[Serwis] [Forum] Statystyki

Wyraź swój pogląd na temat serwisu i forum
Awatar użytkownika
MiGoo
Zarząd
Kontakt:

[Serwis] [Forum] Statystyki

Post autor: MiGoo »

Jesli ktos jest zainteresowany obejrzeniem statystyk serwisu, moze to zrobic w dwoch miejscach:

1. http://www.stat24.com/ wpisujac jako login mwrc
2. http://stat.4u.pl/?MIG

Zapraszamy ;) :rad12:
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez MiGoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

W dniu dzisiejszym padła kolejna statystyczna bariera forum. 200 tysięcy odwiedzin ma już na koncie forum MWRC:RE HQ :) Potrzeba było na to 975 dni, co daje trochę ponad 205 odwiedzin dziennie.

Następna bariera - 300 tysięcy przy stałej, średniej liczbie odwiedzin na poziomie 205, padnie za 488 dni, czyli trzeba poczekać grubo ponad rok.

Jest więc co świętować ;)
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

A ja z takim zapytaniem - czy ta liczba odwiedzin to tylko "sprawka" userów, czyli osób mających konta na forum? Zakładając, że do statystyk liczą się tylko odwiedziny userów, to gdyby wliczyć w to także odwiedziny gości (osób niezalogowanych), wyszłoby pewnie sporo więcej niż 200 dziennie.

Zawsze ciekawiło mnie ile osób odwiedza nas regularnie, mimo że nie ma konta na MWRC :).
Ostatnio zmieniony ndz 14 mar, 2010 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Goście nie są wliczani do statystyk forum, razem z nimi wychodzi średnio około 1100 wizyt dziennie ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Devlock

Post autor: Devlock »

Statystyka jest aktualizowana na podstawie cookies przeglądarki. Wystarczy je wyczyścić i wejść ponownie na forum, aby zauważyć, że liczba odwiedzin uległa zmianie. Innymi słowy - goście również są liczeni, ale każda wizyta jest liczona tylko raz - dopóki ktoś nie wyczyści historii swojej przeglądarki.

Zawsze można mieć stat4u na stronie głównej forum, ale to wymaga dostępu do FTP. :)
Ostatnio zmieniony pn 15 mar, 2010 przez Devlock, łącznie zmieniany 1 raz.
Deus Ex
Zarząd

Diadem pisze:W dniu dzisiejszym padła kolejna statystyczna bariera forum. 200 tysięcy odwiedzin ma już na koncie forum MWRC:RE HQ :) Potrzeba było na to 975 dni, co daje trochę ponad 205 odwiedzin dziennie.

Następna bariera - 300 tysięcy przy stałej, średniej liczbie odwiedzin na poziomie 205, padnie za 488 dni, czyli trzeba poczekać grubo ponad rok.

Jest więc co świętować ;)
Właśnie przekroczyliśmy barierę 300 tys. odwiedzin, stało się to szybciej niż obliczył Diadem, bo i średnia liczba odwiedzin dziennie wzrosła o ok 7 %. Obecnie forum ma średnio 220 odwiedzin dziennie - na tym poziomie poczekamy sobie jeszcze 455 dni do 400 tys odwiedzin :rad12: .
Ostatnio zmieniony sob 30 paź, 2010 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 1 raz.
MrREVILPL

Post autor: MrREVILPL »

Hehe Deus Ex każdy z nas w pewien sposób przyczynił się do tego na pewno ;). Wystarczy jeszcze, że ktoś gdzieś poda link do forum i ludzie wbijają :).
Awatar użytkownika
Diadem

Dałoby się usprawnić statystyki forum w dziale "systemy użytkowników" tak, aby podane było ilu userów korzysta np. z Visty? Póki co statystyki wyglądają tak jakby niemal wszyscy zatrzymali się na etapie Win XP, co zapewne prawdą nie jest :rad11:

P.S.
Podobnie ma się sprawa ze statystykami przeglądarek internetowych.
Ostatnio zmieniony czw 15 wrz, 2011 przez Diadem, łącznie zmieniany 1 raz.
Deus Ex
Zarząd

Sądzę, że wymagałoby to doinstalowania jakiegoś moda, czego ja zrobić nie mogę.

Jak ktoś się zna to może sobie poczytać:

http://www.przemo.org/phpBB2/forum/view ... hp?t=67152
http://www.przemo.org/phpBB2/forum/view ... 4815635a27
http://www.przemo.org/phpBB2/forum/view ... hp?t=66572

Być może upgrade silnika forum do wyższej wersji rozwiązałby problem. Wiadomo do kogo trza uderzać w takiej sprawie...
Awatar użytkownika
Diadem

Taka ciekawostka mała...

Jako, że kolejny rok to forum przetrwało z ciekawości sprawdziłem ile ma jeszcze "wiernych userów". Jako wyznacznik "wiernego usera" przyjąłem, że logował się przez ostatni miesiąc na forum czyli między 1, a 31 grudnia przynajmniej jeden raz. Okazało się, że takich osób jest nie mniej ni więcej jak 51. Mniejsza z tym, czy to dobrze, czy źle, ale zaciekawiło mnie coś innego...

Według ogólnych statystyk forum kobiety stanowią 7% wszystkich użytkowników. Natomiast jeżeli weźmiemy na tapetę te 51 osób które logowały się w grudniu to kobiety stanowią nie 7%, ale prawie 20%, bo jest ich aż 10.

Jak widać kobiety są dużo wierniejsze tej grze niż mężczyźni, a może to tylko przypadek? W każdym bądź razie marzenia Deus Ex'a o parytecie na forum może się jeszcze nie ziściły, ale stały się trochę bardziej realne :smiech3:

I obyśmy się za rok jeszcze tutaj na forum spotkali. Może wtedy już jedna kobieta przypadać będzie na jednego mężczyznę :rad6:
Szczęśliwego Nowego Roku życzy Diadem, co złego to nie ja :party:
Deus Ex
Zarząd

Dzięki za kilka ciekawych liczb :) Od siebie dodam, że jakieś 2 tygodnie temu Forum przekroczyło milion odwiedzin (pewnie lwią część z tego stanowiły te wygenerowane przez boty), ale liczba jest liczbą.

A tymczasem, życzę wszystkim szczęśliwego Nowego Roku :partyman:
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Post autor: WESKER-DL »

Już 10 lat, szybko mineło, wszystkim fanom tym wytrwałym i tym mniej Wszystkiego Najlepszego żeby za kolejne 10 lat dalej dywagować nad serią w jeszcze innej postaci. Sorki, że dopiero dziś to piszę ale od 31,1,2 jestem w pracy i w sumie teraz troszkę więcej wolnego w środku.
Ostatnio zmieniony ndz 01 sty, 2017 przez WESKER-DL, łącznie zmieniany 1 raz.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSKING

Post autor: PSKING »

Jeszcze AngieShadow wchodzi niezalogowana :smiech3: . Zawsze to jedna dodatkowa do statystyk.
Z innych liczb? WESKER-DL dochodzi do 3000 postów :smiech7:.
Trzymajcie się chłopaki(i dziewczyny), żeby to forum przetrwało jak najdłużej!
Awatar użytkownika
WESKER-DL

3000 to nie jest spora liczba, na rcs miałem około 5000 ;) a co do treści napewno dobiję do tej liczby przy premierze nowego Residenta bo i tematy nowe powstaną więc będzie o czym popisać i opisać ;)
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Z całego serca życzę Ci, abyś miał z kim pisać. Może Cię to zdziwi, ale nie ironizuję. Choć łatwo nie jest...
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
WESKER-DL

Zobaczymy 24 stycznia frekwencję a później przy nowych tematach, które i tak będą powstawać w różnych odstępach czasu. Ja będę bardzo zadowolony choćby z kilku i każdej opinii, pozytywnej, negatywnej, neutralnie, najważniejsza jest dyskusja.
PSKING

Post autor: PSKING »

Jestem pewien że będzie z kim.
Będą nowi jak pisałem, a pozatym czekamy na to czym ta gra tak naprawdę będzie. Już niedługo...
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Jako wyznacznik "wiernego usera" przyjąłem, że logował się przez ostatni miesiąc na forum czyli między 1, a 31 grudnia przynajmniej jeden raz.
W tym ja :smiech7:.
I obyśmy się za rok jeszcze tutaj na forum spotkali.
:rad6:
Awatar użytkownika
RON!N

Post autor: RON!N »

Obyśmy.

Silnik forum pewnie już ma nas dość :)
YouTube | Twitch | Instagram | Twitter
Nadchodzący zlot fanów: 2023
Awatar użytkownika
Farrell

Post autor: Farrell »

Zalogowalem sie wlasnie po dosyc dlugim czasie nieobecnosci, i widze jak wielu starych wyjadaczy sie wykruszylo :D
Ciekawe czy premiera RE7 cos zmieni, w koncu to juz nie te czasy, malo kto korzysta z forow.
Fajnie jest wrocic :D
6 lat.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zmiany, sugestie, propozycje, opinie”