[Pomoc] Problem z uruchomieniem - wersja PC

Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Post autor: Saladyn »

Kupiłem gierkę na PC żebym nie musiał już bić się ze szwagrem o plejaka a z żoną o telewizor :) Stworzyłem profil, ale gra nie chce zapisywać ustawień ani stanu gry. Wie ktoś, jak to ominąć (w zasadzie naprawić)? Dodam tylko, że grę zainstalowałem na nie-windowsowej partycji, bo była zawalona danymi. Oznacza to, że Resident Evil 4 i 5 siedzą na dysku D zamiast C, ale z tą samą ścieżka (PROGRAM FILES/CAPCOM i tak dalej).

[ Dodano: 10 Lip 2010 15:11 ]
Widzę, że odzewu nie ma. Sory za post pod postem - czy ktoś ma może RE5 na PC pod Vistą? chciałbym się dowiedziec, gdzie i w jakiej postaci powinien wylądować SAVEFILE. Może gdybym wykorzystał czyjegos sejwa wrzuconego w odpowiednie miejsce i NADPISAŁ go albo cos gra by ruszyła. A może to przez nazwe usera - Michał. Jest polski znak. Dla niektórych gier to problem.

[ Dodano: 13 Lip 2010 06:47 ]
OK - problem rozwiązany. Wystarczyło na Viście założyć nowy profil i nie używać polskich znaków. Savefile został utworzony. Jeżeli będą jeszcze jakieś problemy dam znać - może ktoś będzie w podobnych tarapatach w przyszłości.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
piotras79

RE 5 - problem z uruchomieniem

Post autor: piotras79 »

Witam

Wczoraj nabyłem oryginalną wersje gry Resident Evil 5, zainstalowałem z małymi problemami grę na moim laptopie. Instalację trzeba było przerywać kilkukrotnie przez zawieszanie się płytki DVD.

Po zainstalowaniu odpaliłem grę. Wykonałem testy grafiki i ustawień systemowych. Po dokonaniu korekty ustawień wszedłem do gry. Ustanowiłem profil gracza.

Potem wszedłem w ustawienia, szukając ustawień klawiatury niechcący kliknąłem chyba na ustawienia pada:(

Po wyjściu z opcji, każde kliknięcie następne na uruchom grę, opcje, statystyki powoduje przekierowanie na stronę początkową, do okienka „wciśnij dowolny klawisz.

Odinstalowałem grę i zainstalowałem na nowo, problem nadal ten sam po kliknięciu na np. opcje przerzuca do okna początkowego, nie mogę niczego uruchomić.

Co mogę z tym zrobić?
Może trzeba coś do instalować?

Dodam że mam:

Laptopa: Lenovo IdeaPad Y530

System: Vista
Procesor: Intel® Core™ 2 Duo 2,1 GHz
Przekątna ekranu: 15,4 cala
Pamięć RAM: 3 GB
Pojemność dysku: 320 GB
Model karty graficznej: GeForce 9600M GS

Bzdursky: dosłownie 3 tematy wyżej jest dokładnie taki sam temat. Nauczcie się w końcu szukać tematów.
Ostatnio zmieniony czw 15 lip, 2010 przez piotras79, łącznie zmieniany 1 raz.
Salvin

Post autor: Salvin »

Z tego co pamiętam wszystkie ustawienia sterowania i grafiki zapisują się w profilu. Ja tylko raz grę instalowałem, więc do końca nie wiem czy po reinstalce gra z powrotem loguje się stare konto. Jeżeli nie masz jeszcze nic na starym profilu, a nie da się w żaden sposób wejść do opcji to można spróbować go usunąć i założyć nowy.

P.S jest już taki temat ;)
piotras79

Jak od instalowałem RE5 i ponownie zainstalowałem to po uruchominiu loguje mi się na utworzony profil.

Jak ma usunąć ten profil?

Gdzie masz taki wątek? szukałem i nic nie znalazłem?
Salvin

Odpalasz grę, potem klikasz Home i pokaże Ci się profil. Gdzieś w ustawieniach jest usuń i stwórz nowy.
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

Jest tez wyloguj. Albo zaklada sie nowy profil i uzywa dwoch.
piotras79

Problem rozwiązany.

Ale na przyszłość, kliknięcie Home też mnie przerzucało do strony początkowej, więc nie mogłem wejść na swój profil.

Pomogło usunięcie całkowite gry łacznie z plikami z dokumentów, zinstalowanie ponowne gry i teraz śmiga:)

Dostałem pomoc od pewnej kampani graczy:)

Pozdrawiam i dzieki za wpisy.
Ostatnio zmieniony sob 17 lip, 2010 przez piotras79, łącznie zmieniany 1 raz.
Szorna

Post autor: Szorna »

Witam.

Czytałam poprzednie posty bo również mam problem z uruchomieniem RE na PC i ... nic nie kapuje ;/ Czy ktoś mógłby mi pomóc z moim problemem? Więc.... Zainstalowałam RE5 no i tu pojawia się mój problem. Klikam na uruchom RE5 wersja DirectX9 po czym pojawia mi się okienko RESIDENT EVIL 5: RE5DX9.exe - Fatalne zakończenie aplikacji ERR06: Unsupported pixel schader version detected. 2.0.
I teraz pytanie: co mam zrobić ? Jak uruchomić tego Reska ? Zaznaczam że mam orginalną gre, komputer spełnia jej wymagania i np. Fifa 10 chodzi bezproblemowo :)
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

RE5 nie wymaga czasem komputera z kartą graficzną obsługującą Pixel Shader 3.0? Bo jeśli tak to jednak nie masz komputera spełniającego wymagań - komunikat mówi o tym, że Twoja grafika wspiera tylko PS 2.0.
Obrazek
Salvin

Komunikat ewidentnie mówi, że jest problem z kartą graficzną. W wymaganiach minimalnych jest podane, że najsłabsza obsługiwana to GF 6600 koniecznie z Pixel Shader 3.0. Jeżeli Szorna mówisz, że Twój komputer spełnia wymagania, co trochę dziwne bo ten komunikat wtedy nie powinien się pojawić, to proponuję pobrać najnowsze sterowniki do grafiki. Jeżeli to nic nie pomoże, to prawdopodobnie karta będzie do wymiany. Można próbować poszukać patchy, omijających to, ale nie wiem czy do RE5 takie wyszły.

Fifa może chodzić, bo wymaga Pixel Shader 2.0, RE5 już 3.0. Raczej nie da się nic zrobić.
Ostatnio zmieniony ndz 25 lip, 2010 przez Salvin, łącznie zmieniany 2 razy.
Szorna

Post autor: Szorna »

Faktycznie ... mój błąd. Jednak grafa nie spełnia wymagań :( Później dopiero dobrze spojrzałam. W każdym razie przepraszam za kłopot i dziękuje za pomoc :)
Awatar użytkownika
Kuba Pajączek

Post autor: Kuba Pajączek »

Hej, mam taki problem, otóż kupiłem zaznaczam ORYGINALNĄ RE5 edycja zwykła dzień czy dwa po premierze, jeśli nie w dniu premiery i moja historia z nią(może będzie potrzebna) wygląda tak: najpierw próbowałem zainstalować u siebie ale była grafa za słaba więc spróbowałem u kuzyna 5km dalej i u niego poszło, ale nie sejwowałem bo myślałem, że wtedy będzie działać tylko u niego. W dniu dzisiejszym mam już dobrą kartę, i miejsce na dysku więc postanowiłem wreszcie zainstalować i sejwować i pisze mi "Conflict with Emulation Software detected" i dalej jakieś rzeczy inne. Z wujka Google dowiedziałem się, że to znaczy że płyta jest niby kopiowana, a ja jestem pewien w 100% że to oryginał, bo dobrze pamiętam jak to kupowałem. Wiecie w czym może być problem?
http://www.byond.com/games/DarkerEmerald/TLC
Nowa wersja Resident Evil Online 2(zmieniona nazwa, wiadomo: kopyrajt-orajt).

"You can't spell "slaughter" without "laughter"!! Hahahahahaha!!!"
Salvin

Conflict with Emulation Software detected
Oj śmierdzi mi to piractwem na kilometr :rad10: A poważniej to masz konflikt z wirtualnymi napędami, prawdopodobnie masz jakiś obraz zamontowany w Alcoholu, Deamonie, Clonie, wymontuj obraz, jeżeli dalej będzie komunikat to program YASU Ci pomoże. Jest bardzo prosty w obsłudze, więc nie będę opisywać, odsyłam do wujka Google.
otóż kupiłem zaznaczam ORYGINALNĄ RE5
No wiesz mało osób kupuje nieoryginalne gry. Sorry nie mogłem się powstrzymać :smiech6:
Awatar użytkownika
Kuba Pajączek

Post autor: Kuba Pajączek »

Dzięki po stokroć, pomogło. Teraz już został tylko "kolejny level" czyli taki ekranik: http://img841.imageshack.us/f/problemskrin.png/ i teraz nie wiem co zrobić :pff2: . Jak ktoś wie to proszę bardzo o pomoc :)
http://www.byond.com/games/DarkerEmerald/TLC
Nowa wersja Resident Evil Online 2(zmieniona nazwa, wiadomo: kopyrajt-orajt).

"You can't spell "slaughter" without "laughter"!! Hahahahahaha!!!"
Awatar użytkownika
Seba_Kraków

Post autor: Seba_Kraków »

Zainstaluj Direct'a i sterowniki do karty graficznej [Te nowe ofcourse] powinno pomóc :okulary2:
Straight Edge Means: I'm Better than You
Veronica

Post autor: Veronica »

Robiłam, co mogłam, ale dalej nie mogę znaleźć jak mam zmienic profil swój na lokalny? Proszę o pomoc
Resident Evil rządzi!!!
Awatar użytkownika
Saladyn
Kontakt:

how to save the game?

1)go to windows live in the game

2) click “yes, ready to participate “

3)create a new profile

4) scroll down and click create a local profile

5)enter your name

that it. you can now save resident evil 5 game.
If there are any questions, direct them to that brick wall over there
Awatar użytkownika
inekk

Czy RE5 pójdzie na tym sprzęcie ?

Post autor: inekk »

Jak na górze

AMD athlon 3200+ 2.20 ghz
1.5 gb RAM
Windows XP
Karta Obecnie mam geforce 7300GT ale chcę kupić coś lepszego zastanawiam się nad Geforce 7600 albo radeon x1950 pro.

Recoil: Jak chcesz zapytać o coś odnośnie RE5 to dział przeznaczony RE4 nie jest do tego najlepszym miejscem...

Sorka ale przypadkiem mi się klikło w RE $ nie zauważyłem ;/
Ostatnio zmieniony wt 28 gru, 2010 przez inekk, łącznie zmieniany 2 razy.
Deus Ex
Zarząd

Post autor: Deus Ex »

Może pobierz sobie benchmarka i on pomoże Ci ocenić wydajność kompa podczas gry (aczkolwiek, u mnie wyniki z benchmarka nie pokryły się zbytnio z rzeczywistą płynnością rozgrywki :P).
Awatar użytkownika
inekk

Post autor: inekk »

A może jakieś sugestie co do kupna karty ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Resident Evil 5”