Dyskusje ogólne
Christian Bale odpada przynajmniej dla Mnie jest słabym aktorem, fakt jest obecnie na czasie (Batman, Terminator, Public Enemies) ale to go nie ratuje w jego słabej grze aktroskiej, dla Mnie jest mało charakterystyczny, wolałbym kogoś Mniej znanego ale identyfikujące się z danym filmem albo serią. Jak Wesker to ktos ewidetnie mało znany ale idealnie pasujący, tzw. aktor na jeden strzał. Coś w stylu aktora Sashy Mitchel'a, który jest identyfikowany z jedna serią - Kickboxer.
Ostatnio zmieniony śr 05 sie, 2009 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Zretuszuje się ,Christian Bale na potrzeby Batman Początek przytył około chyba 30 kg i zdrowo przypakował,a więc ten też tak mógłby
.W ogóle ja szczerzę powiem że najbardziej to jednak pasował by mi Wesker komputerowy,dlatego bo jakoś mam dziwne wrażenie że żaden aktor a przynajmniej ja takiego nie znam który by pasował do tej roli
.
Ostatnio zmieniony pt 28 sie, 2009 przez Arek, łącznie zmieniany 1 raz.
Ps3Centerbloog.pl
- Leon. KennedY
- Nemesis US
-
nemesisdestro
Dajcie spokój z tym Bale'm.....niedługo gębę tego gościa będę widział częściej niż swoją własną......jest popularny, ok rozumiem, ale w pewnym momencie zaczyna pojawiać się już przesyt. Z resztą o czym my marzymy? i tak losowo pojawią się różni ludzie, którzy w ogóle nie będą przypominać pierwowzorów z gry, ALE z drugiej strony ponoć najnowszy RE ma być robiony w podobnej technologii co "Avatar" zatem chyba wszystko będzie robiony techniką CG, tak? jeżeli tak no to są szanse że niektórzy zostaną upodobnieni....ale i tak film będzie beznadziejny, bo producentów nie obchodzi zdanie znawców serii tylko budżet, liczy się tylko budżet ( ok, to bądź co bądź, logiczne), nie wiem jakim cudem filmy jak RE:A albo RE:E były w stanie zarobić tyle by jeszcze zachęcić do stworzenia kolejnej części...ech pamiętam jak się zachwycałem pierwszą częścią.... z perspektywy czasu nadal mocno stoję przy zdaniu że była to najlepsza odsłona fabularnej trylogii, była mroczna, poparta odpowiednią muzyką i klimatem. Heh dziś mam dzień na narzekanie, to chyba wina przeziębienia 
Ostatnio zmieniony czw 03 wrz, 2009 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 1 raz.
- Nemesis US
I bardzo dobrze, niech filmowi producenci Afterlife podążają tą ścieżką, właśnie taki film jak niedawny RE Degeneration zapewne lepiej wyjdzie na dobre w kwestii efektu przeznaczonego dla odbiorcy niż kolejny średniak z żywymi aktorami, bo tak naprawdę poziom trzymała tylko pierwsza filmowa odsłona.
- Leon. KennedY
Dobrego aktora nigdy za wiele, ale faktycznie rozmowa jest dosyć jałowa i mało realne, aby doszło do zatrudnienia takowego aktora do roli Weskera.Dajcie spokój z tym Bale'm.....niedługo gębę tego gościa będę widział częściej niż swoją własną......jest popularny, ok rozumiem, ale w pewnym momencie zaczyna pojawiać się już przesyt.
Zaprzeczyć się nie da...z perspektywy czasu nadal mocno stoję przy zdaniu że była to najlepsza odsłona fabularnej trylogii, była mroczna, poparta odpowiednią muzyką i klimatem.
A ja bym chciał na miejscu Weskera takiego Adama Sandlera
z filmu 'na podstawie' kultowej serii survival horrorów powstałaby niezła komedia (w gruncie rzeczy to już jest jak się widzi tych świetnie wyselekcjonowanych aktorów do poprzednich części
)
Tak moim skromnym zdaniem to mr. Anderson spaprał sobie nieco reputację kręcąc te 'Residenty'. Najlepiej by mu to wyszło jakby kręcił film rzeczywiście na podstawie gry z uwzględnieniem wszystkich faktów historycznych jakie miały miejsce w grach (wszelkie daty, osoby, notatki z pamiętników itd.), tyle, że bez potrzeby oglądania dosłownie krok w krok tego co się w nich tam działo, np RE1 jako film o infiltracji domu na obrzeżach Racoon City.
Powinni zrobić serie filmów, które były by takim swoistym dopowiedzeniem tego, co działo się w grze. Coś co załatało by w pewnym stopniu luki popełnione przez panów z Capcomu
Oczywiście za zrobienie adaptacji filmowej nie obraziłbym się, ale co to za przyjemność oglądać film znając już z początku jego zakończenie?
Tak moim skromnym zdaniem to mr. Anderson spaprał sobie nieco reputację kręcąc te 'Residenty'. Najlepiej by mu to wyszło jakby kręcił film rzeczywiście na podstawie gry z uwzględnieniem wszystkich faktów historycznych jakie miały miejsce w grach (wszelkie daty, osoby, notatki z pamiętników itd.), tyle, że bez potrzeby oglądania dosłownie krok w krok tego co się w nich tam działo, np RE1 jako film o infiltracji domu na obrzeżach Racoon City.
Powinni zrobić serie filmów, które były by takim swoistym dopowiedzeniem tego, co działo się w grze. Coś co załatało by w pewnym stopniu luki popełnione przez panów z Capcomu
Oczywiście za zrobienie adaptacji filmowej nie obraziłbym się, ale co to za przyjemność oglądać film znając już z początku jego zakończenie?
"It's up to us to take out Umbrella...!"
Steam: Komurka696
PSN: Komurka696_PL
Steam: Komurka696
PSN: Komurka696_PL
- Barry Norris
Nie bardzo rozumiem - Jill była idealnie dobrana, Claire również niczego sobie. Poza nimi postaci stricte z gier było niewiele, a zastrzeżenia mam tylko do Weskera. Carlos, choć niepodobny, był zagrany bardzo dobrze i był ciekawą postacią filmową. Znacznie ciekawszą niż jego gierkowy odpowiednik, który strasznie mnie irytował. Taki latino-lover z niego, że aż mnie mdliło czasami. Pozostali aktorzy zostali dopasowani do swoich ról idealnie - czy to boska Milla, czy też aktor wcielający się w postać L.J.Komura pisze: (w gruncie rzeczy to już jest jak się widzi tych świetnie wyselekcjonowanych aktorów do poprzednich części)
"An open mind is like a fortress with it's gate unguarded" - Kronikarz Isador Akios, 3 Kompania Zakonu Krwawych Kruków, Kosmiczny Marine
"WAAAAAAAAGHHHHHHHH!!!!!" Burszuj Gorgutz Łofca Czerepuf, dowódca orkowych kohort.
"Blood for the Blood God! Skulls for the Skull Throne!" - Lord Chaosu Elifiasz Zdobywca, dowódca sekty, Pożeraczy Światów
"WAAAAAAAAGHHHHHHHH!!!!!" Burszuj Gorgutz Łofca Czerepuf, dowódca orkowych kohort.
"Blood for the Blood God! Skulls for the Skull Throne!" - Lord Chaosu Elifiasz Zdobywca, dowódca sekty, Pożeraczy Światów
L.J był śmieszną postacią i nie zbyt pasował mi do otoczenia,to jednak nie przeszkadzał mi
.Szczerze mówiąc uważam że najgorzej dobranym aktorem był aktor grający Weskera.Jill dopasowana idealnie,Claire to już mi trochę gorzej ale było dobrze,Milla to ogólnie mnie jej postać trochę drażni ale aktorka zagrała na 5
.Uważam że obraz troszkę już zepsutej serii odmieni nowy aktor który zagra Weskera,i mam nadzieję że dzięki temu obraz filmu zmieni się na lepsze,a sam wciąż nie mogę wybrać żadnego aktora odpowiedniego na jego rolę
.
PS:Robert Patrick w Terminator 2 był naprawdę mocno podobny,szkoda że już się tak postarzał bo do roli jego twarz pasowało by mi i to bardzo
.
PS:Robert Patrick w Terminator 2 był naprawdę mocno podobny,szkoda że już się tak postarzał bo do roli jego twarz pasowało by mi i to bardzo
Ps3Centerbloog.pl
- Leon. KennedY
Ali Larter ma powrocic do swojej roli i bardzo mnie ta wiadomosc ucieszyla
. Jesli sie oczywiscie potwierdzi. Z nowych informacji nawet przypadla mi mozliwosc dolaczeniu do obsady znanego z Prison Break Wentwortha Millera. Ciekawe kogo mialby tam zagrac... Jakies propozycje??
PS: Wesker to chyba odpada
Ostatnio zmieniony śr 23 wrz, 2009 przez Leon. KennedY, łącznie zmieniany 1 raz.
- Chris_BSAA
Może będzie to jakaś nowa postaćLeon. KennedY pisze:Ali Larter ma powrocic do swojej roli i bardzo mnie ta wiadomosc ucieszyla. Jesli sie oczywiscie potwierdzi. Z nowych informacji nawet przypadla mi mozliwosc dolaczeniu do obsady znanego z Prison Break Wentwortha Millera. Ciekawe kogo mialby tam zagrac... Jakies propozycje??
Jeśli dobrze pamiętam to ona grała Claire? ( No co? Dawno oglądałemLeon. KennedY pisze:Ali Larter ma powrocic do swojej roli i bardzo mnie ta wiadomosc ucieszyla
Ja to bym chciał znów zobaczyć Sienne Guillory jako Jill. Była po prostu doskonała w tej roli
http://images.google.pl/images?hl=pl&so ... e&resnum=1
Ostatnio zmieniony czw 24 wrz, 2009 przez Szakal, łącznie zmieniany 1 raz.
- Leon. KennedY
Ja też tego nie lubię tym bardziej że Jill jest ważną postacią serii.Sienna Guilory zagrała brawurowo Jill,dość poważnie ale i z takim kobiecym wdziękiem,właśnie takim jaki ma prawdziwa Jill.Moim zdaniem nie widzę potrzeby szukania nowej aktorki do tej roli mając taką która zagrała bardzo dobrze,i mam nadzieję że się pojawi w tej części albo chociaż będzie o niej wzmianka
.
Ps3Centerbloog.pl
- Leon. KennedY
- Nemesis US
- Leon. KennedY
Na forum BatCave kumpel w temacie o RE z tym wyskoczył. Wkrótce powinienem wiedzieć skąd ma tą nowinę. Co do Millera to również jestem za tym, aby zapuścił włosy do tej roli
. I myŚlę, że może nawet by coś z tego było... W końcu jego postać z PB też jest dość sztywna jak Chris
, no i koleŚ nawet umie grać.
Ostatnio zmieniony czw 01 paź, 2009 przez Leon. KennedY, łącznie zmieniany 1 raz.