Wersja PC

Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

I raczej jej nie znjadziesz - z tego co wiem Capcom nie ogłosiło jeszcze oficjalnej daty wydania RE5 na PC. E3 już niedługo, zapewne tam poznamy trochę więcej szczegółów odnośnie komputerowej wersji piątej Rezydencji ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Chris_BSAA

Post autor: Chris_BSAA »

Zombi pisze:Mam jedno pytanko - wie może ktoś kiedy premiera RE5 na PC ?? Szukałem na necie ale nie znalazłem żadnej konkretnej daty :pff3:
Najprawdopodobniej ma wyjść pod koniec roku
Awatar użytkownika
Zombi

Post autor: Zombi »

Dziek za info, kurde to se jeszcze z pół roku poczekamy :pff6:
Zaciekawiły mnie natomiast że gra ma mieć podobne wymagania co DMC4, jeśli uda sie im spełnić tą obietnice, to można liczyć na naprawde udaną konwersję :rad7:
Żeby tylko nie usuwali tego co-opa na jednym ekranie :rad2:
Big Daddy jest zły...
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Lepiej, żeby nie obniżyli jakości wersji na PC. I lepiej, żeby nie tak jak miało to miejsce w RE4.
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Post autor: Saladyn »

No właśnie - na przykład filmiki niech będą porządne, a nie takie low-res badziewie.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
Awatar użytkownika
Bzduras

Zombi pisze:Zaciekawiły mnie natomiast że gra ma mieć podobne wymagania co DMC4, jeśli uda sie im spełnić tą obietnice, to można liczyć na naprawde udaną konwersję :rad7:
Gry śmigają na tym samym silniku, więc o optymalizację można być raczej spokojnym :)
Obrazek
MrREVILPL

Post autor: MrREVILPL »

No to full wypas DMC4 hasa mi bardzo dobrze to i z tego co widzę to i resident będzie też, a resident w listopadzie będzie na stronie cda-action pisali z tego co pamiętam :smiech6:
Awatar użytkownika
Chris_BSAA

Post autor: Chris_BSAA »

Na gry-online również pisze że w listopadzie wiec powinno pojawić się w tym czasie jeżeli nie wyłapią jakiegoś poślizgu
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Wzory okładek PC'towej wersji RE5 ( linki pod zdjęciem okładki), Enjoy ;)

http://www.biohaze.com/
Awatar użytkownika
Nemesis US

Wszystkie są takie same i w sumie niczym specjalnym się nie wyróżniają. Mi najbardziej podoba się amerykańska okładka wersji na konsole (PS3, X360).
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Post autor: Slayer »

A jednak jest data wydania RE 5 na PC , jest to 18 Wrzesien 2009.
Oto caly artykul z ktorego sie o tym dowiedzialem:

rehorror.gameriot.com pisze:Capcom today announced the official release date of Resident Evil 5 for PC. Its sheduled for a September 15th 2009 release in the US and a September 18th release in european territories.

Here's the official announcement (european):

"Capcom is pleased to announce that Resident Evil 5 for the PC will release on September 18th, 2009 across European territories. PC gamers will get the ultimate Resident Evil package in the new PC version as new features will include NVIDIA®’s new GeForce® 3D Vision technology (wireless 3D Vision glasses sold separately), new costumes and a new and improved mercenaries mode with three times as many enemies.

Fans that pick up the PC version will be the first to experience stereoscopic 3D out of screen effects as their living rooms are transformed into the world of Kijuju. Infected Majini coming at players from every angle, dust flying in and out of screen and the scariest bosses to date are taken up a notch. Resident Evil 5 PC is a whole new level of fear players will never forget. The game also supports Stereoscopic 3D in all of its cut scenes – an industry first.

These groundbreaking stereoscopic 3D effects were developed in close cooperation with NVIDIA, which resulted in the game being part of NVIDIA’s “The Way It’s Meant To Be Played” partnership program. Resident Evil fans can check out the 3D action for themselves today as a new stereo 3D tech demo with benchmark is available to download today on NVIDIA’s official site at - http://www.nzone.com/object/nzone_re5_downloads.html.
A tu link do zdjecia gdzie Chris i Sheva maja nowe stroje: http://www.rehorror.net/reHv21/re5pc2.jpg :zmiesz7:
Ostatnio zmieniony pt 17 lip, 2009 przez Slayer, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
Awatar użytkownika
Bzduras

Od razu przestrzegam przed pytaniami typu "pójdzie mi?" i podawaniem konfiguracji swoich komputerów z NASA - w informacji jest link do benchmarka, wystarczy go ściągnąć, zainstalować i przetestować swój komputer pod kątem piątego RE.
Ostatnio zmieniony pt 17 lip, 2009 przez Bzduras, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
MrREVILPL

Post autor: MrREVILPL »

Tu macie link z Newsów ze strony cd-action http://www.cdaction.pl/news-7276/reside ... esniu.html
Awatar użytkownika
Jedu Alomar

Post autor: Jedu Alomar »

Nie wiem czy mi się zdaje czy nie ale mam wrażenie że na tym screenie na którym prezentowane są nowe stroje bohaterów grafika jest nieco gorsza niż konsolowa. Spójrzcie np. na ziemie.
Poza tym czy wyjdzie ta gra na PC po polsku ?
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

SlayerPL pisze:A tu link do zdjecia gdzie Chris i Sheva maja nowe stroje: http://www.rehorror.net/reHv21/re5pc2.jpg
Będziesz miał miliony modów/przeróbek i jeszcze kij wie czego na wersjach PC. Tak ja to miało miejsce w RE4. Nie chcę nikogo obrażać ale PeCetowcy zawsze muszą dodać ''swoje'' i przeważnie dają...wiecie co :/
Btw. JaK PoDmIeNiĆ DżIlLlL Z ErE3 dO PiOnTkI? aLbO KkLeR?

:( :(
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Post autor: Saladyn »

To fakt - na PCty często robiona jest masa modów, które ja uważam po prostu za głupie lub kosmetyczne zmiany. Gra jeżeli jest spoko daje radę jako podstawka i nie trzeba Chrisowi zakładac od razu kostiumu Batmana. Lepiej niech się skupią na dobrej konwersji z obsługą PADA i lokalnego Co-Opa.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
Awatar użytkownika
Nemesis US

Z tym strojem dla Chris'a w wersji PC to pojechali po całości. Ma klatę jak Schwarzenegger :rad12: i przypomina mi Astaroth'a z Soul Calibur.
Awatar użytkownika
AT
Kontakt:

Post autor: AT »

Chris teraz wygląda jak rasowy pustak... Za to Sheva ma naprawdę fajny strój. Tylko ja mam takie wrażenie, czy grafika w RE 5 na PC wygląda znacznie gorzej niż ta na x'a czy ps3?
"In his house at R'lyeh dead Cthulhu waits dreaming."
H.P. Lovecraft
Awatar użytkownika
Jedu Alomar

Post autor: Jedu Alomar »

No, ja też mam wrażenie że grafika jest gorsza a co do nowych strojów to rzeczywiście są straszne. Ja jak już bym miał wymyślać stroje to np. Chrisowi zapodał bym strój jakiegoś żołnierza ubranego w moro albo tajnego agenta czy coś a Sheve bym ubrał w jakieś szorty, glany coś al'a Lara Croft. Chris jakoś się obroni jeszcze strojem z RE1 ale z Shevą jest gorzej, no chyba że weźmiemy pod uwagę strój szamanki :D który pomimo tego że jest strasznie sexy :D to za razem strasznie nie realny ;/ wolałbym żeby zapodali coś normalnego tak jak drugi strój dla Jill czy Weskera. Ale kto nam każe grać w strojach dodatkowych ? :D
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

Nowe stroje mogą też oznaczać "nowe" postacie w mercenaries. Gdyby nie było napisane, że to Chris to nie poznałabym go :P
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 5”