Dyskusje ogólne
- Michał666666
Wiadomo, że filmowa seria Resident Evil, pod względem klimatu nie dorówna nigdy jednej filmowej adaptacji Silent Hill, bo tam zachowano w miarę zgodność z oryginałem, no i stworzono może nie wybitne dzieło, ale całkiem przyzwoite dziełko i to tylko dlatego, że trzymano się szlaku utartego w grze. Jeśli chodzi o Resident Evil, to jak już ktoś pięknie napisał, że jedynka była w miarę zgodna z serią gier, tak już potem, kiedy seria ta ewoluowała i 4 część odniosła niesamowity sukces, tak producenci filmowi uznali, że skoro to się sprzedaje, to i tamto się sprzeda. Konsekwencją jest psudoresidentowa produkcja, ale że nie zamierzam się znowu czepiać, a tylko ukazywać sedno sprawy, więc uznaje jedno założenie, że jeżeli gra ulega ewolucji, to i film musi też spotkać taki sam los.
"A blessing for the living, a branch of flowers for the dead.
With a sword for justice, the punishment of death for the villains.
By this, we arrive at the altar of the saints."
No to tak, jest kilka nowych zdjęć
http://www.youtube.com/watch?v=wXtO43IruiU (poprzeplatane w filmiku, oprócz tych wcześniejszych)
IMO baaardzo fajne, szczególnie to jak wszyscy główni boahterowie stoją w trójke w takim jakimś dziwnym pomieszczeniu
Kojarzy się troche z pierwszą częścią filmu (przynajmniej mi) 
http://www.youtube.com/watch?v=wXtO43IruiU (poprzeplatane w filmiku, oprócz tych wcześniejszych)
IMO baaardzo fajne, szczególnie to jak wszyscy główni boahterowie stoją w trójke w takim jakimś dziwnym pomieszczeniu
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
- Leon. KennedY
Witam,
Zdjęcią są dobre. Zapowiada się naprawdę ciekawy film o ile fabuła nie zostanie schrzaniona.
W internecie są jeszcze nowsze zdjęcia z Sony Make.Belive. Między innymi takie ,które przyczyniło się , że coraz bardziej czekam na ten film.
Spoiler!
Pozdrawiam
Zdjęcią są dobre. Zapowiada się naprawdę ciekawy film o ile fabuła nie zostanie schrzaniona.
W internecie są jeszcze nowsze zdjęcia z Sony Make.Belive. Między innymi takie ,które przyczyniło się , że coraz bardziej czekam na ten film.
Spoiler!
Pozdrawiam
- Michał666666
No, no, pan Scofield jako Chris, prezentuje się znakomicie i według mnie, to jest najbardziej podobną postacią względem oryginału z gry, szkoda tylko, że nie dali mu większej czupryny. No ale zacząłem patrzeć pozytywniej na film i ostatnio zastanawiałem się jak autor filmu zamierza przedstawić konflikt dwóch postaci, które praktycznie nigdy się nie widziały. Sądzę, że głównym przeciwnikiem Alberta, będzie Alice, no ale czas pokaże, a mam nadzieję że moje obawy będą nieuzasadnione.
A mi tylko brakuje Miley Cyrus w roli Sheevy albo Alexii. Jedyne podobne postacie to Jill oraz Carlos. Z tym ostatnim problem polega na tym, że aktor grający Carlosa jest podobny, ale do Chrisa właśnie (mam na myśli intro z RE1). Ten film to będzie totalny badziew. Jak każdy inny. Chętnie to to zobaczę 
Ja bym chciał ujrzeć znowu Sienne Guillory w roli Jill
Nie rozumiem czemu zrezygnowano z postaci Jill, aktorka jako jedyna nadawała się pod tą rolę oraz dobrze ją grała
No ale marzyć można dalej.
Ostatnio zmieniony pt 28 maja, 2010 przez MrREVILPL, łącznie zmieniany 1 raz.
NIEEEEEEE!!!!! Całkowicie sie nie zgadzam! Wybór Scofielda do tej roli to był cios poniżej pasa! Najlepszym odpowiednikiem w filmach był Chris, Jill i Claire, reszta to dno, kompletne dno...Michał666666 pisze:No, no, pan Scofield jako Chris, prezentuje się znakomicie i według mnie, to jest najbardziej podobną postacią względem oryginału z gry,
SUPER!!!!
A ten pełny zwiastun jest gdzieś w internecie? Bo dotychczas myślałem że są dwie wersje trailera, ta z cenzruą i ta bez cenzury, ale w żadnej z nich nie było Jill.
A tak w ogóle to Sony ma w planach wydanie Trailera RE 4 w polskiej wersji językowej?? Nie chodzi mi o dubbing (bo dubbing ssie ) ale chociaż o napisy po polsku, fajnie by było....
A ten pełny zwiastun jest gdzieś w internecie? Bo dotychczas myślałem że są dwie wersje trailera, ta z cenzruą i ta bez cenzury, ale w żadnej z nich nie było Jill.
A tak w ogóle to Sony ma w planach wydanie Trailera RE 4 w polskiej wersji językowej?? Nie chodzi mi o dubbing (bo dubbing ssie ) ale chociaż o napisy po polsku, fajnie by było....
- Michał666666
O Bożeee, Jill znowu będzie po stronie zła!!!???
Normalnie serce mi się kraja
. No dobra, teraz serio, ponieważ dokładnie nie wiadomo czy to jest na pewno Jill a nie jakaś nowa postać (chociaż wątpię), to znów mnie zastanawia jaka może być i tutaj historia i przyznam, że zaczynam się jednak coraz bardziej napalać na ten film
. Afterlife i tak nie będzie mi się kojarzył ze zombiaczą serią, tylko bardziej z Matrixem, no ale to nie ma większego znaczenia. Miller mi przypadł do gustu, ale proszę o wybaczenie, Sienna już jakoś nie bardzo i dlatego bardziej na jej miejscu widziałbym Ashley Judd, która emanuje z siebie taką delikatnością i niewinnością jak Jill z serii gier Resident Evil. Więc, jeżeli czegoś za bardzo nie pokręcą, to może się nawet udać całkiem zgrabny film, a taki mam nadzieję że i ten będzie 
Jezu, fascynuje mnie rola Claire w tym filmie!
Wygląda po prostu prze genialnie!
Widać że będzie miała coś do powiedzenia
Bo w poprzednim filmie, miała króciutką rolę drugoplanową;(
Jill tam może być
Co do Chrisa, to nie pasuje mi tam w ogóle! Zero podobieństwa.
PS. Hehe i jeszcze mi powiedzcie że Wesker rzucił okularami, a Chris je złapał?

Wygląda po prostu prze genialnie!
Widać że będzie miała coś do powiedzenia
Bo w poprzednim filmie, miała króciutką rolę drugoplanową;(
Jill tam może być
Co do Chrisa, to nie pasuje mi tam w ogóle! Zero podobieństwa.
PS. Hehe i jeszcze mi powiedzcie że Wesker rzucił okularami, a Chris je złapał?
No właśnie, w RE5 jest identyczna scena, wygląda więc na to, że film będzie "czerpał inspirację" (czyli zżynał) z gry. Być może chcą tym samym rekompensować fanom małe nawiązanie do serii w poprzednich filmach - coś mi jednak mówi, że to nie wyjdzie na dobre.lechu93 pisze:PS. Hehe i jeszcze mi powiedzcie że Wesker rzucił okularami, a Chris je złapał?![]()
Moim zdaniem bardzo starają się kopiować sceny z gry ale jakoś im to nie wychodzi.
Postacie nie są w ogóle podobne. Jedyną rzeczą która mi się podoba to podtytuł
. Jak im tak bardzo, zależy na kopiowaniu teraz gry to niech to zrobią wiernie z RE5. Niech dają Shevę, Uroboros, Excellę, Josha itp. Nagle im się przypomniało, że robią film na podstawie gry. Teraz pewno przedobrzą i wyjdzie z tego totalna klapa.
Postacie nie są w ogóle podobne. Jedyną rzeczą która mi się podoba to podtytuł
My first mission and I've already disobeyed orders. So much for my great law enforcement career.
Ja naprawdę mam mętlik w głowie, to oni mają się wzorować na grze czy nie?
Nie wzorują się ŹLE, wzorują się JESZCZE GORZEJ.
Naprawdę ciężko mi zrozumieć niektóre osoby tutaj...
Przecież ta część ma potencjał na stanie się najlepszą częścią skoro nawet Michał6(6) się zainteresował...Ale nie, zawsze trzeba się czegoś czepiać
Nie wychodzi?? No to co, mają wrzucić oryginalne scenki z gry??ale jakoś im to nie wychodzi.
Nie wzorują się ŹLE, wzorują się JESZCZE GORZEJ.
Naprawdę ciężko mi zrozumieć niektóre osoby tutaj...
Przecież ta część ma potencjał na stanie się najlepszą częścią skoro nawet Michał6(6) się zainteresował...Ale nie, zawsze trzeba się czegoś czepiać
Cały problem nie polega na tym, że w grze są nawiązania czy ich nie ma. Bo nawiązania to nie są scenki z okularami czy Jill z ustrojstwem na piersi. To jest po prostu kopia. Zatem w żaden sposób takowe motywy nie nobilitują filmu do jakiejkolwiek rangi, czy to w kategorii wybitnego obrazu, czy wybitnego RE jako takiego. To już było przecież w grze. Nawiązania, o które mnie chodzi to np. w sposób bardziej subtelny ukryte smaczki, odniesienia. Po co mi po raz drugi oglądać Weskera wykonującego w powietrzu niewiarygodne ewolucje?
PS
.
PS
Michał6x6 zainteresował się nie tyle filmem, co JillPrzecież ta część ma potencjał na stanie się najlepszą częścią skoro nawet Michał6(6) się zainteresował
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 4 razy.
Czyli Jill jednak prawdopodobnie będzie w filmie o proszę. Pojawiło się wreszcie światełko w tunelu. Ciekawe czy wybieli ją tak jak w grze
Jak na razie jest to pierwszy argument za dla tego filmu.
Sorry, ale nie rozśmieszaj mnie, potencjał tego filmu poszedł do domu dla mnie w momencie kiedy zobaczyłem trailer.Slayer pisze:Przecież ta część ma potencjał na stanie się najlepszą częścią...
Ostatnio zmieniony ndz 30 maja, 2010 przez Salvin, łącznie zmieniany 1 raz.