Sekrety

Awatar użytkownika
Necraria

Post autor: Necraria »

Właśnie tak mi się zdarzyło jak grałam za pierwszym razem, kiedy nie zorientowałam się, że przy walce można się posłużyć butlami - walę w niego ze wszystkich broni jakie mam, on ciągle żywy, aż w pewnym momencie wybił dziurę i zwiał przez nią. Potem całą grę się bałam, że skądś na mnie wyjdzie, skoro jest cały czas żywy :pff1: Ewidentnie prościej go zabić.
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Post autor: Saladyn »

A jeżeli ktoś z was jest zainteresowany bezstresowym pogonieniem krokodyla użyjcie Gatlinga. Ucieczka w korytarz - ostrzał, ucieczka w drugi ostrzał i tak dalej. Z tym, że gatling zajmuje jeden slot w plecaku :/
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
Awatar użytkownika
Billy

Post autor: Billy »

Pozwoliłem sobie, że zmodyfikuje mój post, sorry Necrario, że usuwam co piszesz.

Moje pytanie dotyczy Hunka.
Jaką minimalną ocene musze mieć, by nim zagrać ?
Musi to być koniecznie A ?

Necraria: Istnieje PM, mogłeś zapytać czy możesz usunąć to upomnienie. I nie - nie powinieneś był go usuwać, tym zmodyfikowanym postem tylko utwierdzasz mnie w przekonaniu, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem - jakbyś przeczytał to upomnienie i wskazany post Nosferatu, by nie było tego pytania. OST.
Ostatnio zmieniony wt 02 cze, 2009 przez Billy, łącznie zmieniany 6 razy.
RE 0, 1, 2, 3, 4, CV, DS
Awatar użytkownika
Łasy

Post autor: Łasy »

Saladyn,
Gatling zajmuje dwa sloty. Za wolno się rozkręca - mam cacko na originalu i nie było warto się męczyć :)

Billy
4 Scenariusze na A lub B, ja robiłem ClaireA-LeonB-LeonA-ClaireB
Ostatnio zmieniony pt 05 lut, 2010 przez Łasy, łącznie zmieniany 1 raz.
TROLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOL
Awatar użytkownika
Don esteban

Post autor: Don esteban »

Co do sekretów... W laboratorium (West area) koło pokoju gdzie leży MO DISC są drzwi. Co należy zrobić by się tam dostać? Wiem że 1 co to w komputerze na dole trzeba wpisać GUEST ale drzwi dalej są zamknięte.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Możesz się tam dostać tylko w scenariuszu B. Musisz w scenario A zostawić przy tych drzwiach odciski palców, a potem jeszcze to samo w scenariuszu B.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Łasy

I znajdziesz tam Machine Guna jeżeli dobrze pamiętam. :rad8:

@Napisałem że jeśli dobrze pamiętam... MGun i tak jest słaby chociaż czasem go trzeba użyć, btw. mi oceny nie obniża na każdej platformie do grania
Ostatnio zmieniony wt 09 lut, 2010 przez Łasy, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kelchesse beta

Post autor: Kelchesse beta »

Jak nie wziąłeś ze zbrojowni w podziemiach komisariatu.

Recoil: Czy każdy kolejny post będzie odkrywał kolejny mroczny fragment tej fascynującej tajemnicy...? Jasne jest jak się tam dostać. Koniec tematu.
Ostatnio zmieniony wt 09 lut, 2010 przez Kelchesse beta, łącznie zmieniany 1 raz.
Made by Nemesis destro.
Ps.Łatwiej się mówi Kel nie trzeba pisać całego nicku,mi nie przeszkadza krótsza forma.
andrew99

Post autor: andrew99 »

Jest też taki motyw tylko trzeba odpowiednio sie ustawic tak jak byśmy chcieli wyjść główną bramą z posterunku kamera sie przełączy za brame i widać napis nad nią R.P.D tak jak Jill patrzyła wchodząc pierwszy raz na posterunek .grałem ostatni raz w R.E2 3 lata temu ale pamiętam że tak było tylko trzeba podejść do tego miejsca od razu nie wchodząc na posterunek
Awatar użytkownika
Łasy

andrew99,
W innym temacie o tym pisze .

Btw . Czy zdarzyło wam się strzelić Magnumem w zombiego naprzeciwko ( zwykły truposz przed nami ) tak, żeby kula poszła w ... klatę ? Miałem taki motyw w Autopsy Room, zombiak wstał więc wystrzeliłem z magnuma, tyle problem w tym że kula poszła w klatę :D Padł, ale głowa mu została .

@EDIT Ha ! Nie wiem czy było, ale znalazłem pewien smaczek :

http://img707.imageshack.us/img707/7906/sikret.jpg

Zazwyczaj krokodyl uciekał / zabijaja go butla, prawda ? Dzisiaj zdarzyło mi się coś takiego jak na obrazku :)
Ostatnio zmieniony ndz 28 mar, 2010 przez Łasy, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

Łasy pisze:@EDIT Ha ! Nie wiem czy było, ale znalazłem pewien smaczek :

http://img707.imageshack.us/img707/7906/sikret.jpg

Zazwyczaj krokodyl uciekał / zabijaja go butla, prawda ? Dzisiaj zdarzyło mi się coś takiego jak na obrazku
Czyli co? Ulałeś go normalnie, z GL, tak?
Awatar użytkownika
Łasy

Gatling Gun :) tylko chodzi o to że nie uciekł, tylko zdechł tuż przed drzwiami z których przyszliśmy :D
Ostatnio zmieniony wt 27 kwie, 2010 przez Łasy, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Xardas99

Post autor: Xardas99 »

http://www.youtube.com/watch?v=bwPf8jcl2qk

Nie jest to moze sekret ale zamurowało gdy to zobaczyłem. Dzięsiatki razy przechodziłem całe RE2 i niegdy nie miałem okazji zobaczyć bramy R.P.D z tej strony.
Zagan Square OTS - najlepszy Polski OTS 7.6 - Zapraszam.
http://www.zsquare.eu/
Awatar użytkownika
Patriko6b

Post autor: Patriko6b »

Xardas99 pisze:http://www.youtube.com/watch?v=bwPf8jcl2qk

Nie jest to moze sekret ale zamurowało gdy to zobaczyłem. Dzięsiatki razy przechodziłem całe RE2 i niegdy nie miałem okazji zobaczyć bramy R.P.D z tej strony.
To już było wałkowane w temacie "Ciekawostki" (czy jakoś tak)

Co do krokodyla sam też niewiedziałem o butli z gazem. I waliłem z Submachine guna (Wszystko!) wystrzelałem cały magazynek, a on jeszcze żyje, zdesperowany wyjąłem handguna strzeliłem raz i.... zonk! Uciekł :smiech2:
Teraz sztuczkę z butlą znam, ale tylko dzięki forum MWRC :okulary3:
- Ty kupilem sobie wlasnie monitor, i na kartonie jest taki znaczek ze szklanka, co on oznacza?
- Że zakup trzeba opić !
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Post autor: Szakal »

W laboratorium, obok pomieszczenia w którym komandosi postrzelili Birkina i zabrali mu G-Virusa, jest zamknięta szafka. Claire mówi, ze bez odpowiedniego klucza nie może jej otworzyć...Gdzie jest ten klucz, i co można tam znaleźć? Dodatkowe stroje już odblokowałem, je można znaleźć na posterunku.

Do postu poniżej:
Dzięki, tyle razy grałem w RE 2 i zawsze się zastanawiałem gdzie można znaleźć modyfikację do magnum ;D .
Ostatnio zmieniony wt 30 lis, 2010 przez Szakal, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

100 lat nie grałem, ale o ile pamiętam to w zależności od postaci masz tam amunicję do granatnika dla Claire a dla Leona części do Magnum. Kluczyk jest w miejscu, gdzie wychodzimy z wagonika prowadzącego z kanałów na platformę (żeby go zobaczyć musisz zapalić flarę, ale o ile pamiętam nie musisz go widzieć, żeby go wziąć).
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Szakal
Moderator

Post autor: Szakal »

Nosferatu pisze:Ranking A
Aby uzyskać ranking A skończ grę w czasie krótszym niż 3godz. Pamiętaj że możesz wtedy:
- Zrobić do 6 save pod warunkiem nie używania Heath Spray.
- Zrobić do 3 save jeżeli użyłeś 1 Heath Spray.
- Zrobić najwyżej 1 save jeżeli użyłeś 2 Heath Spray.
- Nie używać żadnej dodatkowej broni z nieskończoną amunicją (broń z amunicją procętową można używać!!!)
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ed7 ... 2a394.html

:rad12:

Ps. Musiałem się pochwalić ;D .

Ps2. Nie jest to może jakiś sekret, ale w scenariuszu Leona w save roomie przed kanałami, za szafką jest ukryty magazyn. Trzeba przesunąć szafki, żeby się do niego dostać. W magazynie można znaleźć amunicję do strzelby i magnum. Wyjadacze pewnie już dawno to odkryli, ale ja trafiłem na to zupełnym przypadkiem jak wpadłem na te szafki i ku memu zdziwieniu nieco się przesunęły :rad2: .
Ostatnio zmieniony śr 01 gru, 2010 przez Szakal, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Forte

Post autor: Forte »

http://img864.imageshack.us/img864/3410/resit.jpg

Jakby co, to fake. Szkoda, nie? :rad11:
They see me Rocket Launching, they hatin'
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 2”