Dyskusje ogólne
- Chris_BSAA
Zrobiłem jednego screena z (moim zdaniem) jednej z najlepszych scenek z trailera : http://img689.imageshack.us/img689/14/v ... h08m13.png
Mam nadzieję że będzie więcej takich osóbek w RE 4 A
Mam nadzieję że będzie więcej takich osóbek w RE 4 A
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
- Nemesis US
Trailer jest całkiem niezły, ale od razu widać, że to koniec z klimatem horrorowym, znanym dobrze choćby z RE Genesis. Dostaniemy nieprzeciętny film akcji z markowymi aktorami. I tak pójdę na to do kina, bo na film czekam z niecierpliwością. No i teraz wiadomo, że obraz będzie wspierany przez technologię 3D.
Jeśli mamy już wypatrywać produkcji z klimatem, to poczekajmy na kontynuację "Degeneracji" prosto od Capcom'u, jeszcze w filmach opartych na animacji cyfrowej tkwi nadzieja w tym zakresie.
Jeśli mamy już wypatrywać produkcji z klimatem, to poczekajmy na kontynuację "Degeneracji" prosto od Capcom'u, jeszcze w filmach opartych na animacji cyfrowej tkwi nadzieja w tym zakresie.
Ostatnio zmieniony sob 03 kwie, 2010 przez Nemesis US, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michał666666
Hmmm, gdy tak na to patrzę, to myślę że poza znajomymi odniesieniami z gry, twórcy filmu pokusili się o coś jeszcze i wprowadzili pewnie motyw ewolucji jako punkt przewodni całego przedsięwzięcia, więc raczej nie dziwi mnie fakt dodania do filmu majini i na pewno Wesker będzie miał tutaj pewnie dużo do gadania, chociaż razi mnie ta nieproporcjonalność która ukazuje bohaterów serii Resident Evil w filmie jako postacie całkowicie poboczne (w Apocalypse, Nemesis rozwalił cały odział S.T.A.R.S który praktycznie nie miał udziału w Genesis). No ale niestety my fani, możemy się tylko przyglądać i ze smutkiem oceniać straty. (Ale na film się przejdę
)
"A blessing for the living, a branch of flowers for the dead.
With a sword for justice, the punishment of death for the villains.
By this, we arrive at the altar of the saints."
With a sword for justice, the punishment of death for the villains.
By this, we arrive at the altar of the saints."
Tak więc SĄ już na Youtube wersje trailera w 2D i w przyzwoitej jakości.
Zapraszam do oglądania : http://www.youtube.com/watch?v=fG-pK9dEKDY
KOCHAM TEN TRAILER :DD
Zapraszam do oglądania : http://www.youtube.com/watch?v=fG-pK9dEKDY
KOCHAM TEN TRAILER :DD
Ostatnio zmieniony sob 03 kwie, 2010 przez Slayer, łącznie zmieniany 1 raz.
No proszę proszę:P
Teraz dopiero wszystko widać:P
podobają mi się Weskera czerwone oczy, ten majini.
a co najważniejsze to Claire, i scena kiedy walczy z tym gadem z RE5
wygląda cudnie, te zwolnione akcje niczym z Code Veronica ;P ahh ta Claire.
Wydaje mi się że tak przy końcu spadają 2 Alice.Czyżby kolny?
Całkiem fajnie to wyszło:P tylko czemu Milla ma włosy na żel ? odniesienie do Matrixa?
Teraz dopiero wszystko widać:P
podobają mi się Weskera czerwone oczy, ten majini.
a co najważniejsze to Claire, i scena kiedy walczy z tym gadem z RE5
Wydaje mi się że tak przy końcu spadają 2 Alice.Czyżby kolny?
Całkiem fajnie to wyszło:P tylko czemu Milla ma włosy na żel ? odniesienie do Matrixa?
- Leon. KennedY
Pierwszy raz moja nadzieja w film RE odżyła zgadzam się, że z egzekutorem trochę lipnie wyszło ale już jak zombie goniły Alice wyglądało fajnie no i zobaczymy co będzie z Weskera no i motyw z RE5 jak Wesker rzuca okularami 
Ostatnio zmieniony sob 03 kwie, 2010 przez MrREVILPL, łącznie zmieniany 1 raz.
-
nemesisdestro
I second that. Teraz już wszystko ładnie widać i w ogóle, ale nadal nie czuję się zachęcony, no przecież dajcie spokój - katany? gwiazdy ninja? ciąg dalszy scen kung fu? na plus mogę zaliczyć fakt że wesker przestał być kluchowatym błaznem w okularach, tyle mogę stwierdzić, ale poza tym? - no rzesz be jaj...jeśli ktoś widział odcinek w South Parku i zobaczył co bohaterowie serialu czuli ( i wyobrażali sobie w koszmarach ) po obejrzeniu najnowszego indiany jones'a może zrozumieć co ja teraz czuje - a jeśli nie? cóż, zapraszam do linku poniżej ( odcinek pt. "China problem" ) ostrzegam obrazy są drastyczneSalvin pisze:No teraz wszystko pięknie widać. Ale to już mnie utwierdziło w przekonaniu, że na ten film się jednak nie wybiorę.
http://www.southparkstudios.com/guide/1208/
Popieram nemesisdestro, kiepsko mnie nastroił ten trailer
To, że Alice pójdzie po Weskera to było pewne i wygląda na to, że w fabule nie będzie nic więcej
Ot, po prostu szuka go, pokonuje kolejnych bossów skacząc po suficie, aż w końcu go odnajduje i zabija. Najbardziej boli mnie chyba pewność Alice. W żadnej scenie nie widać u niej przerażenia, tak jakby była na wakacjach i zabijała przeciwników pomiędzy wypiciem drinka i pójściem do toalety. Myślałem, że to będzie lepsze niż Extinction, ale już nie jestem taki pewien...
Wiesz mnie już samo to, że film będzie bazować na RE5, którego w najbliższej przyszłości nie mam zamiaru oglądać już zniechęcało. Choć przyznam, że Egzekutor na początku mnie ciekawił, ale terazLeon. KennedY pisze:Egzekutor trochę kiczowo im wyszedł, ale już Majini mnie ucieszył.
EDIT: Fakt trochę za wcześnie wydawać werdykt, jednak sądziłem że gorzej niż w Extinction już być nie może. Mam tylko nadzieję, że z Jill nie zrobią tego co w grze.
Ostatnio zmieniony sob 03 kwie, 2010 przez Salvin, łącznie zmieniany 1 raz.
Niczego nie oczekuję po tym filmie. Pisząc "oczekuję" mam na myśli coś co zadowoli moje oczekiwania, związane z tym, że jestem fanem Resident Evil.
Zapewne obejrzę go tak jak obejrzałem poprzednie odsłony. Trailer sugeruje, że szykuje się kolejny gniot godzien poprzednich części. Ale ja nie będę zbytnio narzekał, nawet pojedyncze nawiązania do gier przyjmę z zadowoleniem.
O rozczarowaniu mówić za wcześnie - sobie poczekamy do września czy kiedy toto ma się pojawić w kinach i wtedy będzie można się wyżyć. Ale czy nawet wówczas ktokolwiek będzie mógł mówić o rozczarowaniu? Toż poprzednia część chyba jasno naznaczyła trend w jakim póki co podążają filmy z RE w tytule i Millą w roli głównej. Wniosek jest taki, że nie ma co narzekać, bo porządnego filmu (nie animowanego) na razie się nie doczekamy. Kto chce, obejrzy, kto gardzi tymi produkcjami - oleje fakt pojawienia się filmu. Ja obejrzę, starając się zapomnieć, że mam do czynienia z czymś co ma słowa "Resident Evil" w tytule, licząc na 1,5 (broń Boże, nie więcej) godziny kina akcji, które nie ukrywam, że lubię
.
PS O kurde, ale wpadka ortograficzna
Zapewne obejrzę go tak jak obejrzałem poprzednie odsłony. Trailer sugeruje, że szykuje się kolejny gniot godzien poprzednich części. Ale ja nie będę zbytnio narzekał, nawet pojedyncze nawiązania do gier przyjmę z zadowoleniem.
O rozczarowaniu mówić za wcześnie - sobie poczekamy do września czy kiedy toto ma się pojawić w kinach i wtedy będzie można się wyżyć. Ale czy nawet wówczas ktokolwiek będzie mógł mówić o rozczarowaniu? Toż poprzednia część chyba jasno naznaczyła trend w jakim póki co podążają filmy z RE w tytule i Millą w roli głównej. Wniosek jest taki, że nie ma co narzekać, bo porządnego filmu (nie animowanego) na razie się nie doczekamy. Kto chce, obejrzy, kto gardzi tymi produkcjami - oleje fakt pojawienia się filmu. Ja obejrzę, starając się zapomnieć, że mam do czynienia z czymś co ma słowa "Resident Evil" w tytule, licząc na 1,5 (broń Boże, nie więcej) godziny kina akcji, które nie ukrywam, że lubię
PS O kurde, ale wpadka ortograficzna
Ostatnio zmieniony ndz 04 kwie, 2010 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 4 razy.
Ta nuta to : A Perfect Circle - The Outsider (Apocalypse Mix) - btw świetna nuta :DD
A co do traileru, minęło już sporo godzin a mi nadal się on podoba, i naprawdę nie mogę się doczekać tego filmu.
Szkoda że są tak podzielone zdania w sprawie RE : A.
A co do traileru, minęło już sporo godzin a mi nadal się on podoba, i naprawdę nie mogę się doczekać tego filmu.
Szkoda że są tak podzielone zdania w sprawie RE : A.
Ostatnio zmieniony pn 05 kwie, 2010 przez Slayer, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ash Valentine
Też nic nie oczekuję fajnego po tym filmie... Tak jak napisał Deus Ex, jako fan serii raczej nie można raczej tego lubić. Dla mnie najlepsza była dwójka, co nie oznacza, że też była extra.
Lepszy nemek na ekranie, niż załosne zombii układające klocki, albo ta Alice... Co on <cut>
robi w tym filmie?? Matrixa obejrzałem i mi starczy, bo dobra seria i nie mam zamiaru oglądać jego podróbek. Ale zobaczymy jak to wyjdzie, bo do kina pójdę z czystej ciekawości.
Bzdursky: nawet cenzurowane bluzgi nie są mile widziane na forum.
Lepszy nemek na ekranie, niż załosne zombii układające klocki, albo ta Alice... Co on <cut>
robi w tym filmie?? Matrixa obejrzałem i mi starczy, bo dobra seria i nie mam zamiaru oglądać jego podróbek. Ale zobaczymy jak to wyjdzie, bo do kina pójdę z czystej ciekawości.
Bzdursky: nawet cenzurowane bluzgi nie są mile widziane na forum.
Ostatnio zmieniony pn 05 kwie, 2010 przez Ash Valentine, łącznie zmieniany 2 razy.
- Chris_BSAA
No Trailer w dobrej jakości wie można w końcu ocenić a więc trailer wypełniony akcją mam nadzieje że film nie będzie polegał tylko na tym.W pewniej scenie można zauważyć ze zombie biegną czyli może już nie będą takie durne jak w poprzednich częściach Wersker wyszedł świetnie scena gdzie Claire walczy z Egzekutorem Trochę nie przypadła mi do gustu no i te 2 Alice na końcu też nie za bardzo.
Akcja będzie raczej ustawiona na 3D, czyli mało fabuły dużo akcji.. latające noże itp.
tak jak w każdym filmie 3d. Cieszę się że reżyser dostrzegł jak wielki ma potencjał Claire Redfield. Tylko dla niej z niecierpliwością czekam na inne kadry czy trailery.
Scena jak Claire walczy z Egzekutorem wcale nie jest zła.
Aczkolwiek nie podoba mi się żelista fryzura Alice.? o co chodzi?
PS. Przecież z RE1-3, Można zrobić bardzo dobry film, dodając też jakieś inne wątki by nie zanudzać fana.
tak jak w każdym filmie 3d. Cieszę się że reżyser dostrzegł jak wielki ma potencjał Claire Redfield. Tylko dla niej z niecierpliwością czekam na inne kadry czy trailery.
Scena jak Claire walczy z Egzekutorem wcale nie jest zła.
Aczkolwiek nie podoba mi się żelista fryzura Alice.? o co chodzi?
PS. Przecież z RE1-3, Można zrobić bardzo dobry film, dodając też jakieś inne wątki by nie zanudzać fana.