Świat Resident Evil "in other media"

Rozmowy o serii Resident Evil na tematy nie pasujące do pozostałych for
Awatar użytkownika
AT
Kontakt:

Post autor: AT »

Czyżby panowie z Painkillera grali w RE? Wydaję mi się, że tak. Zastanawiam się tylko, kiedy nasi bohaterowie będą wołali Dumbrella :P

http://i42.tinypic.com/2jae1on.jpg
"In his house at R'lyeh dead Cthulhu waits dreaming."
H.P. Lovecraft
Awatar użytkownika
Bzduras

Post autor: Bzduras »

Adrian Chmielarz ("głównodowodzący" People Can Fly) często w wywiadach wymieniał RE4 jako jeden z jego ulubionych tytułów na PS2 ;)
Ostatnio zmieniony wt 13 sty, 2009 przez Bzduras, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Heh ciekawe, gdzie nie spojrzeć Resident :)
ja kojarzę że spotkałem się z jednym nawiązaniem - w grze Okami, jest pewien sidequest, który polega na dostarczeniu lekarstwa pewnemu staruszkowi i ciekawostka tyczy się samego lekarstwa ( herbal medicine ) - wygląda ono dokładnie jak zmiksowane ze sobą roślinki zielona i czerwona na kawałku papieru, dokładnie tak samo jak w Resach :)
( cóż w końcu gra wyszła od Clover Studio, które z kolei należało do Capcom'u więc...;) ) jeśli kiedyś uda mi się dorwać screena do zarzucę...
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

Rodzina Ashford w anime Code Geass - I
Rodzina Ashford w anime Code Geass - II

EDIT:

Posłuchajcie refrenu tej piosenki. Sam tytuł już wszysto zdradza :D

Klip YT

I wszyscy razem! :D

I wanna be daylight in your eyes
I wanna be sunlight only warmer
I wanna be loved only stronger
I wanna be sunlight only warmer
I wanna be daylight

Daylight
Awatar użytkownika
Bzduras

A jak ma się refren do RE? :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Post autor: Slayer »

Chyba bodkowi chodzi o Daylight czyli o antivirusa Virusa T.
Moje Umbrellowe oko na ciebie patrzy (O_O)
Awatar użytkownika
Bzduras

Heh, grając dzisiaj w Bayonettę zapragnąłem troszeczkę podrasować sobie możliwości mojej wiedźmy (czego dokonuje się w Piekle u gościa, którego zwą Rodin). Wyobraźcie sobie mojego banana na twarzy, gdy Rodin zagadnął takim tekstem: "Check this out. What do ya buyin? I heard it in game once." :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Patriko6b

Post autor: Patriko6b »

Nawiązania do serii RE w innych grach? W GTA 3 i GTA Liberty City Stories można znaleść dzielnice "Rockford" ;) (tak, to ta wyspa z CV)
- Ty kupilem sobie wlasnie monitor, i na kartonie jest taki znaczek ze szklanka, co on oznacza?
- Że zakup trzeba opić !
Awatar użytkownika
Diadem

Post autor: Diadem »

Patriko6b pisze:Nawiązania do serii RE w innych grach? W GTA 3 i GTA Liberty City Stories można znaleść dzielnice "Rockford" ;) (tak, to ta wyspa z CV)
Tylko, że w RE:CV jest wyspa Rockfort, a nie Rockford. Też to ciągle mylę ;)
Awatar użytkownika
Chris93

Post autor: Chris93 »

Na NGC i PS2 jest gra która nazywa się Killer 7 - tak samo nazywa się magnum w RE4. Jak wiadomo Killer 7 to też gra od Capcom'u :rad2:
Awatar użytkownika
Patriko6b

Post autor: Patriko6b »

Diadem pisze:
Patriko6b pisze:Nawiązania do serii RE w innych grach? W GTA 3 i GTA Liberty City Stories można znaleść dzielnice "Rockford" ;) (tak, to ta wyspa z CV)
Tylko, że w RE:CV jest wyspa Rockfort, a nie Rockford. Też to ciągle mylę ;)
Heh widze że też to mylisz, bo przeczytałem dla upewnienia jeden twój artykuł i było Rockford , wiec uznałem, że tak sie pisze :rad2:

Co do tematu:
W GTA SA (wiem ciągle o gta, ale kocham tą serie tak samo jak RE) istnieje korporacja "Zombotech", która jest parodią korporacji "Umbrella" ;) (W środku znajduje sie kilka wind i nad jedną pisze nawet Zombie Lab)
- Ty kupilem sobie wlasnie monitor, i na kartonie jest taki znaczek ze szklanka, co on oznacza?
- Że zakup trzeba opić !
Awatar użytkownika
Barry Norris

Post autor: Barry Norris »

Z powodu śmierci Leslie Nielsena postanowiłem przejrzeć jego filmografię.

Pan Nielsen zagrał w filmie "Creepshow" postać nazywającą się Richard Vickers. Hmmm?
"An open mind is like a fortress with it's gate unguarded" - Kronikarz Isador Akios, 3 Kompania Zakonu Krwawych Kruków, Kosmiczny Marine
"WAAAAAAAAGHHHHHHHH!!!!!" Burszuj Gorgutz Łofca Czerepuf, dowódca orkowych kohort.
"Blood for the Blood God! Skulls for the Skull Throne!" - Lord Chaosu Elifiasz Zdobywca, dowódca sekty, Pożeraczy Światów
Awatar użytkownika
Slayer
Kontakt:

Post autor: Slayer »

Niedawno grając w DBO moja postać spotkała się z Trunksem, który wyglądał tak: http://img26.imageshack.us/img26/1434/trunksf.jpg
Czy jego strój, Wam też przypomina strój Alice : http://img810.imageshack.us/img810/3683/dwm2011072009103267.jpg ?

[ Dodano: 21 Lip 2011 14:32 ]
minecraftowe RE: http://www.youtube.com/watch?v=we1Zpr-FhLM
Awatar użytkownika
bodek

Post autor: bodek »

nemesisdestro

Post autor: nemesisdestro »

Seria Smackdown vs Raw zawsze miała bardzo wiele możliwości gdy chodziło o tworzenie postaci, w trybie tworzenia własnego zawodnika gracz posiadał nieomal nieograniczony potencjał, co do tego jak mógł wyglądać jego wrestler, toteż nie dziwi że końcu pojawiać się zaczęły postacie wyglądające jak bohaterowie różnych filmów, komiksów i gier.
Nie zabrakło też postaci z RE, toteż wrzucam tu filmik pokazujący jak wiele można zdziałać dzięki determinacji i naprawdę dużej ilości wolnego czasu ;) sam pamiętam że przy okazji SvR 2006 bawiłem się w coś takiego - miałem nawet Weskera i Mr.X'a którzy siali chaos i zniszczenie na ringu xD

Smackdown vs Raw 2011 - Tutaj podziwiać można Chris'a, Claire, Jill, Leona i Weskera.
http://www.youtube.com/watch?v=JV5EOE9S ... re=related

SvR 2008 - Ashley, Leon i Louis vs Gonados w wrestlingowym wydaniu - obejrzcie do końca walki, po niej swoje trzy grosze wrzuca Wesker, Chris i Jill a nawet zombiaki! :P
http://www.youtube.com/watch?v=xkz5zPMO ... re=related
Bolek

Post autor: Bolek »

HAHA Ashley wymiata w linku od nemesisdestro(tym ostatnim) :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe (ogólne) dyskusje o serii”