Dyskusje przedpremierowe
- Nemesis US
Ludzie, przecież wiadomo, że nie będą tyle czasu dłubać nad jednym RE6. Nawet jeśli nie rozpoczęli żadnych (chociaż minął już blisko rok od premiery RE5) prac nad pierwszymi konceptami gry, to developing potrwa najwyżej do 3-4 lat. Jestem głęboko przekonany, że RE6 ukaże się jeszcze na bieżącej generacji konsol.
Ostatnio zmieniony ndz 10 sty, 2010 przez Nemesis US, łącznie zmieniany 1 raz.
- kotlet1986
Ja niestety jestem pewien że gra nie wyjdzie nawet w 2013r.
Resident Evil 5 wyszedł 13go Marca 2009r i rok później dostaniemy tylko"głupie" dwa dodatki(zauważmy że w innych grach dodatki do nich wychodzą znacznie szybciej więc widać wyraźnie że CAPCOM zbytnio się nie spieszy.
Resident Evil 4 wyszedł w 2004r i trzeba nam było czekać 5 LAT na kolejną część czyli RE 5 więc nie zdziwię się że RE 6 też wyjdzie za 5lat czyli w 2014r tymbardziej że nie zaczeli żadnych prac więc nie mają jeszcze scenariusza itd bo CAPCOM był teraz zajęty tworzeniem Residentów na WII w lutym wychodzi RE 0 Archives czy jakoś tak.
Masachika Kawata powiedział w wywiadzie rok temu że "Nie zdecydowaliśmy jeszcze czy w ogóle zrobimy Resident Evil 6... Jeśli jednak zrobimy, sądzę, że zajmie nam to do ośmiu lat, mam nadzieję, że może cztery.
Skoro jeszcze nie zaczeli tworzyć to napewno przed 2014r nie wyjdzie
Do tego czasu to obawiam się że nie będe już takim fanem gier jak teraz pozatym skoro w RE 5 uśmiercili główną postać czyli Weskera dalsze nowe części niemają dla mnie sensu i aż się boje co by wymyślili do Re 6
Resident Evil 5 wyszedł 13go Marca 2009r i rok później dostaniemy tylko"głupie" dwa dodatki(zauważmy że w innych grach dodatki do nich wychodzą znacznie szybciej więc widać wyraźnie że CAPCOM zbytnio się nie spieszy.
Resident Evil 4 wyszedł w 2004r i trzeba nam było czekać 5 LAT na kolejną część czyli RE 5 więc nie zdziwię się że RE 6 też wyjdzie za 5lat czyli w 2014r tymbardziej że nie zaczeli żadnych prac więc nie mają jeszcze scenariusza itd bo CAPCOM był teraz zajęty tworzeniem Residentów na WII w lutym wychodzi RE 0 Archives czy jakoś tak.
Masachika Kawata powiedział w wywiadzie rok temu że "Nie zdecydowaliśmy jeszcze czy w ogóle zrobimy Resident Evil 6... Jeśli jednak zrobimy, sądzę, że zajmie nam to do ośmiu lat, mam nadzieję, że może cztery.
Skoro jeszcze nie zaczeli tworzyć to napewno przed 2014r nie wyjdzie
Do tego czasu to obawiam się że nie będe już takim fanem gier jak teraz pozatym skoro w RE 5 uśmiercili główną postać czyli Weskera dalsze nowe części niemają dla mnie sensu i aż się boje co by wymyślili do Re 6
Ostatnio zmieniony pt 22 sty, 2010 przez kotlet1986, łącznie zmieniany 2 razy.
- Nemesis US
- kotlet1986
Owszem mogą ale ja jakoś sobie tego nie wyobrażam bo taki Resident będzie już całkiem odbiegać od fabuły a i tak było mi już ciężko zaakceptować Re 4 która zepsuła klimat 
Ostatnio zmieniony pt 22 sty, 2010 przez kotlet1986, łącznie zmieniany 1 raz.
- JackHammer
A mi sie Marzy "Resident Evil 3 : Remake"
Nowa oprawa graficzna, zwiększony poziom trudności, Może kilka dodatkowych miejsc, zagadek, przeciwników... Ale w starej konwencji, czyli statyczne kamery, mały ekwipunek.... eh.. rozmarzyłem sie... a jak sobie wyobrażę jak w takiej nowej części wyskakiwałby na nas Nemesis... ahh...
Recoil: Ale to już zupełnie inna historia... Na inny temat
Nowa oprawa graficzna, zwiększony poziom trudności, Może kilka dodatkowych miejsc, zagadek, przeciwników... Ale w starej konwencji, czyli statyczne kamery, mały ekwipunek.... eh.. rozmarzyłem sie... a jak sobie wyobrażę jak w takiej nowej części wyskakiwałby na nas Nemesis... ahh...
Recoil: Ale to już zupełnie inna historia... Na inny temat
Ostatnio zmieniony sob 23 sty, 2010 przez JackHammer, łącznie zmieniany 1 raz.
OMG I'TS SONIC RAINBOOM!!!!!!
- Master Miller
-
WeskerS.T.A.R.S
Hm...
Witam wszystkich użytkowników .
Jestem nowy tu w sumie od dziś na leże do forum, to mój pierwszy wpis wiec zacznie tak.
Poczytałem sobie na stronce parę ciekawych rzeczy ale nie ukrywam że zmartwił mnie fakt iż nasza ulubiona gra a dokładnie jej kontynuacja może się ukazać za jakieś 8 lat .
Hm... jak CAPCOM zarabia wielkie pieniądze na wspaniałej serii RE lecz sami sobie narobili kłopotów za miast zombi mamy jakieś dziwne opętania i dziwne stworki a w polsce nie można grac live bo nie posiadamy jakiegoś ulepszenia trzeba kombinować by zagrać live.
A z tego co widziałem na YouTube jakaś firma już się zajeła i przejeła pewne cechy Umbrella Corp .
Wiem że pisałem ten temat wiele rzeczy na raz ale ciekawi mnie odzew na mój temat może znajdą sie ciekawi ludzie do rozmowy i wymiany tematów
PS: poszukuje ścieżki dzwiękowej z wszystkich serii i filmów RE
pozdrawiam
Deus Ex: Temat przeniosłem z działu Aktualności i scaliłem z już istniejącym... Proszę też właściwie tytułować tematy. Samo "Hm..." niewiele mówi.
Jestem nowy tu w sumie od dziś na leże do forum, to mój pierwszy wpis wiec zacznie tak.
Poczytałem sobie na stronce parę ciekawych rzeczy ale nie ukrywam że zmartwił mnie fakt iż nasza ulubiona gra a dokładnie jej kontynuacja może się ukazać za jakieś 8 lat .
Hm... jak CAPCOM zarabia wielkie pieniądze na wspaniałej serii RE lecz sami sobie narobili kłopotów za miast zombi mamy jakieś dziwne opętania i dziwne stworki a w polsce nie można grac live bo nie posiadamy jakiegoś ulepszenia trzeba kombinować by zagrać live.
A z tego co widziałem na YouTube jakaś firma już się zajeła i przejeła pewne cechy Umbrella Corp .
Wiem że pisałem ten temat wiele rzeczy na raz ale ciekawi mnie odzew na mój temat może znajdą sie ciekawi ludzie do rozmowy i wymiany tematów
PS: poszukuje ścieżki dzwiękowej z wszystkich serii i filmów RE
pozdrawiam
Deus Ex: Temat przeniosłem z działu Aktualności i scaliłem z już istniejącym... Proszę też właściwie tytułować tematy. Samo "Hm..." niewiele mówi.
Ostatnio zmieniony pn 01 mar, 2010 przez WeskerS.T.A.R.S, łącznie zmieniany 3 razy.
Zabawmy się a może się znajdą zombi 
Zanim bym rozpoczął snucie zamysłów kiedy pojawi się 6 część serii, ja bym podszedł od strony bardziej fabularnej. Capcom w 5 części zapieczętował troszkę furtkę do kolejnej części. Na chwilę obecną wykończył wszystkich badassów serii. Birkin - dead, Wesker - dead, Krauser - dead, Markus - dead. Wszyscy którzy maczali rączki w tym całym incydencie są martwi i raczej wątpię (choć nie mówię że tak ma być) trudno będzie ich nagle wskrzesić (choć z Weskerem tak zrobili bo wątpię że w 1996 roku ktokolwiek miał pomysł aby nagle Wesker przeżył grabę z Tyrantem). Także jeżeli powstanie kolejna "oficjalna" część to raczej znowu odskoczy od tematu (i pewnie pokaże nowego "złego pana" do zabicia).
Teraz bardziej Capcom skupi się pewnie na drążeniu tego co już jest. No i czekamy na RE Portable na PSP.
Teraz bardziej Capcom skupi się pewnie na drążeniu tego co już jest. No i czekamy na RE Portable na PSP.
Nieznane pozostają losy Nikholaia, bardzo dobrego "materiału" na czarny charakter. Wskrzeszenie Weskera oczywiście nie wchodzi w grę, chyba wystarczy tej osoby w serii.[RONIN] pisze:Wszyscy którzy maczali rączki w tym całym incydencie są martwi
Ciekawe kiedy zaczną się pojawiać jakieś konkretniejsze informacje dot. RE6.
Uważam że "blondaska" można i raczej należy traktować jako umarlaka. Oberwał konkretnie od Nemka, a dwa czy zdążył uciec z Raccoon przed atomówką? Oczywiście Wesker też "był" martwy i jakimś sposobem przeżył i zdążył uciec przed eksplozją ale czy postać najemnika aż tak bardzo może urosnąć na wagę Weskera czy Birkina?
Myślę że Capcom wreście zrobi remake RE2. Da to im więcej kasy niż na siłę tworzony tytuł z 6 w tytule
Myślę że Capcom wreście zrobi remake RE2. Da to im więcej kasy niż na siłę tworzony tytuł z 6 w tytule
Zdążył oto dowód:[RONIN] pisze:a dwa czy zdążył uciec z Raccoon przed atomówką?
http://www.mwrc.pl/RE_Serie/RESurv1/S1P ... ami_11.htm
6 października Raccoon już nie istnieje.
Tutaj rozmowa na temat Nikholaia:
http://www.mwrc.pl/forum/viewtopic.php?t=1818
I jeszcze tutaj jest tekst jak niektórzy znawcy tematu widzą rolę Nikholaia w nowej części RE - polecam:
http://www.mwrc.pl/forum/viewtopic.php? ... ght=#47980
Może uważają, że zrobili - RE TDC - co z tego, że nie wszystkim fanom się podoba i nie wszyscy są usatysfakcjonowani[RONIN] pisze:Myślę że Capcom wreście zrobi remake RE2.
Ostatnio zmieniony wt 09 mar, 2010 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 2 razy.
Deus Ex, mnie się wydaje że Nikholai był taką poboczną postacią w serii RE bo z tego co pamiętam to występował tylko w RE 3 i którymś Outbreaku.
Zresztą zobaczymy co Capcom przyniesie mam takie snute nadzieje, że w kolejnej części pojawi się ....ekm.? siostra Chrisa z RE2(sry,ale chwilowo nie pamiętam jak ta pani ma na imię bo mam zdezelowany mózg).
Weskera oglądać po raz kolejny w kolejnej części, to już by była przesada, gdyby jakimś cudem udało mu się przeżyć
. Z drugiej strony wcale bym się nie zdziwił gdyby panowie z Capcom wskrzesili go. Tyle że to już by było ostrą przesadą.
Niech Wesker gryzie piach tak jak mu to pisane na koniec RE 5 ^^. Nigdy go nie lubiłem za bardzo : DD
AA już wiem ta Pani z RE 2 nazywała się Claire.
Zresztą zobaczymy co Capcom przyniesie mam takie snute nadzieje, że w kolejnej części pojawi się ....ekm.? siostra Chrisa z RE2(sry,ale chwilowo nie pamiętam jak ta pani ma na imię bo mam zdezelowany mózg).
Weskera oglądać po raz kolejny w kolejnej części, to już by była przesada, gdyby jakimś cudem udało mu się przeżyć
Niech Wesker gryzie piach tak jak mu to pisane na koniec RE 5 ^^. Nigdy go nie lubiłem za bardzo : DD
AA już wiem ta Pani z RE 2 nazywała się Claire.
- Michał666666
Przyznam że jeszcze kiedyś myślałem że Resident Evil 6, na pewno będzie się odwoływał do historii, z Europejskiej Willi Spencera, czyli do wydarzeń z sierpnia 2006 roku, po prostu już widziałem zwiedzanie posiadłości, wybijanie zombiaków i większych bossów, dowiedzenie się czegoś więcej na temat Spencera i Weskera oraz na końcu niezapomnianą walkę z samym Weskerem. Niestety moje marzenia legły w gruzach po opublikowaniu niezbyt udanego ''Lost in Nightmares'', więc teraz widzę to tak, że prawdopodobnie będą chcieli odnowić wszystkie części serii do 3D, zamieszczając przy tym więcej smaczków. Panowie z Capcomu lubią powielać pewne schematy, więc obstawiam taką opcję, a w kwestii czy Nicholai pojawi się razem z Carlosem, Rebeccą bądz Billym, to raczej wątpię, bo moim zdaniem te postacie były poboczne (nie wliczając Rebeki, bo ona w sumie mogłaby się pojawić) i one miały jakiś cel w danej części Residenta, podobnie jak Steve w Code Veronica. Ja po prostu chciałbym żeby w kolejnej części wystąpiła Jill Valentine, którą po prostu kocham, a którą niewiele sobie pograłem, postacią mającą największy potencjał w Resident Evil, który Capcom jednak rzadko używa. Jest Ona dla mnie ikoną serii, więc widzę Ją w następnym Residencie, ale znając Capcom to pewnie zdruzgotają moje marzenia i walną Claire której po prostu nie lubię.
"A blessing for the living, a branch of flowers for the dead.
With a sword for justice, the punishment of death for the villains.
By this, we arrive at the altar of the saints."
With a sword for justice, the punishment of death for the villains.
By this, we arrive at the altar of the saints."
To by było trochę dziwne umieszczać Claire w RE6 np. jako główną postać ? Może i nie przepadam za nią za bardzo, ale mogłaby pojawić się jako np. zwykły przechodni w sensie, przez chwile pomagalibyśmy jej walczyć z zombie. Na 1000% powinna pojawić się też Jill. Najlepsza dziewczyna z RE. Wskrzeszenie Alberta, dla mnie, jest jak najbardziej w porządku. Jakoś w CV było wyraźnie widać, że on ginie, a tu nagle pojawił się w RE4, a nawet w RE5. Ada mogłaby zginąć jakoś tragicznie. HUNK też mógłby się pojawić, ale nie tak na chwilę jak w poprzednich częściach, fajnie by było gdyby odgrywał ważną rolę w RE6.
No i oczywiście klasyczne zombie powinny powrócić, bo ganado i majini jakoś mnie nie przerazili. Chociaż w RE5 na początku kiedy idzie się po broń i przechodzi się obok grupki majini oni wtedy tak strasznie patrzą, że ten widok utkwił we mnie aż do teraz.
A i zagadki powinny być lepsze. Np. każdy, kto grał w Silent Hill 3 wiedział, że każdy kod do otwarcia jakiś drzwi czy coś podobnego był inny. Zmieniał się z poziomem trudności zagadek. Coś takiego powinno pojawić się też w RE6. A na koniec... chcę chodzić i strzelać, a w dodatku poczuć prawdziwy strach, taki jak w przypadku serii Project Zero czy F.E.A.R.
No i oczywiście klasyczne zombie powinny powrócić, bo ganado i majini jakoś mnie nie przerazili. Chociaż w RE5 na początku kiedy idzie się po broń i przechodzi się obok grupki majini oni wtedy tak strasznie patrzą, że ten widok utkwił we mnie aż do teraz.
A i zagadki powinny być lepsze. Np. każdy, kto grał w Silent Hill 3 wiedział, że każdy kod do otwarcia jakiś drzwi czy coś podobnego był inny. Zmieniał się z poziomem trudności zagadek. Coś takiego powinno pojawić się też w RE6. A na koniec... chcę chodzić i strzelać, a w dodatku poczuć prawdziwy strach, taki jak w przypadku serii Project Zero czy F.E.A.R.
" Żadna część państwa nie korzysta z przedłużającej się wojny. W wojnie niech twoim celem będzie zwycięstwo a nie długa kampania" - Sztuka wojny, Sun Zi
Zapomnijcie.... Capcom na pewno nie zrobi Resident Evil 6 jako Survival Horror. Teraz seria jest znana jako shooter i powrót do korzeń może spowodować dużo mniejsze zainteresowanie i sprzedaż. Capcom liczy tylko na $$$ i nie pozwoli aby fani gier akcji odwrócili się od ich produktu.
Jedyna nadzieje że stary styl to tylko, poboczne inwestycje stylu Resident Evil Portable.
Jedyna nadzieje że stary styl to tylko, poboczne inwestycje stylu Resident Evil Portable.
-
nemesisdestro
Naprawdę? niby gdzie było widać że Albert ginie? Po tym jak chris ucieka po pojedynku z Weskerem, ten tylko tylko szaleńczo się śmieje a nieopodal widać było łódź podwodnąKimiko pisze:Wskrzeszenie Alberta, dla mnie, jest jak najbardziej w porządku. Jakoś w CV było wyraźnie widać, że on ginie, a tu nagle pojawił się w RE4, a nawet w RE5.
Wesker needs to go for retire.
Ostatnio zmieniony pn 15 mar, 2010 przez nemesisdestro, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje RE6
Akcja rozgrywa się jeszcze w RC ( tydzień przed zniszczeniem )
Głównym bohaterem wg. mnie mógłby zostać nie kto inny jak... Komandos UBCS Carlos Oliveira
Stawiałbym raczej na styl gry z RE4/5, ale dużo mhroczniejszy . - Carlos = Easy ( full ownage i jeszcze więcej ), Carlos = HARD ( kosa i SIGPRO )
- opcja headshotów ON ;p
Pojawia się motyw z RE3 z lekiem dla JV . Mamy 5 minut na skombinowanie leku dla owej pani, ale zonk ! Wracamy a Jill nie ma .
Ostatni boss zależałby od scenario - Carlos nie zdąża na czas i zmutowana JV jest jego ostatnim przeciwnikiem ; Jeśli zdąży on i Jill robią super skład i ostatnim bossem jest Tyrant T-103 R, którego historia i cała jego postać będą sekretem, bo dowiemy się czegoś nowego
To tylko moje wizje tejże gry, gdybym taką w rączki dostał to bym się cieszył jak dziecko, a celem tego RE byłoby poznanie bliżej postaci Carlosa, jego historii, historii MR.X-a ( takiej ze szczegółami ) i ogółem bieganie po RC ( tak jak Jill w RE3 - idziemy do Dead Factory - tajne przejście - witamy w RC spowrotem
w późniejszym etapie przebywamy drogę jak Leon/Claire z RE2 , czyli w sumie łączymy " mapy " tych dwóch gier ze szczpytą akcji [ RE4/5 ] )
Akcja rozgrywa się jeszcze w RC ( tydzień przed zniszczeniem )
Głównym bohaterem wg. mnie mógłby zostać nie kto inny jak... Komandos UBCS Carlos Oliveira
- opcja headshotów ON ;p
Pojawia się motyw z RE3 z lekiem dla JV . Mamy 5 minut na skombinowanie leku dla owej pani, ale zonk ! Wracamy a Jill nie ma .
Ostatni boss zależałby od scenario - Carlos nie zdąża na czas i zmutowana JV jest jego ostatnim przeciwnikiem ; Jeśli zdąży on i Jill robią super skład i ostatnim bossem jest Tyrant T-103 R, którego historia i cała jego postać będą sekretem, bo dowiemy się czegoś nowego
To tylko moje wizje tejże gry, gdybym taką w rączki dostał to bym się cieszył jak dziecko, a celem tego RE byłoby poznanie bliżej postaci Carlosa, jego historii, historii MR.X-a ( takiej ze szczegółami ) i ogółem bieganie po RC ( tak jak Jill w RE3 - idziemy do Dead Factory - tajne przejście - witamy w RC spowrotem
Ostatnio zmieniony sob 20 mar, 2010 przez Łasy, łącznie zmieniany 3 razy.
TROLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOL
Ja to widzę tak,
Niedaleka przyszłość... małe miasteczko, stara wielka szkoła.
Tyle lat minęło , że Claire może mieć dziecko;P które do owej szkoły uczęszcza.
W czasie rozmowy telefonicznej dziecka z Claire , na terenie Szkoły następuje wybuch, i połączenie zostaje przerwane... Claire idzie na pomoc córeczce
Może i trochę naciągane , ale jakby to ubrać w jakąś fabułę (np. że pani dyrektor wraz z chemikiem, robili jakieś badania nad virusem etc.) to by jakoś grało.
W czasie rozmowy telefonicznej dziecka z Claire , na terenie Szkoły następuje wybuch, i połączenie zostaje przerwane... Claire idzie na pomoc córeczce
Może i trochę naciągane , ale jakby to ubrać w jakąś fabułę (np. że pani dyrektor wraz z chemikiem, robili jakieś badania nad virusem etc.) to by jakoś grało.
Wszystko, tylko nie onalechu93 pisze:Ja to widzę tak,
Z tego co wiadomo, to RE6 ma być restartem serii, wiec raczej starym znajomym mówimy papapapa.
BTW skoro i restart serii to może i restart tytułu? Co o tym myślicie.
---->www.pajacyk.pl<----
Not a chance. Jak myślisz, co gracze kupią chętniej - Resident Evil czy Very Scary Game About Zombies? Szefostwo Capcom o tym wie i nie zamierza ryzykować strat zmianą nazwy swojej, bądź co bądź, czołowej marki... Za dużo zielonych na nas trzepią, Japończyki wstrętnepinek pisze:BTW skoro i restart serii to może i restart tytułu? Co o tym myślicie.