Heh, widzę że nie tylko ja chcę się dowiedzieć coś na temat tych drzwi, ale mniejsza z tym. A więc tak, przejdę od razu do podzielenia się swoimi odczuciami, no więc jeśli chodzi o ''Desperate Escape'', to nie mam szczególnie nic do zarzucenia, jest dużo akcji, jest fajna muzyka (zwłaszcza w menu

), postarano się z zakończeniem, no i największy plus to granie Jill

. Mnie grało się przyjemnie, szkoda tylko że tak krótko, bo prawdę powiedziawszy to przyznam że panowie z Capcom-u trochę schrzanili sprawę z tymi dodatkami, a chodzi mi tu o ich długość, bo do każdej z tych dwóch historii powinny być co najmniej 3 chaptery, wtedy można by było wczuć się głębiej w tą historię. ''Lost in Nightmares'' jest w moim odczuciu genialnie zaprojektowany klimatycznie, więc powinien być dłuższy, zaś jeśli chodzi o ''Desperate Escape'', to też powinno być więcej do zrobienia i zabawy, nie żebym psioczył, bo oba dodatki przyjąłem ciepło (Ech Jill, jak ty oddziałujesz na mój umysł to nie powiem

), ale ''Lost in Nightmares'' to sobie troszeczkę inaczej wyobrażałem, w każdym bądź razie końcowy filmik mnie rozczarował, bo myślałem że będzie na cmentarzu gdzie Chris składa kwiaty na pustym grobie Jill i obiecuje dalej walczyć z Bioterroryzmem, a tak lipa

. No ale nie o to się teraz rozchodzi, więc powiem że jestem zadowolony z ''Desperate Escape'', bo dało mi więcej zabawy niż poprzedni dodatek, akcja jest praktycznie na każdym kroku, ostatni filmik doskonale kończy całą zabawę (szkoda Douga), więc mam nadzieję że Capcom nie zrezygnuje z dodatków i może kiedyś da jakiś, który wyjaśni sprawę tych niebieskich drzwi. Rozpisałem się ale po prostu musiałem powiedzieć co mi leży na sercu odnośnie tych dodatków i chciałbym żeby Capcom wyniósł jakąś naukę z tej lekcji

"A blessing for the living, a branch of flowers for the dead.
With a sword for justice, the punishment of death for the villains.
By this, we arrive at the altar of the saints."