Dyskusje przedpremierowe

Awatar użytkownika
Bogus

Post autor: Bogus »

Leon pojawił się w 4 i w Darkside Chronicles i dodatkowo w filmie Degeneration, mysle ze czas na kogos innego. Co do Weskera, mysle ze o nim jeszcze uslyszymy, przynajmniej w jakis flashbackach badz z dokumentow napisanych przez niego (jakis raport badz epilog bylby przyjemny), ale bynajmniej nie w 6 czesci. Jego miejsce moglby zajac wlasnie Nicholai.

Chociaz "ożywienie" Weskera nie jest niewykluczone. Np. Moglby wczesniej przeniesc swoje DNA do ciala Steve'a jako takie zabezpieczenie. Ale to tak na marginesie.

Wiec co moim zdaniem powinno znalezc sie w nowym RE:

- 2 scenariusze, najlepiej jeden przeznaczony dla co-op i jeden dla jednego gracza,
- mniej przeciwnikow, mniej amunicji, wiecej myslenia,
- osadzenie akcji w jakichs fajnych lokacjach,
- nawiazania do fabuly i pojawienie sie starych, zapomnianych postaci (Carlos, Billy, Rebecca, Hunk, Barry, Sherry, Bruce, Ark, Nicholai)
- byc moze usmiercenie jednego z bohaterow byloby jakis zwrotem akcji
- bardziej rozbudowane i bogate w fabule cutscenki niz te z RE 5 (koncowa scena troche mnie zawiodla)
- co to strzelania w biegu nie jestem przekonany, nie chcialbym zeby wyszlo cos na podoba wbiegasz rozwalasz itp.,
- duzo dodatkow po ukonczeniu gry: jakas minigra, moze dodatkowe filmiki, epilogi, bronie, stroje, figurki i co tam jeszcze dadza.
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

QuadraxiS pisze:Obranie na głównego bohatera byle kogo jest raczej mało prawdopodobne.A już na pewno wystawienie na pierwszy plan dwóch kobiet(na to chyba nikt się jeszcze nie odważył)
To zależy kogo rozumiemy jako "byle kogo" ;)

A co do kobiecego duetu hmm, być może nikt się jeszcze nie odważył, ale przynajmniej było by to coś świeżego i gdyby to przeprowadzić z głową to myślę że motyw by wypalił - potrzebny tylko dobry pomysł. Po RE4 i RE5 sądzę że już najwyższy czas by panowie się trochę odsunęli na bok a pierwsze skrzypce powinna zagrać jakaś przedstawicielka płci pięknej. Ada (RE4) i Sheeva(RE5) wg mnie stanowiły raczej dodatek, toteż naprawdę chętnie zobaczyłbym Sherry lub Claire jako główną bohaterkę kolejnej części :) szczególnie Sherry przydałby się jakiś tryumfalny powrót do serii ;)
Ostatnio zmieniony sob 02 sty, 2010 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

QuadraxiS pisze:A Nicholai to dobry pomysł.To nie ważne,że zginął.To jest najmniejszy problem na twórców gier :smiech6:
Nicholai zginął? Przecież on żyje i ma się zapewne całkiem dobrze.
http://www.mwrc.pl/RE_Serie/RESurv1/S1P ... ami_11.htm

Świetny czarny charakter, który bez mrugnięcia okiem załatwił swoich towarzyszy w RE3 i Grega Mullera w RE:Outbreak.

Nie musi być kreowany na spadkobiercę Weskera. RE6 ma być podobno całkowitą odmianą pod względem fabuły, więc można by przedstawić inną ścieżkę badań i dojścia do władzy właśnie Nicholai'a. Jest z nim tylko jeden problem... Żadna z pozytywnych postaci nie ma właściwie bezpośredniego motywu, aby z nim walczyć.
MrREVILPL

Post autor: MrREVILPL »

Diadem pisze:Żadna z pozytywnych postaci nie ma właściwie bezpośredniego motywu, aby z nim walczyć.
Może i nie ale chciał zabić Jill oraz Carlosa :gib: więc oni mogą się pojawić. Jill może nie do końca bo mamy jej już dużo w kilku częściach ale na pewno Carlos może się pokazać, a ja jestem za :rad2:
Awatar użytkownika
Bogus

Właśnie Carlos miałby najlepszy motyw! Nicholai wydał Carlosa i jego kompanow na smierc i mysle ze to wystarczajacy powod do zemsty. Mimo to nie chcialbym aby Nicholai i Carlos byli jedynymi spoiwami miedzy RE6 a calym uniwersum.
Veronica

Post autor: Veronica »

Albo HUNK niech robi za czarny charakter. Też nie święty osobnik. Tajemniczy i zimny... :okulary3:

Załóżmy, że Sherry już jako dorosła osoba postanawia dopaśc go za to, że był winien śmierci jej ojca. I może Sheva mogłaby jej towarzyszyc...

Cóż opcji jest wiele na nowy scenariusz do RE6
Resident Evil rządzi!!!
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

W zasadzie póki nie mamy punktu zaczepienia domniemać można wszystko. Schemat napewno nie pozwoli na wdrożenie takich postaci jak Chris czy Leon bo oni odegrali juz swoje. Stawiam na Sherry, ewentualnie Steve'a (drobniejszy watek). Chciałbym ujrzeć ponownie Coen'a albo zupełnie nowa postać idealnie wpleciona w sagę RE
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
QuadraxiS

Post autor: QuadraxiS »

Veronica pisze:Załóżmy, że Sherry już jako dorosła osoba postanawia dopaśc go za to, że był winien śmierci jej ojca. I może Sheva mogłaby jej towarzyszyc...
Numer z dwiema panienkami przejdzie tylko w Fatal Frame albo w czymś podobnym.RE z dwiema dziewczynami?Baaardzo wątpię.Do tego ta Sherry i jej motyw zemsty.To ona ma być postacią negatywną czy pozytywną?Mamy sterować poczynaniami dziewczyny,która się mści np;na Hunku.TO on miałby być ofiarą czy co?.Jeśli nie Wesker albo Nicholai to może któreś z rodzeństwa Aschford(?).Z tego co pamiętam dzieciaki były mocno popaprane(ten filmik z owadami i ich twarze!).Albo kompletnie nowa postać.Ciężko jest znaleść wśród znanych nam postaci taką,która chłodem,bezwzględnością i intelektem dorównuje Weskerowi.
Jeśli ma to być motyw zemsty to postawił bym na Carlosa,który ma coś do załatwienia z Nicholaiem.On może rozpętać zawieruchę a Carlos zostanie wysłany jako ten który zna jego metody no i ma do wyrównania rachunki.To ma nawet sens.Dużo bardziej to do mnie przemawia aniżeli Sherry-Mścicielka.Ale ja stawiam na Weskera albo Aschfordów.
A jeśli chodzi o postacie grywalne to Leon i Rebecca.
Ostatnio zmieniony ndz 03 sty, 2010 przez QuadraxiS, łącznie zmieniany 2 razy.
Never get into argument with an idiot,because they'll bring you down to their level and then beat you with experience.
Awatar użytkownika
lechu93

Post autor: lechu93 »

Moja wizja z 2009 roku :P

Chris I Jill natrafią przypadkiem na małe laboratorium Umbrelli gdzie znajdą skrzynkę z fiolkami a w nich T-Virus , po "towar" przyjedzie specjalna grupa helikopterem. Burza która zastała pilotujących helikopter, sprawiła wydostanie się wirusa do samolotu!, Przelatując koło Wielkiej starej uczelni helikopter rozbija się, i tu zaczyna się cała akcja :D. Los sprawił , że na uczelni Była Claire Redfield (kiedy Helikopter miał wypadek Claire była na rozmowie Kwalifikacyjnej w sprawie pracy, i wszystko widziała w oknie siedząc na krzesełku koła dyrektora szkoły) czyli będziemy grali se Claire albo nowym bohaterem (uczniem ); powiadomiony o wypadku helikoptera Chris śpieszy na ratunek swojej młodszej siostry.
Salvin

Post autor: Salvin »

Carlos i Nicholai to faktycznie dobre postacie. O ile tego drugiego to widziałbym w roli antagonisty, to trochę Carlos mi nie pasuje na głównego bohatera, ale kto wie.

Trochę z innej beczki. Chętnie bym zobaczył w głównej roli Rebeccę "Komnatę". Nigdy nie miałem okazji nią zagrać w RE0, a z tego co widziałem to taka fajna, delikatna dziewczyna.
Awatar użytkownika
QuadraxiS

Salvin pisze:Trochę z innej beczki. Chętnie bym zobaczył w głównej roli Rebeccę "Komnatę". Nigdy nie miałem okazji nią zagrać w RE0, a z tego co widziałem to taka fajna, delikatna dziewczyna.
Święte słowa!Ta dziewczyna zasługuje aby uczynić ją bohaterką kolejnej gry.Minęło parę lat i Rebecca mogła przejść fajną metamorfozę,która może dać ogromne pole do popisu.
lechu93 pisze:Chris I Jill natrafią przypadkiem na małe laboratorium Umbrelli gdzie znajdą skrzynkę z fiolkami a w nich T-Virus , po "towar" przyjedzie specjalna grupa helikopterem. Burza która zastała pilotujących helikopter, sprawiła wydostanie się wirusa do samolotu!, Przelatując koło Wielkiej starej uczelni helikopter rozbija się, i tu zaczyna się cała akcja :D . Los sprawił , że na uczelni Była Claire Redfield (kiedy Helikopter miał wypadek Claire była na rozmowie Kwalifikacyjnej w sprawie pracy, i wszystko widziała w oknie siedząc na krzesełku koła dyrektora szkoły) czyli będziemy grali se Claire albo nowym bohaterem (uczniem ); powiadomiony o wypadku helikoptera Chris śpieszy na ratunek swojej młodszej siostry.

Historia nie najgorsza, aczkolwiek jak na mój gust za dużo tu przypadkowości(vide Claire na rozmowie :rad10: ).Ale przypomniałem sobie o Billym!Ten gość ma potencjał.Choć nie związany na stałe ze S.T.A.R.S to był bohaterem bardzo dobrej gry,więc może on.Może po raz drugi w duecie z Rebeccą?
Salvin pisze:Nigdy nie miałem okazji nią zagrać w RE0, a z tego co widziałem to taka fajna, delikatna dziewczyna.
Musisz zagrać "bro" dla mnie RE:ZERO to ostatni prawdziwy RE!Osobiście uważam,że lepszy niż REmake.
Ostatnio zmieniony ndz 03 sty, 2010 przez QuadraxiS, łącznie zmieniany 1 raz.
Never get into argument with an idiot,because they'll bring you down to their level and then beat you with experience.
Awatar użytkownika
Mr.Kennedy

Post autor: Mr.Kennedy »

Wątek z Carlosem w roli głównej też chodził mi ostatnio po głowie i jest to bardzo fajny pomysł. W końcu Carlos mógłby się zrewanżować za zdradę Nicholaia. Fajny pomysł na grę tylko trzeba dobrze przemyśleć fabułę. Na przykład, że Carlos złożył raport o zdradzie, a służby, w których pracuję zlecają mu zadanie odnalezienie jego. W grze mógłby się też znaleźć Leon i to byłby nawet ciekawy duet. Załóżmy, że po prostu spotkają się gdzieś albo Leon pomaga Carlosowi w jakichś tarapatach lub po prostu mają to samo zadanie. To byłby całkiem niezły pomysł, a Leon występuje tylko w 2 częściach Re nielicząc Chroniclesów. Carlos też sam w sobie jest ciekawą postacią, która jest raczej lubiana.
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

A co powiecie na taki przebieg fabuły gdzie Capcom dałby nam pokierować postacią ze złej strony? Było by to z pewnością ciekawym doświadczeniem, rozważam również prequel w swoich domniemaniach na temat RE6 z Sherry w roli głównej.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
MrREVILPL

Post autor: MrREVILPL »

A co powiecie na taki przebieg fabuły gdzie Capcom dałby nam pokierować postacią ze złej strony? Było by to z pewnością ciekawym doświadczeniem, rozważam również prequel w swoich domniemaniach na temat RE6 z Sherry w roli głównej.
Albo właśnie możliwość co by było gdyby? Np. Jedna historia opowiedziana dobrą postacią, a druga złą. :rad9: :okulary2:
Awatar użytkownika
Bogus

taki prequel miedzy 5 a 6 czescia bylby bardzo fajnym pomyslem, moglibysmy sterowac np. Weskerem, Nicholaiem, badz Hunkiem. Ale wracajac do 6 nie bardzo teraz jestesm w stanie sobie wyobrazic z czym bedziemy walczyli i w jakich okolicznosciach.
Awatar użytkownika
dragon149

Post autor: dragon149 »

fajnie by było jak by zombie wróciły;) :rad8:
Resident Evil is king of a game;)
Awatar użytkownika
QuadraxiS

Albo właśnie możliwość co by było gdyby? Np. Jedna historia opowiedziana dobrą postacią, a druga złą. :rad9: :okulary2:
Może coś w tym jest....Ale tylko jako pojedynczy epizod np:Nicholai przedziera się przez miasto ze swoimi ludzmi bo musi odnaleść coś ważnego dla swojej misji.No a zombie nie odróżniają przecież kto jest po ich stronie :smiech1:
Awatar użytkownika
Veryus

Post autor: Veryus »

Nie wiem, czy dokładnie taki sam news był w temacie, ale jednak zarzucę go tu, może się przyda.

RE6
(...)Gdyby jednak prace nad grą się rozpoczęły to, według Kawaty, Resident Evil 6 powstawałby nawet 8 lat! Patrząc optymistycznie, tylko cztery [lata](...)
Awatar użytkownika
Arek

Post autor: Arek »

Że co proszę !To ma być jakiś żart z ich strony czy na serio,nie mam zamiaru tyle czekać.Podobno mieli się wyrobić bodajże do 2012 r ?.
Ps3Centerbloog.pl
pinek

Post autor: pinek »

Będą robić tak długo ponieważ ma być multi na 1024 graczy z pojazdami. Czekam na pierwsze beta testy.
:rad4:
---->www.pajacyk.pl<----
Zablokowany

Wróć do „Resident Evil 6”