Quo Vadis, RE? Czyli o przyszłości serii Resident Evil
Quo Vadis, RE? Czyli o przyszłości serii Resident Evil
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Deus Ex, łącznie zmieniany 1 raz.
3 lub nawet 4, GRY O NAZWIE RE w jednym roku to w dodatku od innych stajni niż Capcom? Tylko płakać się chce
No, ale "nie chwalmy dnia, przed zachodem słońca", może inne firmy będą miały lepszą formę niż C ostatnimi czasy i dostaniemy jakiś prawdziwy horrorek.
Może będzie RE:3 HD?
No, ale "nie chwalmy dnia, przed zachodem słońca", może inne firmy będą miały lepszą formę niż C ostatnimi czasy i dostaniemy jakiś prawdziwy horrorek.
Może będzie RE:3 HD?
---->www.pajacyk.pl<----
- Seba_Kraków
Ja bym chciał odświeżone Resident Evil 2 i Resident Evil 3 a mianowicie
-Nowe lokacje
-Nowi przeciwnicy
-Mniej ammo [Patrz Resident Evil 5]
-Trudniejszy poziom
-Klasyczna Kamera [Patrz Resident Evil 1, 2, 3] a jeślni nie to FPS w stylu ... Call of Duty
-Livesection czyli to co w resident Evil 3 [twój wybór ma znaczenie na koniec gry]
I resztę zostawić bo tamto jest święte i tykać tego nie wolno !
Deus Ex: To nie jest temat "co chcę w kolejnym RE".
-Nowe lokacje
-Nowi przeciwnicy
-Mniej ammo [Patrz Resident Evil 5]
-Trudniejszy poziom
-Klasyczna Kamera [Patrz Resident Evil 1, 2, 3] a jeślni nie to FPS w stylu ... Call of Duty
-Livesection czyli to co w resident Evil 3 [twój wybór ma znaczenie na koniec gry]
I resztę zostawić bo tamto jest święte i tykać tego nie wolno !
Deus Ex: To nie jest temat "co chcę w kolejnym RE".
Ostatnio zmieniony wt 27 lip, 2010 przez Seba_Kraków, łącznie zmieniany 1 raz.
Straight Edge Means: I'm Better than You
- Michał666666
Z jednej strony to bardzo dobrze, że nie zamierzają zamknąć naszej kochanej serii i zamierzają dalej ją kontynuować, ale jak głosi stare powiedzenie: ''co za dużo to nie zdrowo'' i mimo, że mówię to ja - wielki miłośnik Resident Evil. Wydawanie 3-4 gry pod nazwą RE w ciągu rok, to z grubsza przesada i może przynieść odwrotny efekt do zamierzonego, a mianowicie, że gracze mogliby poczuć lekką niechęć do samej gry jeżeli nie wprowadzałaby żadnych nowych i ciekawych możliwości a jedynie powielała ustalone schematy. Jeśli chodzi o mnie to ucieszyła mnie taka wiadomość pod warunkiem, że będzie coś naprawdę oryginalnego i przekonującego.
Ostatnio zmieniony wt 27 lip, 2010 przez Michał666666, łącznie zmieniany 1 raz.
"A blessing for the living, a branch of flowers for the dead.
With a sword for justice, the punishment of death for the villains.
By this, we arrive at the altar of the saints."
Michał666666, w końcu zrozumieją swój błąd i zorganizują akcje jak EA pod nazwą "Mniej crapów, więcej hitów" 3-4 REsy na rok? Co to ma być? Jakieś platformery w stylu Mariana mają dawać?
Ostatnio zmieniony wt 27 lip, 2010 przez J.Krauser, łącznie zmieniany 1 raz.
One man forced to seek REVENGE
-
nemesisdestro
Z tego co pamiętam Mikami mówił że gdyby RE4 nie odniósł sukcesu to seria została by zakończona na tej części i szczerze mówiąc tak sobie myślę co byśmy wówczas stracili? strzelankową postać re4, re5? jakieś celowniczki na wii? bądźmy szczerzy, ostatnimi czasy Capcom zatracił tą serię, więc dla mnie informacja że planuje więcej części budzi dość mieszane uczucia, najprawdopodobniej pojawi się po prostu więcej klonów re4, CHOCIAŻ z drugiej strony może inne studia wykażą się świeższym podejściem, kto wie, może ktoś faktycznie powinien przejąć pałeczkę od Capcomu?
- Seba_Kraków
- Michał666666
Taki podział byłby dla mnie czymś naprawdę ekstra gdyby twórcy Resident Evil ruszyli głową i w ten sposób podeszli do graczy. Bardzo chciałbym sobie pograć w RE: UC i DC, ale jedynie mogłem ''liznąć'' trochę grania na konsoli Wii, a że niestety nie mam kasy na takową konsolę to po pierwsze, a po drugie nie widziałbym sensu kupowania Wii tylko dla dwóch gier. Więc generalnie najlepszym rozwiązaniem (finansowym) byłaby konwersja obydwu części na obecnie dwie najbardziej popularne konsolę XBOX 360 i PS3. Dobrze jakby też odnowili stare części i mogliby je puścić nawet w 3D, ja byłbym w siódmym niebieJ.Krauser pisze:Na pierwszy rok może być RE2 Remake, RE6, konwersja 2 tytułów z Wii na X360 i PS3
Jestem pewien, że CAPCOM nie odda serię RE byle komu. Zapewne CAPCOM zajmie się główną linią fabularną (patrz RE z numerkami) a inne studia zajmą się spin-off'ami jak np. Gun Survivor 5, Outbreak File#3 lub celowniczkami na WII, PS Move i Kinect'a
. Ja zawsze chętnie zagram w każdą grę która ma w tytule RE, więc sprzeciwu z mojej strony nie ma.
- Michał666666
Dopóki wiele ważnych bądź niewyjaśnionych wątków we fabule nie ujrzy światła dziennego, dopóty uważam, że warto a nawet trzeba robić kolejne gry pod nazwą Resident Evil. Tych gier może być nawet 200, byle tylko w końcu zostało wyjaśnione co z wieloma ważnymi bohaterami związanymi z serią, a których losy są dalej jedną wielką zagadką. Niech po prostu zostanie to zebrane w jedną spójną całość i dopiero wtedy przy fajerwerkach ostatniej części raz na zawsze zakończone, i to w taki sposób, żeby seria pozostawiła w graczach ciepłe wspomnienia, a nie była stale szykanowana za to że ze survival horroru zamieniła się w strzelankę (mimo że kocham 4 i 5 część, bo pozwala mi na naprawdę dużo swobody)
Bzdursky: czy w całej dyskusji kropki na końcu zdań ma tylko post Chris93? Pamiętajcie o tym, wszyscy. Interpunkcja is good.
Bzdursky: czy w całej dyskusji kropki na końcu zdań ma tylko post Chris93? Pamiętajcie o tym, wszyscy. Interpunkcja is good.
Ostatnio zmieniony śr 28 lip, 2010 przez Michał666666, łącznie zmieniany 1 raz.
A jak to będzie Super Resident Evil Master Pong Adventures Extra Pro Raving Zombies Rabbits 3000? Mnie sie to nie widzi...Chris93 pisze:Ja zawsze chętnie zagram w każdą grę która ma w tytule RE, więc sprzeciwu z mojej strony nie ma.
200? Byleby tylko wyjaśnili co z postaciami sie stało? Nie, nie i jeszcze raz NIE! Wszystko to można zrobić w jednej grze, góra dwóch. Nie DWUSTU (wiem że to tylko przykład, ale bardzo prawdopodobny). Wg mnie lepiej jest a nawet byłoby wskazane zostawić pewien smak tajemniczości. Tylko po to by pobudzić naszą wyobraźnie do działania. Gra skupiająca sie na Hunk'u, Adzie, Barrym i innym? Dziękuje, postoję.Michał666666 pisze:Tych gier może być nawet 200, byle tylko w końcu zostało wyjaśnione co z wieloma ważnymi bohaterami związanymi z serią, a których losy są dalej jedną wielką zagadką. Niech po prostu zostanie to zebrane w jedną spójną całość i dopiero wtedy przy fajerwerkach ostatniej części raz na zawsze zakończone, i to w taki sposób, żeby seria pozostawiła w graczach ciepłe wspomnienia, a nie była stale szykanowana za to że ze survival horroru zamieniła się w strzelankę
One man forced to seek REVENGE
http://www.mwrc.pl/News/News.php?d1=201 ... &kom=Dodaj
Niezbadane jest to co siedzi w pustych łbach szefów Capcom...
Niezbadane jest to co siedzi w pustych łbach szefów Capcom...
No cóż, RE idzie w inną stronę niż Dead Rising. Tam mamy zombie, mamy fajnie wykreowane uniwersum (bo nie wiem, czy wiecie, ale X360 dostało dodatek do DR, streszczający historię między 1 a 2 częścią), nowe patenty i przede wszystkim jest to takie swoiste rozwinięcie pomysłu przyświecającego RE (coś w stylu "e, puśćmy chłopka między zombie, niechaj się wyżyje"). Wiadomo, że RE nic nie zastąpi, ale jednak seria zaczyna zjadać własny ogon, a w mnogości wątków to już chyba nawet sami fani się gubią. Także... Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
A niech próbują ją zastąpić, nieudacznicy, którzy zmarnowali potencjał tak świetnej marki... I tak im to nie wyjdzie, ostatnio nic im zbytnio nie wychodzi, nawet na RE nie mają pomysłu, nawet zakończeń nie potrafią dobrze zrobić, ani postaci odpowiednio wykreować....
Jeśli tylko któryś z ich produktów odnosi sukces, zaraz ładują go motywami z kultury masowej, wielbionej przez nastolatków... Niedługo okaże się, że z Raccoon będzie można uratować "Hanne Montane", nawet Ashley ma strój pop gwiazdy, więc było blisko xD
Spójrzcie na Leona i Adę z RE 4... O ile Leon mógł zostać agentem, o tyle Ada w każdej nowej odsłonie umie coś nowego... A to salta, będąc cała obandażowana, a to grapple gun, a to rakieta w szmince, usypiacz w makijażu, bomba dymna w okularach... Normalnie "odlotowe agentki" mi na oczy nachodzą, a Wesker to taki "Jerry" xD
Jeśli tylko któryś z ich produktów odnosi sukces, zaraz ładują go motywami z kultury masowej, wielbionej przez nastolatków... Niedługo okaże się, że z Raccoon będzie można uratować "Hanne Montane", nawet Ashley ma strój pop gwiazdy, więc było blisko xD
Spójrzcie na Leona i Adę z RE 4... O ile Leon mógł zostać agentem, o tyle Ada w każdej nowej odsłonie umie coś nowego... A to salta, będąc cała obandażowana, a to grapple gun, a to rakieta w szmince, usypiacz w makijażu, bomba dymna w okularach... Normalnie "odlotowe agentki" mi na oczy nachodzą, a Wesker to taki "Jerry" xD
Ostatnio zmieniony pt 03 wrz, 2010 przez Paul, łącznie zmieniany 4 razy.
Swoją drogą, to dziwne, że starają się zastąpić RE jakimś tam Risingiem... Ostatnio jedyna konkretna gra z "Rising" w tytule, to Metal Gear Solid: Rising i nie sądzę, by miało się to zmienić...
Kasowanie zombie przy pomocy siekiery strażackiej idealnie pasowało do motywu ucieczki cywili z Raccoon City, czyli w Outbreakach, czemu tam tego nie zastosowano - nie wiem, błąd Capcomu...
Ale żeby próbować zastąpić coć, co ma w sumie 12 lat, albo i więcej, na rzecz gry, o której istnieniu dowiedziałem się przed chwilą, to nie za dobry pomysł... Wystarczyłoby na spokojnie powyjaśniać najważniejsze wątki i tajemnice RE, a potem zmienić nieco fabułe, dać nowe motywy i RE mamy na nowo... A w tej nowej fabule powrót do korzeni, czyli do survival horroru, byłby jak najmilej widziany, wręcz pożądany...
Post został napisany ponownie ze względu na uwagę Deus Ex... Autor zrozumiał błąd jaki popełnił i postanowił go naprawić
Autor
Kasowanie zombie przy pomocy siekiery strażackiej idealnie pasowało do motywu ucieczki cywili z Raccoon City, czyli w Outbreakach, czemu tam tego nie zastosowano - nie wiem, błąd Capcomu...
Ale żeby próbować zastąpić coć, co ma w sumie 12 lat, albo i więcej, na rzecz gry, o której istnieniu dowiedziałem się przed chwilą, to nie za dobry pomysł... Wystarczyłoby na spokojnie powyjaśniać najważniejsze wątki i tajemnice RE, a potem zmienić nieco fabułe, dać nowe motywy i RE mamy na nowo... A w tej nowej fabule powrót do korzeni, czyli do survival horroru, byłby jak najmilej widziany, wręcz pożądany...
Post został napisany ponownie ze względu na uwagę Deus Ex... Autor zrozumiał błąd jaki popełnił i postanowił go naprawić
Autor
Ostatnio zmieniony pt 03 wrz, 2010 przez Paul, łącznie zmieniany 1 raz.