Elza Walker vs. Claire Redfield

Elza Walker czy Claire Redfield?

Elza Walker (RE 1.5 / RE2 Prototype)
12
22%
Claire Redfield (RE2)
42
78%

Liczba głosów: 54

Awatar użytkownika
Remi_GD

Elza Walker vs. Claire Redfield

Post autor: Remi_GD »

Która lepsza, pod względem charakterystyki i wyglądu?
Głosujemy!

ELZA WALKER

Urodzona: 1979
Grupa krwi: 0
Wzrost: 169cm.

Entuzjastka motocykli. Przyjeżdża do Raccoon City z nadzieją na znalezienie ludzi, którzy podobnie jak ona fascynują się motorami i zamierza utworzyć własną grupę wyścigową.
Ponadto, chce studiować na wydziale chemii Uniwersytetu Raccoon.
Z pewnych źródeł wiadomo, jakoby jednym z Jej celów było także poszukiwanie w mieście bliskiej sobie osoby, której tożsamości nigdy nie ujawniono.

http://img225.imageshack.us/img225/3815/elza1.jpg
http://img183.imageshack.us/img183/9544/elza2.jpg
http://img223.imageshack.us/img223/3665/elza3.jpg
http://img183.imageshack.us/img183/9995/elza4.jpg
http://img21.imageshack.us/img21/5183/elza5.jpg
http://img225.imageshack.us/img225/7603/elza6.jpg
http://img90.imageshack.us/img90/7705/elza7.jpg

CLAIRE REDFIELD

Urodzona: 1979
Grupa krwi: 0
Wzrost: 169cm.

Kiedy przyjeżdża do Raccoon City, jest lub zamierza studiować (nie wiadomo, jaki kierunek). Głównym celem przyjazdu jest odszukanie brata - Chris'a Redfield'a, o którym nie słyszała od czasu incydentu w Spencer Estate. Była działaczka ruchu przeciwko Umbrell'i, obecnie członek Terra Save.

http://img21.imageshack.us/img21/5788/claire1o.jpg
http://img90.imageshack.us/img90/2301/claire2.jpg
http://img98.imageshack.us/img98/5764/claire3.jpg
http://img89.imageshack.us/img89/6344/claire4f.jpg

http://img183.imageshack.us/img183/6636/claireelza1.jpg

http://img33.imageshack.us/img33/5236/versus.gif

Recoil: Regulamin jasno mówi, że nie wolno wstawiać zdjęć na forum, lecz linki do nich. Proszę o poprawienie tego.

Przepraszam za to uchybienie z mojej strony.
Ostatnio zmieniony ndz 13 wrz, 2009 przez Remi_GD, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Post autor: Szakal »

W sumie te postacie są bardzo do siebie podobne, obie lubią motory i miały studiować na uniwersytecie. Wiek, wzrost i grupa krwi ta sama, można przypuszczać, że waga również zbliżona. W zasadzie różnią się tylko ubraniem więc można wysnuć hipotezę, że Claire to tak naprawdę Elza z której zrobili siostrę Chrisa :).

Głosuje na Claire z tego względu, że ją znamy bardzo dobrze z serii, a Elzy niestety nie.

Ps. Claire wygląda na tych obrazkach okropnie, gorszych artów już nie znalazłeś :P?
Złe oko moderacji czuwa.
Awatar użytkownika
Remi_GD

Szakal pisze:W sumie te postacie są bardzo do siebie podobne, obie lubią motory i miały studiować na uniwersytecie. Wiek, wzrost i grupa krwi ta sama, można przypuszczać, że waga również zbliżona. W zasadzie różnią się tylko ubraniem więc można wysnuć hipotezę, że Claire to tak naprawdę Elza z której zrobili siostrę Chrisa :).

Głosuje na Claire z tego względu, że ją znamy bardzo dobrze z serii, a Elzy niestety nie.

Ps. Claire wygląda na tych obrazkach okropnie, gorszych artów już nie znalazłeś :P?
Zależało mi na tym, żeby znaleźć takie art'y, które przedstawiają Claire z RE2, a nie kolejnych, nowszych gier.
saper99

Post autor: saper99 »

Popieram Szakala i głosuję również na Claire ponieważ znamy ją bardzo dobrze...
Awatar użytkownika
AdaM555

Post autor: AdaM555 »

Głos moderującej powoły Adama :
Remi_GD - nie wklejamy fotek na forum tylko linki do nich.

A teraz, odnośnie tematu.
Również głosuje na Claire, jakoś się tak utarło w mojej głowie. Może dlatego, ze znamy ją bardzo dobrze.

Edit :
Recoil znowu szybszy ^^
Ostatnio zmieniony ndz 13 wrz, 2009 przez AdaM555, łącznie zmieniany 1 raz.
Przepraszam za swoje opowiadania. Młody byłem :)
Degras

Post autor: Degras »

Głos oddaje na Clarie poniewaz da sie nia grac znamy jej dalsze losy fabularne .... I jest najladniejsza bohaterka calej serii wedłóg mnie ;p

Mimo iż arty sa brzydkie ta wirtualna kobieta i tak jest śliczna <lol> :D
Awatar użytkownika
LiDeR

Post autor: LiDeR »

Oddaję swój głos na Claire ponieważ jakoś tak mi utkwiła ta postać w głowie i ogólnie jest bardzo dobrze znana no i ładniejsza od Elzy ;D
S.T.A.R.S.
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Co Wy tak wszyscy za tą Klaryską? Przecież to drewniak i w ogóle taki Pinokio na sterydach... Wolałbym grać Elzą. Tzn. nie tyle Elzą, co modelem tej postaci, imię nie ma tutaj nic do rzeczy (jak dla mnie to mogłaby się nawet nazywać Bonifacy albo Kolargol).
Obrazek
Awatar użytkownika
LiDeR

Post autor: LiDeR »

Bzdursky myślę, że większość osób mając wybierać pomiędzy Elzą a Claire wybierze Claire.Ja osobiście "przywiązałem" się do Claire odrazu po zagraniu w Resident Evil 2.Natomiast Elza? - Przecież nie jest nawet dane nam nią zagrać.
S.T.A.R.S.
Awatar użytkownika
Remi_GD

Bzdursky pisze:Co Wy tak wszyscy za tą Klaryską? Przecież to drewniak i w ogóle taki Pinokio na sterydach... Wolałbym grać Elzą. Tzn. nie tyle Elzą, co modelem tej postaci, imię nie ma tutaj nic do rzeczy (jak dla mnie to mogłaby się nawet nazywać Bonifacy albo Kolargol).
Popieram! Może nie pokusiłbym się od razu o "Pinokia na sterydach" - ale jak dla mnie jest to postać dość denerwująca i niezbyt ładna wizualnie. Tyle, że jak wspomniałem w innym temacie - moja antypatia do Claire wywodzi się pewnie z faktu, że zastąpiła ona postać, na którą zawsze byłem bardzo pozytywnie nastawiony i wyczekiwałem chwili, by nią zagrać. Dlatego również wolałbym zagrać Elzą - podoba mi się styl Jej ubioru, jest ogólnie ładniejsza jako postać od Claire - no i od samego początku kiedy dowiedziałem się o RE2, ta właśnie postać przykuła moją uwagę.

[ Dodano: Nie Wrz 13, 2009 20:01 ]
LiDeR pisze:Bzdursky myślę, że większość osób mając wybierać pomiędzy Elzą a Claire wybierze Claire.Ja osobiście "przywiązałem" się do Claire odrazu po zagraniu w Resident Evil 2.Natomiast Elza? - Przecież nie jest nawet dane nam nią zagrać.
Fakt faktem, choć Elza miała swój debiut na początku 97-go roku, to tak naprawdę gracze nigdy nie mieli okazji pokierować Jej losami. Ale nie sądzę, żeby to od razu dyskfaliwikowało ją jako autentyczną postać świata RE.

Mimo tego, niektórzy mogą woleć poznać losy Elzy i uznawać ją za lepszą. Ty przywiązałeś się do Claire od czasu RE2, inni mogli do Elzy, kiedy ujrzała światło dzienne po raz pierwszy. Naturalna kolej rzeczy :)

A jeżeli Elza Walker nie miała szans debiutu w oryginalnym RE2, mogliby przynajmniej przywrócić ją do świata gry w którejś nowszej odsłonie. Bądź co bądź, cieszy się naprawdę ogromnym zainteresowaniem i uznaniem fanów za granicą.
Ostatnio zmieniony ndz 13 wrz, 2009 przez Remi_GD, łącznie zmieniany 3 razy.
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Claire to jedna z moich ulubionych postaci - jest w ścisłej czołówce w moim rankingu, tak więc chyba nie muszę już mówić na kogo oddaję głos:P fakt faktem jednak że najprawdopodobniej gdyby Elza zastąpiła by Claire to była by do niej prawdopodobnie bardzo podobna pod wieloma względami i to nie tylko wyglądem ( do licha z wyglądu Claire to po prostu Elza z ciemniejszymi włosami i w innych ciuszkach), w moich oczach główną różnicą między Claire i Elza'ą to fakt że Claire jest członkiem rodziny innego bohatera serii i to już czyniło ją miłym nawiązaniem dla ludzi dobrze wspominających RE1.
Ostatnio zmieniony ndz 13 wrz, 2009 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Remi_GD

nemesisdestro pisze:Claire to jedna z moich ulubionych postaci - jest w ścisłej czołówce w moim rankingu, tak więc chyba nie muszę już mówić na kogo oddaję głos:P fakt faktem jednak że najprawdopodobniej gdyby Elza zastąpiła by Claire to była by do niej prawdopodobnie bardzo podobna pod wieloma względami i to nie tylko wyglądem, w moich oczach główną różnicą między Claire i Elza'ą to fakt że Claire jest członkiem rodziny innego bohatera serii i to już czyniło ją miłym nawiązaniem dla ludzi dobrze wspominających RE1.
Fakt, powiązanie postaci z RE1 i 2 to głównie Claire, będąca siostrą Redfield'a.
O ile pamiętam, Shinji Mikami sam powiedział, że kiedy poproszono Capcom Production Studio 4 o dokonanie zmian (pierwszą było przerobienie Elzy na Claire), głównym powodem był fakt, że Elza nie miała powiązań z bohaterami jedynki.
Ale czy to był powód żeby od razu ją usuwać? Przecież mogła pozostać studentką Raccoon City UNV.
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Post autor: Slayer »

Bzdursky AntyFan Claire pisze:Przecież to drewniak i w ogóle taki Pinokio na sterydach
Nie będę nic pisał bo o gustach się nie rozmawia , ale chyba trochę przesadziłeś ;)

Zauważyłem Remi_GD, że masz lekkiego "bzika" na punkcie Elzy, heh :D No ale ja mam tak samo na punkcie Claire.

Z powyższego zdania można wywnioskować na kogo zagłosowałem, na CLAIRE!!! :smiech5: Głosowałem na nią nie tylko dla tego że jest z nami w serii RE, jest wiele powodów:
- jest w pierwszej trójce moich ulubionych charakterów z RE
- świetnie wygląda (szczególnie w RE : D i RE TDC, ten screen co zapodałeś Remi, Claire z RE TDC WYGLĄDA ŚWIETNIE! W RE 2 jej wygląd nie jest taki fajny, no ale wiadomo stare gry stara grafika, chociaż oczywiście nie grafika jest najwazniejsza :rad10: )
- Uwielbiam jej charakter, spokojna, cicha, potrafi przygadać kiedy trzeba, inteligentna, po prostu jest normalna, nie wyprawia żadnych "matrixów" w stylu "Ada...Ada Wong" ( chociaż to cenie u Ady :smiech5: )
- Jest świetnie wpasowana do fabuły
- Z każdym swoim odnowionym wyglądem jest coraz ładniejsza :smiech5:
- Fajny ma głos :D (podkłada go bodajże pani o imieniu Allyson Court, coś mi się kojarzy z tego wywiadu co zapodawał nemesisdestro)
- No i po prostu JĄ UWIELBIAM!!! Zresztą chyba z moich poprzednich postów można się tego spodziewać...
To tyle :szok9:

BTW nie cierpię jak ktoś pisze że ona jest ruda :zlosc2:
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
Awatar użytkownika
Remi_GD

Slayer pisze:Zauważyłem Remi_GD, że masz lekkiego "bzika" na punkcie Elzy, heh No ale ja mam tak samo na punkcie Claire.

Z powyższego zdania można wywnioskować na kogo zagłosowałem, na CLAIRE!!! Głosowałem na nią nie tylko dla tego że jest z nami w serii RE, jest wiele powodów:
- jest w pierwszej trójce moich ulubionych charakterów z RE
- świetnie wygląda (szczególnie w RE : D i RE TDC, ten screen co zapodałeś Remi, Claire z RE TDC WYGLĄDA ŚWIETNIE! W RE 2 jej wygląd nie jest taki fajny, no ale wiadomo stare gry stara grafika, chociaż oczywiście nie grafika jest najwazniejsza )
- Uwielbiam jej charakter, spokojna, cicha, potrafi przygadać kiedy trzeba, inteligentna, po prostu jest normalna, nie wyprawia żadnych "matrixów" w stylu "Ada...Ada Wong" ( chociaż to cenie u Ady )
- Jest świetnie wpasowana do fabuły
- Z każdym swoim odnowionym wyglądem jest coraz ładniejsza
- Fajny ma głos (podkłada go bodajże pani o imieniu Allyson Court, coś mi się kojarzy z tego wywiadu co zapodawał nemesisdestro)
- No i po prostu JĄ UWIELBIAM!!! Zresztą chyba z moich poprzednich postów można się tego spodziewać...
To tyle

BTW nie cierpię jak ktoś pisze że ona jest ruda
Rzeczywiście, jestem wielkim fanem Elzy Walker od pierwszej chwili. Gdyby nie to, pewnie lepiej oceniałbym Claire.

Co do czołówki ulubionych - nie wtrącam się, bo każdy ma swoich ulubionych i ma do tego prawo. Moja trójka to: Elza Walker, Jill Valentine, Albert Wesker (ŚP xD)

Jeśli chodzi o porównywanie wyglądu, wolałbym jednak żebyśmy skupili się na wyglądzie Claire i Elzy z RE2, nie mieszając do tego nowszych odsłon RE z Claire, bo jednak jakby nie patrzeć byłoby to trochę nieuczciwe względem rywalizacji obu pań.

Co do charakteru, jest podobny do charakteru Elzy, choć nie do końca taki sam (potwierdzają to sprawdzone informacje dotyczące charakterystyki).

Wpasowanie do fabuły - cóż, Elza też mogła być wpasowana idealnie nie koniecznie mając powiązania z Chris'em. Poza tym, przecież to, że Shinji Mikami uznał brak powiązań za minus nie oznacza, że postać trzeba z gry usuwać. Leon też nie ma Absolutnie żadnych powiązań z bohaterami jedynki, a jednak pozostał w grze.

Odnowiony wygląd - jak mówiłem, wolałbym żebyśmy patrzyli tylko na to, co widać w RE2 ze względu na uczciwą rywalizację Claire R. i Elzy W.

Głos - kwestia gustu. Miałem okazję słyszeć głos Elzy Walker jeden raz - i uważam, że jest ładniejszy nie tylko od głosu Claire, ale i od głosu Jill Valentine.

A nazywanie Claire rudą jest bez sensu - ona ma brązowe włosy.
Także jeśli ktoś tak robi, to jest w błedzie kolosalnym :)
To tak, jakby Elzie przypisać brazowe włosy, bo widnieje taka na szkicach koncepcyjnych - a jest to nieprawdą (wyjaśniono zresztą, dlaczego na nowszych szkicach Elza przedstawiana jest w brązowych włosach mimo że w grze od początku do końca pozostała blondynką i tego nigdy nie zmieniono - na szkicach włosy są brązowe, bo chciano jeszcze bardziej oddać mroczny klimat, jaki gra oferowała.)
Ostatnio zmieniony ndz 13 wrz, 2009 przez Remi_GD, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Post autor: Szakal »

Remi_GD pisze: A nazywanie Claire rudą jest bez sensu - ona ma brązowe włosy.
Hmm, kasztanowe :P.

Chociaż Claire nie zajmuje u mnie pierwszego miejsca jeśli chodzi o ulubiona postać z serii, to jednak jest na wysokim miejscu z tych samych powodów co podał Slayer :).
Złe oko moderacji czuwa.
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

Ja nie oddam głosu, bo tego się nie da ocenić moim zdaniem, nawet "mniej więcej", która jest lepsza. Elzą nie było dane nam zagrać i to co o niej wiemy nie przemawia do mnie jako "fakt dokonany".
To trochę tak jakby mi ktoś kazał oceniać, czy lepszy jest RE5, czy też RE6 do którego pokazano mi tylko okładkę.
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

LiDeR pisze:Bzdursky myślę, że większość osób mając wybierać pomiędzy Elzą a Claire wybierze Claire.Ja osobiście "przywiązałem" się do Claire odrazu po zagraniu w Resident Evil 2.Natomiast Elza? - Przecież nie jest nawet dane nam nią zagrać.
Ja wiem, niestety... Ale to, że nie oddano nam jej do dyspozycji (...napisałem to i dopiero zobaczyłem, jak to brzmi :D ) tylko podsyca moją wyobraźnię. A Claire najzwyczajniej w świecie nie lubię i chętnie wymieniłbym ją na jakąś inną postać ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Remi_GD

Szakal pisze:Hmm, kasztanowe .
A to nie to samo? :rad13:
Bzdursky pisze:Ja wiem, niestety... Ale to, że nie oddano nam jej do dyspozycji (...napisałem to i dopiero zobaczyłem, jak to brzmi ) tylko podsyca moją wyobraźnię. A Claire najzwyczajniej w świecie nie lubię i chętnie wymieniłbym ją na jakąś inną postać
Znów muszę się zgodzić - choć tylko z tym, że też nie lubię Claire, bo akurat dla mnie fakt, czy Claire wymienionoby na Elzę, czy na jakąś inną postać ma znaczenie. Mówiąc szczerze, gdyby zamiast Claire była Elza, pewnie mógłbym się przyzwyczaić do wyglądu R.P.D. i innych - w mojej ocenie - mankamentów nowej wersji RE2.
A z drugiej strony oryginalny wygląd R.P.D. miał w sobie coś takiego, czego nie znajduję w żadnej z lokacji przedstawionych w nowym RE2 :smiech3:

[ Dodano: Pon Wrz 14, 2009 15:40 ]
Diadem pisze:Ja nie oddam głosu, bo tego się nie da ocenić moim zdaniem, nawet "mniej więcej", która jest lepsza. Elzą nie było dane nam zagrać i to co o niej wiemy nie przemawia do mnie jako "fakt dokonany".
To trochę tak jakby mi ktoś kazał oceniać, czy lepszy jest RE5, czy też RE6 do którego pokazano mi tylko okładkę.
Zawsze możesz oddać głos patrząc z perspektywy image'u postaci, w końcu oceniamy tu nie tylko charakterystykę, ale również wygląd zewnętrzny :smiech7:
Przy czym ponownię proszę o ocenianie wyglądu Claire z RE2, a nie kolejnych, nowszych odsłon serii z jej udziałem - bo nie byłoby to do końca uczciwe.
Ostatnio zmieniony pn 14 wrz, 2009 przez Remi_GD, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
xBlazex

Post autor: xBlazex »

Claire, proste-kwestia przyzwyczajenia ale gdyby Elza wystąpiła w jakiejś nowej części mogłoby być ciekawie
A beautiful way to become infected, alone or with others
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Post autor: Saladyn »

Elza. Claire mogła by spokojnie występowac w oddzielnych odsłonach jak Code Veronica.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 2”