Dyskusje ogólne

Awatar użytkownika
Michał666666

Post autor: Michał666666 »

Wiadomo, że filmowa seria Resident Evil, pod względem klimatu nie dorówna nigdy jednej filmowej adaptacji Silent Hill, bo tam zachowano w miarę zgodność z oryginałem, no i stworzono może nie wybitne dzieło, ale całkiem przyzwoite dziełko i to tylko dlatego, że trzymano się szlaku utartego w grze. Jeśli chodzi o Resident Evil, to jak już ktoś pięknie napisał, że jedynka była w miarę zgodna z serią gier, tak już potem, kiedy seria ta ewoluowała i 4 część odniosła niesamowity sukces, tak producenci filmowi uznali, że skoro to się sprzedaje, to i tamto się sprzeda. Konsekwencją jest psudoresidentowa produkcja, ale że nie zamierzam się znowu czepiać, a tylko ukazywać sedno sprawy, więc uznaje jedno założenie, że jeżeli gra ulega ewolucji, to i film musi też spotkać taki sam los.
"A blessing for the living, a branch of flowers for the dead.

With a sword for justice, the punishment of death for the villains.

By this, we arrive at the altar of the saints."
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Post autor: Slayer »

No to tak, jest kilka nowych zdjęć
http://www.youtube.com/watch?v=wXtO43IruiU (poprzeplatane w filmiku, oprócz tych wcześniejszych)

IMO baaardzo fajne, szczególnie to jak wszyscy główni boahterowie stoją w trójke w takim jakimś dziwnym pomieszczeniu :D Kojarzy się troche z pierwszą częścią filmu (przynajmniej mi) :smiech5:
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
Awatar użytkownika
Leon. KennedY

Post autor: Leon. KennedY »

Miller nawet się prezentuje jako Chris i te okularki w jego ręce takie dość wymowne :smiech7:
AdrianWNS

Post autor: AdrianWNS »

Witam,
Zdjęcią są dobre. Zapowiada się naprawdę ciekawy film o ile fabuła nie zostanie schrzaniona.
W internecie są jeszcze nowsze zdjęcia z Sony Make.Belive. Między innymi takie ,które przyczyniło się , że coraz bardziej czekam na ten film.
Spoiler!
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Michał666666

No, no, pan Scofield jako Chris, prezentuje się znakomicie i według mnie, to jest najbardziej podobną postacią względem oryginału z gry, szkoda tylko, że nie dali mu większej czupryny. No ale zacząłem patrzeć pozytywniej na film i ostatnio zastanawiałem się jak autor filmu zamierza przedstawić konflikt dwóch postaci, które praktycznie nigdy się nie widziały. Sądzę, że głównym przeciwnikiem Alberta, będzie Alice, no ale czas pokaże, a mam nadzieję że moje obawy będą nieuzasadnione.

Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

A mi tylko brakuje Miley Cyrus w roli Sheevy albo Alexii. Jedyne podobne postacie to Jill oraz Carlos. Z tym ostatnim problem polega na tym, że aktor grający Carlosa jest podobny, ale do Chrisa właśnie (mam na myśli intro z RE1). Ten film to będzie totalny badziew. Jak każdy inny. Chętnie to to zobaczę :smiech3:
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
MrREVILPL

Post autor: MrREVILPL »

Ja bym chciał ujrzeć znowu Sienne Guillory w roli Jill :liebhab: Nie rozumiem czemu zrezygnowano z postaci Jill, aktorka jako jedyna nadawała się pod tą rolę oraz dobrze ją grała :( No ale marzyć można dalej.
Ostatnio zmieniony pt 28 maja, 2010 przez MrREVILPL, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Zobacz link AdrianaWNS'a, może nie wszystko stracone....bo mógłbyć to fake.

Moim zdaniem jednak ten film podniesie ocenę fanów RE co do serii filmowej, mojej nie da się już podwyższyć , ale Waszą tak :D
Awatar użytkownika
J.Krauser

Post autor: J.Krauser »

Michał666666 pisze:No, no, pan Scofield jako Chris, prezentuje się znakomicie i według mnie, to jest najbardziej podobną postacią względem oryginału z gry,
NIEEEEEEE!!!!! Całkowicie sie nie zgadzam! Wybór Scofielda do tej roli to był cios poniżej pasa! Najlepszym odpowiednikiem w filmach był Chris, Jill i Claire, reszta to dno, kompletne dno...
AdrianWNS

Slayer, nie jest to fake. W Japoni gdzie odbywały się targi Sony Make.Believe swoją premiere miał pełny zwiastun.
Dodaje link do kilku scen z zwiastuna , są złej jakości.
Spoiler
Ostatnio zmieniony sob 29 maja, 2010 przez AdrianWNS, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

SUPER!!!! :smiech5:
A ten pełny zwiastun jest gdzieś w internecie? Bo dotychczas myślałem że są dwie wersje trailera, ta z cenzruą i ta bez cenzury, ale w żadnej z nich nie było Jill.

A tak w ogóle to Sony ma w planach wydanie Trailera RE 4 w polskiej wersji językowej?? Nie chodzi mi o dubbing (bo dubbing ssie ) ale chociaż o napisy po polsku, fajnie by było....
AdrianWNS

Nie ma jeszcze w sieci. Sony stara się zachować tajemnicę z Jill , dlatego pokazują to na stoiskach zamkniętych. Jeden portal kiedy opublikował screen na drugi dzień go wykasował.
Awatar użytkownika
Michał666666

O Bożeee, Jill znowu będzie po stronie zła!!!??? :szok4: Normalnie serce mi się kraja :placz2: . No dobra, teraz serio, ponieważ dokładnie nie wiadomo czy to jest na pewno Jill a nie jakaś nowa postać (chociaż wątpię), to znów mnie zastanawia jaka może być i tutaj historia i przyznam, że zaczynam się jednak coraz bardziej napalać na ten film :smiech1: . Afterlife i tak nie będzie mi się kojarzył ze zombiaczą serią, tylko bardziej z Matrixem, no ale to nie ma większego znaczenia. Miller mi przypadł do gustu, ale proszę o wybaczenie, Sienna już jakoś nie bardzo i dlatego bardziej na jej miejscu widziałbym Ashley Judd, która emanuje z siebie taką delikatnością i niewinnością jak Jill z serii gier Resident Evil. Więc, jeżeli czegoś za bardzo nie pokręcą, to może się nawet udać całkiem zgrabny film, a taki mam nadzieję że i ten będzie :rad13:

Awatar użytkownika
lechu93

Post autor: lechu93 »

Jezu, fascynuje mnie rola Claire w tym filmie!
Wygląda po prostu prze genialnie!
Widać że będzie miała coś do powiedzenia :P
Bo w poprzednim filmie, miała króciutką rolę drugoplanową;(

Jill tam może być :P

Co do Chrisa, to nie pasuje mi tam w ogóle! Zero podobieństwa.

PS. Hehe i jeszcze mi powiedzcie że Wesker rzucił okularami, a Chris je złapał? :smiech2: :smiech2:
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

lechu93 pisze:PS. Hehe i jeszcze mi powiedzcie że Wesker rzucił okularami, a Chris je złapał? :smiech2: :smiech2:
No właśnie, w RE5 jest identyczna scena, wygląda więc na to, że film będzie "czerpał inspirację" (czyli zżynał) z gry. Być może chcą tym samym rekompensować fanom małe nawiązanie do serii w poprzednich filmach - coś mi jednak mówi, że to nie wyjdzie na dobre.
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Michał666666 pisze:bardziej na jej miejscu widziałbym Ashley Judd
Na szczęście Ashley Judd jest szanującą się aktorką i nie zgodziłaby sie wystąpić w tej farsie :smiech3:
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Rebecca95

Post autor: Rebecca95 »

Moim zdaniem bardzo starają się kopiować sceny z gry ale jakoś im to nie wychodzi.
Postacie nie są w ogóle podobne. Jedyną rzeczą która mi się podoba to podtytuł :) . Jak im tak bardzo, zależy na kopiowaniu teraz gry to niech to zrobią wiernie z RE5. Niech dają Shevę, Uroboros, Excellę, Josha itp. Nagle im się przypomniało, że robią film na podstawie gry. Teraz pewno przedobrzą i wyjdzie z tego totalna klapa.
My first mission and I've already disobeyed orders. So much for my great law enforcement career.
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Ja naprawdę mam mętlik w głowie, to oni mają się wzorować na grze czy nie?
ale jakoś im to nie wychodzi.
Nie wychodzi?? No to co, mają wrzucić oryginalne scenki z gry?? :zmiesz5:

Nie wzorują się ŹLE, wzorują się JESZCZE GORZEJ. :zlosc2:

Naprawdę ciężko mi zrozumieć niektóre osoby tutaj...

Przecież ta część ma potencjał na stanie się najlepszą częścią skoro nawet Michał6(6) się zainteresował...Ale nie, zawsze trzeba się czegoś czepiać :/
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Cały problem nie polega na tym, że w grze są nawiązania czy ich nie ma. Bo nawiązania to nie są scenki z okularami czy Jill z ustrojstwem na piersi. To jest po prostu kopia. Zatem w żaden sposób takowe motywy nie nobilitują filmu do jakiejkolwiek rangi, czy to w kategorii wybitnego obrazu, czy wybitnego RE jako takiego. To już było przecież w grze. Nawiązania, o które mnie chodzi to np. w sposób bardziej subtelny ukryte smaczki, odniesienia. Po co mi po raz drugi oglądać Weskera wykonującego w powietrzu niewiarygodne ewolucje?

PS
Przecież ta część ma potencjał na stanie się najlepszą częścią skoro nawet Michał6(6) się zainteresował
Michał6x6 zainteresował się nie tyle filmem, co Jill ;D.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 4 razy.
Salvin

Post autor: Salvin »

Czyli Jill jednak prawdopodobnie będzie w filmie o proszę. Pojawiło się wreszcie światełko w tunelu. Ciekawe czy wybieli ją tak jak w grze :smiech2: Jak na razie jest to pierwszy argument za dla tego filmu.
Slayer pisze:Przecież ta część ma potencjał na stanie się najlepszą częścią...
Sorry, ale nie rozśmieszaj mnie, potencjał tego filmu poszedł do domu dla mnie w momencie kiedy zobaczyłem trailer.
Ostatnio zmieniony ndz 30 maja, 2010 przez Salvin, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil: Afterlife”