[Fan video] Resident Evil 2 - Memories of Red
[Fan video] Resident Evil 2 - Memories of Red
Skorzystam z okazji i przywitam sie z wami, czesc :). Postanowilem nakrecic filmik o grze ktora bardzo lubie i szanuje. Jest on skierowany raczej do osob ktore jeszcze nigdy nie graly w residenta (pewnie malo tu takich). Chcialem zaprezentowac swiat gry, gameplay czy tez rabki fabuly w krotkim 10 minutowym filmiku, zeby zachecic znajomych do odpalenia tej pozycji. Sam film tworzylem jakas godzine czasu, nie jest on super dopracowany ale na pewno bardzo przyjemny. Link:
http://www.vimeo.com/14069114
Gre przechodze na poziomie hard i probowalem jak najwiecej unikac przeciwnikow. Co ciekawe gdy mialem ponad 200 naboi w pistolecie licznik sie zresetowal i ilosc amunicji wynosila 0. Ktos mial podobny bug?
http://www.vimeo.com/14069114
Gre przechodze na poziomie hard i probowalem jak najwiecej unikac przeciwnikow. Co ciekawe gdy mialem ponad 200 naboi w pistolecie licznik sie zresetowal i ilosc amunicji wynosila 0. Ktos mial podobny bug?
Hi... Hey... Hello... Filmik spoko i jeżeli znajdzie się ktoś kto nie grał w dwójkę (choć osobiście wątpię że jest ktoś taki na forum) to istnieje duże prawdopodobieństwo że spodoba mu się twoje dzieło... Mam taką małą sugestie powrzucaj też urywki z gry Claire tak dla dopełnienia zarysu osi fabularnej...
Dzieki, milo to slyszec. Bardzo prawdopodobne, ze taki filmik kiedys powstanie. Musze po prostu poczuc wenne do grania i posiadac sejw z scenariuszem B dla Claire na pc'ta. Ma ktos moze :)?REfan pisze:Hi... Hey... Hello... Filmik spoko i jeżeli znajdzie się ktoś kto nie grał w dwójkę (choć osobiście wątpię że jest ktoś taki na forum) to istnieje duże prawdopodobieństwo że spodoba mu się twoje dzieło... Mam taką małą sugestie powrzucaj też urywki z gry Claire tak dla dopełnienia zarysu osi fabularnej...
Niestety z tego co kojarze w scenariuszu B dla Claire nie ma aligatora. Ale na pewno cos sie jeszcze znajdzie ciekawego :).Finka pisze:Przyzwoity kawałek gameplaya. Dla podniesienia napięcia pokaż przez sekundę rozwartą paszczę aligatora ( to przy okazji gry Claire).
Ostatnio zmieniony czw 12 sie, 2010 przez Hir0, łącznie zmieniany 1 raz.
I jak, udało się? Niełatwo dziś zachęcić kogoś do tak starej gry.Diadem pisze:Chcialem zaprezentowac swiat gry, gameplay czy tez rabki fabuly w krotkim 10 minutowym filmiku, zeby zachecic znajomych do odpalenia tej pozycji.
Jak dla mnie źle do tego podszedłeś. Chciałeś zachęcić, a właściwie pokazałeś od razu całą grę. Lepiej byłoby gdybyś powybierał "najgorętsze kawałki" i zmontował je w kolejności innej niż występują w rzeczywistości.
Diadem, masz trochę racji, ale wtedy mógłby oszczędzić sobie zachodu i pokazać intro plus ze dwa trailery i tyle. Chciał się wykazać i mu to wyszło. Zgadzam się z tym że za dużo pokazałeś, ale ja jako że grałem w tę grę z milion razy znowu naszła mnie ochota na odpalenie jej.
One man forced to seek REVENGE
Na razie jedna osoba postanowila zagrac (nie liczac Krausera :)), wiec chyba jakos mi sie udalo. Co do samego video jestem swiadom, ze pokazalem za duzo. Jednak pomyslalem sobie: "oni i tak juz w to nie zagraja, jak zobacza grafike to sie przestrasza". Musialem wiec zachecic ich czyms innym, najlepiej oczywiscie fabula. Nie wszyscy uznali, ze to supergra i w ogole, jednak wiekszosc byla ciekawa co sie stalo z "pania w czerwonym" i czy "zabiles tego aligatora?". Oczywiscie, ze zabilem! Przeciez zylem na koncu :)!
Tak wiec uwazam, ze lepiej zobaczyc ten film i dowiedziec sie nieco o grze, niz w ogole nigdy jej nie ruszac. Kto wie? Moze kiedys zauwaza jedna z gier resident evil w sklepie i przypomna sobie, ze kiedys cos takiego widzieli.
Tak wiec uwazam, ze lepiej zobaczyc ten film i dowiedziec sie nieco o grze, niz w ogole nigdy jej nie ruszac. Kto wie? Moze kiedys zauwaza jedna z gier resident evil w sklepie i przypomna sobie, ze kiedys cos takiego widzieli.
Ostatnio zmieniony pt 13 sie, 2010 przez Hir0, łącznie zmieniany 1 raz.
No to się wygłupiłam ale ja po prostu bardzo dawno nie grałam i nie pamiętam czym się różnią te dwa scenariuszeHir0 pisze:]Niestety z tego co kojarze w scenariuszu B dla Claire nie ma aligatora. Ale na pewno cos sie jeszcze znajdzie ciekawego.
Zrób tak jak radzi Diadem bo zauważ jak są montowane trailery - to są kilkusekundowe fragmenty z różnych etapów gry, które ukazują napięcie i pewną dawkę tajemniczości.
Powodzenia
W piątkowe wieczory nie odpowiadam za swoje posty.
Tak jak napisal Krauser, moge im dac ten oto trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=X2LcJDnEOww
i miec cala prace z glowy :D. Wiec szkoda tylko mojego czasu.
http://www.youtube.com/watch?v=X2LcJDnEOww
i miec cala prace z glowy :D. Wiec szkoda tylko mojego czasu.