[Forum] Nowe działy i ich propozycje

Wyraź swój pogląd na temat serwisu i forum
Awatar użytkownika
RoboticFreeze

Post autor: RoboticFreeze »

Dokładnie, mniej bałaganu na forum, lepsza organizacja, każdy będzie zadowolony, jestem za
Awatar użytkownika
Leon S. Kennedy

Post autor: Leon S. Kennedy »

Też się pod tym podpisuje i bym tylko jeszcze dołączył prośbe o uprawnienia moderatora do tego działu dla game masterów o ile taki powstanie.
Awatar użytkownika
AdaM555

Post autor: AdaM555 »

Również się pod tym podpisuje. Moim zdaniem zapobiegłoby to zbędnemu bałaganowi w Hyde Parku, ale z drugiej strony może ten nowy dział aż tak nie jest potrzebny... Decyzja należy do "big fish'ów", a więc czekamy:)
Ostatnio zmieniony śr 13 sie, 2008 przez AdaM555, łącznie zmieniany 1 raz.
Przepraszam za swoje opowiadania. Młody byłem :)
RedrumV

Post autor: RedrumV »

MiGoo pisze:Hmmm, a nie zrobiloby to wiekszego balaganu? Mozna przeciez w danym forum o danej czesci pytac sie o rozne rzeczy, zaznaczajac w temacie ze chodzi o pomoc. Przykladowo: [Pomoc]Gdzie znajde ostatni Crest w RE1? od razu widac o co chodzi...
Zgadzm się. Po co "POMOC" w dziale inne? Mamy przecież Hyde Park, więc tam można pytać o różne inne rzeczy nie związane z Residentem (maniacy :P). Nie widzę sensu w tworzeniu dodatkowego działu, ponieważ nie jest potrzebny. Taki dział niepotrzebnie by się rozrósł - pomoc sprzęt, pomoc drukarka nie działa itp. Po co nam taki bajzel?
Awatar użytkownika
MiGoo
Zarząd
Kontakt:

Post autor: MiGoo »

RedrumV pisze:
MiGoo pisze:Hmmm, a nie zrobiloby to wiekszego balaganu? Mozna przeciez w danym forum o danej czesci pytac sie o rozne rzeczy, zaznaczajac w temacie ze chodzi o pomoc. Przykladowo: [Pomoc]Gdzie znajde ostatni Crest w RE1? od razu widac o co chodzi...
Zgadzm się. Po co "POMOC" w dziale inne? Mamy przecież Hyde Park, więc tam można pytać o różne inne rzeczy nie związane z Residentem (maniacy :P). Nie widzę sensu w tworzeniu dodatkowego działu, ponieważ nie jest potrzebny. Taki dział niepotrzebnie by się rozrósł - pomoc sprzęt, pomoc drukarka nie działa itp. Po co nam taki bajzel?
Cos sie chyba nie zrozumielismy :P Polecam raz jeszcze lekture tematu :P

PS. Dzial RPG utworzony.

Varrok pisze:Jeśli ów dział powstanie, to prosiłbym jeszcze o zgodę na pokazywanie bezpośrednio screenów ekwipunku postaci przez Game Masterów (Ekwipunek to obrazek 320x200 - przykład: http://images27.fotosik.pl/263/9431294af487d068.jpg ) - w linkach się trudno połapać...
Mozna :)
Ostatnio zmieniony czw 14 sie, 2008 przez MiGoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Chciałem zapytać co myślicie na temat dwóch nowych działów : Resident Evil 6 oraz RE - The Darkside Chronicles? Co prawda, jest jeszcze dużo czasu (nawet bardzo dużo, zwłaszcza do RE6), ale ani się obejrzymy jak będzie się pojawiać coraz więcej informacji na temat kolejnych części Resident Evil. Co prawda, jak do tej pory na stronach o RE dział RE: The Darkside Chronicles widziałem tylko na Wiki ale może warto nad tym pomyśleć.
Ostatnio zmieniony ndz 19 kwie, 2009 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Post autor: Slayer »

Jestem ZA! Dlatego iż , teraz nawet kiedy jeszcze te gry nie wyszły, ile jest już nad tym rozmów, a dzięki założeniu tych działów może forum (bardziej) by ożyło, bo ostatnimi czasy coś tu cicho ;) Po założeniu tych owych działów, użytkownicy (w tym ja :D) nie bali by się (w tym ja) czy dostaną ostrzeżenie za napisanie czegoś o RE 6 w dziale aktualności. Czyli powtarzam że jestem ZA! :smiech5:
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

Te tematy to wylęgarnia spamu. W kółko to samo. Posty typu - fajnie by było gdyby to i tamto i tamto. Ktoś coś napisze a drugi mówi że fajne i tak w kółko. Po co to? Można sobie gdybać ale bez przesady. Tematy zamknąć i dać tylko newsy. IMO.
Jill Valentine

Post autor: Jill Valentine »

Ja również jestem na nie.
Póki co nie ma w planach re6 i raczej nie zapowiada się szybko następny.
Co do RE:Darkside Chronicles również na nie,póki nie ma konkretów działy są zbędne.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Również jestem na nie. Argumenty w dobitny sposób przytoczył bodek.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Deus Ex
Zarząd

Dobra dobra. Ja zasadniczo proponowałem utworzenie dwóch działów. Działy utworzone czyli wszystko jasne.
A co do tematów jak kto nazwał bodek "wylęgarni spamu", zawsze można je czyścić co jakiś czass, tak jak tematy "Gaming", "Quiz" itd.
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

20.04.2009 utworzone zostały nowe fora o Resident Evil 6 oraz o Resident Evil: Darkside Chronicles.
Ostatnio zmieniony wt 21 kwie, 2009 przez Diadem, łącznie zmieniany 1 raz.
Jill Valentine

Post autor: Jill Valentine »

Może nie wszystkim się to spodoba,ale mam propozycję.

Na naszym forum brak kalendarza!
(A takowy by się przydał,żeby sprawdzić kto np ma urodziny w czerwcu itp.)
Zatem proponuję zrobić taki sam kalendarz jaki jest np na rcsie.

Mam nadzieję,że solidnie przemyślicie takową propozycję.

EDIT:Tak tak jest,ale mało kto na to patrzy...

EDIT2:
Necraria pisze:A czy wszystko musimy robić wzorem RCS?
Ja nie twierdzę,że musimy być jak rcs,ale tu chodzi o przejrzystość.
Co do statystyk,można poprawić?
Ostatnio zmieniony pt 08 maja, 2009 przez Jill Valentine, łącznie zmieniany 2 razy.
Deus Ex
Zarząd

Na dole strony głównej są daty urodzin obchodzących danego dnia jubileusz a także wykaz osób obchodzących swoje święto w ciągu najbliższych dwóch tygodni. Jeżeli interesuje mnie data urodzin konkretnego usera, wchodzę na jego profil, także moim zdaniem kalendarz nie jest aż tak potrzebny. Ale niech się inni wypowiedzą.

Jak już chodzi o forum RCS - fajne mają tam opcje statystyk :).
Awatar użytkownika
Necraria

Post autor: Necraria »

A czy wszystko musimy robić wzorem RCS? W zupełności wystarczają opcje, które przedstawił Deus Ex, nie ma potrzeby śmiecenia na forum. Za to statystyki można faktycznie rozważyć, ale to już kwestia forum, czy pozwala na takie opcje - na pewno coś można zmodyfikować.
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

Dziś za namową Recoila, Bzdursky'ego i nemesisdestro, powstał nowy dział zatytułowany "Gry". Zamysł jest taki, aby znajdowały się w nim tematy dotyczące gier z gatunku survival horror jak i zupełnie dowolnych.

Jeden temat - jedna gra. Gdy tematów przybędzie zbyt wiele, stare będą usuwane, by ustąpić miejsca nowym.

Oczywiście temat Luźne rozmowy o grach - Gaming 24/7 w dziale: Konsole, komputery, gry, Internet pozostaje. Będzie w nim można dalej dyskutować ogólnie o grach, gdy ktoś nie chce zakładać specjalnie nowego tematu poświęconego tylko jednej grze, bo ma na przykład tylko jedno pytanie i nie interesują go rozbudowane dyskusje o tej pozycji.
Ostatnio zmieniony śr 10 lut, 2010 przez Diadem, łącznie zmieniany 1 raz.
Deus Ex
Zarząd

Ponieważ już któryś raz z kolei różne osoby pytają o to czy znam(y) jakieś uporządkowane chronologicznie zestawienie wydarzeń z RE wydzieliłem Timeline Diadema w osobny dział pod "Artykułami" - to będzie godne miejsce dla tego projektu :).
Deus Ex
Zarząd

Zmieniłem nieco organizację tematów w kategorii "MWRC : RE HQ", dodając nową - "Forum MWRC". Pierwsza z nich ma teraz charakter czysto informacyjny - wszystko nad czym pracuje, bądź pracowała ekipa Redakcji MWRC będzie do znalezienia w tym miejscu (Aktualności ze świata RE, Timeline i Słownik RE oraz wszelkie inne materiały).
Natomiast sprawy forum o charakterze porządkowym i organizacyjnym są teraz umieszczone w kategorii "Forum MWRC".

Wydaje mi się, że lepiej troszkę oddzielić sprawy forum od wszelkich materiałów i podział jest teraz nieco logiczniejszy :)
Ostatnio zmieniony sob 17 lip, 2010 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 1 raz.
Deus Ex
Zarząd

Utworzyłem na forum nowy dział dotyczący zlotów. Jest to spowodowane tym, że pojawiają się tam bluzgi, spam, offtop - słowem samo zło... Sytuacja jest w pewnym sensie patowa, dlatego że nie chcę i nie mogę wymagać od moderatorów, że będą ślepi i nie będą widzieć słów, które na forum są zakazane. Z drugiej strony nie chciałbym nikomu zabraniać swobody wypowiedzi dot. wrażeń na temat zlotów. Trzeba coś z tym zrobić...

Moja propozycja jest taka, żeby wszelkie informacje i inne "oficjalne" materiały dalej pojawiałyby się w dziale ogólnodostępnym. Natomiast powspominać na totalnym luzie będzie można w dziale ukrytym. Myślę, że w takim prywatnym forum można by też poruszać kwestie organizacji kolejnych zlotów a konkretne info zapodawać np. już gotowym na forum :).

Forum nie będzie podlegało moderacji. Ustawię zezwolenia dostępu dla wszystkich uczestników zlotu (kilkanaście osób). Dzięki temu wszyscy uczestnicy będą mogli się swobodnie wypowiedzieć.

Widzę to jeszcze tak, że w dziale otwartym najlepiej byłoby zamieszczać w temacie o wrażeniach np. po jednej relacji, tak żeby każdy user mógł chociaż mieć namiastkę tego co tam się działo. W dziale ukrytym będzie można sobie pogadać "trzy po trzy" bez konsekwencji.

Myślę, że takie rozwiązanie jest dobre i perspektywiczne, dobre na przyszłość :).

Czas pokaże jak będzie faktycznie...
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 5 razy.
Deus Ex
Zarząd

Za sugestią Nemesis'a US utworzony został nowy dział poświęcony RE: Operation Raccoon City.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zmiany, sugestie, propozycje, opinie”