Dyskusje ogólne

Stoker

Post autor: Stoker »

W Teaserze również na pierwszą myśl nasuwa mi się Alexia i Alfred Ashfordowie.
Takie moje spostrzeżenie, w UC mieliśmy styczność z częściami RE'sa w których brał udział Chris, Jill, Ada, Rebecca, Carlos, Billy, Wesker, Hunk czyli RE 0,1 i remake, z 2 tylko Hunk w 4th Survivor + ucieczka Ady z Raccoon, i RE 3 ( jeśli się pomyliłem, to mnie poprawcie bo jeszcze w to nie grałem :P ) to w tej części już po trailerach widać że główny wątek będzie się kręcił (chyba ) wokół RE 2, mogą również dać motywy z RE CV i RE 4 a że również wygląda na to że akcja będzie się kręcić wogół Claire, Leone, możliwe że znowu będzie Ada, Wes, Hunk czy może nawet i Steve
Kurcze, tytuły mówią same za siebie Kroniki Umbrelli i Kroniki Ciemnej Strony ( ?? ) w sensie że w UC mieliśmy początek końca Umbrelli a w DC będziemy mieli przedstawione dalsze eksperymenty nad wirusami, czyli tak się domyślam że możemy mieć tutaj styczność z plagasem, wyspą Rockfort, powrotem do Raccoon i inne wątki które do tąd nie były poruszane w UC ^^ . Może nawet dadzą jakieś powiązanie do akcji z Degeneration ?
Chociaż jak narazie to nie podoba mi się pomysł z działaniem Claire i Leona w parze, ingerencja w pierwowzór czyli zmiany fabuły itp. a tego nie lubię :/ a pozatym w RE2 Claire nigdy nie spotkała osobiście Ady :/
takie przy namniej jest moje zdanie :P
Ostatnio zmieniony czw 28 maja, 2009 przez Stoker, łącznie zmieniany 1 raz.
DZIĘKI ŻE O MNIE PAMIĘTACIE !!!
Awatar użytkownika
Anne

Post autor: Anne »

Oglądając ostatni trailer zostałam lekko zaskoczona, ponieważ coraz bardziej ta gra do mnie przemawia.
Boli mnie jedynie fakt, że jest ona przeznaczona na znienawidzone przeze mnie Wii (może jakoś przeżyje).
Swoją drogą w ostatnim filmiku jaki się pojawił na samym końcu pojawia się taka migawka z twarzą kobiet, zapewne dobrze wszystkim znanej.
Nawet screena udało mi się zrobić.
You feel so lonely and ragged
You lay here broken and naked
My love is
Just waiting
To clothe you in crimson roses
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Anne pisze:Nawet screena udało mi się zrobić.

A podzielisz się nim z nami? ;)
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Na RE Horror jest dokładnie przedstawiony ten screenshot. :rad12:

http://rehorror.gameriot.com/user/Adria ... /view/5030
Awatar użytkownika
Anne

Post autor: Anne »

Mój jest dokładniejszy :D

http://img32.imageshack.us/img32/6456/redch.jpg

Proszę bardzo :D

Recoil: Dzięki ;)
Ostatnio zmieniony sob 30 maja, 2009 przez Anne, łącznie zmieniany 1 raz.
You feel so lonely and ragged
You lay here broken and naked
My love is
Just waiting
To clothe you in crimson roses
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Licze na dłuższy na E3, co do samego trailerk'a. CV w HD, no to mamy ;), niezłe oddanie tej niezapomnianej pod względem klimatu części, szczerze? Niespodziewałem się żeby ten scenariusz choć dorównywał orginałowi ale po obejrzeniu miejscówek, postaci (choć Steve moim zdnaiem został skopany, za duży kontrast koloru włosów). Ogólnie grafika przeciętna w tym filmiku, jedynie na uwage zasługłuje podłoże obklejone świetny bump'em
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Dosłownie przed minutą Nintendo pokazało trailer nowego RE. Nie wiem, czy był już wcześniej, ale na pewno pojawi się dzisiaj albo jutro na GameTrailers. Widać na nim parę scen z posterunku, Steva i Claire przemierzających Rockford Island, scenę z Alfredem na schodach oraz na sam koniec Alexię w normalnej postaci. Gray wygląda świetnie, aż chce się klasyczny remake dwójeczki...
Obrazek
Redan

Post autor: Redan »

Czyli wychodzi an to, że "Darkside Chronicles" będzie opowiadać historię Leona i Claire, aż do śmierci Weskera... Może jeszcze doda, co bohaterowie postanowili dalej robić po śmierci głównego antagonisty?

Dla mnie mogą nawet jeść ogórki małosolne, ja bym chciał poznać szczegóły losu Steva, Sherry i Ady...
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Redan, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Nemesis US

Necraria: Posty przeniesione do odpowiedniego tematu. Dyskusja odnośnie trailera http://www.gametrailers.com/video/e3-09 ... evil/49952

Od razu przypomniał mi się klimat RE Code Veronica, zapewne z powodu tej muzyki z napisów końcowych w RE CV ( to ten sam kawałek, nieco zremixowany). Bardzo ciekawie prezentuje się tutaj Bundersnatch i zombiaki, są wykonane naprawdę świetnie. Nie ma wątpliwości, DC będzie jedną z najbardziej klimatycznych odsłon.
Ostatnio zmieniony śr 03 cze, 2009 przez Nemesis US, łącznie zmieniany 1 raz.
Degras

Post autor: Degras »

Bardzo ciekawa to jest Clarie :eg: Z kolejnymi seriami utwierdzam fakt ze, jest najładniejsz ze wszystkich kobietek jakie do tej pory poznalismy :D

Sam nie lubie RE:CV wedłog mnie najgorsza częsc,ale w DC zapowiada sie duzo lepiej niz orginal i tak grafika :D duuzo krwi ciemnosc i masa zombiakow to co lubimy najbardziej :D
Ostatnio zmieniony śr 03 cze, 2009 przez Degras, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

I w końcu nie będzie tego cieknącego po ścianach cukru... W takiej oprawie CV wygląda dużo korzystniej.
Fluid Project
Calm Down People!
Veronica

Post autor: Veronica »

Nareszcie to na co czekałam. Odmeniona Code: Veronica, moja ulubiona część RE. Jak narazie pokazane są tylko wydarzenia z Rockfort. Mam nadzieję, że wydarzenia na lodowatym kontynencie też będą... :rad6:
Resident Evil rządzi!!!
Degras

Post autor: Degras »

Nemesis US pisze:Porcja nowych, ciekawych screenshotów ze scenariusza Code Veronica. Ashford wygląda nawet nieźle.

http://www.gfdata.de/archiv06-2009-gamefront/4404.html
Wiem ze screny sa zazwyczaj lepsze od animacji gry... ale nie mniej jednak bedzie to wedlug mnie grafika naprawde next genowa, ktora pokaze ze Wii tez duzo potrafi :)
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Degras, łącznie zmieniany 3 razy.
pinek

Post autor: pinek »

Nemesis US pisze:Porcja nowych, ciekawych screenshotów ze scenariusza Code Veronica. Ashford wygląda nawet nieźle.

http://www.gfdata.de/archiv06-2009-gamefront/4404.html
Niech mi tylko ktoś powie co to za graffiti(??!) na 4,5,6 screenshot'cie.
---->www.pajacyk.pl<----
Awatar użytkownika
Necraria

Post autor: Necraria »

Podejrzewam, że dzieła młodych, skrzywionych na psychice Ashfordów - pasują do klimatu domu. Widać znudziły się domem (nie dziwne - wyspa to wyspa), więc grasowały w innych budynkach.
Awatar użytkownika
Nemesis US

Z coraz to kolejnych trailer'ów widać, że nastrój tej odsłony będzie naprawdę mroczny. Grafika także trzyma bardzo dobry poziom. Ciekawe, czy Wesker się faktycznie pojawi. W trailerze Leon spotyka Adę będąc razem z Claire. Trochę to zawiłe, ale rozumiem, że twórcy celowo tak robią dla potrzeb gry. Podobnie było w RE Umbrella Chronicles.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Tak jak wszystko wygląda bardzo dobrze, tak Birkina skopali po całości... Wygląda jak plastikowa lalka... :/
Fluid Project
Calm Down People!
Awatar użytkownika
Garnet

Post autor: Garnet »

W grę tę pewno nigdy nie zagram;] ale zwróciła ona od początku moją uwagę, ze względu na pojawienie sie pewnej bohaterki;)...w każdym razie jak zobaczyłam ten pierwszy screen z Alexią, to wow dodali gorset :rad12: ...mam tylko nadzieję, że tym razem prawdziwej Alexii nie zostawią modela Alfreda :pff6: (patrz-twarz)

Btw. Trochę szkoda, że inne części nigdy nie dostały należytego remake'a, za to dostajemy fps'y...
Ostatnio zmieniony śr 08 lip, 2009 przez Garnet, łącznie zmieniany 1 raz.
Kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
RoboticFreeze

Post autor: RoboticFreeze »

http://www.joemonster.org/art/11985/Jak ... ac_zombie_ jest to koszulka reklamująca grę "Resident Evil: The Darkside Chronicles" . Naprawdę pomysłowe.
Awatar użytkownika
Nemesis US

No z tą głową zombiaka z Remake'a ukrytą z drugiej strony koszulki to faktycznie niezły bajer. :rad12:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil: Darkside Chronicles”