Ogólne dyskusje

Przemek

Post autor: Przemek »

ja wim ale Ci nie powiem :smiech1:

[ Dodano: 09 Lip 2010 17:05 ]
żartuje ,po prostu ukończyłem grę i pojawił się łuk w sklepie razem z gatlingiem,nie pamiętam juz z jaką oceną przeszedłem,ale ukończ na normalu,nie na easy....
REAPER
Awatar użytkownika
Recoil
Moderator
Kontakt:

Post autor: Recoil »

Przemek...
-używaj SHIFTu
-używaj opcji Edytuj
-nie pisz najlepiej nic jak nie masz nic konkretnego do napisania...

Łuk oraz Gattling Gun pojawiają się gdy dopakujemy na maxa konkretne bronie. W przypadku łuku jest to bodajże ten karabinek maszynowy, który znajdujemy na Public Assembly (tak się nazywa ta plansza z egzekutorem...?)

@dół:

No właśnie :p
Ostatnio zmieniony pt 09 lip, 2010 przez Recoil, łącznie zmieniany 1 raz.
Fluid Project
Calm Down People!
It's Just A Little Lie...
Awatar użytkownika
Chris93

Post autor: Chris93 »

Recoil pisze:W przypadku łuku jest to bodajże ten karabinek maszynowy, który znajdujemy na Public Assembly (tak się nazywa ta plansza z egzekutorem...?)
Recoil pomyliłeś się . Łuk będzie dostępny jak ulepszymy na maksa karabin snajperski S75 (ten pierwszy który znajdujemy). A Guttling Guna po ulepszeniu na maksa pistoletu maszynowego o którym wspomniał Recoil :smiech6:
Robert

Emblematy

Post autor: Robert »

Mam do kogoś pytanie od dwóch dni gram w Resident Evil 5 na Playstation 3 i czasami można znalezć na budynkach emblemat co się stanie jeśli zestrzeli się je wszystkie ?

Bzdursky: to pytanie można było zadać tutaj, nie ma potrzeby zakładać nowego tematu.
Ostatnio zmieniony pn 02 sie, 2010 przez Robert, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Post autor: Saladyn »

Odblokowujesz alternatywne kostiumy postaci. Emblematów jest 30 po przejściu gry masz możliwość zagrania raz jeszcze w konkretnym rozdziale a w okienku, w którym go wybierasz masz x/x co oznacza, ile zebrałeś emblematów z ilu możliwych. Na niektórych planszach nie ma żadnego, na innych są trzy. Większość dobrze schowana, więc ogólne zasady są takie - używaj snajperki żeby sprawdzić wszystkie wieże i słupy, sięgaj gdzie wzrok nie sięga i - ostatnia - oglądaj się za siebie (emblematy często są schowane tak, że osoba prująca do przodu ich nie znajdzie, bo musiałaby przechodzić planszę w przeciwnym kierunku).
grax

Post autor: grax »

Gdybys nie mogl znaleźc wszystkich emblemow to powinno pomoc :)

Klik
Ostatnio zmieniony wt 03 sie, 2010 przez grax, łącznie zmieniany 1 raz.
Robert

Post autor: Robert »

Dobry film dobry już kilka na pewno przeoczyłem trzeba będzie zrobić tak jak napisał SALADYN MĄDRY cofnąć się o kilka poziomów :hangman:

[ Dodano: 05 Sie 2010 10:04 ]
Mógłby ktoś napisać jak pokonać tego rudego ryśka co głową bigos miesza w czarnej kurtce i ciemnych okularach i tą dziewczynę w niebieskim ubraniu i jasnych włosach oni są w ruinach gdy strzelam do niego to nie mogę go trafić on znika na chwilę i pojawia się zaraz przy mnie to jakiś błąd w grze czy co mógłby ktoś napisać jak to przejść :kopfwand: :fluch: :megaeek:

Recoil: Zdecyduj się. Nie ma potrzeby pisać w dwóch miejscach tego samego. Poza tym używaj opcji EDYCJI.

[ Dodano: 05 Sie 2010 17:27 ]
RECOIL chłopcze nie bądz taki wyrozumiały bo będę musiał zrobić to co na obrazku :axe:
mówię poważnie :zlosc4:

[ Dodano: 05 Sie 2010 20:14 ]
Pomoc już uzyskana :rad6:
Ostatnio zmieniony czw 05 sie, 2010 przez Robert, łącznie zmieniany 1 raz.
pinek

Post autor: pinek »

r123x pisze: Motion Controller ma jedną bardzo ciekawą zaletę, otóż ''accuracy'', ulega znacznej poprawie. Dokładniej rzecz ujmując na padzie takimi broniami jak ''Gutling Gun'', czy ''AK-75'', strasznie rzuca, w Motion Controllerze problem praktycznie znika. Wystarczy trzymać w miejscu Motiona, a gutling, czy Kałach będą idealanie strzelać, bez żadnych wielkich odrzutów. Nie trzeba kontrolować żadnej gałki, jak na padzie, żeby kałach strzelał prosto, wystarczy trzymać prosto Motiona. ''Accuracy'' nie leci łeb na szyję, że aż zdziwiło mnie, że wyniki wychodzą w granicach 70%, lub więcej (zawsze coś się spudłuje).
Chyba nie łapie, twierdzisz, że grając na Motion Controller giwery są pozbawione odrzutu?

W RE4 na Wii efekt odrzutu był.
---->www.pajacyk.pl<----
grax

Post autor: grax »

Chyba chodzi mi o to że jak strzelasz to celownik jest caly czas w miejscu.
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Post autor: Slayer »

Mam pytanie, zamierzam nagrywać Let's Play RE 5 i zastanawiam się czy nagrywać wersję RE 5 z modem ENB?? Co o tym sądzicie?
Jakby ktoś nie wiedział jak działa ten mod, może zobaczyć jak wygląda RE 5 z ENB tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=USjTFXmp3Lw
Ostatnio zmieniony wt 25 sty, 2011 przez Slayer, łącznie zmieniany 3 razy.
Hanzo Hasashi

Post autor: Hanzo Hasashi »

Witam.

Mam pytanie, bo gram w tą grę samemu.

Czy będzie możliwość grania Shevą? Czy muszę się męczyć tylko Chrisem?

I jeszcze jedno, jeśli jest taka opcja, to czy będę mógł przechodzić chaptery raz jedną postacią, raz drugą? Np 3-1 Chrisem, ale już 3-2 Shevą.

EDIT:

A jeszcze jedno, jeżeli RE4 przechodzę bez najmniejszych problemów na professional, to czy tutaj jest trudniej?

Chodzi o to, czy są jakieś momenty gdzie AI kompana będzie mi przeszkadzać, bo chcę to przejść bez niczyjej pomocy i właśnie zastanawiam się, kim grać Sheva, czy Chris?
Ostatnio zmieniony śr 26 sty, 2011 przez Hanzo Hasashi, łącznie zmieniany 1 raz.
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

RE5 na Pro jest trudniejsze niż Pro z RE4.

Da radę przejść z komputerem, ale stracisz sporo nerwów...
Hanzo Hasashi

Wiem, że niby najtrudniejszy moment jest przy walce z Jill i Weskerem, a jest jeszcze coś poza tym tak trudnego?
Salvin

Post autor: Salvin »

Na PRO kompan bardzo często przeszkadza, gdyż zazwyczaj on/ona ginie przez co jesteśmy zmuszani powtarzać etapy. Rzadko kiedy się również zdarza, że nam pomaga gdy jest "dying". A po dokładniejsze szczegóły zapraszam do tego tematu:
http://www.mwrc.pl/forum/viewtopic.php?t=1995
Awatar użytkownika
Finka

Post autor: Finka »

Hanzo Hasashi pisze:
Czy będzie możliwość grania Shevą? Czy muszę się męczyć tylko Chrisem?

I jeszcze jedno, jeśli jest taka opcja, to czy będę mógł przechodzić chaptery raz jedną postacią, raz drugą? Np 3-1 Chrisem, ale już 3-2 Shevą.
Jeżeli odblokujesz Shevę to w następnej grze będziesz mógł grać poszczególne chaptery wybraną postacią. Taka możliwość istnieje z pozycji wyboru chapteru.
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Awatar użytkownika
Nemesis US

Post autor: Nemesis US »

A widzieliście jak Wesker reklamuje Uroboros? :rad10:

http://www.youtube.com/watch?v=CLL90q3a ... r_embedded
Hanzo Hasashi

Gdzie najłatwiej i najszybciej nabić masę kasy by ulepszyć wszystkie bronie?
Mathu

Post autor: Mathu »

Chapter 5-3 i 4-1 najlepsze pod wzgl. zarobku.
REfan

Post autor: REfan »

Hanzo Hasashi pisze:Gdzie najłatwiej i najszybciej nabić masę kasy by ulepszyć wszystkie bronie?
Myślę że pomoże Ci ten temacik... http://www.mwrc.pl/forum/viewtopic.php?t=2194

I tak jak napisał mój przedmówca rozdziały 5-3 i 4-1 są najbardziej "wpływowe" aczkolwiek ja polecam jeszcze rozdział 5-2 i dwa długie korytarze z lickerami... Średnio wyciągam tam ok. 10,000 za skarby (lwie serce wart 2,500 każdy) wypadające z załatwionych lickerów... Załatwiasz lickery, zbierasz pozostałości i wybierasz opcje quit... Zapisujesz ekwipunek i powtarzasz lokacje i tak aż do znudzenia... Minus tego patentu polega na tym iż trzeba odpowiednio się zaopatrzyć w amunicje bo lickery są dość wymagającym przeciwnikiem... Ten sposób można stosować w każdym rozdziale gry... Polecam 2-1 i pierwszą lokacje za zebrane tam pieniążki i MP5 wyciągniesz coś koło 1,200 i powtarzasz aż do znudzenia... Sposób prostszy aczkolwiek mniej dochodowy...
Awatar użytkownika
Kratos

Post autor: Kratos »

Hanzo Hasashi pisze:Gdzie najłatwiej i najszybciej nabić masę kasy by ulepszyć wszystkie bronie?
Najlepsze są ruiny i tyle w tym temacie tam kryształki czają się na każdym rogu za chapter 4-1 i 4-2 da się zgarnąć ponad 70 tys a przejść te dwa poziomy się da w mniej niż 40 min jak się jest już obcykanym .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 5”