Ulubiona postać z serii RE

Ogólne dyskusje o postaciach i przeciwnikach napotykanych w serii Resident Evil (bez ograniczeń na konkretne części serii)

Moja ulubiona postać to...

Billy Coen
6
5%
Rebecca Chambers
11
9%
Albert Wesker
13
10%
Barry Burton
3
2%
Chris Redfield
11
9%
Jill Valentine
34
26%
Ada Wong
9
7%
Claire Redfield
13
10%
Leon S. Kennedy
29
22%

Liczba głosów: 129

Awatar użytkownika
StPaul

Post autor: StPaul »

Ja najbardziej lubie Leona. Zastanawiałem się jeszcze nad Chrisem. Obaj panowie strasznie zwracają uwagę na pomoc innym ludziom. Niestety Leon od RE4 stał się zbyt dużym kozakiem, ale za sentyment z RE 2 i mimo wszystko swój pozytwyny styl bycia wygrywa. Pozatym nie jest tak przesadzono umięśniony jak Chris, a jest równie zwinny.
Stay Punk
Awatar użytkownika
Virus-T

Post autor: Virus-T »

A ja tam lubie 2 postacie Leona i Yoko z RE Outbreak File 2. :rad6:
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

Daje głos na Wesker'a. Jest to najlepszy czarny charakter ever!! Tajemnicza, mroczna postać oszukująca wszystkich na około, poświęci wszystko i wszystkich aby osiągnąć swój cel.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 2009 przez bodek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jedu Alomar

Post autor: Jedu Alomar »

Oczywiście moimi ulubionymi postaciami są: Jill, Ada, Chris i Leon ale że mogłem zagłosować na jedną postać zagłosowałem na Ade Ahhh.... :rad11: :rad6: <3
Awatar użytkownika
Anne

Post autor: Anne »

W moi przypadku to trudno powiedzieć.
Wydaje mi się, że najbardziej do gustu przypadli mi Leon, Chris oraz oczywiście Ada i Wesker. :D
Tłumaczyć nie będę dlaczego, ale dodam, że taki typ bohaterów lubię najbardziej.
Wesker za to awansował kiedyś na mój ulubiony czarny charakter ze wszystkich gier jakie grałam.
You feel so lonely and ragged
You lay here broken and naked
My love is
Just waiting
To clothe you in crimson roses
Awatar użytkownika
nemesis20010

Post autor: nemesis20010 »

Moją ulubioną postacią jest Jill dlatego że to od niej zaczęła się moja przygoda z RE
Awatar użytkownika
Yvel

Post autor: Yvel »

Moim fawortem jest Billy kryminalista moze dlatego ze sam mam problemy z prawem :) i Krauser
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Post autor: Slayer »

A ja mam trzy ulubione postacie. Na pierwszym miejscu Claire Redfield TAK! A czemu nie? Wkońcu ona jedyna (w częściach z numerami , wśród postaci którymi się gra) nie jest super agentką albo coś w tym stylu. Jezt zwykłą dziewczyną, która i tak dobrze sobie poradziła z zombimi i Mr-X'em i Licker'a itp itd. Moją drugą ulubioną postacią jest Leon , bo w ogóle spoko koleś , potrafi różne salta itp odwalać, jednakże w RE : Degeneration troche za bardzo kozak, no ale i tak wporzo. A trzecią ulubioną postacią jest Ada! Tak , bo ona też odstawia bekowe sztuczki i w ogóle jest inteligentna (ja bym też Las Plagas nie oddał Wesker'owi :D )
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Post autor: Szakal »

Moją ulubioną postacią w serii jest oczywiście Jill . Świetna postać oraz wygląd. Niby taka delikatna, ale potrafi pokazać pazury np. scena w której rozbraja Barrego, albo kiedy wykańcza ostatecznie Nemesia "To za STARS" (czy jakoś tak :smiech6: ). Do tego babka którą ją gra w filmie wygląda zabójczo, szkoda tylko, że zrobili z niej postać drugoplanową :rad10: .
Zaraz za nią jest Rebecca. Taka słodka z niej dziewczynka :rad5: .
Polubiłem również Chrisa, tego z RE Remake, taki twardziel, ale o wrażliwym sercu (sceny z Rebeccą).
Złe oko moderacji czuwa.
Awatar użytkownika
Chris_BSAA

Post autor: Chris_BSAA »

Moimi ulubionymi postaciami z serii RE są Chris Redfield i Jill Valentine ponieważ były to pierwsze postacie którymi grałem w RE i dlatego utkwiły mi w pamięci
Awatar użytkownika
Arek

Post autor: Arek »

Ja mam dwie ulubione postacie:

Wesker-uwielbiam go za jego bez względność i okrucieństwo,no i zawsze te twarde i stanowcze spojrzenie i jeszcze ten spokojny głos (nawet w Mansion w RE 1 był spokojny :D )

Jill-nie wiem jak to ująć, po prostu ją bardzo lubię jest zawsze dzielna i odważna a do tego mamy z nią styczność od samego początku sagi :D .
Ps3Centerbloog.pl
Awatar użytkownika
Kimiko

Post autor: Kimiko »

Nie ma go w ankiecie, a szkoda :(
Moją ulubioną postacią jest HUNK !
I to z takiego powodu, że jest Mr. Death !
I... jestem do niego strasznie podobna!
" Żadna część państwa nie korzysta z przedłużającej się wojny. W wojnie niech twoim celem będzie zwycięstwo a nie długa kampania" - Sztuka wojny, Sun Zi
Leon95

Post autor: Leon95 »

Leon.S. Kennedy za fascynujące sekwencje w QTE w RE4(jak np.Walka z Krauserem) i pomocniczość innym bohaterom z serii(RE2 Claire)
Hey, it's up to us to take out Umbrella.
Awatar użytkownika
xBlazex

Post autor: xBlazex »

Billy Coen ponieważ jest najbardziej bezstronny, on tylko chciał przeżyć i sie wydostać, tłukł zombiaków właśnie dlatego:)
A beautiful way to become infected, alone or with others
Awatar użytkownika
Rebecca95

Post autor: Rebecca95 »

Rebecca Chambers Parę wiadomości:

W dniu 23 lipca 1998, Rebecca została wysłana do Arklay Mountains w celu zbadania serii ludożerczych zabójstw. Podczas wyszukiwania obszaru (zespół Bravo) odkryli wrak wojskowego vana policji wraz z trupami kierowców i straży oraz dokumenty więźnia, Billy Coen, który został przetransportowany do bazy wojskowej w celu wykonania.

Po dalszych badaniach przestrzeni, Rebecca odkryła tajemnicę pociągu Umbrella Corporation firma, ekliptyka Express. W pociągu, Rebecca od razu zastała pasażerów, którzy byli już zamienieni w zombie w wyniku wcześniejszego ataku. Rebecca była w stanie radzić sobie na jakiś czas i spotkała się z ulotnym, Billym Coenem. Pojawiły się też zmutowane zwierzęta, Rebecca i Billy wykonali tymczasowy sojusz i nawiązali współpracę.

;)
My first mission and I've already disobeyed orders. So much for my great law enforcement career.
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Ja tam niezmiennie darzę największą sympatią Chrisa. Może to przez uniform, może przez wyszkolenie, może przez coś jeszcze innego, ale tą postać po prostu lubię. Ot, sympatyczny jest :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Chris93

Post autor: Chris93 »

Swój głos oddałem na Chrisa ponieważ jest bardzo sympatyczną postacią ,nie jest obojętny na innych(Rebecca,Jill,Claire) i to właśnie z nim przemierzałem posiadłość Spencera. :smiech6:
Kit-Ket

Post autor: Kit-Ket »

Jill, gdyz pierwszy re w jakiego grałem to 3.Mam do niej sentyment :smiech6:
PS.aż dziwniemi sie zrobiło jak w 5tce zobaczyłem nagrobek Jill :pff2: ale na szczescie zyje :smiech7:
Awatar użytkownika
danny

Post autor: danny »

Moje ulubione postacie to Leon , Chris i Jill ( re 3 to pierwsz w jakiego gralem )

Bzdursky: nie chcę się czepiać, ale rozwijaj bardziej swoje posty - argumentacja swoich wypowiedzi jest bardzo mile widziana.
Ostatnio zmieniony pn 28 gru, 2009 przez danny, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Oczywiście uwielbiam równiez Weskera, świetnie pokierowa i zepsuta do szpiku kości postać i zawsze ma zarąbisty głos + ubiór po remaku :smiech3: Zwłaszcza w RE5 i Umbrella Chronicles świetnie wyglądał.
Ostatnio zmieniony pn 28 gru, 2009 przez Leon. KennedY, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Postaci i przeciwnicy w serii Resident Evil”