Nie taki Resident straszny jak go malują, czyli...........

Opowiadania, wiersze, filmy, komiksy, rysunki, stroje, kolekcje...
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

No pojawił się nawet akcent polityczny, biedny lud jest manipulowany przez rządzących :smiech3: - tylko gdzie tytuł odcinka :P?
Nieźle, jeden z lepszych odcinków.
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

Podobno zombie nie są inteligentne (dlatego postawiono na Las Plagas :/ ) a tu taka niespodzianka ;)
Awatar użytkownika
Arek

Post autor: Arek »

No coś genialnego zlot zombie.
Ps3Centerbloog.pl
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Cóż powiem krótko. 16sty odcinek, ostatni odcinek pierwszego ( i jak do tej pory jedynego sezonu ;) ) wyjątkowo dwuczęściowy, biorąc pod uwagę okoliczności ukazania się RE5 oraz zapowiedzi 4tej części filmu RE, jest to bardzo aktualny odcinek:

"Chris vs Alice"

http://zapodaj.net/796ee77c3ff3.jpg.html

http://zapodaj.net/8e50cc145bce.jpg.html

Cóż pozostaje pytanie co dalej? hmm sami nie umiemy na to do końca odpowiedzieć, pewne jest że będziemy się starać abyście o nas szybko nie zapomnieli, póki co jednak zapraszam za tydzień na zapowiedź czegoś dla mnie nowego, liczę że wam się spodoba i że dam radę skończyć właściwy projekt niebawem ;) Zatem cytując Weskera z końcówki RE:CV " Until we'll see again....Mwahahahahaha"
Ostatnio zmieniony pn 13 lip, 2009 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 2 razy.
pinek

Post autor: pinek »

Możecie pokusić się o coś pełnometrażowego (dłuższego)
---->www.pajacyk.pl<----
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Post autor: Slayer »

Super odcinek, i jednak porownanie jest dobre bo gdyby co do czego to Chris by mial przechlapane z Alice :smiech2: A co do Waszego nowego projektu to fajnie by bylo gdyby byla to kontynuacja komiksu co ta kobieta byla zdrajczynia ( " REDEMPTION - an unofficial resident evil comic book :D" ) :okulary3: Ale z drugiej strony skoro cos dla ciebie nemesisdestro nowego, to wtedy raczej nie to... Czekamy :smiech6:
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
nemesisdestro

Hello peeps, cóż miałem to wrzucić w poniedziałek ale zmieniłem zdanie, w związku z wesołym faktem że udało mi się skończyć właściwą pracę! oto drobna zapowiedź:

http://www.youtube.com/watch?v=0Jk0yu-QSyU

filmik wykonany we Flashu ;) , na następny ( który mi chyba z miesiąc zajął :/ ) zapraszam w najbliższy poniedziałek, ostrzegam że nie ma powiązania z powyżej przedstawionym poza wykonaniem no i jest nieco dłuższy ( nieco ponad 4 minutki) :)
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Heh, nawet przyjemnie się go oglądało, szkoda tylko, że jest taki krótki. Rozumiem, że zapewne pochłania pewną ilość czasu, ale następny zrób dłuższy, bo ten pomimo tego, że krótki to ciekawy. :rad12:
nemesisdestro

Ok, parę godzin nie robi różnicy, tak więc zapowiadany "właściwy" filmik wrzucam już teraz
btw muzyka rozpoczyna się od ok 27 sekundy więc nie martwcie się że nie macie dźwięku, po prostu na początku nic nie ma oprócz obrazu :D

http://www.youtube.com/watch?v=F5lVaa243co

mam nadzieję że miło będzie się wam odświeżało wspomnienia z 3ki :rad5:
Ostatnio zmieniony ndz 19 lip, 2009 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Angela

Post autor: Angela »

Cóż, przyznam, że bardzo miło się to wspomina, co do filmiku, to animacja bardzo ładna, piosenka dobrze dobrana do tego, co zostało stworzone, szczerze gratuluję pomysłu i oby tak dalej. :)
Awatar użytkownika
AdaM555

Post autor: AdaM555 »

Moją opinie już znasz:) ale musze się powtórzyć. Naprawdę świetna robota, tworząc cos takiego trzeba miec zapał bo taka praca jednak zżera lwia część wolnego czasu:)
Przepraszam za swoje opowiadania. Młody byłem :)
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Post autor: Slayer »

No nemesisdestro musze przyznac ze jestem pod wrazeniem. Pierwsze nagranie zombies are bored bylo zabawne, a najlepszy moment jak zombie gral w yo-yo swoim okiem :smiech3: Trzeba miec glowe zeby takie "skecze zombie" wymyslic xD

A co do drugiego to ogladalem go juz wczesniej, kiedy podales link do tego pierwszego krotszego to ja w twoim kanale wytropilem ten drugi , ale nic nie pisalem zeby nie psuc niespodzianki ;D No i ten drugi tez robi wrazenie i ogolnie w tych filmach fajnie sie wszystko tak "zywo rusza" nie ma zaciec ani nic, jest po prostu plynny ruch.
No i fajnie wyszla Tobie Jill w tym drugim filmiku.

Ogolnie mi sie wszystkie bardzo podobaly :szok6: :smiech5:
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
Awatar użytkownika
AT
Kontakt:

Post autor: AT »

Niezłe, naprawdę niezłe :D Podobały mi się oba filmiki. Widać w nich ogrom pracy, którą w nie włożyłeś. Kreska świetna, znacznie lepsza niż większość produkcji robionych we flashu. To się tylko tak wydaje, ale najpierw to wszystko trzeba narysować, przerabiać, każdą animację tworzyć z osobna, potem to łączyć i zgrywać sceny. Do tego zsynchronizować muzykę...
Respekt ;)
"In his house at R'lyeh dead Cthulhu waits dreaming."
H.P. Lovecraft
Awatar użytkownika
Arek

odnośnie Chris vs Alice jak zawsze spoko.A teraz na temat 1 filmiku :smiech6: .Faktycznie krótki ale śmieszny.A drugi filmik bije na głowę pierwszy,kolejny kawał dobrej roboty gratulacje :rad2: .Obyś nadal miał chęć do tworzenia takich rzeczy :smiech6: .
Ps3Centerbloog.pl
nemesisdestro

Witam, w związku z niebywałą pomysłowością samych forumowiczów, zapraszamy na parę nowych odcinków :) . Ukłony i gorące podziękowania dla Recoila, Deus Ex'a oraz Barry'ego Norrisa za pomysły, którymi możemy uświetnić ten temat, do pierwszego odcinka ( zainspirowanego filmikiem z Umbrella Chronicles ) zapraszam już dziś, za pośrednictwem linka poniżej:

"The most important mission....EVER"

http://zapodaj.net/b2594489391e.jpg.html
Ostatnio zmieniony wt 28 lip, 2009 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Angela

Post autor: Angela »

Cóż, przyznam, że to jest rewelacyjne, oby tak dalej. :)
Awatar użytkownika
Arek

Jak zawsze się uśmiałem,gratulacje.
Ps3Centerbloog.pl
nemesisdestro

Kurcze, jaka skleroza! w zeszły poniedziałek miałem wrzucić odcinek :/ no trudno muszę to zrobić w miejsce jutrzejszego, ale obsuwa.... :/ ok zapraszamy zatem na odcinek 18sty, kolejny z króciutkiej listy ( ale bardzo treściwej merytorycznie :P ) odcinków zaproponowanych przez forumowiczów ;) :

"Dedication"

http://zapodaj.net/6ac7eb651eb3.jpg.html
Ostatnio zmieniony ndz 09 sie, 2009 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Necraria

Post autor: Necraria »

To jest zbyt prawdziwe! Dopisek też fajny ;)
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Niezłe - chociaż muszę przyznać, że gdyby nie owa "dedykacja" na końcu to odcinek nie miałby sensu :P.

Gratulacje ;).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Fan Area”