Mercenaries [wrażenia i taktyki]

Awatar użytkownika
Michał666666

Post autor: Michał666666 »

Arek pisze:Widzę Michał że zachwalasz Jill,chyba jednak lepszy strojem jest jej który ma Normalnie w RE5,mowa oczywiście o ekwipunku a nie o wyglądzie :P .Jednak Jill nie do końca sprawdza się na większych przyjemniaczków,Execiutoner,giant manji itp.
Faktycznie, Battlesuit wymiata, a jeśli chodzi o tych większych minibossów no to prawdą jest że Jill BSAA nie zawsze daje rady, mi w każdym bądź razie nigdy nie udało się rozwalić Kata z Prison, a co do innych minibossów to trzeba trochę pokombinować. Ja zważywszy na fakt że Jill jest moją najbardziej ulubioną postacią, to doszlifowywałem jej umiejętności na najwyższy poziom, a pozostałe postacie traktuję jako zastępcze. W Prison najlepiej użyć Chrisa Safari, bo jeśli tylko uda nam się oczyścić teren z Majini, to wówczas można przylutować Katowi z rakietnicy :bitwa2: Przyznam że na początku też traktowałem Jill jako jedną ze słabszych postaci(zwykła Sheva miała lepsze uzbrojenie)a moim faworytem był Wesker :bitwa1: No i wyszło na to że obecnie udało mi się z niej zrobić prawdziwą maszynę do zabijania(a przy tym niesamowicie seksowną :fies: )
"A blessing for the living, a branch of flowers for the dead.

With a sword for justice, the punishment of death for the villains.

By this, we arrive at the altar of the saints."
Awatar użytkownika
PaLa

Post autor: PaLa »

Też się Wam zdarzyło, że gracie na jakiejś planszy (np. Public Assenbly) , macie ok 3 minuty do końca, a wyskakuje już ekran z wynikami? Bo nie wiem czy to jakiś błąd czy co? Zaznaczam, że jak to się stało grałam on-line. W ogóle to jaki jest możliwy maksymalny wynik?
Ostatnio zmieniony wt 23 lut, 2010 przez PaLa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Arek

Post autor: Arek »

Nie osobiście takie coś nigdy mi się nie zdarzyło.Ewidentny błąd gry ;).Wyniki nie są do końca określone.Na każdej planszy można zrobić inny.wiem tylko tyle że chyba jest na każdej planszy około 150 wrogów.Więc każdy wynik zależy od tego czy przy CT nabijamy sporo manji,zależy też czy mamy bardzo duże combo,bowiem jest to chyba najważniejsze rzecz podczas nabijania wyniku.Także nie można zadeklarować jaki wynik największy osiągniemy ;).
Ps3Centerbloog.pl
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

PaLa pisze:Też się Wam zdarzyło, że gracie na jakiejś planszy (np. Public Assenbly) , macie ok 3 minuty do końca, a wyskakuje już ekran z wynikami? Bo nie wiem czy to jakiś błąd czy co? Zaznaczam, że jak to się stało grałam on-line. W ogóle to jaki jest możliwy maksymalny wynik?
Na kazdej planszy jest 150 przeciwników. Jeżeli zabiłaś/zabiliście wszystkich przed czasem to gra się kończy a czas, który nie został wykorzystany jest zamieniany na punkty. Z tego też powodu trudno jest określić maksymalną ilość punktów.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Awatar użytkownika
_Albert_Wesker

Post autor: _Albert_Wesker »

Mi ok 3 min zostaje jak gram solo i wtedy jest wyniku ok 280 000. Ok 100 000 za 150 przeciwników (bez budowania max combo wysokiego) +1000x3(min.)x60(sek.) - 180 000. Razem 280 000 :P
Awatar użytkownika
Finka

W mercenaries reunion już czas nie ma takiego znaczenia. Za minutę dostałam około 10 000 premii a za combo 87 otrzymałam ponad 100 000.
Awatar użytkownika
_Albert_Wesker

To lipa. Max combo każdy prawie umie zrobić wysokie, co innego czas podbijać stale przez całą rundę.
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Zbyt mało grałem w merce z RE5 aby pokusić się o jakąś dokładniejsza ocenę tego trybu, w każdym razie moje obserwacje sprowadzają się do dwóch głównych stwierdzeń. Po pierwsze, kluczem do sukcesu jest wprawa w celowaniu - jeżeli ktoś zjadł żeby na mercach z czwórki, podobały mu się one, świetnie odnajdzie się i będzie sobie dobrze radził także tym razem. Po drugie, aby zdobywać wysokie wyniki trzeba nauczyć się planszy na pamięć (rozkład combo time'ów oraz dodatkowych czasów). Oczywiście bardzo fajnie gra się w co-opie, choć ja akurat jestem indywidualistą. W sumie jeden drobiazg mnie irytuje - konieczność rozbijania "kopuł" z dodatkowymi czasami - lepiej by było po prostu w nie "wbiec".
W każdym razie, jak dopadnę w swoje ręce RE5 to pewnie poświęcę temu trybowi sporo czasu. Zawsze lubiłem tryby, gdzie zdobywa się punkty :).
Awatar użytkownika
_Albert_Wesker

Mercenaries mnie tak wciągnęło że gram cały czas w nie. Żadna inna gra mnie tak nie ciągnęła z powrotem do konsoli. Gra we 2 to największa frajda i śrubowanie wyników.
Awatar użytkownika
Michał666666

No, a najlepsze w tym wszystkim jest to, że za zakończony scenariusz w Mercenaries dostaje się punkty do odblokowywania bonusów. Jak dla mnie to cały czas wyciskam punkty w Mercach, a potem zamieniam je na ciekawe dodatki. Przy okazji to napiszę że w 4 Residenta nie udało mi się odblokować ani jednej postaci( nie że wstyd), natomiast w 5, to odblokowałem wszystkie za jednym zamachem :kg: . Nadmienię że wszystkie postacie oprócz Weskera S.T.A.R.S, odblokowałem Jill B.S.A.A :liebhab: a przy tym nabijając rangi S na prawie wszystkich lokacjach (Wyjątek stanowi Prison, wyjątkowo wredna plansza). Ogólnie ten tryb nie jedną noc wyrwał mi z życiorysu, ale jest wyjątkowo grywalny i to jest zdecydowanie na plus :2thumbs:
Ostatnio zmieniony śr 24 lut, 2010 przez Michał666666, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Finka

_Albert_Wesker pisze:To lipa. Max combo każdy prawie umie zrobić wysokie, co innego czas podbijać stale przez całą rundę.
Czas i tak będzie miał znaczenie. Za maksymalne combo jest na pewno taka sama ilość punktów a więc o tym kto zdobędzie więcej punktów decyduje czas. Na leaderboards najlepszy wynik w Prison jest wyższy od tego z podstawowego mercenaries.

Deus Ex pisze: Po pierwsze, kluczem do sukcesu jest wprawa w celowaniu .....
Święta prawda ale szybkość też jest ważna :rad13:
Michał666666 pisze:(Wyjątek stanowi Prison, wyjątkowo wredna plansza).
Ja z kolei zakochałam się w Prison od początku :D chyba spodobał mi się czerwony kat ;)
Awatar użytkownika
Michał666666

Finka pisze:Ja z kolei zakochałam się w Prison od początku :D chyba spodobał mi się czerwony kat ;)
Hehe i tym stwierdzeniem sprawiłaś że dzisiaj usiądę nad Prison dłużej i razem z moją ukochaną Faworytką Jill, skopiemy tyłek twojemu wyjątkowo sympatycznemu przyjacielowi :smiech1: (nie wiem tylko czemu używa takiego ostrego argumentu, no i jak raz mnie złapał, żeby się przywitać to omal nie udusił :smiech2: )

Awatar użytkownika
Kratos

Post autor: Kratos »

Ja tam na razie dodatku nie mam, więc moim zdaniem najlepszymi postaciami są :
1.Wesker S.T.A.R.S -ponieważ można nabijać nim bezstresowo punkty
2.Wesker Midnight -trochę wprawy z pistoletem i nim zrobisz największy wynik
Na razie największy rekord mam na Public Assenbly 139000 pkt praktycznie max combo tylko na samym końcu nie wiem gdzie przeciwnicy schodzą i nie mam maksa ,a często nawet 2 minuty zostaje .Ma ktoś radę gdzie stać w odpowiednim momencie lub dobrą miejscówkę ,tylko nie mówcie że mam kurę zabić bo wiem gdzie jest kura jest.
Awatar użytkownika
Finka

Kratos pisze:...tylko nie mówcie że mam kurę zabić bo wiem gdzie jest kura jest.
Własnie, że kura zalicza się do przeciwników :rad12: ponadto zostawia złote jajko :rad13:
Awatar użytkownika
Kratos

to akurat wiem od dawna za kurę jest 2000 pkt, problem w tym że później przeciwnicy gdzieś się podziewają i ich nie ma przez długi czas i tracę combo.
Awatar użytkownika
Finka

Źle Cię zrozumiałam z tą kurą :P Jeśli chodzi o PA to tam nie ma problemu z brakiem przeciwników. Nie napisałeś ilu brakuje. Czasami brakuje mi jednego przeciwnika i albo jest w domku, na którym startujemy albo w miejscu drugiego startu.
HaXiiT

Post autor: HaXiiT »

Naprawdę merce wprowadzają się do:
a) biegania po czasy
b) zabicia "bossa"
c) załatwiania zwykłych wrogów atakiem wręcz
???

Niedługo będe mieć RE5 i mało mi się podoba taki scenariusz...

Aha i 1 pytanie nie na temat - jak zakupie 1 orginałke będe mógł z ojcem pograć co-opa na 2 kompach ? Czy 2 sztuki potrzebuje ?

Recoil: 2 sztuki potrzebujesz.
Ostatnio zmieniony pt 26 lut, 2010 przez HaXiiT, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kratos

Mam pytanie czy cobra strike jest tylko po strzale w głowę ,czy po czymś jeszcze ,bo chyba tak ale pewny nie jestem .
Awatar użytkownika
_Albert_Wesker

cobra jest tylko po strzale w głowę
FurryPiter

Post autor: FurryPiter »

Jest również po rzucie granatem błyskowym ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 5”