Dzisiaj zapraszam do głosowania na nasz ulubiony, najbardziej efektowny fizyczny atak specjalny.
Wszyscy wiemy, że trafienie podstawowego przeciwnika w głowę, bądź w nogi tak, aby uklęknął umożliwia wykonanie określonej akcji, czasem można dobić tym sposobem oponenta, oszczędzając tym samym amunicję.
Niektóre z tych ataków są bardzo efektowne, mniej lub bardziej zabójcze, mogą też zabić kilku przeciwników naraz. Można powiedzieć, że najciekawiej wyglądające ataki specjalne to te w wykonaniu HUNKa, Weskera i Krausera ale może znajdzie się też ktoś, komu podoba się kopniak z półobrotu w wykonaniu Leona
Mój faworyt - Chikyo Chagi. Jak zobaczyłem po raz pierwszy w mercach co potrafi Wesker, aż mnie zamurowało. Miażdży czaszki, że aż miło
Ogólnie, ataki fizyczne to bardzo trafiony pomysł w grze.
Lubię też neckbreakera - jako jedyny z ataków specjalnych (nie licząc łapy Karusera) umożliwia zabicie subbossa - Bella Sisters. Niemniej, my vote goes to Chikyo Chagi.
Ciekawie wygląda też , choć mało dynamicznie zmiażdżenie czaszki na kolanie Krausera.
A jakie są Wasze typy. Zapraszam do głosowania i uzasadniania
Dla ułatwienia przy nazwie każdego ciosu podałem postać, która go wykonuje.
PS Ups, zapomniałem dodać do ankiety suplex w wykonaniu Leona - proszę aby dodał ten wariant do ankiety któryś z modów
Necraria: Właśnie miałam o tym pisać do Ciebie
Dzięki, bodek też już do mnie pisał - dobrze, że jesteście wszyscy czujni