Kilka pytań związanych z rozgrywką.

Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Kilka pytań związanych z rozgrywką.

Post autor: Szakal »

Do mojej kolekcji gier na Gamecube-a dołączył dzisiaj RE2 :okulary3: . Gram Claire A i mam w związku z tym dwa pytania.

!. Ile jest do znalezienia kusz w grze? Pytam bo znalazłem dwie. Jedną na początku gry, a drugą w pomieszczeniu z maszynami po zejściu schodami przeciwpożarowymi z dachu komisariatu policji (tam gdzie jest rozbity śmigłowiec). Czy to jest tak, że zamiast paczek bełtów znajdujemy naładowane kusze?

2. Po ugaszeniu pożaru udałem się do pomieszczenia, do którego wcześniej dostępu bronił mi ogień. Przed wejściem usłyszałem krzyk, wszedłem do pomieszczenia, znalazłem klucz i wyszedłem, ale nikogo nie było. Pytanie: czy po usłyszeniu tego krzyku należy szybko kogoś ratować (tak jak to było z Rebeccą w RE Remake), czy tez mogę spokojnie grać dalej?
Ostatnio zmieniony śr 22 kwie, 2009 przez Szakal, łącznie zmieniany 1 raz.
Stoker

Post autor: Stoker »

1. Są tylko 2 kusze, jedną możesz wystrzelać i spokojnie zostawić w skrzyni.

2. Graj spokojnie dalej, nie ma znaczenia to czy się będziesz śpieszył tam czy nie. Krzyk dobiegał zza zablokowanych drzwi obok wraku śmigłowca, aby je usunąć będziesz potrzebował plastik i detonator, które znajdziesz już wkrótce.
Ostatnio zmieniony wt 21 kwie, 2009 przez Stoker, łącznie zmieniany 1 raz.
DZIĘKI ŻE O MNIE PAMIĘTACIE !!!
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Jeszcze jedno pytanie. Zostawiłem pistolet maszynowy w szafce w magazynie broni w piwnicach komisariatu, bo Claire powiedziała, że może lepiej zostawić go dla Leona. Dobrze zrobiłem? Plecak, czy co to tam było jeszcze, oczywiście wziąłem :rad12: .

Ps. Wystarczyło mi to co napisałeś wcześniej :rad2: . O plastiku i detonatorze już nie musiałeś pisać :rad2: . Na szczęście przeczytałem to już po tym jak wysadziłem ścianę :rad12: . Wiesz, im mniej spoilerów tym lepiej :smiech6: .
Ostatnio zmieniony wt 21 kwie, 2009 przez Szakal, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Wiesz co, zakładasz temat dość abstrakcyjny, bo dotyczący dwóch dziwnych rzeczy, nie mających ze sobą nic wspólnego. Z założenia powinien więc być tematem o kuszy i krzyku (i właściwie po odpowiedzi Stokera powinien wylądować w koszu), co samo z siebie jest... dziwaczne, a teraz jeszcze pytasz o kolejne rzeczy, które de facto nie mają związku z tematem (?). Zdarza się to drugi raz. Mam nadzieję, że ostatni. Przemianuj zatem temat na ogólne pytania dotyczące RE2, a wtedy masz wolną rękę. W przeciwnym razie to co robisz kwalifikuje się do spamu.

A więc odpowiadając na Twoje pytanie:
Zrobiłeś... dziwnie. Masz teraz więcej miejsca, ale nie masz na co go wykorzystać, za to Leon weźmie broń (która zajmie mu 2 miejsca w ekwipunku) i będzie miał kłopot z innymi itemami. Najlepszym wyjściem jest albo wziąć wszystko, albo zostawić wszystko. Ew. zabrać broń (jako, że Claire z natury ma więcej miejsca) a zostawić plecak. Właściwie to wybrałeś najgorzej jak tylko mogłeś ;D
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Recoil pisze:Wiesz co, zakładasz temat dość abstrakcyjny, bo dotyczący dwóch dziwnych rzeczy, nie mających ze sobą nic wspólnego. Z założenia powinien więc być tematem o kuszy i krzyku (i właściwie po odpowiedzi Stokera powinien wylądować w koszu), co samo z siebie jest... dziwaczne, a teraz jeszcze pytasz o kolejne rzeczy, które de facto nie mają związku z tematem (?). Zdarza się to drugi raz. Mam nadzieję, że ostatni. Przemianuj zatem temat na ogólne pytania dotyczące RE2, a wtedy masz wolną rękę. W przeciwnym razie to co robisz kwalifikuje się do spamu.
:rad5: Teraz może być?
Recoil pisze:Zrobiłeś... dziwnie. Masz teraz więcej miejsca, ale nie masz na co go wykorzystać, za to Leon weźmie broń (która zajmie mu 2 miejsca w ekwipunku) i będzie miał kłopot z innymi itemami. Najlepszym wyjściem jest albo wziąć wszystko, albo zostawić wszystko. Ew. zabrać broń (jako, że Claire z natury ma więcej miejsca) a zostawić plecak. Właściwie to wybrałeś najgorzej jak tylko mogłeś ;D
Czyli dałem ciała teraz, bo już zapisałem grę :zlosc2: . No nic, wrócę się po pistolet w takim razie. On zajmuje dwa miejsca :szok4: ? Myślałby ktoś, że granatnik, albo kusza są większe od niego, a zajmują po jednym miejscu :rad12: .
Złe oko moderacji czuwa.
Awatar użytkownika
B!oh@z@rd

Post autor: B!oh@z@rd »

Aha i ten pistolet , jeśli go użyjesz, obniża ocenę, pod koniec gry ,ale jeśli grasz pierwszy raz nie ma to wielkiego znaczenia :)
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Post autor: Saladyn »

Najlepsze rozwiązanie to zostawić plecak i broń dla drugiej postaci. Co prawda użycie MAC-10 obniża ocenę, ale przydaje się on w dokończeniu scenariusza chociażby do pogonienia Mr X a kilka razy (bezstresowo). Poza tym tylko w drugiej połowie historii można znaleźć magazynek do tej poręcznej ognioplujki więc zabieranie plecaka pierwszą postacią mija się z celem.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Ukończyłem scenariusz Claire A :rad2: i zapisałem grę. Zacząłem grać Leon B i mam jedno pytanie, czy mogę zapisywać na tym samym slocie co zapisywałem grając Claire, czy muszę zapisywać na innym?

A co do MAC-10 to wypróbowałem go tylko przeciwko lickerowi, a potem schowałem do skrzyni i nie używałem :rad10: .
Ostatnio zmieniony śr 22 kwie, 2009 przez Szakal, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

Szakal pisze:, czy mogę zapisywać na tym samym slocie co zapisywałem grając Claire, czy muszę zapisywać na innym?
Ja zawsze zapisywałem na innym. U mnie każdy save ma swój slot. Aż do odblokowania Hunka i Tofu.
ChrisDL

Post autor: ChrisDL »

Jeśli chodzi o plecak i UZI to też ma sie to różnie,lepiej zostawić to do scenariusza B ale:
A dla Leona nie jest aż taki trudny i poradzić można sobie spokojnie.Do tego są upgready.
Za to w A dla Claire można mieć problemy gdyż jedyną zdatną bronia w dalszej części jest granatnik. :rad12:
Według mnie najlepiej gdy te itemy ma Claire :rad12:
Awatar użytkownika
Chris_BSAA

Post autor: Chris_BSAA »

Ja mam pytanie jaki klawisz odpowiada za otwieranie drzwi na padzie
Awatar użytkownika
B!oh@z@rd

Post autor: B!oh@z@rd »

Na PSX prawdopodobnie X a u mnie na GC mam A
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Domyślne ustawienia konfiguracji na padzie są właśnie na takiej zasadzie, jak to wspomniał B!iohazard, aczkolwiek można sobie zmienić ustawienia dla własnych preferencji. Na każdej wersji RE2.

Necraria: Myślę, że Chrisowi chodziło właśnie o domyślne, gdyż gra na emulatorze z tego co kojarzę.
Ostatnio zmieniony czw 23 kwie, 2009 przez Nemesis US, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
jawox

Post autor: jawox »

Małe pytanie: jak to możliwe, że nie działa mi kod na nieskończoną amunicję (dodam że gram na psx - czy jak tam zwano tą najstarszą wersję szaraka) ?
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Co to za wersja? Kody na nieskończoną amunicję to chyba tylko w wersji Dual Shock.
Awatar użytkownika
jawox

Post autor: jawox »

To by wyjaśniało zaistniałą sytuację. Dual shock to chyba jednak nie jest (oznaczenie tej wersji to SLES 00972). Mówi się trudno - trzeba będzie bardziej się postarać :).
No dobrze, ale skoro nie jest to wersja dual shock to czy o innych dodatkach mogę też zapomnieć ? (arrange mode, hunk, tofu, ex batlle)
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Hunk i Toffu są w każdej wersji. Podobnie bonusowe bronie.
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
kamil12697

Post autor: kamil12697 »

Czy RE2 jest trudno przejść i czy gra ma wiele pająków?
molte volte
pinek

Post autor: pinek »

kamil12697 pisze:Czy RE2 jest trudno przejść ?
Zagadki logiczne praktycznie nie występują, a zręcznościowo - jeżeli grałeś w jakieś inne "klasyczne" RE to sobie poradzisz :rad4:
kamil12697 pisze: czy gra ma wiele pająków?
Kilka sztuk przewija się :rad4:
---->www.pajacyk.pl<----
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Gra ma 5 pająków. ;D
Fluid Project
Calm Down People!
ODPOWIEDZ