Wersja PC

Awatar użytkownika
Nyu
Kontakt:

Post autor: Nyu »

Obstawiam, że będzie m.in. VERSUS od razu na płycie z grą. Może nawet zwiększą liczbę graczy dla tego trybu.
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Post autor: Slayer »

A moim zdaniem ta konwersja to będzie KLAPA, coś w stylu RE 4 bez patcha, OBIECANKI CACANKI. Wiem że w tej petycji co ktoś tu podawał...było napisane że nie ważne jaka będzie grafika, ale i tak jak będzie słaba to wszyscy będą źli :D A co do Versus mode, to tak może być na płycie, a ciekawe ile za niego będą chcieli pieniędzy :pff4:
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
Awatar użytkownika
Nyu
Kontakt:

Nie będzie klapy. Pamiętny zespół robiący konwersję RE4 poszedł się tym razem kochać a za przeniesienie z konsoli na PC są odpowiedzialni ci sami panowie co skonwertowali DMC4. Czyli nie powinno być źle, grafika zapewne będzie jeszcze ładniejsza (przy odpowiednim sprzęcie). Nie wiem jak rozwiążą sterowanie na klawiaturze, bo celowanie w RE5 absolutnie nie nadaje się na myszkę a co dopiero na klawiaturę. Trzeba mieć po prostu dobrego joypada do takich gier.

SlayerPL, co do VERSUS, chodziło mi raczej i to, że kupując Rezydencję Piątą od razu po instalce będzie w menu do wyboru ten tryb.
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Post autor: Slayer »

Nyu pisze:zespół robiący konwersję RE4 poszedł się tym razem kochać
:smiech5: :smiech5: :smiech5:
Nyu pisze:bo celowanie w RE5 absolutnie nie nadaje się na myszkę a co dopiero na klawiaturę
No raczej, to mouse aim moim zdaniem było gorsze niż sterowanie klawiaturą, serialnie...
Nyu pisze:że kupując Rezydencję Piątą od razu po instalce będzie w menu do wyboru ten tryb.
Acha...ok .

Jeśli chodzi o takie coś że mieli by niby coś nowego niż w wersjach konsolowych, to raczej naprawdę daje temu nikłe szanse, bo wtedy fani by pisali petycje aby te dodatki umożliwić do ściągnięcia, albo na płytki do kupna...a wtedy by się zrobił BAJZEL... A ciekawe czy będą cut-scenki w czasie rzeczywistym, jak nie to Porażka na starcie... Cena zapewne taka sama jak na konsolki. A czy wspomniano coś o tym że gracze z PC będą mogli grać z graczami z Xboxa? Bo wkońcu obydwoje Microsoft, oprócz Linuxa i Macintosha..

Sorry za bałagan w poście :smut2:
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
Awatar użytkownika
Nyu
Kontakt:

Nie ma szans na to aby gracze z konsol zmierzyli się z tymi z PieCa.
Girion

Post autor: Girion »

Mam szczerą nadzieje że RE5 na PC poniesie taką samą porażkę jak RE4. Nie da się sterować klawiaturą poprostu.. pad jest dużo wygodniejszy.. no i poprawia sprawność i percepcje ;)

Nie lubie konwersji na pc..
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

Girion pisze: Nie da się sterować klawiaturą poprostu.. pad jest dużo wygodniejszy
Nic nie stoi na przeszkodzie aby podłączyć pada :P
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Obiło mi się o oczy, że ma być w standardzie sterowanie myszką.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Girion

Post autor: Girion »

Inaczej Capcom by nie zarobił.. mam jeno nadzieje że nie połączą trybów online z konsolowym RE5 MERC I VERSUS ;<
Awatar użytkownika
Sanar

Post autor: Sanar »

Resident Evil 5 pojawi się na blaszakach jeszcze w tym roku! Jakieś zmiany w porównaniu do edycji konsolowych? Tak, na razie wiadomo o jednej - Resident Evil 5 na PC będzie oficjalnie wspierał technologię GeForce 3D Vision Nvidii. Do grania w pełnym 3D będą oczywiście wymagane specjalne okulary oraz odpowiednia karta graficzna. Chcesz sprawdzić czy twój komputer to pociągnie? Wejdź w link http://www.nvidia.com/object/GeForce_3D ... ility.html .
MrREVILPL

Post autor: MrREVILPL »

Więc z tego co rozumiem to w Resident evil 5 nie pogram bez tej karty i odpowiedniego monitora??? Czy też będzie wersja bez 3D??? :okulary4:
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Post autor: Saladyn »

Ten test nie chce u mnie pójść - zatrzymuje się na jednym kwadracie i kaplica. Cóż - zostaje plejak.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Czytajcie ze zrozumieniem - "wspiera", nie "wymaga". Będzie można grać bez tego bajeru, a rzeczony test sprawdzał kompatybilność karty graficznej z technologią 3D Vision.
Obrazek
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Mnie ciekawi jak będzie śmigał online. Czyżby tak sprawnie jak w wersjach konsolowych?
Ostatnio zmieniony czw 21 maja, 2009 przez Nemesis US, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Chris_BSAA

Post autor: Chris_BSAA »

A wie ktoś może kto będzie wydawał RE 5 w Polsce ?
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Powinno CD Projekt.
Awatar użytkownika
Chris_BSAA

A ja się dowiedziałem że Re5 będzie w kinowej polskiej wersji językowej
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Chris_BSAA pisze:A ja się dowiedziałem że Re5 będzie w kinowej polskiej wersji językowej
Można wiedzieć, z jakiego źródła?
Obrazek
Awatar użytkownika
Chris_BSAA

Od człowieka z CDProjekt Na forum Gram.pl

AT: Na przyszłość: Jak rzucasz tak ważnym news'em, pokazuj do niego link - to pokaże, że mówisz prawdę.

Edit: proszę bardzo http://forum.gram.pl/forum_post.asp?tid=41817&u=314
Ostatnio zmieniony ndz 24 maja, 2009 przez Chris_BSAA, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Zombi

Post autor: Zombi »

Mam jedno pytanko - wie może ktoś kiedy premiera RE5 na PC ?? Szukałem na necie ale nie znalazłem żadnej konkretnej daty :pff3:
Big Daddy jest zły...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 5”