[Pomoc] The Mercenaries
Też tak kiedyś sądziłem ale zaczynając na dachu udaje mi się osiągać lepsze wyniki niż z innych miejsc, przy podobnej taktyce, jakoś łatwiej naganiam wiochmenów do bonusów
.
Ostatnio zmieniony śr 15 paź, 2008 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jakem Gozdek
Osobiście do większości plansz układałem sobie ścieżkę, którą mam przebyć żeby załapać się na bonusy i czasy. W wiosce najlepiej startuje mi się spod wieży, biegniemy po czas tuż obok, potem w lewo zabijamy pannę stojącą tyłem załapujemy się na czas w szopie potem przez okno do domku łapiemy czas i bonusa i wychodzimy oknem na środek wiochy zabijając wszystko co się rusza
Oczywiście jest jeszcze dalej ale póki co nie o taktykach rozprawiamy tylko punkcie startu. Mogę tylko rzec, że najlepiej zaczyna mi się właśnie spod wieży ;]
- Jedu Alomar
- Jedu Alomar
Tylko w wersji na PC były Merce od razu odblokowane, na PSX/GC/Wersja z PSN trzeba ukończyć grę
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Witam , mam już wszystkimi postaciami po ***** tylko Lełonem mam dwa razy po 4 gwiazdki i innych map nie próbowałem przed chwilą skończyłem wiochę na 4* 50 800 -.- szlak mnie trafił ta postać jest taka beznadziejna , że nie wiem po co ja do merców dali , macie może jakieś porady jak nabić 5* gwiazdek tym zerem na każdej mapie , no bo już sobie wyobrażam ile będzie 'nerwów' na tej ostatniej mapie gdzie jest pan chainsowOW~ który zabija w 2 sek i przemierza całą mapę w 3s... więc proszę o porady dla Lełona.
Ostatnio zmieniony pn 25 maja, 2009 przez aerO^, łącznie zmieniany 3 razy.
Zajrzyj na Youtube, tam jeden gościu wyciągnął 'tym zerem' około 190 000...i wyciągnij wnioski.aerO^ pisze:... szlak mnie trafił ta postać jest taka beznadziejna , że nie wiem po co ja do merców dali , macie może jakieś porady jak nabić 5* gwiazdek tym zerem na każdej mapie ... więc proszę o porady dla Lełona.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Po za tym zapraszam do zapoznania się z artykułem Deusa o punktacji przyznawanej w tym trybie. Może dzięki temu nabijesz lepsze noty.
http://www.mwrc.pl/forum/viewtopic.php?t=1744
http://www.mwrc.pl/forum/viewtopic.php?t=1744
No widzisz , 'podniecasz się' , że koleś nabił 190k tym zerem! To mało , a przecież takim Krauserem(mój ulubiony) to 120k to jak 3 raz w mercenaries grałem , nabiłem i nawet wszystkich czasów nie pozbierałem szczerze mówiąc wtedy wziąłem mniej niż zostawiłem i wpadło i nic się nad tym nie napociłem , ale dokonałem tego i tym ZEREM przeszedłem wszystko , poszło jakoś wyjątkowo łatwo , może dlatego , ze mam Wii Edition , tak czy siak poszło dość łatwo , niezła była 'ganianina' na Waterworld z 2 kolesiami z piłami , o masakraZajrzyj na Youtube, tam jeden gościu wyciągnął 'tym zerem' około 190 000...i wyciągnij wnioski.
Bzdursky: ale z tym "podniecaniem" to trochę za mocno się zapędzasz. Szanuj innych userów, zwłaszcza, że żadnego "podniecania się" nie było, a Finka jedynie podała przydatną dla Ciebie sugestię.
Dlatego napisałem w ' ' chyba wiesz jak należy to odczytać nie chodziło mi o dosłowne podniecenie się i dlatego napisałem w ' ' , nie miałem na celu nikogo obrażać chodziło , że nie ma co się tak no właśnie i nie wiadomo jak to ująć , a ja ująłem to tak.
AT: Nie mniej, wygląda to jak wygląda.
Ostatnio zmieniony pn 25 maja, 2009 przez aerO^, łącznie zmieniany 7 razy.
Nie podniecam się tym wynikiem a raczej mam szacunek dla gracza, który tego dokonałaerO^ pisze:No widzisz , 'podniecasz się' , że koleś nabił 190k tym zerem!Zajrzyj na Youtube, tam jeden gościu wyciągnął 'tym zerem' około 190 000...i wyciągnij wnioski.
Tak w ogóle to gratuluję, że dałeś sobie radę
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
- Jakem Gozdek
Dokładnie - trzeba walić w worek i nie dać szansy na "wybudzenie się". Niestety gdy się spudłuje trzeba od razu wiać, bo Salvador macha piłą jak oszalały. Należy też nasłuchiwać co się dzieje, bo kilka razy miałem doktorka na deskach, ale dostałem ciupagą w plecy a potem juz tylko świst piły i po zawodach.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
Waterworld - 200k najwięcej Weskerem na yt... Leonem gdzieś 180k było, teraz tylko 160k mogę znaleźć.... Hunk 130k...Może i dopiero zaczynasz, ale Krauser to lame postać i łatwa w grze... Więcej niż 160k (taki jest rekord na yt Krauserem) nim nie nabijesz
Wniosek ? Wesker>Leon>Krauser>Hunku>Ada Osobiście preferuję właśnie Leona (na każdą mapę inna postać
)...
Ktoś dawno temu oferował 100zl za taktykę w procie... Proszę
Leon: MUSIMY zaczynać na tej wysokiej platformie. Wchodzimy 1 drabinke do góry, bierzemy czas, granat ze skrzynki i skaczemy na dół (nie na sam dół, tylko drabinkę niżej) i zbieramy czas. Next jump i jesteśmy na dole. Rozwalamy beczkę pod platformami i czekamy na Pana Piłę. Oddajemy w jego kierunku (w GŁOWĘ) 5 strzalów z shotguna... UWAGA: Boss przeżyje i o to chodzi. Wchodzimy na drabinkę obok mnożnika punktów. Na 99% po drabince wejdzie gościu z odpalonym dynamitem... Strzał w niego i bierzemy combo. Jak go nie będzie to hand granade na dół. Piła załatwiony, mamy sporo pts. Teraz chwila walki w dowolny sposób. Ważne - nie stracić combo i zebrać przydatne rzeczy. Kiedy załatwimy kilkudziesięciu wrogów usłyszymy Come Back by Salvador. Najlepiej byśmy byli na tym domku obok czerwonej beczki. Why ? Piła powinien przyjść od strony drabinki. Mamy ustawienie na tyle dobre, że co 2 strzaly w suba możemy oddać 1 strzał w gandosów po prawej (chyba, że będą z przodu to wiadomo
) Kiedy ostatnie zmartwienie zginie idziemy po czas pod drabinką po której wszedł salvador. Utrzymujemy combo, a jeśli się nie uda to NIE ZABIJAMY NIKOGO tylko zbieramy rzeczzy i czasu (oprócz tych w dużym domku) i bierzemy combo pod platformą. Teraz granacik w jakąkolwiek grupe i zabijamy szybko i jak najwięcej. Ważne, aby wyciągnąć powyżej 9 in row. To sprawi, że nie stracimy punktów przez stratę comba. Wbiegamy do chatki i tu może być problem - mało gando ! Jeśli widzimy, że nie jest aż tak źle to zabijamy i robimy pochód po czasy. Jeśli widzimy, że nie utrzymamy combo to powtórka z rozrywki. nie zabijamy nikogo zbieramy all, bierzemy mnożnik i dopiero zabijamy. Teraz już dowolność możęmy zakończyć mapkęw domku (polecam) lub zjechać na mały domek i kończyć w jego okolicach (dla tych, którzy utrzymają przez kilka sec. combo na kusznikach). Powodzenia !
Ktoś dawno temu oferował 100zl za taktykę w procie... Proszę
Leon: MUSIMY zaczynać na tej wysokiej platformie. Wchodzimy 1 drabinke do góry, bierzemy czas, granat ze skrzynki i skaczemy na dół (nie na sam dół, tylko drabinkę niżej) i zbieramy czas. Next jump i jesteśmy na dole. Rozwalamy beczkę pod platformami i czekamy na Pana Piłę. Oddajemy w jego kierunku (w GŁOWĘ) 5 strzalów z shotguna... UWAGA: Boss przeżyje i o to chodzi. Wchodzimy na drabinkę obok mnożnika punktów. Na 99% po drabince wejdzie gościu z odpalonym dynamitem... Strzał w niego i bierzemy combo. Jak go nie będzie to hand granade na dół. Piła załatwiony, mamy sporo pts. Teraz chwila walki w dowolny sposób. Ważne - nie stracić combo i zebrać przydatne rzeczy. Kiedy załatwimy kilkudziesięciu wrogów usłyszymy Come Back by Salvador. Najlepiej byśmy byli na tym domku obok czerwonej beczki. Why ? Piła powinien przyjść od strony drabinki. Mamy ustawienie na tyle dobre, że co 2 strzaly w suba możemy oddać 1 strzał w gandosów po prawej (chyba, że będą z przodu to wiadomo
Ostatnio zmieniony czw 08 paź, 2009 przez HaXiiT, łącznie zmieniany 4 razy.