[Forum] Nowe działy i ich propozycje
- RoboticFreeze
- Leon S. Kennedy
Również się pod tym podpisuje. Moim zdaniem zapobiegłoby to zbędnemu bałaganowi w Hyde Parku, ale z drugiej strony może ten nowy dział aż tak nie jest potrzebny... Decyzja należy do "big fish'ów", a więc czekamy:)
Ostatnio zmieniony śr 13 sie, 2008 przez AdaM555, łącznie zmieniany 1 raz.
Przepraszam za swoje opowiadania. Młody byłem 
Zgadzm się. Po co "POMOC" w dziale inne? Mamy przecież Hyde Park, więc tam można pytać o różne inne rzeczy nie związane z Residentem (maniacyMiGoo pisze:Hmmm, a nie zrobiloby to wiekszego balaganu? Mozna przeciez w danym forum o danej czesci pytac sie o rozne rzeczy, zaznaczajac w temacie ze chodzi o pomoc. Przykladowo: [Pomoc]Gdzie znajde ostatni Crest w RE1? od razu widac o co chodzi...
Cos sie chyba nie zrozumielismyRedrumV pisze:Zgadzm się. Po co "POMOC" w dziale inne? Mamy przecież Hyde Park, więc tam można pytać o różne inne rzeczy nie związane z Residentem (maniacyMiGoo pisze:Hmmm, a nie zrobiloby to wiekszego balaganu? Mozna przeciez w danym forum o danej czesci pytac sie o rozne rzeczy, zaznaczajac w temacie ze chodzi o pomoc. Przykladowo: [Pomoc]Gdzie znajde ostatni Crest w RE1? od razu widac o co chodzi...). Nie widzę sensu w tworzeniu dodatkowego działu, ponieważ nie jest potrzebny. Taki dział niepotrzebnie by się rozrósł - pomoc sprzęt, pomoc drukarka nie działa itp. Po co nam taki bajzel?
PS. Dzial RPG utworzony.
MoznaVarrok pisze:Jeśli ów dział powstanie, to prosiłbym jeszcze o zgodę na pokazywanie bezpośrednio screenów ekwipunku postaci przez Game Masterów (Ekwipunek to obrazek 320x200 - przykład: http://images27.fotosik.pl/263/9431294af487d068.jpg ) - w linkach się trudno połapać...
Ostatnio zmieniony czw 14 sie, 2008 przez MiGoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Chciałem zapytać co myślicie na temat dwóch nowych działów : Resident Evil 6 oraz RE - The Darkside Chronicles? Co prawda, jest jeszcze dużo czasu (nawet bardzo dużo, zwłaszcza do RE6), ale ani się obejrzymy jak będzie się pojawiać coraz więcej informacji na temat kolejnych części Resident Evil. Co prawda, jak do tej pory na stronach o RE dział RE: The Darkside Chronicles widziałem tylko na Wiki ale może warto nad tym pomyśleć.
Ostatnio zmieniony ndz 19 kwie, 2009 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 1 raz.
Jestem ZA! Dlatego iż , teraz nawet kiedy jeszcze te gry nie wyszły, ile jest już nad tym rozmów, a dzięki założeniu tych działów może forum (bardziej) by ożyło, bo ostatnimi czasy coś tu cicho
Po założeniu tych owych działów, użytkownicy (w tym ja
) nie bali by się (w tym ja) czy dostaną ostrzeżenie za napisanie czegoś o RE 6 w dziale aktualności. Czyli powtarzam że jestem ZA! 
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
-
Jill Valentine
-
Jill Valentine
Może nie wszystkim się to spodoba,ale mam propozycję.
Na naszym forum brak kalendarza!
(A takowy by się przydał,żeby sprawdzić kto np ma urodziny w czerwcu itp.)
Zatem proponuję zrobić taki sam kalendarz jaki jest np na rcsie.
Mam nadzieję,że solidnie przemyślicie takową propozycję.
EDIT:Tak tak jest,ale mało kto na to patrzy...
EDIT2:
Co do statystyk,można poprawić?
Na naszym forum brak kalendarza!
(A takowy by się przydał,żeby sprawdzić kto np ma urodziny w czerwcu itp.)
Zatem proponuję zrobić taki sam kalendarz jaki jest np na rcsie.
Mam nadzieję,że solidnie przemyślicie takową propozycję.
EDIT:Tak tak jest,ale mało kto na to patrzy...
EDIT2:
Ja nie twierdzę,że musimy być jak rcs,ale tu chodzi o przejrzystość.Necraria pisze:A czy wszystko musimy robić wzorem RCS?
Co do statystyk,można poprawić?
Ostatnio zmieniony pt 08 maja, 2009 przez Jill Valentine, łącznie zmieniany 2 razy.
Na dole strony głównej są daty urodzin obchodzących danego dnia jubileusz a także wykaz osób obchodzących swoje święto w ciągu najbliższych dwóch tygodni. Jeżeli interesuje mnie data urodzin konkretnego usera, wchodzę na jego profil, także moim zdaniem kalendarz nie jest aż tak potrzebny. Ale niech się inni wypowiedzą.
Jak już chodzi o forum RCS - fajne mają tam opcje statystyk
.
Jak już chodzi o forum RCS - fajne mają tam opcje statystyk
Dziś za namową Recoila, Bzdursky'ego i nemesisdestro, powstał nowy dział zatytułowany "Gry". Zamysł jest taki, aby znajdowały się w nim tematy dotyczące gier z gatunku survival horror jak i zupełnie dowolnych.
Jeden temat - jedna gra. Gdy tematów przybędzie zbyt wiele, stare będą usuwane, by ustąpić miejsca nowym.
Oczywiście temat Luźne rozmowy o grach - Gaming 24/7 w dziale: Konsole, komputery, gry, Internet pozostaje. Będzie w nim można dalej dyskutować ogólnie o grach, gdy ktoś nie chce zakładać specjalnie nowego tematu poświęconego tylko jednej grze, bo ma na przykład tylko jedno pytanie i nie interesują go rozbudowane dyskusje o tej pozycji.
Jeden temat - jedna gra. Gdy tematów przybędzie zbyt wiele, stare będą usuwane, by ustąpić miejsca nowym.
Oczywiście temat Luźne rozmowy o grach - Gaming 24/7 w dziale: Konsole, komputery, gry, Internet pozostaje. Będzie w nim można dalej dyskutować ogólnie o grach, gdy ktoś nie chce zakładać specjalnie nowego tematu poświęconego tylko jednej grze, bo ma na przykład tylko jedno pytanie i nie interesują go rozbudowane dyskusje o tej pozycji.
Ostatnio zmieniony śr 10 lut, 2010 przez Diadem, łącznie zmieniany 1 raz.
Zmieniłem nieco organizację tematów w kategorii "MWRC : RE HQ", dodając nową - "Forum MWRC". Pierwsza z nich ma teraz charakter czysto informacyjny - wszystko nad czym pracuje, bądź pracowała ekipa Redakcji MWRC będzie do znalezienia w tym miejscu (Aktualności ze świata RE, Timeline i Słownik RE oraz wszelkie inne materiały).
Natomiast sprawy forum o charakterze porządkowym i organizacyjnym są teraz umieszczone w kategorii "Forum MWRC".
Wydaje mi się, że lepiej troszkę oddzielić sprawy forum od wszelkich materiałów i podział jest teraz nieco logiczniejszy
Natomiast sprawy forum o charakterze porządkowym i organizacyjnym są teraz umieszczone w kategorii "Forum MWRC".
Wydaje mi się, że lepiej troszkę oddzielić sprawy forum od wszelkich materiałów i podział jest teraz nieco logiczniejszy
Ostatnio zmieniony sob 17 lip, 2010 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 1 raz.
Utworzyłem na forum nowy dział dotyczący zlotów. Jest to spowodowane tym, że pojawiają się tam bluzgi, spam, offtop - słowem samo zło... Sytuacja jest w pewnym sensie patowa, dlatego że nie chcę i nie mogę wymagać od moderatorów, że będą ślepi i nie będą widzieć słów, które na forum są zakazane. Z drugiej strony nie chciałbym nikomu zabraniać swobody wypowiedzi dot. wrażeń na temat zlotów. Trzeba coś z tym zrobić...
Moja propozycja jest taka, żeby wszelkie informacje i inne "oficjalne" materiały dalej pojawiałyby się w dziale ogólnodostępnym. Natomiast powspominać na totalnym luzie będzie można w dziale ukrytym. Myślę, że w takim prywatnym forum można by też poruszać kwestie organizacji kolejnych zlotów a konkretne info zapodawać np. już gotowym na forum
.
Forum nie będzie podlegało moderacji. Ustawię zezwolenia dostępu dla wszystkich uczestników zlotu (kilkanaście osób). Dzięki temu wszyscy uczestnicy będą mogli się swobodnie wypowiedzieć.
Widzę to jeszcze tak, że w dziale otwartym najlepiej byłoby zamieszczać w temacie o wrażeniach np. po jednej relacji, tak żeby każdy user mógł chociaż mieć namiastkę tego co tam się działo. W dziale ukrytym będzie można sobie pogadać "trzy po trzy" bez konsekwencji.
Myślę, że takie rozwiązanie jest dobre i perspektywiczne, dobre na przyszłość
.
Czas pokaże jak będzie faktycznie...
Moja propozycja jest taka, żeby wszelkie informacje i inne "oficjalne" materiały dalej pojawiałyby się w dziale ogólnodostępnym. Natomiast powspominać na totalnym luzie będzie można w dziale ukrytym. Myślę, że w takim prywatnym forum można by też poruszać kwestie organizacji kolejnych zlotów a konkretne info zapodawać np. już gotowym na forum
Forum nie będzie podlegało moderacji. Ustawię zezwolenia dostępu dla wszystkich uczestników zlotu (kilkanaście osób). Dzięki temu wszyscy uczestnicy będą mogli się swobodnie wypowiedzieć.
Widzę to jeszcze tak, że w dziale otwartym najlepiej byłoby zamieszczać w temacie o wrażeniach np. po jednej relacji, tak żeby każdy user mógł chociaż mieć namiastkę tego co tam się działo. W dziale ukrytym będzie można sobie pogadać "trzy po trzy" bez konsekwencji.
Myślę, że takie rozwiązanie jest dobre i perspektywiczne, dobre na przyszłość
Czas pokaże jak będzie faktycznie...
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 5 razy.