Dyskusje ogólne

Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

K-mart.(od miejscowości w której ją znaleźli.)
Od nazwy marketu, konkretnie ;)

Claire-zombie? Jestem za :okulary2:

Walka z Weskerem? Z tą ciapą z RE:E? Yyyy, średnio to widzę... Po prostu w filmie stracił wszystko ze swojej badassowatości, stając się...

Ciapą. Taka rozbabrana ciepła klucha we włoskach na żel.
Obrazek
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Dzisiaj w jakimś ( chyba ) nowym magazynie filmowym przeczytałem, że premiera najnowszej cześći RE ma być w 2011 roku.
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Post autor: Slayer »

Bzdursky pisze:Claire-zombie? Jestem za
Jak możesz nie lubić tej postaci? :zmiesz4:

Jill Valentine pisze:Kto wam takich bzdur nagadał,że leon nie żył już w re apocalypse?
To nie ja pisałem :smut2:
Bzdursky pisze: Walka z Weskerem? Z tą ciapą z RE:E?
Wydaje mi się że zmienią aktora grającego tą rolę :-D

--------------------------------------------
W 2011 roku? No to nie jest aż tak daleko i tak się okaże że pewnie to plotka...bo ja też słyszałem (oczywiście z niezbyt pewnego źródła) że czwarta część filmu ma być nakręcona na podstawie 5 części gry :smiech2: , ale przecież o ile mi wiadomo w RE 5 nie ma Alaski...
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
Awatar użytkownika
Bzduras

SlayerPL pisze:Jak możesz nie lubić tej postaci?
Normalnie, ze wszystkich postaci w sadze RE ta jest tak naciągana, że aż po oczach mi to daje.
SlayerPL pisze:Wydaje mi się że zmienią aktora grającego tą rolę
No wtedy to RE będzie murowanym kandydatem do Oskara :smiech5:
Obrazek
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Bzdursky pisze:Normalnie, ze wszystkich postaci w sadze RE ta jest tak naciągana, że aż po oczach mi to daje.
no dobra okej, każdy lubi kogo innego ;)

Bzdursky pisze:No wtedy to RE będzie murowanym kandydatem do Oskara
Zapewne to sarkazm, bo te filmy mi się tak nawet nawet podobają ale oskara bym im nie dał :rad5:

Skoro tu plotki , to... Myślicie że będzie Jill Valentine i może Chris dojdzie??

Necraria: Hola, hola :P Plotki to nie gdybania, mylisz pojęcia.
Ostatnio zmieniony pn 04 maja, 2009 przez Slayer, łącznie zmieniany 1 raz.
MrREVILPL

Post autor: MrREVILPL »

Też czytałem na różnych stronach zagranicznych, że w następnej części znowu będzie Jill, i Leon lecz ile w tym prawdy to nie wiem ale tak pisali... Wesker :okulary2: w części 3 był właśnie taki nijaki lecz jak dla mnie głos pasował jak na taką postać :rad8:
Ostatnio zmieniony ndz 17 maja, 2009 przez MrREVILPL, łącznie zmieniany 1 raz.
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Wywiad z Andersonem na SDCC:

http://movies.ign.com/dor/objects/85654 ... sevil.html

jeżeli ktoś myślał że są szanse że jeszcze coś dobrego z tego może być, cóż, radzę to przemyśleć jeszcze raz po wysłuchaniu tego wywiadu :(
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

A ja jestem pozytywnie nastawiony! :smiech5:
Bardzo lubie te trzy czesci filmu ktore juz powstaly. Moze dlatego ze traktuje to jakby taki "inny" Resident Evil. Nie wiem czy dobrze zrozumialem, ale czy on powiedzial ze w RE 4 beda jakies osoby z Resident Evil Gry? I ze bedzie na podstawie Resident Evil 5? Jesli tak to SUPER! A jesli nie to moglby mi ktos wytlumaczyc o co chodzilo rezyserowi?
nemesisdestro

Tak, mają się pojawić postacie z gry ( co jak sam stwierdził pojawienie się niektórych ma być niespodzianką) ale i z poprzednich części filmu. Jeśli zaś chodzi o RE5 to chodzi o to że RE5 będzie im dostarczało inspiracji przy potworach.

to jakby taki "inny" Resident Evil

Tak, tu się zgadzamy. Powiem więcej, zdecydowanie uważam też że słowo "inny" powinno być w tytule tej serii :smiech2:
Ostatnio zmieniony pt 24 lip, 2009 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Jedu Alomar

Post autor: Jedu Alomar »

No też tak uważam, poza tym nie podoba mi się to co zrobili z filmowym RE, według mnie zmarnowali tytuł, można było przecież zrobić reżyserski film w klimatach RE:Degeneracja a nie RE z SuperWoman w roli głównej, poza tym nie zgadza mi się parę żeczy, w RE3 Jill poznaje Carlosa i bandę w tramwaju a tutaj w filmie w szkole, poza tym to Jill zabiła Nemesisa a w filmie Alice, to na moje jest taki film na podstawie gry jak Lara Croft jest wśród nas ;/ Po prostu film który się sprzedaje ze względu na tytuł ;/
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Nie, jest to produkcja, która bazuje w mniejszym lub większym stopniu na świecie RE: postacie, potwory, lokacje, ale scenariuszowo pozmnieniane wedle uznania twórców :rad10:.
Ostatnio zmieniony wt 28 lip, 2009 przez Leon. KennedY, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

StPaul pisze:Światełko w tunelu:
Za efekty specjlane w tej produkcji, będą odpowiadać spece od efektów pracujący dla Jamesa Camerona. Przynajmniej wybuchy będą fajne.

Link: http://www.filmweb.pl/Spece+Jamesa+Came ... s,id=53395

PS: Żeby nie offtopować, Wesker DL, na fabułe i klimat, już dawno przestałem liczyć :D
Szczerze bardziej od efektów specjalnych wolałbym konkretną fabułę + Klimat. W zupełności wystarczyłyby mi efekty z pierwszej części ;)
Ostatnio zmieniony wt 04 sie, 2009 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 2 razy.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
nemesisdestro

WESKER-DL pisze:Szczerze bardziej od efektów specjalnych wolałbym konkretną fabułę + Klimat
I w tym momencie gdzieś w LA, ludzie od RE: Afterlife drapią się w głowę..."klimat"..."fabuła".......co to znaczy?.......hmm o już wiem! dorzucimy klony Alice w bikini!
w tym momencie reszta ludzi biorących udział w tej swoistej burzy mózgów mówi: Tak to świetny pomysł!
Ktoś z głębi sali się odzywa:
O!, o! ja też mam pomysł! niech Weskera zagra Keanu Reeves!
Reszta:
Taaak kapitalny pomysł! Whooooo!
Jeszcze ktoś inny:
O to ja już wiem, wtedy dwa oddziały stoją na pustyni wpatrzone w siebie z jednej strony Super Alice w bikini a z drugie Wesker na czele różnej maści potworów ( od razu też zaproponowany jest wygląd tychże maszar:
http://3.bp.blogspot.com/_4OYGjUrdllo/S ... rabbit.jpg

wówczas reszta: Wooooooooooooooooooooooooow ekstra
a na końcu pan Anderson mówi: Panowie, dobra robota, let's do this :P

śmiejecie się ale moim zdaniem tak właśnie wygląda w tej chwili proces tworzenia tegoż filmu
Awatar użytkownika
Bzduras

nemesisdestro pisze:Ktoś z głębi sali się odzywa:
No akurat z tego bym się ucieszył bardziej niż z tej ciepłej kluchy udającej Alberta w RE:E.
Obrazek
nemesisdestro

Bzdursky pisze:nemesisdestro napisał/a:
Ktoś z głębi sali się odzywa:

No akurat z tego bym się ucieszył bardziej niż z tej ciepłej kluchy udającej Alberta w RE:E.

Moim zdaniem z jednego i drugiego była by delikatnie mówiąc kupa aniżeli Wesker :P ani jeden ani drugi nic z Weskera w sobie nie ma i dodanie blond włosów i okularów przeciwsłonecznych nic tu nie da :P , do Keanu nic nie mam, ale nie o to tu chodzi ;)
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Filmowy Albert Wesker? To tylko Robert Patrick (T-1000).
Awatar użytkownika
AdaM555

Post autor: AdaM555 »

W sumie byłoby fajnie... Tylko, że Panu Robertowi sie troszke zestarzało i przytyło od czasu drugiego Terminatora.
Przepraszam za swoje opowiadania. Młody byłem :)
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Charakteryzacja robi swoje. :smiech6:
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Sam kiedyś w temacie propponowałem tego Pana, charakterystyczna twarz, ruchy, zreszta wystarczy obejrzeć Making of T2, tyle że fakt faktem wiek robi swoje i takiego Robert'a jakiego zapamiętaliśmy z filmu Terminator już nie ma. Charakteryzacja? Może i by pomogła ale to już nie jest to samo, zwłaszcza że to postać ikonowa w serii i musiałaby byc pokazywana dość często. Wśród aktorów zapewn ktoś by się znalazł pasujący do Wesker'a w tych czasach, aczkolwiek nie mam wglądu do obecnych postaci branży filmowej.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Bzduras

Christian Bale? W Equilibrium był całkiem, całkiem... Chociaż to też niezbyt nowy film. Najlepiej niech odpuszczą sobie Alberta - jeżeli ma wyglądać i grać tak jak w RE:E to już wolę w to miejsce jakiegoś kompletnie nowego "tego złego" (joł joł kolego, podaj mi NIP i REGON! - tak jakoś mi się zrymowało :P ). Pewnie skończy się tak, jak zwykle - reżyser powybiera losowe wątki z gier, zmiesza to w bezsensowny kocioł i przyprawi niezłą charakteryzacją + swoją wizją całości.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil: Afterlife”