Patch v1.1 do wersji europejskiej
patch jest ok. ,jakoś się udało ,nie pytać mnie jak bo były kombinacje i z dwoma kumplami go aktywowaliśmy i Chyle czoła ,faktycznie jest lepiej...,wcześniej się burzyłem że ok. ,ale jednak rzeczywistość zweryfikowała poglądy...,a co do dzieci neostrady to mamy już pierwszego kandydata „Dark coś tam”
STARSSss.......
Ok to może taka mała DOKŁADNA instrukcja dla wszyskich..
Info
Jeśli jakiś plik w grze jest zmodyfikowany musisz od nowa zainstalowac grę nie ma innego wyjscia !!
1.Podczas instalacji gry zmieniamy scieżkę gdzie ma byc zainstalowana gra
Ma to wyglądac tak :
C:\Program Files\CAPCOM\Resident Evil 4
Pod koniec NIE pozwalamy żeby gra umiesciłą ikonkę na pulpicie.
2.Kiedy gra jest zainstalwoana na czysto odpalamy asian to european patch
I podajemy scieżkę gdzie zainstlowana jest gra kiedy wszysko przebiegnie zgodnie z instalają wchodzimy do folderu z gra i znajduje się tam katalog EXE-ORIGINALE
W nim znajduje się orginale .EXE plik kopiujemy do głownego folderu z grą i pozwalamy na zastąpienie go.
3.Klikamy->START->Uruchom wpisujemy regedit
I klikamy kolejno
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\CAPCOM\biohazard 4
I zmieniamy jego nazwę na
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\CAPCOM\Resident Evil 4
4.Jeśli wszysko zrobiliscie wszysko OK
Instalujemy patcha patcha 1.10
Czekamy aż patchowanie dobiegnie końca potem kopiujemy specialnego cracka którego można znalesc w paczce Patch_1.1_.PATCH.ASIAN.toe
Do sciagniecia w necie
Podałem tez linka do całego rara w ostatnim poście
http://files.filefront.com/Patch_11_PAT ... einfo.html
Kopiujemu cracka do folderu z grą
I gotowe cieszymy się nowym lepszym RE4.
Info
Jeśli jakiś plik w grze jest zmodyfikowany musisz od nowa zainstalowac grę nie ma innego wyjscia !!
1.Podczas instalacji gry zmieniamy scieżkę gdzie ma byc zainstalowana gra
Ma to wyglądac tak :
C:\Program Files\CAPCOM\Resident Evil 4
Pod koniec NIE pozwalamy żeby gra umiesciłą ikonkę na pulpicie.
2.Kiedy gra jest zainstalwoana na czysto odpalamy asian to european patch
I podajemy scieżkę gdzie zainstlowana jest gra kiedy wszysko przebiegnie zgodnie z instalają wchodzimy do folderu z gra i znajduje się tam katalog EXE-ORIGINALE
W nim znajduje się orginale .EXE plik kopiujemy do głownego folderu z grą i pozwalamy na zastąpienie go.
3.Klikamy->START->Uruchom wpisujemy regedit
I klikamy kolejno
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\CAPCOM\biohazard 4
I zmieniamy jego nazwę na
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\CAPCOM\Resident Evil 4
4.Jeśli wszysko zrobiliscie wszysko OK
Instalujemy patcha patcha 1.10
Czekamy aż patchowanie dobiegnie końca potem kopiujemy specialnego cracka którego można znalesc w paczce Patch_1.1_.PATCH.ASIAN.toe
Do sciagniecia w necie
Podałem tez linka do całego rara w ostatnim poście
http://files.filefront.com/Patch_11_PAT ... einfo.html
Kopiujemu cracka do folderu z grą
I gotowe cieszymy się nowym lepszym RE4.
Ostatnio zmieniony czw 19 kwie, 2007 przez HanPL, łącznie zmieniany 5 razy.
http://www.youtube.com/profile_videos?user=WilkPL
Zapraszam do obejrzenia moich teledyskow z RE4 i nie tylko
Nie instaluj do C:\Programmi bo patch ma problemy z tą scieżką
I tak jak mówi Barry zmień na C:\Program Files a jak już zainstalowałes w Programmi czy gdzies indziej to przeinstaluj jeszcze raz
Troche roboty z tym jest ale naprawdę warto ^^
Swoją Droga z godnie z instrukcją Pana HanPL .. Jak to wyniosle brzmi ...lol.

I tak jak mówi Barry zmień na C:\Program Files a jak już zainstalowałes w Programmi czy gdzies indziej to przeinstaluj jeszcze raz
Troche roboty z tym jest ale naprawdę warto ^^
Swoją Droga z godnie z instrukcją Pana HanPL .. Jak to wyniosle brzmi ...lol.
http://www.youtube.com/profile_videos?user=WilkPL
- Leon S. Kennedy
Choć jedanak jest sporo zabawy z uruchomieniem tego patcha to warto. Ja tylko nie wiem dlaczego gra u mnie po spatchowaniu uruchamia się bez pomocy 3d analyzera, choć teoretycznie powinna mieć większe problemy z współpracą z moją kartą grafiki. Co do płynności to o gólnie jest podobnie (tylko miałem większe problemy z płynnością na bagnie).
Gre mam zainstalowaną w C:\Program Files\CAPCOM\Resident Evil 4 zmieniam w zmianie z A. na E. na C:\Program Files\CAPCOM\Resident Evil 4 lecz tak nie chce mi się zainstalować
http://img238.imageshack.us/img238/7900/chuj6666vr8.jpg
jak ktoś jest cierpliwy to niech pisze na gg 9344412 żeby nie zaśmiecać noobowskimi pytaniami ;]
jak ktoś jest cierpliwy to niech pisze na gg 9344412 żeby nie zaśmiecać noobowskimi pytaniami ;]
Ostatnio zmieniony czw 19 kwie, 2007 przez Boogey, łącznie zmieniany 1 raz.
- Leon S. Kennedy
Dam też poradnik ja tym razem spatchować gre na inną wersję(drobne uzupełnienie posta HanaPL powiedzmy punkt 1,5)
1. Instalujesz grę C:\Program Files\CAPCOM\Resident Evil 4 tylko jest jedna ważna rzecz, ten folder przed instalacją ma być pusty albo wogle nie istnieć bo ten patch kłuci sie ze wszystkimi modami i crackami. Nie zmieńać też jeszcze rejestru. Ma być tam tylko zainstalowana gra w wersji Azjatyckiej.
2. Instalujesz ten patch tam gdzie grę C:\Program Files\CAPCOM\Resident Evil 4 on dopiero potworzy potrzebne pliki (właśnie te stwarzaja największe problemy)
Po tych czynnościach poprawka powinna działać( chyba zę masz od początku wersją EU)
1. Instalujesz grę C:\Program Files\CAPCOM\Resident Evil 4 tylko jest jedna ważna rzecz, ten folder przed instalacją ma być pusty albo wogle nie istnieć bo ten patch kłuci sie ze wszystkimi modami i crackami. Nie zmieńać też jeszcze rejestru. Ma być tam tylko zainstalowana gra w wersji Azjatyckiej.
2. Instalujesz ten patch tam gdzie grę C:\Program Files\CAPCOM\Resident Evil 4 on dopiero potworzy potrzebne pliki (właśnie te stwarzaja największe problemy)
Po tych czynnościach poprawka powinna działać( chyba zę masz od początku wersją EU)
Robie dokładnie tak jak mówice wywaliłem wszystko wywaliłem wszysto z rejestru instaluje gre i itak mi marudzi że nie chce zainstalować
wychodzi na to że ja nie moge grać na leprzej grafice
wychodzi na to że ja nie moge grać na leprzej grafice
Ostatnio zmieniony czw 19 kwie, 2007 przez Boogey, łącznie zmieniany 1 raz.
fajnie sie stało ale z patchem nie działa mi wibracja
byłem na stronie tego gościa co to wymyślił i już niedługo wyjdzie wersja specjalna do wersji 1.1 to samo z mouse aim
z tego co widziałem w sieci jest już działający cukierek co zaoszczędzi troszke miejsca na dysku dla właścicieli ver. asia
podczas instalacji patcha dowiedziałem się że mamy dwa nowe - ulepszoe filmiki
z ada separate ways z krauserem
Z tego co wyczytałem ludzie odpowiedzialni za patcha nie zrobili wszystkiego co mieli zrobić bo efekty świetlne nie są na poziomie dx 9
ale tak już pozostanie
Kiedyś może wyjdzie 1.2 ale tam będą poprawione małe bugi
No chyba że jakiś nieoficjalny
z tego co widziałem w sieci jest już działający cukierek co zaoszczędzi troszke miejsca na dysku dla właścicieli ver. asia
podczas instalacji patcha dowiedziałem się że mamy dwa nowe - ulepszoe filmiki
z ada separate ways z krauserem
Z tego co wyczytałem ludzie odpowiedzialni za patcha nie zrobili wszystkiego co mieli zrobić bo efekty świetlne nie są na poziomie dx 9
ale tak już pozostanie
Kiedyś może wyjdzie 1.2 ale tam będą poprawione małe bugi
No chyba że jakiś nieoficjalny
- Leon S. Kennedy
Ludzie.. Wcześniej narzekaliście na grafikę to ją poprawili, a teraz że jeszcze zamało. Efektów DX9 to raczej ni otrzymamy bo RE4 na pc jest przecież portem z ps2. Jeśli byłby z GC to te efekty były by dostępne tak jak scenki na silniku gry. (na pc są co prawda ich ślady, spróbujcie usunąć jakiś filmik wtedy nie słychać głosó i nie widać postaci ale kamera lata tak jak w filmikach)
nawet gdyby wyszedł patch v110.11 poprawiający grafikę na miarę Xboxa 300 to i tak znaleźli by się ludzie którym było by mało. W tym momencie filmik nie są aż tak ważne bardziej liczy się grafika
.
Ostatnio zmieniony pt 20 kwie, 2007 przez Barry, łącznie zmieniany 1 raz.