[Pomoc] Emulacja
[Pomoc] Emulacja
Cutscenki;
-Urywa dialogi- co trzecią wypowiedź przerywa co tyczy zarówno RE2 jak i RE3.
Do tego w miejscówce STARS`ów, kiedy dochodzi o spotkana Leona i Clairy,
ten wręcza jej notes/pamiętnik i wtem obraz staje w miejscu, a z głośników dobiega monolog z zupełnie innej sceny..
Probowałem różnych ustawień/pluginów, nic z tego.
( RE2 - Dual Shock Version )
Emulator ePSX
[ Dodano: 17 Lip 2008 18:53 ]
Wszystkiemu zaradziła zmiana versji emu na 1.6
-Urywa dialogi- co trzecią wypowiedź przerywa co tyczy zarówno RE2 jak i RE3.
Do tego w miejscówce STARS`ów, kiedy dochodzi o spotkana Leona i Clairy,
ten wręcza jej notes/pamiętnik i wtem obraz staje w miejscu, a z głośników dobiega monolog z zupełnie innej sceny..
Probowałem różnych ustawień/pluginów, nic z tego.
( RE2 - Dual Shock Version )
Emulator ePSX
[ Dodano: 17 Lip 2008 18:53 ]
Wszystkiemu zaradziła zmiana versji emu na 1.6
Ostatnio zmieniony ndz 07 paź, 2012 przez galactus, łącznie zmieniany 3 razy.
- Chris_BSAA
- Chris_BSAA
- Chris_BSAA
- Chris_BSAA
No ale jak mam przywrócić dźwięk w filmikach I mam jeszcze jeden problem jak ustawić w epsxe żeby było w opcjach zaznaczone na pad 1 bo teraz mam zaznaczone multipad a chce mieć zaznaczone Pad 1
Ostatnio zmieniony pt 24 kwie, 2009 przez Chris_BSAA, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja to chyba w przyszłości zostane odkopywaczem
Ale nie będe zakłądał nowego topicu. Mam wersje emu 1.60 ale podczas filmików na samej górze zostają resztki z poprzedniej scenki (np jak zaczynamy grę i jest ta głowa "zombiaka" to jak wyminę tą scenkę to góra tej główki zostaje na czarnym pasku u góry a pod spodem jest kolejna scenka, jak ktoś nie wie o co mi chodzi to napiszcie to dam screena).
Reszta chodzi bez zarzutu. Mógłby mi ktoś powiedzieć co trzeba zrobić lub ustawić aby tego nie było?
Reszta chodzi bez zarzutu. Mógłby mi ktoś powiedzieć co trzeba zrobić lub ustawić aby tego nie było?
- Ty kupilem sobie wlasnie monitor, i na kartonie jest taki znaczek ze szklanka, co on oznacza?
- Że zakup trzeba opić !
- Że zakup trzeba opić !
-
VictorBlack
Emulacja RE 2 z Game Cube
Witam, chciałbym się was poradzić.
Otóż, gdy odpalam obraz płyty RE 2 na GC emulatorem Dolphin (najnowsza wesja) to wszystko na pierwszy rzut oka chodzi wspaniale, lecz po rozpoczęciu gry w pierwszym momencie muzyka zaczyna się ciąć. Nie zależnie od tego, jakie mam ustawienia w Dolphinie i tak muzyka będzie się okropnie zacinała lub w ogóle prawie jej słychać nie będzie. Najlepsze jest to, że grafika jest idealna i gra chodzi płynnie, lecz z muzyką i znakomitą ścieżką dźwiękową gry jest gorzej
Liczę na waszą pomoc.
Otóż, gdy odpalam obraz płyty RE 2 na GC emulatorem Dolphin (najnowsza wesja) to wszystko na pierwszy rzut oka chodzi wspaniale, lecz po rozpoczęciu gry w pierwszym momencie muzyka zaczyna się ciąć. Nie zależnie od tego, jakie mam ustawienia w Dolphinie i tak muzyka będzie się okropnie zacinała lub w ogóle prawie jej słychać nie będzie. Najlepsze jest to, że grafika jest idealna i gra chodzi płynnie, lecz z muzyką i znakomitą ścieżką dźwiękową gry jest gorzej
Liczę na waszą pomoc.
Podstawowe pytanie: pirat? Jeśli nie to zainstaluj sterowniki do karty dźwiękowej.
/Edit:
Nie wiem nie znam się na tym
Ale jeśli zrobił obraz z oryginalnej płyty (w co wątpię i stąd to pytanie) to chyba jest to legalne 
/Edit:
Nie wiem nie znam się na tym
Ostatnio zmieniony czw 05 lip, 2012 przez Dimitri, łącznie zmieniany 1 raz.
-
VictorBlack
Obraz płyty sam zrobiłem i to z oryginalnej wersji gry, którą gdzieś jeszcze mam pewnie(robienie obrazu płyty to już piractwo?!)
A co do problemu:
Sterowniki karty dźwiękowej mam wgrane aktualne (chyba, że driver max się myli), więc jeśli chodzi o sprzęt to chyba jest nieomylny.
Spróbuję jeszcze raz zrobić obraz płyty, bo ten może zdążył się zestarzeć na dysku
Dam znać o rezultatach.
EDIT:
Zrobiłem nowy obraz płyty, jak zwykle wszystko ok, lecz po włączeniu muzyka zaczyna mulić i dolphin przestaje działać (crash).
Ma ktoś może jakieś rady?
A co do problemu:
Sterowniki karty dźwiękowej mam wgrane aktualne (chyba, że driver max się myli), więc jeśli chodzi o sprzęt to chyba jest nieomylny.
Spróbuję jeszcze raz zrobić obraz płyty, bo ten może zdążył się zestarzeć na dysku
Dam znać o rezultatach.
EDIT:
Zrobiłem nowy obraz płyty, jak zwykle wszystko ok, lecz po włączeniu muzyka zaczyna mulić i dolphin przestaje działać (crash).
Ma ktoś może jakieś rady?
Ostatnio zmieniony pt 06 lip, 2012 przez VictorBlack, łącznie zmieniany 1 raz.
VictorBlack pisze:Obraz płyty sam zrobiłem i to z oryginalnej wersji gry, którą gdzieś jeszcze mam pewnie
VictorBlack pisze:Spróbuję jeszcze raz zrobić obraz płyty, bo ten może zdążył się zestarzeć na dysku
Drogi Watsonie, śmierdzi mi tutaj piratem. Jeśli nie to przede wszystkim bez znajomości podzespołów Twojego komputera niewiele można poradzić.VictorBlack pisze:EDIT:
Zrobiłem nowy obraz płyty
Ostatnio zmieniony ndz 08 lip, 2012 przez Bzduras, łącznie zmieniany 1 raz.
- Patriota_1988