość, a wydanie takiej trylogii by sprawiło, że wiele osób mogłoby bez problemu zakupić te trudnodostępne części i to jest z kolekcjonerskimi dodatkami, jeśli by to wypaliło.
Awatar użytkownika
Nerobianco

Post autor: Nerobianco »

Na to się nie zgodzą, RE4 jest już w jakiejś tam edycji ( nie wiem nie znam sie na grach pctowych ; d ) za grosze. Taki ruch można wykonać mając jakąś rocznicę lub inny pretekst. Ale RE4 stoi na pułkach, wydawanie tego samo drugi raz nie może przynieść zysków.
Ostatnio zmieniony pn 20 kwie, 2009 przez Nerobianco, łącznie zmieniany 1 raz.
ダーク
Pazuzu

Post autor: Pazuzu »

Ej, a może na 18 maja (3 urodziny serii) dadzą nam coś takiego? Może pomaltretujmy ich telefonicznie, tam nas nie mogą zbyć tak łatwo ;]

A jak Cenega się nie zgodzi to może Techland? Oni jakoś nie boją się takich akcji odstawiać. Pare lat temu za grę CLAW w nowym pudełku życzyli sobie 5 dych :) I szło jakoś
Ostatnio zmieniony pn 20 kwie, 2009 przez Pazuzu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Chris_BSAA

No można ale na razie potrzebna nam jest petycja bez niej nie ruszymy
ChrisDL

Post autor: ChrisDL »

Trzeba zrobić 2 rzeczy:
1.Sporządzić petycję,z podpisami nie powinno być problemu.
2.Znaleźć dystrybutora.Padły 3 propozycje :Cenega,CD Project i Ubisoft

Jest ponad 60% szansy ze nam sie uda.
Awatar użytkownika
bodek

psp pisze:Co tak ucichało ja wyślę
Co wyślesz? Masz petycję?
Awatar użytkownika
kal3jdoskop

RE 1, 2 i 3-reaktywacja?

Post autor: kal3jdoskop »

Witam wszystkich forumowiczów!

Ostatnio naszedł mnie taki pomysł odnośnie tej serii. A gwoli ścislości 3 pierwszych części, a żeby być jeszcze dokładniejszym-ich pecetowych wersji. Jak zapewne wiemy, dzisiaj zdobycie ich jest raczej poza źródłami "wtórnymi" i trochę niepewnymi(np kiedy patrzyłem na allegro właściwie jedyne dostępne wersje takiego RE 2 były tylko na psx) jak allegro jest raczej niemożliwe. Normalnie w sprzedaży jest jedynie czwarta i piąta część tej gry. Chyba że...

Przyszła mi do głowy myśl, aby napisać do Cenegi (która jest wydawcą RE 4 i 5 w Polsce) w sprawie prośby o wydanie w jakiejś taniej serii trylogii RE. Pomyślałem sobie, że skoro istnieje podobne wydanie w przypadku GTA (pierwsza, druga i trzecia część) to może i w przypadku Residenta byłoby to możliwe (wiem że generalnie rzecz ujmując resident jest mniej popularną marką niż gta, ale przecież nie jest taki kompletnie nieznany). Po chwili zastanowienia doszedłem jednak do wniosku, że w pojedynkę mogę raczej mało zdziałać. I dlatego uderzam na to forum-chyba jedno z najbardziej skonsolidowanych środowisk miłośników Resident Evila. W związku z tym mam pytanie(a raczej dwa)-czy uważacie (szanowni moderatorzy, jak i użytkownicy tego forum) ten pomysł za mający jakieś szanse na powodzenie/nie taki szalony jak się wydaje na pierwszy rzut oka? A jeśli tak, to czy możliwe byłoby wysłanie w jakiejś formie "zbiorowego" maila(czy czegoś w tym stylu) do cenegi właśnie w tej sprawie?

by Deus Ex: Nie jesteś pierwszym, który wpadł na taki pomysł, więc scalam wątek z już istniejącym :)
Ostatnio zmieniony śr 25 lis, 2009 przez kal3jdoskop, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Dinool

Post autor: Dinool »

Stworzyć petycję, podpisać przez kilka, kilkanaście tysięcy ludzi, najlepiej wydrukować (jak wiadomo papier ma większa moc niż mail w naszym kraju) i wysłać do cenegi. Myślę, że zareagują a wręcz jestem tego prawie pewien. (miałem okazję z nimi korespondować i uważam iż starają się przypodobać graczom wiec wszelkie propozycje i prośby powinni w miarę swoich możliwości oczywiście spełnić)
Let's split up.
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Niestety nie byłbym taki pewien, ponieważ po pierwsze te gry są już naprawdę stare, więc ich dystrybucja, tym bardziej w naszym kraju będzie niezwykle trudna do realizacji, nieopłacalna i zapewne kosztowna. Po drugie, te gry raczej ( z wyjątkiem RE3) nie odpalą na Widnows XP, a jeśli tak miało by być to koderzy z Capcom musieliby je ponownie optymalizować pod te nowsze systemy operacyjne, co jest raczej zupełnie nieopłacalne dla japońskiego koncernu, zwłaszcza jeśli mieliby to robić na życzenie jakiegoś polskiego dystrybutora. Reasumując, popyt na to jest znikomy, koszta produkcji, dystrybucji zbyt duże a i tak należałoby ze strony Cenegi uzyskać akceptację w Capcom gdyż RE to tylko ich licencja. Dinool, skąd byś wziął kilkanaście tys. chętnych do tego osób :rad12: ? Nie zrozum mnie źle, ale takie są realia. Żeby taka petycja się powiodła musieliby mieć zebrane z 200 tys. podpisów, co w Polsce raczej mija się z celem. To się po prostu w dzisiejszej dobie nie opłaca i tyle, rynek gier to czysty biznes.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe (ogólne) dyskusje o serii”