[Pomoc] Problem z uruchomieniem gry - wersja PC
- Kelchesse beta
Wiesz to się tak tnie jak ,jak no niewiem jak okropnie sie tnie i przeskakuje mi celownik co bardzo BARDZO utrudnia celowanie no ale dobra spróbuje tylko że zgubiłem tamten save
bo chciałem zobaczyć jak wygląda gra ze wszystkimi dodatkami no i musze grać od nowa ale dzięki za rade
Made by Nemesis destro.
Ps.Łatwiej się mówi Kel nie trzeba pisać całego nicku,mi nie przeszkadza krótsza forma.
Made by Nemesis destro.
Ps.Łatwiej się mówi Kel nie trzeba pisać całego nicku,mi nie przeszkadza krótsza forma.
resident evil 4 na windows vista
Witam! Od razu z góry przpepraszam adminów jeśli ten temat zamieszczam nie w tym dziale. Mam pytanie. Mam Windows Vista i chciałbym sobie pograc na tym windowsie w resident evil 4. Po wyborze języka w grze robi się czarny ekran i nic się dalej nie dzieje. Co zrobić żeby mi RE4 zadziałało na windows vista? Z góry dzięki za odpowiedź!
P.S.
Zgodności próbowałem i nic nie daje!
POZDRO
Bzdursky: zanim założysz podobny temat sprawdź, czy już takiego nie ma. Ten był.
P.S.
Zgodności próbowałem i nic nie daje!
POZDRO
Bzdursky: zanim założysz podobny temat sprawdź, czy już takiego nie ma. Ten był.
Ostatnio zmieniony ndz 06 wrz, 2009 przez fraglesik, łącznie zmieniany 1 raz.
Zakładam, że temat:
http://www.mwrc.pl/forum/viewtopic.php?t=86
Już przeczytany
Dobra, przydałoby się, gdybyś podał konfiguracje swojego komputera (Procesor, Karta graficzna itp) i wersje sterowników DirectX (choć to Vista, to musi być DX10) i do karty graficznej
Ważne jest jeszcze, czy masz RE4 w wersji 1.0 (angielska oryginalna wersja premierowa), czy 1.1 (Np. polska wersja z supersellera)...
...Sugerujesz, że to problem wywołany przez Vistę... jak miałeś XP to działał?
http://www.mwrc.pl/forum/viewtopic.php?t=86
Już przeczytany
Dobra, przydałoby się, gdybyś podał konfiguracje swojego komputera (Procesor, Karta graficzna itp) i wersje sterowników DirectX (choć to Vista, to musi być DX10) i do karty graficznej
...Sugerujesz, że to problem wywołany przez Vistę... jak miałeś XP to działał?
Ostatnio zmieniony ndz 06 wrz, 2009 przez Varrok, łącznie zmieniany 2 razy.
- REsident23
Problem z grą/instalacją
Witam.
Chciałem sobie wrócić do RE4 (PC) ale mam problem z instalacją. Teraz mam lepszego kompa niż wcześniej, naciskam Instal i nic się nie dzieje...nie wiem o co chodzi
ktoś mi może pomóc?
Chciałem sobie wrócić do RE4 (PC) ale mam problem z instalacją. Teraz mam lepszego kompa niż wcześniej, naciskam Instal i nic się nie dzieje...nie wiem o co chodzi
Albo zamiast instal, spróbuj wejść w płytę i kliknąc dwa razy setup.exe - czasami jest tak, że komp nie wyłapuje prośby o instalację przez ekran powitalny. Miałem taki problem już nie raz.
Ostatnio zmieniony wt 17 lis, 2009 przez AT, łącznie zmieniany 1 raz.
"In his house at R'lyeh dead Cthulhu waits dreaming."
H.P. Lovecraft
H.P. Lovecraft
Lub przeskanuj sobie komputer. Cos takiego wywołuje Jeffo. Nie leczony (ale to brzmi) może doprowadzić do tego ze komputer zacznie się pytać czym otworzyć twardy dysk. Jeffo to złośliwy Malvare więc po przeskanowaniu tradycyjnym wirusem przeskanuj go programem kombofix a potem znów antyvirem. Najlepiej przy odłączonym necie.
Let's split up.
- kal3jdoskop
Z góry przepraszam jeśli ktoś poruszył już ten temat, ale mam tu parę kwestii, więc mam nadzieję że nie zdubluję niechcący problemu, który wygląda następująco:
Ostatnio naszła mnie chętka(ok, baaardzo duża chęć) żeby spróbować zainstalować RE4 na moim notebooku (normalnie gram na komputerze stacjonarnym, ale ten dzielę z bratem, brat nie lubi mnie, ja jego też, więc...
), tylko że mam taki problem że nie mam w nim napędu. W związku z tym mam pytanie-czy jest możliwość, żeby po zainstalowaniu zrobić coś(coś innego niż crack), aby nie była wymagana płyta w napędzie? A jeśli nie ma innej możliwości, to mam inne pytanie-cracki na które patrzyłem są do wersji z patchem-czy ten patch nie "podwyża" nieco wymagań gry (bo w końcu poprawia grafikę)? Oczywiście RE 4 mam oryginalnego, polska wersja językowa. (wydanie Cenegi, superseller)
Z góry dzięki za odpowiedź.
Ostatnio naszła mnie chętka(ok, baaardzo duża chęć) żeby spróbować zainstalować RE4 na moim notebooku (normalnie gram na komputerze stacjonarnym, ale ten dzielę z bratem, brat nie lubi mnie, ja jego też, więc...
Z góry dzięki za odpowiedź.
Patch raczej wymagan sprzetowych nie zwieksza.kal3jdoskop pisze:Ostatnio naszła mnie chętka(ok, baaardzo duża chęć) żeby spróbować zainstalować RE4 na moim notebooku (normalnie gram na komputerze stacjonarnym, ale ten dzielę z bratem, brat nie lubi mnie, ja jego też, więc...), tylko że mam taki problem że nie mam w nim napędu. W związku z tym mam pytanie-czy jest możliwość, żeby po zainstalowaniu zrobić coś(coś innego niż crack), aby nie była wymagana płyta w napędzie? A jeśli nie ma innej możliwości, to mam inne pytanie-cracki na które patrzyłem są do wersji z patchem-czy ten patch nie "podwyża" nieco wymagań gry (bo w końcu poprawia grafikę)? Oczywiście RE 4 mam oryginalnego, polska wersja językowa. (wydanie Cenegi, superseller)
Polecam Ci program Alcohol 52%. (darmowa wersja 120% różniąca się tym, że nie można nagrywać obrazów płyt) Stworzysz obraz płyty, wirtualny napęd i go w nim zamontujesz.(widoczny jako "nowy" CD/DVD-ROM)kal3jdoskop pisze:czy jest możliwość, żeby po zainstalowaniu zrobić coś(coś innego niż crack), aby nie była wymagana płyta w napędzie?
Jeśli chciałbyś dokładniejszych instrukcji to żeby nie marnować tu miejsca kontakt - gg.
Let's split up.
- kal3jdoskop
Ok, z kwestią obrazu płyty dam radę, już parę razy robiłem, dzięki za przypomnienie o alcoholu 52%, , bo daemon faktycznie potrafi czasem być niezwykle kapryśny (jeśli chodzi o programy symulujące napędy wirtualne). Tak czy inaczej-doceniam gest chęci niesienia pomocy jeszcze na priva, to inicjatywa godna naśladowania 
Dzięki wszystkim za wskazówki, niedługo wezmę się do dzieła
edit:Niedobrze, z obrazem płyty gra się nie odpala, pojawia się komunikat żeby włożyć oryginalną płytę. Gdy spróbowałem z crackiem (z gamecopyworld, do wersji niespatchowanej) to okazało się że gra nie chce się odpalić, tylko błąd wyskakuje, że aplikacja musiała zostać zamknięta (a wcześniej domagał się pliku d3dx9_30.dll, co mnie dziwi bo mam najnowszego directx-a.)
edit 2: udało mi sie odpalić grę, ale skacze
sprawdziłem na stronie "Can you run it" i potwierdziły się moje podejrzenia-to sprawka karty graficznej (GMA 950 128 mb, wg strony karta ta nie obsługuje vertex shadera i hardware T&L <choć to drugie akurat trochę mnie dziwi), chyba nie pogram sobie 
Dzięki wszystkim za wskazówki, niedługo wezmę się do dzieła
edit:Niedobrze, z obrazem płyty gra się nie odpala, pojawia się komunikat żeby włożyć oryginalną płytę. Gdy spróbowałem z crackiem (z gamecopyworld, do wersji niespatchowanej) to okazało się że gra nie chce się odpalić, tylko błąd wyskakuje, że aplikacja musiała zostać zamknięta (a wcześniej domagał się pliku d3dx9_30.dll, co mnie dziwi bo mam najnowszego directx-a.)
edit 2: udało mi sie odpalić grę, ale skacze
Ostatnio zmieniony sob 21 lis, 2009 przez kal3jdoskop, łącznie zmieniany 2 razy.
ja mam pentium 3 procek 1.60 ghz 256 mb ramu i karta graficzna gforce 440 i system xp i u mnie dzialal ale tera zainstalowac nie mogeFurryPiter pisze:Tak mam XPeka
A mój komp to 2.40ghz, 768mb ramu, radeon 9200+ (nie pamietam jaki dokladnie ;s a teraz czasu nie mam zeby szukac)... gra spokojnie powinna dzialac chyba
[Pomoc] Problem z uruchomieniem gry - wersja PC
niestety to wersia z neta i plika mam na kompie
z płytki tesz prubowałem i jest to samo
Recoil: Tym razem za piractwo. I zacznij pisać w końcu poprawnie bo wlepię Ci zakaz pisania...
z płytki tesz prubowałem i jest to samo
Recoil: Tym razem za piractwo. I zacznij pisać w końcu poprawnie bo wlepię Ci zakaz pisania...
Ostatnio zmieniony sob 28 lis, 2009 przez Radek, łącznie zmieniany 1 raz.
Czyli ściągnałeś tą grę nielegalnie? brawo...
A jeżeli masz płytkę (powiedzmy że oryginalną
) to może po kliknięciu na "setup.exe" poczekaj chwilkę aż zacznie się coś dziać...albo skopiuj zawartość płyty do folderu jakiegoś na komputerze i stamtąd spróbuj zainstalować RE 4...
Edit- żeby nie OT'wać. Radek czy naprawdę korekta tego co piszesz w jakimś słowniku On-line jest taka ciężka? Przecież jak się czyta to co piszesz to nie wiadomo czy płakać czy się śmiać... 
A jeżeli masz płytkę (powiedzmy że oryginalną
Ostatnio zmieniony sob 28 lis, 2009 przez Slayer, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
re sciongnelem do sprawdzenia czy dzialc bendzie i najpierw dzialal potem jusz nie
Bzdursky: Jak chcesz sprawdzić "czy bendzie dzialac" to wchodzisz na www.canyourunit.com , a nie ściągasz pirata.
[ Dodano: 28 Lis 2009 19:37 ]
na can your runit pokazywalo ze gta san andreas nie bendziesz dzialac a dziala
tak samo z csm can your runit jest do dupy braciak dal mi ta strone i moim zdaniem jest do kitu
ja mam dyslekcie i dysgrafie wiec odwalcie sie od mojego pisma
[ Dodano: 28 Lis 2009 19:41 ]
jak tak patrze to tu administratorzy czepiaja sie nawet ortografi zal a re na can your runit pokazywalo ze nie pujdzie a jak sciagnołem to chodzilo can your runit jest do dupy
by Deus Ex: Nikogo tu nie obchodzi Twoja dyscośtam. Są programy pomagające w poprawnym pisaniu. I bez burackich odzywek bo się pożegnamy.
[ Dodano: 28 Lis 2009 20:46 ]
jusz sam dowiedzialem co jest przyczyna i nikt z tego forum nie pomugł niekturzy z kturymi rozmawialem na gg to przynajmniej prubowali pomuc a tu 1 osoba prubowala w postach
tera tylko zostaje zdobyc pliki i to bendzie dopiero wyzwanie
a i tak apro po sorki za zachowanie ale dyskekcie to jest taka choroba gdzie takiej osobie mieszaja sie cyfry i litery
a dyzgrafia to tesz choroba gdzie popełnia sie błedy ortograficzne itp
Recoil: Już niejeden cwaniaczek usprawiedliwiał się różnego rodzaju dysfunkcjami. Po otrzymaniu warna jak ręką odjęło. Dla takich jak Ty nie będziemy robić wyjątków. Bardzo chętnie pomożemy wszyscy jeśli tylko wykażesz minimalne chęci współpracy czy stosowania się do regulaminu. Jest Mozilla, jest Word, które pomagają pisać poprawnie. Wystarczy wkleić do któregoś z nich post przed wysłaniem i wszyscy będziemy zadowoleni.
Bzdursky: Jak chcesz sprawdzić "czy bendzie dzialac" to wchodzisz na www.canyourunit.com , a nie ściągasz pirata.
[ Dodano: 28 Lis 2009 19:37 ]
na can your runit pokazywalo ze gta san andreas nie bendziesz dzialac a dziala
tak samo z csm can your runit jest do dupy braciak dal mi ta strone i moim zdaniem jest do kitu
ja mam dyslekcie i dysgrafie wiec odwalcie sie od mojego pisma
[ Dodano: 28 Lis 2009 19:41 ]
jak tak patrze to tu administratorzy czepiaja sie nawet ortografi zal a re na can your runit pokazywalo ze nie pujdzie a jak sciagnołem to chodzilo can your runit jest do dupy
by Deus Ex: Nikogo tu nie obchodzi Twoja dyscośtam. Są programy pomagające w poprawnym pisaniu. I bez burackich odzywek bo się pożegnamy.
[ Dodano: 28 Lis 2009 20:46 ]
jusz sam dowiedzialem co jest przyczyna i nikt z tego forum nie pomugł niekturzy z kturymi rozmawialem na gg to przynajmniej prubowali pomuc a tu 1 osoba prubowala w postach
tera tylko zostaje zdobyc pliki i to bendzie dopiero wyzwanie
a i tak apro po sorki za zachowanie ale dyskekcie to jest taka choroba gdzie takiej osobie mieszaja sie cyfry i litery
a dyzgrafia to tesz choroba gdzie popełnia sie błedy ortograficzne itp
Recoil: Już niejeden cwaniaczek usprawiedliwiał się różnego rodzaju dysfunkcjami. Po otrzymaniu warna jak ręką odjęło. Dla takich jak Ty nie będziemy robić wyjątków. Bardzo chętnie pomożemy wszyscy jeśli tylko wykażesz minimalne chęci współpracy czy stosowania się do regulaminu. Jest Mozilla, jest Word, które pomagają pisać poprawnie. Wystarczy wkleić do któregoś z nich post przed wysłaniem i wszyscy będziemy zadowoleni.
Ostatnio zmieniony sob 28 lis, 2009 przez Radek, łącznie zmieniany 4 razy.
Witam wszystkich. Kupiłem właśnie Resident Evil 4 i mam taki problem. po instalacji uruchamiam gre, wyskakuje okno z wyborem języka, daje Polski i nagle lipa, Czarny ekran i nic sie nie dzieje. Myślałem ze to moze przez rozdzielczosc to zmienilem na mniejsza ale dalej to samo. Sterowniki są ok. Mój Sprzęt to:
Intel Pentium Dual Core 2x1,80
Ram 2GB
Grafika: Gforce 9500 GT 512 Ram
Wydawca gry w Polsce: Cenega
Z góry dzieki za pomoc.
Intel Pentium Dual Core 2x1,80
Ram 2GB
Grafika: Gforce 9500 GT 512 Ram
Wydawca gry w Polsce: Cenega
Z góry dzieki za pomoc.