Wersja PC

KubaRum

Post autor: KubaRum »

Witam, niestety nie doszukałem się w wersji PC split screena (nie ma też o tym wzmianki w instrukcji), Celowniczek rzeczywiście wygląda jak na wii, (jak grasz kombo myszka+klawiatura) jak podłączysz pada to widać już laser.

Hmm może ktoś zagra przec live (nie zakladajcie konta na polskim live bo nie zagracie - trzeba na uk lub coś innego)
Moj nick KubaRum1
poydro
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Szczerze będziesz miał problem żeby z kims sie spotkać, mało osób posiada jak narazie RE5,a na dodatek w przypadku pirata można zapomnieć o wspólnym przechodzeniu. Niemniej jednak jeżeli chcesz to zapisz swój nick w temacie ustawki, może ktos z konsolowców ma również wersję na PC ;)
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Zombi

Post autor: Zombi »

Nie no nie wierze, zawiodłem sie na Capcomie totalnie :down: , jak oni mogli to wyciąć !!?? Po co i dlaczego ??? Bo stwierdzili żę " wielu graczy nie ma dżoja, więc olejmy pozostałe dwie trzeci graczy którzy je mają, i usuńmy Split-screen" Niekupuje RE 5, bo przez neta albo nie uda mi sie zagrać (GFWL) albo trafie na jakieś n00by, ja chciałem kulturalnie pograć se z kolegą pod ręką, bo to sie nazywa prawdziwy co-op. Minus dla Capcoma :pff3:
Big Daddy jest zły...
Milten

Post autor: Milten »

Kiedy przeczytałem na gry-online.pl recenzje re5 na PC i zobaczyłem że nie będzie split-screena to się wkurzyłem za przeproszeniem. Przecież split-screen to miał być największy hit a Capcom co zrobił :zmiesz2: W RE5 gram u kumpla jestem już po zabiciu Irvinga, dobra grafika, sterowanie ale dlaczego nie ma split_screena. Na to czekałem najbardziej ale się zawiodłem niestety. Może zrobią jakiś patch co będzie dodawać split-screena, miejmy nadzieje.

by Deus Ex: Bzzzt, uważaj na bluzgi - regulamin nie pozwala nawet na kropkowane wulgaryzmy.
Ostatnio zmieniony sob 26 wrz, 2009 przez Milten, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
B!oh@z@rd

Post autor: B!oh@z@rd »

Mam pytanie. Czy jeśli podłączę pada od PS2 przez specjalny adapter do PC to RE5 będzie z nim kompantybilny? Bo szczerze wolałbym te ponad 100 zł wydać na coś innego niż na oryginalnego pada od PS3 lub X360

Ok dzięki za odpowiedź ;)
Ostatnio zmieniony pt 30 paź, 2009 przez B!oh@z@rd, łącznie zmieniany 1 raz.
adax

Post autor: adax »

B!oh@z@rd pisze:Mam pytanie. Czy jeśli podłączę pada od PS2 przez specjalny adapter do PC to RE5 będzie z nim kompantybilny? Bo szczerze wolałbym te ponad 100 zł wydać na coś innego niż na oryginalnego pada od PS3 lub X360
Jak najbardziej. Ja sam w ten właśnie sposób gram. Wystarczy taka przejściówka, nic nie trzeba instalować, tylko w sterowaniu najlepiej ustawić sobie typ przycisków(domyślnie są bardzo niewygodne), najlepiej przestawić na takie jak w RE4.
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Pytanie newbie'ego...

Czy jest wersja na PC, do której dodane są dodatki LiN/DE oraz Mercenaries Reunion? Interesuje mnie głównie tryb mercenaries.

W sumie mam chęć w tę grę wreszcie zacząć grać na serio, a w przyszłym semestrze piszę pracę mgr, więc będę się nudził trochę :P.
Awatar użytkownika
Chris93

Post autor: Chris93 »

Deus Ex pisze: Czy jest wersja na PC, do której dodane są dodatki LiN/DE oraz Mercenaries Reunion? Interesuje mnie głównie tryb mercenaries.
Nie ;). Te dodatki są ekskluzywne dla X360 (Gold Edition, XLM) i PS3 (Gold Edition, PSN).
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

W RE5 na PC jest w mercenaries tryb no mercy, której nie ma na konsolach.
Posiadacze wersji PC mogą też korzystać z modów.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Finka pisze:no mercy,
Tja, widziałem. Przy tej ilości przeciwników mój niezbyt nowoczesny laptop mocno się krztusił :P.

Dzięki za odpowiedzi.
Awatar użytkownika
Oscark

Post autor: Oscark »

Co do Mercenaries Reunion - ktoś przerobił mapy z tego trybu dla PC, więc nie jest tak źle. :smiech5:

Co do postaci z Mercenaries Reunion - z tego co wiem możliwe jest granie tego trybu z odpowiednimi plikami. Widziałem Chrisa Warriora ze swoim Rising Uppercut, więc może za jakiś czas uda się to zrobić. Narazie możemy zamieniać pliki odpowiedzialne za ataki wręcz postaci, więc nie jest aż tak źle ;)
Ostatnio zmieniony sob 29 sty, 2011 przez Oscark, łącznie zmieniany 2 razy.
Steam: osssqr
Z chęcią zagram we wszystkie tryby RE6.
Szczecin pozdrawia :)
Polken

Post autor: Polken »

Witam, opiszę tu swój problem, bo nie chcę zakładać nowego tematu.
Mam pada od PS2 podpiętego (przez przejściówkę) do komputera i w grze nie wykrywa mi strzałek (góra, dół, lewo, prawo).
Co muszę zrobić żeby te strzałki działały?
Awatar użytkownika
Oscark

Muszę powiedzieć, że Re5 na Pc jest bardzo dobrą rzeczą. Niedawno pewien człowiek opublikował wszystkie ciosy postaci z dlc - teraz możemy grając Chrisem robić ciosy Josha, Chrisa z Dlc, czy nawet... Excelli ^^. Kolejny dowód wyższości blaszaków nad konsolami :smiech6:
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

Nie wiem czy to tylko moje wrażenie ale grając na padzie w wersję PC wydaje mi się, że obszar trafienia w głowę przeciwnika jest większy niż na konsoli. Powiedziałabym nawet, że różnica jest bardzo duża i nie wiem czy jest to spowodowane, że pad jest przewodowy czy też jest to tak ustawione w systemie gry.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Awatar użytkownika
Oscark

Ta gra jest za dobra, by ją piracić. Zresztą - same hamachi i kopia gry nic nie da ;).

Do gry w Lanie z tego co wiem potrzebujesz konta w live.
Awatar użytkownika
Oscark

Jak nie zauważyli? Przecież Live jest w polsce od dawna, a nawet przed tym można było się zarejstrować. -.-
Salvin

Post autor: Salvin »

LIVE jest już w Polsce dostępne od listopada 2010 i nie trzeba zakładać kont na inne państwa.

Co do RE5. Dostajesz 2 klucze. Pierwszy służy do rejestracji gry, chociaż nie wiem czy on będzie w CD-A. Natomiast drugi, który jest zawarty w instrukcji pozwala na grę on-line po LIVE właśnie. Nie ma tak, że gracie obydwoje na jednym egzemplarzu gry w tym samym czasie. Kupujecie z kuzynem po gazetce i wtedy gracie razem bezproblemowo.
Awatar użytkownika
Oscark

Generalnie można grać na jednym Cd-Keyu (chyba do 7 osób może jednocześnie), sprawdzalem tylko z dwoma, ale ilość aktywacji Cd-keya spada (chyba 4 to max, nie pamiętam), później zaczynają się ograniczenia (kopiowanie PCID, XLIVE, gamesave itp).
Ostatnio zmieniony pn 09 maja, 2011 przez Oscark, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Oscark

Ja testowałem na sklepowej wersji, ale z gazetową to to samo chyba jest ;).
Evanna

Post autor: Evanna »

Nie wie ktoś może czy wersja RE5 z CD-A zawiera te dodatkowe dwie plansze? Fajnie by było w nie zagrać w końcu. :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 5”