Dyskusje ogólne

Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Ech, trailer mnie rozczarował... Już po Extinction dało się na spokojnie pokazać paluszkiem kierunek, w jaki pójdzie filmowa seria (czyli kicz, efekciarstwo i fabularna płycizna), ale nie spodziewałem się, że te elementy będą aż tak niesamowicie uwypuklone... W zasadzie sprawdzę tylko dla roli Millera, nic więcej mnie w tym filmie nie pociąga.

A Wiesiek jest ciepłą kluchą, tak jak kiedyś podejrzewałem. Wybaczcie, ale gość, który go gra nadaje się wizualnie do tej roli mniej więcej w takim samym stopniu, jak ja na eksperta ds. konserwacji wózków widłowych w gospodarstwach rolnych Północnego Teheranu. Jak zobaczyłem go na ekranie to zamiast uśmiechu na mojej twarzy zamajaczył grymas niesmaku niczym po zjedzeniu nieświeżego jadła. No cóż... Trylogia zaliczała tendencję spadkową i niewiele wskazuje na to, żeby zmieniło się to przy czwartej części filmu - a szkoda, w bo w serii tkwi potencjał i przeniesienie jej na ekrany kin według kanonów "zombie movies" mogłoby wyaść rewelacyjnie, a tak... A tak dostaniemy pewnie wesołą rzeźnię z ratingiem 13+ i nawet masakrowanie zombie nie będzie soczyste, tylko dostosowane do młodszych widzów. Takie życie...
Obrazek
Awatar użytkownika
Michał666666

Post autor: Michał666666 »

Przepis na kasowy sukces filmu na podstawie gry? Proszę bardzo:

1.Wykorzystaj markę znanego produktu który podbija świat.
2.Okrasz to elementami znanymi z innych filmów, niekoniecznie z dzieła na którym film się opiera.
3.Dodaj efekciarstwo, efekty specjalne, kilku znanych bohaterów, zamieszaj tandetą i dodaj dwie garście komerchy i odczekaj do premiery.
4.Gotowy film podawać najlepiej dostępny dla wszystkich, nie tylko fanów, ponieważ chcemy żeby i Ci którzy nas nie znają, polubili nasze dziełko.
5. I NAJWAŻNIEJSZE!!!!!! PODAWAĆ COŚ NA NIESTRAWNOŚĆ, GDYBY TAKOWA SIĘ ZDARZYŁA.

Smacznego oglądania.

Tak mniej więcej ja to wszystko widzę i tak prawdopodobnie widzi to większość z nas, no ale nie będę tutaj taki krytyczny, bo nie mam ochoty już na starcie skreślać filmu i mówić co to będzie, a czego nie będzie. Niestety jednak przeglądając dokładniej ów trailer, doszedłem do wniosku, że najnowszy Resident Evil, jest produkcją skierowaną raczej do wszystkich odbiorców, a nie tylko do fanów dla których jednak umieszcza się parę smaczków znanych z gry, ot tak żeby zadowolić. Niestety muszę to powiedzieć, ale rynek filmowy rządzi się własnymi prawami, lepiej jest zrobić film efekciarski, który spodoba się wszystkim, którzy nigdy nie słyszeli o serii Resident Evil, niż robić film tylko dla fanów. Przykładem jest mój znajomy który nigdy nie słyszał o Resident Evil, oglądał ''Świt żywych trupów'', nie spodobał mu się, a jak oglądał ''Resident Evil Zagłada'', to normalnie nie mógł wyjść z podziwu i od razu zabrał się za dwie pozostałe części, podobnie brachol nie lubi grać w Resident Evil, ale jeśli chodzi o film, to już się pyta kiedy premiera. Więc jeśli chcecie słyszeć moje zdanie na ten jakże delikatny temat, to już wiecie. Ja ogólnie to nie mam nic do filmu, ale po trailerze, to zrozumiałem że będzie to czysty film akcji, a nie horror.
"A blessing for the living, a branch of flowers for the dead.

With a sword for justice, the punishment of death for the villains.

By this, we arrive at the altar of the saints."
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Awatar użytkownika
ARIKAR

Post autor: ARIKAR »

Po obejrzeniu trailera stwierdzam że nowy film to totalna porażka :zlosc2:

Co to ma być? Pomieszanie Matrika Tomb Raider i Kill Bill ech normalnie aż żal się na jego temat wypowiadać :smut5:

Zapowiada się wprawdzie efekciarskie kino akcji ale co ten filma ma poza tytułem i kilkoma scenami tak naprawdę wspólnego z serią RE, jak na mój gust to NIC .

Na film się nie wybieram, już po obejrzeniu trzeciej części ten film spadł na moje liście filmów do obejrzenia na samo dno :rad12:
Ostatnio zmieniony śr 07 kwie, 2010 przez ARIKAR, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Barry Norris

Post autor: Barry Norris »

http://nextgame.pl/film-resident-evil-afterlife/

Moja analiza trailera. W poście nie będę się rozwodził - jeśli ktoś jest zainteresowany, zapraszam na powyższą stronę :rad10:
"An open mind is like a fortress with it's gate unguarded" - Kronikarz Isador Akios, 3 Kompania Zakonu Krwawych Kruków, Kosmiczny Marine
"WAAAAAAAAGHHHHHHHH!!!!!" Burszuj Gorgutz Łofca Czerepuf, dowódca orkowych kohort.
"Blood for the Blood God! Skulls for the Skull Throne!" - Lord Chaosu Elifiasz Zdobywca, dowódca sekty, Pożeraczy Światów
nemesisdestro

No cóż analiza trailera trafna i potwierdza wszystkie moje myśli, zaś co do x-menowatości alice cóż, aby dopełnić czary goryczy brakuje jeszcze aby jovovich w trakcie walki wydawała z siebie okrzyk bojowy podobny do tego
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

A czy tylko ja mam wrażenie, że na zwiastunie biega Alice i jej klon?? :smiech3:
MrREVILPL

Post autor: MrREVILPL »

Leon. KennedY pisze:A czy tylko ja mam wrażenie, że na zwiastunie biega Alice i jej klon?? :smiech3:
Nie masz złudzeń. Jest klon pod sam koniec trailera. I tak mi się zdaje, że prawdziwa Alice to ta, która biega z dwoma obrzynami (shotgunami), a ta z mieczami to może być klon chodź kto to tam wie. :rad10:
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Dokładnie tak obstawiam. Z Shoutganami to ta prawdziwa, a ta z mieczami to klon.
Awatar użytkownika
Chris_BSAA

Post autor: Chris_BSAA »

Na oficjalnej stronie pojawiła się informacja pojawieniu się Filmiku Sneak Peak na Facebook

Link: http://www.residentevil-movie.com/
Awatar użytkownika
Michał666666

Bożeee!!!!! Dla mnie to już jest totalny bezsens. Jeszcze okaże się że Wesker ma swoje klony i zadymka będzie na całego, nie ma co, po prostu totalny odjazd. No ale oczywiście jak można po mistrzowsku schrzanić dobrą grę, tak i można dać coś co z samą grą ma tyle wspólnego, że nosi jej nazwę. Cóż za koszmarna profanacja, że jedna z najlepszych serii gier komputerowych ma nieprzyjemność być w jakiś sposób powiązana z tym.....produktem. Och, to ja się teraz nie dziwię że twórcy MGSS, nie zgodzili się na filmowanie ich arcydzieła, bo potem ktoś mógłby mieć pewne obiekcje na temat samej gry. Według mnie, to powinni pójść śladem Resident Evil: Degeneration i zaserwować nam po kolei filmy dotyczące każdej części gry (Remake, 2, 3 Nemesis, Code Veronica, 4, Outbreaki, Alternative Edition i 5). Od razu mówię, że na pewno byłoby branie, no i ja zamiast oglądać totalnie bezsensowne podrygi i matrixy postaci filmowych residentów, wolałbym zasiąść przed telewizorkiem, ubrać słuchawki na uszy i naprawdę bać się, a nie śmiać :smiech6:
Ostatnio zmieniony czw 08 kwie, 2010 przez Michał666666, łącznie zmieniany 1 raz.

Salvin

Post autor: Salvin »

Michał666666 pisze:Bożeee!!!!! Dla mnie to już jest totalny bezsens. Jeszcze okaże się że Wesker ma swoje klony i zadymka będzie na całego, nie ma co, po prostu totalny odjazd. No ale oczywiście jak można po mistrzowsku schrzanić dobrą grę, tak i można dać coś co z samą grą ma tyle wspólnego, że nosi jej nazwę. Cóż za koszmarna profanacja, że jedna z najlepszych serii gier komputerowych ma nieprzyjemność być w jakiś sposób powiązana z tym.....produktem.
Trochę robisz dramat z byle czego, jakby nie wiadomo jaka tragedia się stała. Filmy RE od początku nie były wybitnymi dziełami. Pierwsza część była w miarę, później już równia pochyła. Tym razem nie zapowiada się aby było inaczej, czyli nic nowego kolejne badziewie do kolekcji, które część być może zachwyci a część wyśmieje(w tym pewnie ja). Co do Degeneration to fakt fajny filmik, z chęcią obejrzę 2 część jeżeli takowa powstanie.
Awatar użytkownika
Michał666666

Salvin pisze:Trochę robisz dramat z byle czego, jakby nie wiadomo jaka tragedia się stała
To się nazywa ''ironia'', a nie lament. Nie dramatyzuję, tylko stwierdzam fakt i ubolewam nad tym, że nie powstają filmy (na tej samej zasadzie co ''Degeneration'') dotyczące właściwej fabuły Resident Evil, a nie marne podróbki.
Ostatnio zmieniony czw 08 kwie, 2010 przez Michał666666, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

Częściowo trudno się z Tobą nie zgodzić, ale wystarczy spojrzeć na to z punktu czystko komercyjnego. Producent wie, że film ma trafić nie tylko do fanów gry, ale do wszystkich widzów, stąd masa efektów specjalnych, własny scenariusz jedynie bazujący na licencji Capcom'u czy nawet obecne na zwiastunie reklamy 3D. To się po prostu sprzedaje. Fani gry na tym polu niestety stanowią mniejszość. Czasem nie można mieć pretensji do filmowców, ponieważ wystarczy chwilę przybrać ich punkt widzenia i od razu wiadomo, że chodzi o dobry interes.
Awatar użytkownika
garg20

Post autor: garg20 »

Widzial ktos jak klony alice strzelaja najpierw do wesker'a pozniej skacza przez szybe spadaja na dol i dalej strzelaja do powietrza ? :smiech2: :smiech5:

by Deus Ex: Post przeniesiony z tematu 'Newsy o RE Portable'...
Ostatnio zmieniony sob 10 kwie, 2010 przez garg20, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Chris_BSAA

Post autor: Chris_BSAA »

Może jak już były w powietrzu to Wesker jeszcze biegł do nich w stronę Szyby.
Ostatnio zmieniony sob 10 kwie, 2010 przez Chris_BSAA, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
garg20

Post autor: garg20 »

wszystko jest mozliwe jednakze dla mnie wygladalo to co najmniej glupio jak wyciete z matrixa tyle ze smith skoczyl za trinity a tu wesker ino rzucil okularami jak w RE5 :szok2:

[ Dodano: 10 Kwi 2010 20:54 ]
Nemesis US pisze:Częściowo trudno się z Tobą nie zgodzić, ale wystarczy spojrzeć na to z punktu czystko komercyjnego. Producent wie, że film ma trafić nie tylko do fanów gry, ale do wszystkich widzów, stąd masa efektów specjalnych, własny scenariusz jedynie bazujący na licencji Capcom'u czy nawet obecne na zwiastunie reklamy 3D. To się po prostu sprzedaje. Fani gry na tym polu niestety stanowią mniejszość. Czasem nie można mieć pretensji do filmowców, ponieważ wystarczy chwilę przybrać ich punkt widzenia i od razu wiadomo, że chodzi o dobry interes.

Dokladnie, im chodzi o to zeby ludzie zachecili sie filmem . poszli na niego , kupili bilet a czy im sie podobalo to juz inna kwestia bedzie. Producentom ma sie zwrocic kasa i maja jeszcze na tym zarobic .
nemesisdestro

wywiady z Larter (Claire), Millą (Alice) i Andersonem (buuu!)

http://www.mwrc.pl/News/News.php?d1=201 ... &kom=Dodaj
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

W najnowszym odcinku Gametrailers TV jest wywiad z Milla Jovovich i Ali Larter nt. RE Afterlife. Polecam obejrzeć.

http://www.gametrailers.com/episode/gam ... v/90?ep=90
Awatar użytkownika
lechu93

Post autor: lechu93 »

Nie ma tego gdzieś na YT?
Nie chcą mi się odtwarzać GT odtwarzacze ;(
A bardzo chciałbym je obejrzeć!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil: Afterlife”