Mercenaries [wrażenia i taktyki]
- _Albert_Wesker
Dobra mam RE5. Krótka gra, średni klimat, zmarnowany potencjał... Ale merce rządzą !!! Co prawda fajne cheaty tu są (przed chwila z gościem duo 880k na tej planszy z piecami, po experimental lab... Stałem jak kołek, a on miał nieskończone ammo i czas nie spadał xD Sheva z granatnika azotowego walił i dobijał tylko ^^), ale i tak jest super. Ktoś chętny pograć ? Mi zostały 2 plansze do odblokowania wszystkiego. Czas zacząć śrubować wyniki 
Edit: 120k solo na PA, combo 40 i 5 sekund przed czasem
Duo 450k na PA i to tak easy 
Edit2: Juz 200k solo na PA, duo 500 wchodzi
Zaczynam ogarniać 
Edit: 120k solo na PA, combo 40 i 5 sekund przed czasem
Edit2: Juz 200k solo na PA, duo 500 wchodzi
Ostatnio zmieniony ndz 02 maja, 2010 przez HaXiiT, łącznie zmieniany 2 razy.
Jak się domyślam masz wersje PC ?,bo o cheatach na PS3 lub X360 jeszcze nie słyszałem ?.Zresztą czy to taka przyjemność jechać na cheatach,dobra mniejsza,nie będę tego tutaj rozstrzygał.Ktoś wie jaki jest najprostszy sposób na lickery w bodajże planszy Experimental factory czy laboratory
?.Jest ich strasznie dużo i można się zgubić.
Ps3Centerbloog.pl
Ja osobiście zawsze gram Chris'em BSAA i jak jest ich trochę to rzucam granaty (każdą inna postacią też rzucaj granaty). To najlepszy sposób.Arek pisze:toś wie jaki jest najprostszy sposób na lickery w bodajże planszy Experimental factory czy laboratory?
Ostatnio zmieniony pn 03 maja, 2010 przez Chris93, łącznie zmieniany 1 raz.
- MysticscoR
Najlepsze postacie do gry na experimental facility to sheva tribbal i wesker s.t.a.r.s. Mam na tej scenerii 390k solo. Weskerem jest nie co trudniej ale na lickerach mozna tymi postaciami nabic duzo czasu. Sheva najlepiej zwabic wszystkie lickery na gore przy windzie przy barierkach. Przywolywac je gwizdzac a gdy pod barierki wskoczy ich wieksza ilosc zamrozic ich nitro ale uwaga nie strzelac z luku tylko przeskakiwac przez barierki aby sie rozbijaly. Zyskujemy wtedy duzo czasu. Sheva tribbal nie uzywac luku prawie w ogole. Weskerem najlepiej na dlugich schodach postrzeliwujac kilka razy z pistoletu uzyc jego mocy szybkosci, przytym traci energie ale zostaje tam zawsze duzo zielonego herb. Jest to trudne ale wykonalne. Pozdrawiam
All this blood shouldn't just be mine
Koniec Rundy Ocena. Pytanie.
Witam
Mam pytanie co oznaczają symbole po każdej Rundzie Oznaczenie A i S?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bb4 ... 7f19e.html
Co trzeba zrobić aby mieć ten wyższy stopień. Jakie elementy się na to składają. Celność? Ilość Zabitych? A może odnalezione Skarby?
Mam pytanie co oznaczają symbole po każdej Rundzie Oznaczenie A i S?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bb4 ... 7f19e.html
Co trzeba zrobić aby mieć ten wyższy stopień. Jakie elementy się na to składają. Celność? Ilość Zabitych? A może odnalezione Skarby?
SYSTEM pisze:Mam pytanie co oznaczają symbole po każdej Rundzie Oznaczenie A i S?
Są to oceny za przechodzenie danego rozdziału "S" to najlepsza ocena.
Sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie - liczy się celność, liczba zabitych przeciwników i czas przejścia danego chapteru.SYSTEM pisze:Co trzeba zrobić aby mieć ten wyższy stopień. Jakie elementy się na to składają. Celność? Ilość Zabitych? A może odnalezione Skarby?
Czyli czas też jest ważny. Ok Wielkie dzięki za Odpowiedz. Złota Gwiazda "A" jest w miarę zwodnicza
Srebrne S jak Silver także 
Mam jeszcze jedno Pytanko
W Trybie Najemnik są skrzynie lub sejfy Kombo do czego one służą? Nie zauważyłem aby więcej pts się za nie dostawało lub był dłuższy czas utrzymywania się zabitych pod rząd.
Mam jeszcze jedno Pytanko
W Trybie Najemnik są skrzynie lub sejfy Kombo do czego one służą? Nie zauważyłem aby więcej pts się za nie dostawało lub był dłuższy czas utrzymywania się zabitych pod rząd.
Ostatnio zmieniony śr 09 cze, 2010 przez SYSTEM, łącznie zmieniany 3 razy.
Bonusy wzięte ze skrzyń dają 1000 pkt. za każdego zabitego w combie oprócz pierwszego.SYSTEM pisze: W Trybie Najemnik są skrzynie lub sejfy Kombo do czego one służą? Nie zauważyłem aby więcej pts się za nie dostawało lub był dłuższy czas utrzymywania się zabitych pod rząd.
Np. 2 combo = 1000 pkt
3 combo = 2000 pkt.
4 combo = 3000 pkt. itd.
Czas trwania takiego bonusu wynosi 30 sek. a wszystko widać na ekranie gry.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Czas gry się zwiększa bo jest niezależny od bonusu. Jednakże czas trwania samego bonusu jest stały - 30 sek. i koniec !Arek pisze: Ej Finka a jak zabija się atakiem fizycznym to czas się nie zwiększa,podczas bonusu?
Gdyby czas trwania bonusu zwiększał się przy atakach specjalnych to wielu graczy miałoby bonus przez całą grę
Jak myślisz Arek, prawda to czy fałsz ?
Ostatnio zmieniony ndz 27 cze, 2010 przez Finka, łącznie zmieniany 1 raz.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Trzeba przyznać że nowe Merce są duużo lepsze i dają ogromną masę fun'u!
Lokacje świetne, postacie do wyboru też świetne. Fajne jest to że (IMHO) jest widoczna różnica w ekwipunkach każdej postaci, lub to że np. kobiety są szybsze.
Tryb No-Mercy to istna masakra (pozytywna). Bardzo mnie zdziwiło to że na planszy-statku, idzie na mnie 5 majini z piłami
Pełno przeciwników, nie można się od nich odgonić, dzięki temu m.in. można uzyskać masakryczne combosy. Reasumując merce wywarły na mnie ogromne wrażenie .
Lokacje świetne, postacie do wyboru też świetne. Fajne jest to że (IMHO) jest widoczna różnica w ekwipunkach każdej postaci, lub to że np. kobiety są szybsze.
Tryb No-Mercy to istna masakra (pozytywna). Bardzo mnie zdziwiło to że na planszy-statku, idzie na mnie 5 majini z piłami
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
Merce w RE5 są naprawdę znakomitym wynalazkiem, zwłaszcza jak się gra z nie-komputerem. Grałem nie tak dawno samemu samemu na PC, każdą planszę odkrywałem za każdym podejściem (głosy na temat trudności na planszy Prison nie są ani trochę przesadzone
). Jednak to nic w porównaniu z tym co się robi w parze - na zlocie graliśmy z Arkiem i zabawa była przednia
(Wesker ratujący tyłek Chrisowi i na odwrót
). Niby to pierwszy raz ale wprawiłem się bardzo szybko - godziny spędzone nad RE4 robią swoje
. Szkoda, że nie mam okazji (czyli konsoli), by sobie pograć w merce przez sieć, bo w pojedynkę na kompie (zwłaszcza, że na moim sprzęcie gra nie chodzi zupełnie płynnie), przyznam szczerze jakoś mi się nie chce
.
Oj tak to był konkretDeus Ex pisze:Jednak to nic w porównaniu z tym co się robi w parze - na zlocie graliśmy z Arkiem i zabawa była przednia(Wesker ratujący tyłek Chrisowi i na odwrót
).
Ps3Centerbloog.pl
Czyżby? A przypomnij sobie intro RE: Remake, gdzie Wesker strzela do cerberusa skaczącego na Chrisa xDArek pisze:Motyw który nigdy by się nie wydarzył
Jak dla mnie, merce w RE 5 są naprawdę konkretne... Wreszcie mogę niemal w pełni używać super mocy Weskera, pojawiają się lepsze QTE, bronie są bardziej wypasione i można grać w nostalgicznych kostiumach... Cud miód... Chciałbym, żeby w mercach w RE 6 (o ile powstanie) wciąż można było nim grać, oraz by sprowadzono tam wszystkich dobrych bohaterów z serii (tych, co potrafią posługiwać się bronią xD)
Ostatnio zmieniony ndz 22 sie, 2010 przez Paul, łącznie zmieniany 2 razy.