Jest to wogóle możliwe? jakaś przejściówka itd
RE: Remake w HD
- kotlet1986
Niewiem gdzie zamieścić takie o to moje pytanie ale napewno dotyczy ono re remake.Mianowicie przez przypadek znalazłem na google gry na gamecuba obsługujące HD i są tam wymienione Residenty na Gacka czy jest to możliwe??na youtube są pokazane gamepleye w rozdzielczości HD http://www.youtube.com/watch?v=wuzDE6sgNXo
pytam bo poprostu jestem ciekawy a remake,0 itd na tv hd nie wyglądają za fajnie
- DoubleFace
- kotlet1986
- kotlet1986
Po 1 niema to jak granie na konsoli na dużym powiedzmy ekranie 32" w rozdzielczości hd a po 2 niestety taki emulator potrzebuje dobrego kompa z dobrym przynajmniej 2 rdzeniowym procesorem a niestety mój komputer nadaje sie tylko do ogladania fimów,surfowania po necie i jakieś tam średnie gry.Przemek pisze:po co Ci Remake w HD,ściągnij emul WII i graj na PC...
rozumiem,ja jednak gram na GC w w standardowej rozdziałce i jest super nie potrzebuje HD, ściągnąłem wczoraj sobie left for dead zajefajna gra arcade ale super polecam wszystkim...
Bzdursky: ja polecam nie chwalić się piractwem na forum. Warnik, warnik.
Bzdursky: ja polecam nie chwalić się piractwem na forum. Warnik, warnik.
Ostatnio zmieniony sob 31 lip, 2010 przez Przemek, łącznie zmieniany 1 raz.
REAPER
- kotlet1986
Przemek a grasz na zwykłym tv czy hd??Jeśli chodzi o Remake to na takim tv 32" hd nie wygląda za fajnie ponieważ obraz jest rozciągnięty i traci duzo na grafice więc już wole grać na zwykłym tv.
B!oh@z@rd właśnie też tak coś słyszałem że palowskie wersje nie odpalą na tym kablu ale wolałem sie upewnić ajjj szkoda
B!oh@z@rd właśnie też tak coś słyszałem że palowskie wersje nie odpalą na tym kablu ale wolałem sie upewnić ajjj szkoda
gram na zwykłym telewizorze 25 calowym zakładam słuchawki,oczywiście gram w ciemnym pokoju i jest super wogóle według mnie najstraszniejsza część to Remake
[ Dodano: 31 Lip 2010 14:04 ]
mam tez Remake wersja na WII i odpalałem kilka razy na emulatorze i chodzi bardzo dobrze,jedynie filmiki czasem przycinają,ale animacja i sama gra działa tak jak na konsoli,ale powiem Wam,że bardziej podoba mi się obraz na telewizorze kineskopowym,on tak fajnie rozmywa wszelkie nazwę to postrzępione krawędzie czy jakieś inne niedoskonałości i tego nie widać ,a na monitorze to za ostry obraz jest po prostu,za to na emulatorku jestem zmuszony grać w Darkside Chronicless i Umbrella Chronicless,da się spokojnie pograć,ale klatek jest najwyżej ponad 20 na sekunde...
Recoil: Używaj SHIFTu i opcji EDYCJI postów.
[ Dodano: 31 Lip 2010 14:04 ]
mam tez Remake wersja na WII i odpalałem kilka razy na emulatorze i chodzi bardzo dobrze,jedynie filmiki czasem przycinają,ale animacja i sama gra działa tak jak na konsoli,ale powiem Wam,że bardziej podoba mi się obraz na telewizorze kineskopowym,on tak fajnie rozmywa wszelkie nazwę to postrzępione krawędzie czy jakieś inne niedoskonałości i tego nie widać ,a na monitorze to za ostry obraz jest po prostu,za to na emulatorku jestem zmuszony grać w Darkside Chronicless i Umbrella Chronicless,da się spokojnie pograć,ale klatek jest najwyżej ponad 20 na sekunde...
Recoil: Używaj SHIFTu i opcji EDYCJI postów.
Ostatnio zmieniony sob 31 lip, 2010 przez Przemek, łącznie zmieniany 1 raz.
REAPER
Małe sprostowanie, Wii obsługuje obraz HD
480i/p gdyż sam mam podłączoną konsolkę pod HD i o wiele lepiej to wygląda, niestety nie wszystkie tytuły wykorzystują 480.
Oglądaj na YouTube - RESIDENT EVIL CGI | WIECZNY MROK EVIL TV odc. 37
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
PSN - WESKER-DL / społeczność FB - RESIDENT EVIL PL / Grupa FB - EVIL TV FanPage
Nie, ponieważ jest to gra z NGC (konsola nie obsługuje HD) i z tego co pamiętam to chodzi w 576i (chyba).
---->www.pajacyk.pl<----
- Nemesis US
Obawiam się,że 480p to jeszcze nie HD. Z tego co wiem to nazywa się to EDTV i taki napis widnieje na każdym opakowaniu gry na Wii,która go obsługuje. Enhanced Definition TeleVision-tak brzmi pełna nazwa,czyli Telewizja Podwyższonej Rozdzielczości.WESKER-DL pisze:Małe sprostowanie, Wii obsługuje obraz HD480i/p gdyż sam mam podłączoną konsolkę pod HD i o wiele lepiej to wygląda, niestety nie wszystkie tytuły wykorzystują 480.
Ostatnio zmieniony czw 16 wrz, 2010 przez Rorschach, łącznie zmieniany 1 raz.
Czasami czuję się jak Diogenes chodząc po rynku i szukając uczciwego człowieka...
Ja też mam z tym problem niedawno kupiłem telewizor hd włączam residenta i byłem załamany grafika wygląda ze 100 razy gorzej niż na telewizorze kineskopowym. Czy jest jakiś sposób żeby na telewizorze hd grafika residenta wyglądała tak dobrze jak na tv kineskopowym?
Barry Norris - Ja rozumiem, że przecinek jest niepotrzebnym wymysłem sfrustrowanych językofilów, ale póki co - interpunkcja na tym forum obowiązuje. Postaraj się wpleść w swoje wypowiedzi przecinki, gdyż znacząco ułatwiają one zrozumienie Twoich postów. Na razie - pouczenie.
Barry Norris - Ja rozumiem, że przecinek jest niepotrzebnym wymysłem sfrustrowanych językofilów, ale póki co - interpunkcja na tym forum obowiązuje. Postaraj się wpleść w swoje wypowiedzi przecinki, gdyż znacząco ułatwiają one zrozumienie Twoich postów. Na razie - pouczenie.
Ostatnio zmieniony ndz 17 paź, 2010 przez Max11, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak kupisz RE5 to będziesz mieć grafikę HD. Z grami z poprzednich generacji tak jest niestety. Na LCD wyglądają ubogo. To samo jest na odwrót. Żadnego sposobu nie ma. Chyba że jest opcja "Widescreen" lub "Aliasing" w opcjach. Wtedy to troszkę pomaga.Max11 pisze:Czy jest jakiś sposób żeby na telewizorze hd grafika residenta wyglądała tak dobrze jak na tv kineskopowym?
One man forced to seek REVENGE
No z tymi rozdzielczościami, to lipa na Wii. W temacie chodzi, żeby gierka była w HD, albo po prostu na fullscreen, tak ? Nie wiem, czy jest ktoś, kto tego nie wie, ale w ustawieniach konsoli należy ustawić dla RE:Re rozdzielczość 4:3, nie 16:9. Wtedy będzie takie no prawie fullscreen. Widać gra jest przystosowana dla rozdzielczości 4:3 nie 16:9, dlatego jeśli ktokolwiek z was grał dotąd na 16:9 i męczył się z tym malutkim ekranikiem, to pozmieniajcie na 4:3. Wtedy niezależnie od tego, jaki macie telewizor, wskoczy wam taki, jakby prawie pełny obraz (malutkie czarne paseczki bo bokach, ale da się przeżyć).
Poza tym ten filmik z Youtube też jest poprzycinany, jak się da na fullscreen i to bardziej, niż na Wii, bo dodatkowo na dole, czy to na pewno HD, czy to tylko tak na Youtube ?
[ Dodano: 19 Gru 2010 16:43 ]
No i są te kable EDTV zdaje się, każde Wii ma do wyboru rozdzielczość EDTV, że też nie pomyślałem o zakupie takiego wczesniej.
tylko jednego nie rozumiem; WESKER-DL pisze, że ma pełny ekran (przynajmniej tak zrozumiałem), a Nemesis US pisze, że Archives nie obsługuje 480p. Kto tu kłamie ?
[ Dodano: 20 Gru 2010 00:18 ]
(Hehe, sorry Deus) Tak spojrzałem na pudełka od moich gier na Wii i jest, jak pisze Rorschach, RE:Archives odpalą w EDTV, bo są kompatybilne. Czyli To Nemesis US kłamie. :)
OK, dobra, to ja miałem tyle do za trolowania.
[ Dodano: 24 Gru 2010 17:35 ]
OK, proszę państwa... kupiłem EDTV kabelek.
Co się stało ?
A no w zasadzie... prawie nic.
Grafika nabrała głębi, to fakt, ale rodzielczość nic, a nic się nie zmieniła, choć dobrze wszystko ustawiłem.
Sprawdziłem rozdzielczość w TV i w konsoli, wybrałem w ustawieniach konsoli EDTV/HDTV i rozdzielczość się nie zmieniła. A tak się cieszyłem, już myślałem, że będzie fullscreen, a tu nic. Fakt, gra obsługuje EDTV, grafika, jako tak wygląda ciut lepiej, ale nie zmienia to w żaden sposób rozdzielczości.
No to myślę, że teraz wszystko wszystkim jest jasne. Nie da się z rozdzielczością w Remaku nic zrobić.
Jeśli jednak, ktoś nadal chce kupić EDTV kabel, dla tej nieznacznej poprawy grafiki, to proszę bardzo, jednak muszę uprzedzić, że telewizor może wymagać pewnych zmian w ustawieniach jasności, kontrastu itp. Mi np. rozjaśniło obraz, musiałem przyciemniać. To co na pierwszy rzut oka widać, to na pewno to, że znika pikseloza, którą widać bez tego kabla w 60 Hz. EDTV zresztą nadaje sygnał w 60 Hz i wygląda to dość estetyczniej. No, ale to wszystko, jak pisałem, żadnych zmian w rozdziałce.
To wszystko. :(
Poza tym ten filmik z Youtube też jest poprzycinany, jak się da na fullscreen i to bardziej, niż na Wii, bo dodatkowo na dole, czy to na pewno HD, czy to tylko tak na Youtube ?
[ Dodano: 19 Gru 2010 16:43 ]
No i są te kable EDTV zdaje się, każde Wii ma do wyboru rozdzielczość EDTV, że też nie pomyślałem o zakupie takiego wczesniej.
tylko jednego nie rozumiem; WESKER-DL pisze, że ma pełny ekran (przynajmniej tak zrozumiałem), a Nemesis US pisze, że Archives nie obsługuje 480p. Kto tu kłamie ?
[ Dodano: 20 Gru 2010 00:18 ]
(Hehe, sorry Deus) Tak spojrzałem na pudełka od moich gier na Wii i jest, jak pisze Rorschach, RE:Archives odpalą w EDTV, bo są kompatybilne. Czyli To Nemesis US kłamie. :)
OK, dobra, to ja miałem tyle do za trolowania.
[ Dodano: 24 Gru 2010 17:35 ]
OK, proszę państwa... kupiłem EDTV kabelek.
Co się stało ?
A no w zasadzie... prawie nic.
Grafika nabrała głębi, to fakt, ale rodzielczość nic, a nic się nie zmieniła, choć dobrze wszystko ustawiłem.
Sprawdziłem rozdzielczość w TV i w konsoli, wybrałem w ustawieniach konsoli EDTV/HDTV i rozdzielczość się nie zmieniła. A tak się cieszyłem, już myślałem, że będzie fullscreen, a tu nic. Fakt, gra obsługuje EDTV, grafika, jako tak wygląda ciut lepiej, ale nie zmienia to w żaden sposób rozdzielczości.
No to myślę, że teraz wszystko wszystkim jest jasne. Nie da się z rozdzielczością w Remaku nic zrobić.
Jeśli jednak, ktoś nadal chce kupić EDTV kabel, dla tej nieznacznej poprawy grafiki, to proszę bardzo, jednak muszę uprzedzić, że telewizor może wymagać pewnych zmian w ustawieniach jasności, kontrastu itp. Mi np. rozjaśniło obraz, musiałem przyciemniać. To co na pierwszy rzut oka widać, to na pewno to, że znika pikseloza, którą widać bez tego kabla w 60 Hz. EDTV zresztą nadaje sygnał w 60 Hz i wygląda to dość estetyczniej. No, ale to wszystko, jak pisałem, żadnych zmian w rozdziałce.
To wszystko. :(
Ostatnio zmieniony pt 24 gru, 2010 przez r123x, łącznie zmieniany 13 razy.