[Pomoc] Jak pograć na padzie?

Incubus

[Pomoc] Jak pograć na padzie?

Post autor: Incubus »

Witam, chcę pograć padem, ale jak wybieram w menu padem "rozpocznij grę" itd to nie mogę się zalogować przez co nie da się zapisać gry! Jak wybieram w menu klawiaturą to bez problemu się loguję i zapis gry działa jak tak powinien. Grał Ktoś z Was padem? Proszę o pomoc.
Milten

Post autor: Milten »

Poprostu logujesz się klawiaturą, a jak już sie zalogujesz wciskasz jakiś przycisk na padzie i gra przełącza automatycznie na pada i lecisz z tym dalej. Pozdro :rad1:
Incubus

Hmm tylko jaki przycisk? u mnie to nie działa bo jak wybieram w menu klawiaturą i włącza się gra to mogę sterować tylko myszką+klawiaturą.
Awatar użytkownika
Bogus

Post autor: Bogus »

Obojetnie jaki przycisk. Zrob to najlepiej przed uruchomieniem rozgrywki a juz po zalogowaniu na konto.
Incubus

Ehhh Wasz sposób nie działa, próbowałem od razu po zalogowaniu ruszyć strzałką lub analogiem w dół i nic nie rusza :zlosc1: Grał ktoś z Was na padzie w RE5? może po prostu się nie da?
Ostatnio zmieniony pn 15 lut, 2010 przez Incubus, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Vocap

Post autor: Vocap »

Ja mam właśnie takie pytanie odnośnie grania na padzie w RE5 w wersji PC. Wiem,że można grać padem od XBOXa360,ale czy kompatybilne są inne pady?

Nie chciałbym kupić na marne pada,którym nie będe mógł grać, a w instrukcji nie jest to wspomniane.
micio93

Problem z padem

Post autor: micio93 »

Witam wszystkich
Mam problem z drugim analogiem, który służy do rozglądania sie, gdy ruszam gałką w góre postać przekręca się w lewo, zaś gdy ruszam w doł postać przekręca sie w prawo.
Pad no name, sterowniki jakieś tam zainstalowałem, w ustawieniach, w grze, w celowaniu zmieniałem na "odwróć obie osie" jednak bez efektu.
Szukałem coś nie coś w internecie na ten temat, jednak na próżno, może ktoś ma taki sam problem jak ja i się z nim uporał, prosze o pomoc.
Awatar użytkownika
Łasy

Post autor: Łasy »

Domyślam się, że chodzi o wersję PC ?
Ja miałem taki problem, uporałem się z nim w prosty sposób - grałem na klawiaturze .
TROLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOL
micio93

eh xd mi zależy bardzo, żeby pograć sobie na padzie ;)
Awatar użytkownika
Chris93

Post autor: Chris93 »

micio93 pisze:mi zależy bardzo, żeby pograć sobie na padzie ;)

A jakiego masz pada? oraz czy próbowałeś podłączyć innego ?
Ostatnio zmieniony ndz 18 kwie, 2010 przez Chris93, łącznie zmieniany 1 raz.
micio93

pad no name, podłaczałem kolegi pada, to samo.
bartek

Post autor: bartek »

Mam spory problem.. próbuje grać na trzech różnych padach, jeden ma na odwrót osie celowania(w ustawieniach w grze nie można zmienić), z drugim jest to samo, trzeci jak wybieram directa 10 to co chwila się odłącza w czasie gry(mimo że go nie ruszam)- przy wybraniu directa 9 działa, dodatkowo w żadnym z tych padów nie mam możliwości używania strzałek podczas gry(czyli przypisania broni do określonej strzałki i zmiany zachowania szevy, czyli:atakuj lub osłaniaj), mogę używać strzałek w jednej, określonej sytuacji, jak wyłącze analog, wtedy mogę sterować strzałkami. Fakt że te pady nie są najlepszej jakości, ostatniego kupiłem za 60pln, Najtańszy jaki był. Dodam jeszcze, że jeżeli chodzi o sterowniki, to wygląda w opcjach że jest ok- działają sprawnie. Sory że troche się rozpisałem, ale sytuacja bardzo mnie irytuje, jestem zielony w temacie, od niedawna w ogóle mam własny pc, wcześniej mało grałem. Podsumowując, nie wiem czy jest to kwestia padów, ustawień na kompie(windows 7), samej gry?Co?? Uprzejmie proszę o pomoc.
micio93

[ Dodano: 19 Kwi 2010 16:21 ]
Znalazłem sposób, wchodzimy w moje dokumenty, szukamy capcom/resident evil 5/config, szukamy
RSTICK_VERT=Z
RSTICK_HORZ=RZ

i zamieniamy na
RSTICK_VERT=RZ
RSTICK_HORZ=Z

U mnie działa ;)
pozdro ;P
Ostatnio zmieniony pn 19 kwie, 2010 przez micio93, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Wraith27

Post autor: Wraith27 »

Witam!

Mam taki mały problem z padem na PC: chodzi o lewy analog i ten taki poczwórny przycisk. W grze tym przyciskiem mamy dostęp do 4 pozycji w inwentarzu czyli np ustawiamy sobie tam konkretne bronie itp. co by je szybko zmieniać. Niestety w moim pad'zie ten przycisk chodzi na zmianę z lewym analogiem - po wciśnięciu dodatkowego przycisku mode włącza się albo jedno albo drugie. Jak chodzę analogiem to ten przycisk jest nieaktywny i odwrotnie po naciśnięciu mode'a.
Czy to tylko problem mojego pad'a czy też tak jest w wersji PC ???
Awatar użytkownika
KaMoL

Post autor: KaMoL »

Powienes aktywować mode i wtedy skonfigurować sterowanie w grze. Powinno być pokazane wszystko. A jak nie to kalibracja pada się kłania w ustawieniach kontrolerów video.
Awatar użytkownika
Wraith27

Post autor: Wraith27 »

Dzięki ale niestety nie udało mi się - w windowsie wszystko jest ok - oba chodzą niezależnie ale w grze ni cholery - znalazłem inny sposób: gram na klawiacie :rad12: na początku była masakra ale już po chwili się przyzwyczaiłem.

Jak by ktoś jeszcze miał podobny problem to dodam, że gram na windzie 7 i ustawiłem pada tak jak w RE4 - nie wiem czy to pomoże ale ...
Bolek

Post autor: Bolek »

To ja dodam że gram na XP i mam pada MAVERICK i w grze wystarczy że nacisnę strzałkę i przełącza mi się z pada na klawiaturę a jak ruszę gałkę to przełącza mi się z klawiatury na pada ,gram na direct x9,PC.
Awatar użytkownika
Oscark

Post autor: Oscark »

Jaką strzałkę? Jeśli wciskasz strzałkę na klawiaturze to gra automatycznie przerzuci się na klawiaturę (klawisz funkcyjny, a do tego dźwięk). Nie da się zablokować używania danego źródła (da się, ale musisz potrafić programować w assemblerze, a niewielu to potrafi :) ).

Sorry za skomplikowanie, tak jakoś wyszło :rad10:
Ostatnio zmieniony pt 24 cze, 2011 przez Oscark, łącznie zmieniany 2 razy.
Steam: osssqr
Z chęcią zagram we wszystkie tryby RE6.
Szczecin pozdrawia :)
dominikwrobel

Post autor: dominikwrobel »

Odkopuję :P

Takie oto mam ustawienia gamepada Saitek P480

http://img695.imageshack.us/img695/2162 ... amepad.png

I wszystko jest ok.
Sterowanie lewą gałką a prawą celownik.
Podam przyciski na podstawie tych występujących w PS2

X - strzelanie, zbieranie przedmiotów, dobijanie przeciwników
[ ] - menu przedmiotów
/_\ - wołamy partnera, wchodzimy przez drzwi, cofamy w menu
O - biegamy przytrzymując ten klawisz, w menu przedmiotów wybieramy przedmioty aby dać partnerowi, użyć, wyrzucić itp.

Strzałki odpowiadają przełączeniu na daną broń

| |##| |
| |##| |
|##| |##| ##: odpowiadają gdzie umieścić przedmiot
|##| |##|
| |##| |
| |##| |

R1 - celowanie
L3 - R3 - kpimy sobie
R3 do góry u w dół to zoom
Teraz kombinacje:
Gałka w dół i O - szybki obrót
I to co każdy chciałby wiedzieć czyli jak wydać komendy partnerowi
strzałka w górę i /_\ - atak
sam /_\ osłaniaj

Chyba wszystkie najważniejsze rzeczy opisałem.

Dam gameplay'a jak mi to poszło :)
http://www.youtube.com/watch?v=u9Y-xaL54fk
Ostatnio zmieniony pn 29 sie, 2011 przez dominikwrobel, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 5”