Rysunek który zamieściłem w deviant art'e w żadnym razie nie przypomina oryginału, ten efekt zróżnicowania barw jest spowodowany przez aparat z komórki (2,0 mega pixel), jeszcze przy pomocy Picture Manager zwiększyłem kontrast, trochę przyciemniłem całą kompozycję i nasyciłem tonalnie obrazek, tak że błękit oraz czerwień stały się bardziej intensywne i lepiej widoczne.
Tak sobie myślałem... w ciągu całej serii gier RE mieliśmy do czynienia tylko z jednym tyrantem, który posiadał cechy anatomiczne kobiety, obfity biust, pełne biodra i zgrabne pośladki... Była to T-092 z RE:Dead Aim, tyle że zanim stała się zabójczą pięknością, była facetem... Morpheus'em D. Duvall, który wstrzykną do swojego krwiobiegu eksperymentalną mieszankę wirusów T i G. No cóż, czyżby naukowcy pracujący dla korporacji Ubmrelli uważali, że pod względem genetycznym kobiety, nie nadawały się jako obiekty do badań nad stworzeniem doskonałej broni biologicznej? A co by było gdyby przekształcić jedną kobietę w pełnowymiarowego tyranta... jakby wyglądała... czy byłaby równie urokliwa co T-092? A może tak samo szpetna co Pluto...
T-097
W końcu postanowiłem narysować własnego tyranta-kobiete i oto rezultat. Tak samo jak Morpheus mutacje zainicjował wirus tG, dzięki czemu T-097 posiada mackopodobną kończynę jak T-091 i ostry szpon, jak u większości tyrantów.
Bądźcie szaleni, ale zachowujcie się jak normalni ludzie. Podejmijcie ryzyko bycia odmiennym, ale nauczcie się to robić, nie zwracając na siebie uwagi. Szaleństwo jest źródłem rozkoszy, znanym jedynie szaleńcom.